Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

Без изредените от теб, няма пари за социални придобивки!

Трябва да ти кажа, че банките и телекомите в България са едни от най-големите осигурители на социални придобивки.

:giggle1:

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

На ЕС обаче не му хареса начина, по който той рздаваше тези пари (подобно на Бойко) и му ги спряха.

Я сподели колко пари са му спрели ЕС, че не съм запознат.

:wub:

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

А да избереш за 5 ти път един и същи човек, никак не звучи добре! Никак не звучи добре, че изобщо е възможно някой да бъде избран 5 пъти... Затова съм им толкова учуден на унгарците. Те го ядоха този много повече от нас и много по- грубо.

https://dnes.dir.bg/svyat/ot-dnes-orban-e-za-peti-pat-premier-na-ungariya-georgi-markov-go-pozdravi-lichno

Ето за да не чудиш повече.

:)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Когато не знаеш едно нещо какво е и защо е, не е хубаво първото място където  си го завираш, да е устата.

То и ти не знаеш. Я чукни в гугъга, защо чукчите...Пък прерови и указанията от господарите си, може и там да има нещо.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Я сподели колко пари са му спрели ЕС, че не съм запознат.

Що не прочете статията? Там пише. Щеше да видиш и да си спестиш задаването на един толкова тъп въпрос. :)

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

То и ти не знаеш. Я чукни в гугъга, защо чукчите...Пък прерови и указанията от господарите си, може и там да има нещо.

Сори, ама чукчите не са в мойта уста, а в твойта. Нямам причини за притеснения аз...

преди 12 минути, absurt написа:

Аз, лично, не знам другите "вие", които визираш, кои са. Аз не гледам клипчетата, които се надпреварвате да поднасяте, очаквайки да бъдат приети като крайна истина и доказателство за вашата, в случая, твоята правилна гледна точка. Не чета и постове на руски и украински, нито на какъвто и да е, друг език, освен български. 

В български форум, който умее да разсъждава и грамотно да защити тезата си, го прави на български. Който не може и не е достатъчно грамотен, хвърля клипчета и се пъне с руски и украински. Ама, да поназнайваш някоя дума и да си конструираш изреченията с преводача, е смешно- за околните. Ти, явно, го смяташ за огромно постижение. 

И, как отсяваш зърното от плявата, като не можеш да прочетеш и разбереш в оригинал казаното от пУтин или Зеленски например или чакаш някой да ти го преведе, ами ако превода е неправилен и поднесен така че да те подведе, и не парадирам с познания по руски, но не ми трябва гугъл преводач, говоримо се справям повече от сносно, писмено и граматически като за 3+.

Некои в темата се изпръцкват срещу Орбан. Следейки състояние на икономиката на Унгария, ако се сравнява с които и да е околни държави, примерно по показателя брутен продукт, както и при комшиите им, се виждат явните вреди от икономиката на правене на пари от въздуха и лошите кредити в сащ, които се сгромолясаха 2007/2008г. Също и последствията от пландемията с ковид-19. В междинните периоди икономиката се възстановява и расте, с дребни изключения заради по-слаби други "кризи". Ако беше зле заради Орбан, щеше да е само надолу графиката, ама аз какво ли разбирам. Въпреки че графиката е доста насечена и изглежда с огромни спадове, ако погледнете скалирането по вертикалната ос, става въпрос за движения в рамките на едва няколко процента.

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

Що не прочете статията? Там пише. Щеше да видиш и да си спестиш задаването на един толкова тъп въпрос. :)

Чета я, ама не пише.

Питах колко пари са спрени на Унгария от ЕС.

преди 48 минути, absurt написа:

Що се вреш в шамарите зорлем, Радулчо? 

Колко ника ще смениш, че да си замажеш о.раните дири? Точно ти отговаряш идеално на определението:

мекерѐ

Значение на думата мекере

мн. мекерета, ср. Разг. Подлец, подлизурко.

Ми не.

Доносник, предател. В такъв смисъл я употребяваме

преди 14 минути, bulljo написа:

И, как отсяваш зърното от плявата, като не можеш да прочетеш и разбереш в оригинал казаното от пУтин или Зеленски например или чакаш някой да ти го преведе, ами ако превода е неправилен и поднесен така че да те подведе, и не парадирам с познания по руски, но не ми трябва гугъл преводач, говоримо се справям повече от сносно, писмено и граматически като за 3+.

Чугуните не знаят руски

преди 4 минути, M.Николов написа:

Чета я, ама не пише.

Питах колко пари са спрени на Унгария от ЕС.

Пише!

"Проблемът на унгарския премиер е празната държавна каса, обрулена от щедрите предизборни подаръци - липси, които не могат да бъдат запълнени, след като Европейската комисия спря плащания за Унгария заради започналата наказателна процедура за нарушение на европейското законодателство."

Радуле, знаеш ли какво е значението на думичката "колко"?

Или си спорим за спорта?

И да, ЕК е започнала процедура срещу Унгария, но тя не е приключила!

Между-другото същата процедура тече и срещу Полша.

МО на Русия:

Брифинг за резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологичните дейности на САЩ на територията на Украйна!
https://telegra.ph/Briefing-on-the-results-of-the-analysis-of-documents-related-to-the-military-biological-activities-of-the-United-States-on-the-t-05-27
Руското министерство на отбраната продължава да изучава материали за изпълнението на военно-биологични програми на САЩ и техните съюзници от НАТО на територията на Украйна.Поради разследването на военни и биологични дейности на САЩ на територията на Украйна, ние анализирахме документите, изпратени от тези държави до ООН.

Трябва да се отбележи, че нито Украйна, нито Съединените щати предоставиха информация за съвместни биологични изследвания и разработки в областта на биологичната защита в посочените изявления (във формуляр А, част 2 „i“). Освен това Полша и Германия не са декларирали ангажимент с Украйна в своите доклади.

Освен това в тези доклади (формуляр F) за периода от 2016 г. до 2020 г. Украйна посочва, че: „Правителството на Украйна не е провеждало и не провежда никакви офанзивни или отбранителни дейности в рамките на програми за биологични изследвания и разработки.
Освен това характеристиките на съоръжението (площ на лабораторните съоръжения, брой на персонала) не съвпадат с информацията, предоставена по-рано от Украйна.

Възниква въпросът: Защо отчетните документи на САЩ и Украйна пред ООН не включват работа по съвместните военно-биологични проекти с кодово име UP? Подобна секретност е още една причина да се замислим за истинските цели на Пентагона в Украйна.

преди 5 минути, glen написа:

Защо отчетните документи на САЩ и Украйна пред ООН не включват работа по съвместните военно-биологични проекти с кодово име UP?

Aми защото не искат да ги включват! Има неща, които не се отнасят за САЩ!

преди 14 минути, glen написа:

МО на Русия:

Брифинг за резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологичните дейности на САЩ на територията на Украйна!
https://telegra.ph/Briefing-on-the-results-of-the-analysis-of-documents-related-to-the-military-biological-activities-of-the-United-States-on-the-t-05-27
Руското министерство на отбраната продължава да изучава материали за изпълнението на военно-биологични програми на САЩ и техните съюзници от НАТО на територията на Украйна.Поради разследването на военни и биологични дейности на САЩ на територията на Украйна, ние анализирахме документите, изпратени от тези държави до ООН.

Трябва да се отбележи, че нито Украйна, нито Съединените щати предоставиха информация за съвместни биологични изследвания и разработки в областта на биологичната защита в посочените изявления (във формуляр А, част 2 „i“). Освен това Полша и Германия не са декларирали ангажимент с Украйна в своите доклади.

Освен това в тези доклади (формуляр F) за периода от 2016 г. до 2020 г. Украйна посочва, че: „Правителството на Украйна не е провеждало и не провежда никакви офанзивни или отбранителни дейности в рамките на програми за биологични изследвания и разработки.
Освен това характеристиките на съоръжението (площ на лабораторните съоръжения, брой на персонала) не съвпадат с информацията, предоставена по-рано от Украйна.

Възниква въпросът: Защо отчетните документи на САЩ и Украйна пред ООН не включват работа по съвместните военно-биологични проекти с кодово име UP? Подобна секретност е още една причина да се замислим за истинските цели на Пентагона в Украйна.

Мда, надежден сайт.

Като част от Програмата за съвместно намаляване на заплахите беше осъществен обширен проект UP-4 за изследване на възможността за разпространение на изключително опасни инфекции чрез мигриращи птици. Получените документи показват, че само между ноември 2019 г. и януари 2020 г. са събрани 991 биологични проби.

Съобщава се, че общо десет такива проекта (включително UP-3, UP-6, UP-8, UP-10) включват работа с патогени на особено опасни и икономически важни инфекции – конго-кримска треска, лептоспироза, кърлежи. пренесен енцефалит и африканска чума по свинете.

Днес бихме искали да обърнем внимание и на многобройните нарушения на изискванията за безопасност в украинските лаборатории.
В рамките на специалната военна операция в биолаборатории в Украйна бяха открити материали на американски инструктори, обучаващи украински специалисти за реагиране при извънредни ситуации при огнища на едра шарка.

Интересът на Пентагона към тази инфекция далеч не е случаен: връщането на патогена на едра шарка би било глобална катастрофа за цялото човечество.

По този начин, в сравнение с COVID-19, този патоген е също толкова заразен (инфекциозен), но неговата смъртност е 10 пъти по-висока.

преди 10 минути, glen написа:

Като част от Програмата за съвместно намаляване на заплахите беше осъществен обширен проект UP-4 за изследване на възможността за разпространение на изключително опасни инфекции чрез мигриращи птици. Получените документи показват, че само между ноември 2019 г. и януари 2020 г. са събрани 991 биологични проби.

Съобщава се, че общо десет такива проекта (включително UP-3, UP-6, UP-8, UP-10) включват работа с патогени на особено опасни и икономически важни инфекции – конго-кримска треска, лептоспироза, кърлежи. пренесен енцефалит и африканска чума по свинете.

Днес бихме искали да обърнем внимание и на многобройните нарушения на изискванията за безопасност в украинските лаборатории.
В рамките на специалната военна операция в биолаборатории в Украйна бяха открити материали на американски инструктори, обучаващи украински специалисти за реагиране при извънредни ситуации при огнища на едра шарка.

Интересът на Пентагона към тази инфекция далеч не е случаен: връщането на патогена на едра шарка би било глобална катастрофа за цялото човечество.

По този начин, в сравнение с COVID-19, този патоген е също толкова заразен (инфекциозен), но неговата смъртност е 10 пъти по-висока.

Мда, когато затънеш в ....... пропаганда до колене, повторението майка на знанието.

Гонсало Лира:

Нещата се разпадат (Червеният прилив идва)!
Какво се случва СЛЕД загубата на Донбас-

Видеоклипа разглежда вътрешнополитическата ситуация в Украйна. Разпадането беше обсъждано в последните два доклада за ситуацията на Операция Z и е широко коментирано от много анализатори, защото можем да го видим!

преди 40 минути, bulljo написа:

Аха, ти си мислиш, че аз се ориентирам за истината от клипчетата, които ти подбираш да ми пуснеш? И си мислиш, че трябва да съм твърдо убедена, че каквото ми спуснеш, то е светата истина? Грешиш. Имам места, от които се информирам и мнението ми за нещата, не се оформя във форума. тук само споделям мисли и факти. когато е възможно, де, защото с теб, например, нормален диалог трудно се получава. Или праскаш клипчета, или се опитваш да пишеш на руски / като за 3+/, а ако напишеш нещо на български, но е от вида "пУткинска клика", за опонентите.

ПП. Да питам, пък ще отида и да видя последното ти клипче, ти лично ли превеждаш и пишеш субтитрите? Или ползваш чуужди? Или въобще не слагаш субтитри, ама се притесняваш, че като не гледам в оригинал, някой може да ми преведе грешно?newsm78.gif.142eacf8b55354067cde4154a73cc145.gif

преди 8 минути, absurt написа:

Аха, ти си мислиш, че аз се ориентирам за истината от клипчетата, които ти подбираш да ми пуснеш? И си мислиш, че трябва да съм твърдо убедена, че каквото ми спуснеш, то е светата истина? Грешиш. Имам места, от които се информирам и мнението ми за нещата, не се оформя във форума. тук само споделям мисли и факти. когато е възможно, де, защото с теб, например, нормален диалог трудно се получава. Или праскаш клипчета, или се опитваш да пишеш на руски / като за 3+/, а ако напишеш нещо на български, но е от вида "пУткинска клика", за опонентите.

ПП. Да питам, пък ще отида и да видя последното ти клипче, ти лично ли превеждаш и пишеш субтитрите? Или ползваш чуужди? Или въобще не слагаш субтитри, ама се притесняваш, че като не гледам в оригинал, някой може да ми преведе грешно?newsm78.gif.142eacf8b55354067cde4154a73cc145.gif

Виж проблема си е твой от къде черпиш истината, ако е такава като поднесената от глен, тогава жалко за теб, и не те карам да вярваш в нещо щото аз го смятам за истина, а да си разшириш малко кръгозора, бъди жива и здрава.

Следващия линк специално за другаря глен.

https://telegra.ph/glen-you-are-awesome-05-28

Реджеп, защо не мислят за Запорожие и Херсон?  Това що е в Донбас -направо да са го забравили...  Стига АТО - 8 години там.

Извадка от ранния доклад на МО на Русия.

https://t.me/mod_russia_en/1900

В резултат на съвместни действия на Народната милиция на Донецката народна република и въоръжените сили на Русия Красният Лиман е напълно освободен от украинските националисти.

И можем да видим от същия този доклад:

Оперативно-тактическата и армейската авиация са поразили 6 командни пункта, 1 комуникационен център, 4 склада за боеприпаси, 2 батареи за РСЗО Град, както и 50 района на концентрация на жива сила и украинска военна техника.

Атаките са довели до елиминирането на повече от 260 националисти .

Освен това изтребители са свалили 2 Су-25 от украинските ВВС над Заградовка, Херсонска област и Барвенкое, Харковска област.

Това са само Оперативно-тактическите и армейските авиационни операции.  Разгледайте доклада, за да започнете да разбирате специалната операция през последния ден.

Можем ли да кажем, че това вече е разгром и украинските сили се подават в машина за кюфтета от собствените си командири?

И противодействието на разума по света, се засилва

Иран е задържал два гръцки танкера като ответна мярка заради решението на гръцките власти да удовлетворят искането на САЩ да се източи горивото от задържан в Гърция руски танкер, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.

https://vtorifront.bg/article/iran-e-zadrzhal-dva-grcki-tankera-zaradi-konfiskuvan-negov-petrol-v-grciya?fbclid=IwAR1GKiPdnE5Gd9lZBxR__TMY3mOPnu55P-5aF8jhyHWjPWdHOLSMaEH4lp4

преди 11 минути, absurt написа:

И противодействието на разума по света, се засилва

Иран е задържал два гръцки танкера като ответна мярка заради решението на гръцките власти да удовлетворят искането на САЩ да се източи горивото от задържан в Гърция руски танкер, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.

https://vtorifront.bg/article/iran-e-zadrzhal-dva-grcki-tankera-zaradi-konfiskuvan-negov-petrol-v-grciya?fbclid=IwAR1GKiPdnE5Gd9lZBxR__TMY3mOPnu55P-5aF8jhyHWjPWdHOLSMaEH4lp4

Мда, отново достоверна информация, втори фронт се позовава на bg-voice, а той на гласовете на извънземните.

От Intel Slava имаме това:

Украинските момчета не искат да стават офицери от въоръжените сили на Украйна. Киев напълно провали кампанията за набиране на кадети във висши военни учебни заведения. До края на май от военните университети получиха документ само от 5% от предварително избраните кандидати.

Украинската вътрешнополитическа ситуация се влошава бързо. Гонсало Лира в два видеоклипа с коментари за това и възможностите.  
Току-що видяхме  ареста/задържането на Порошенко!

на полската граница. https://t.me/EurasianChoice/14279

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.