Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, miro20 написа:

Последно от САЩ май одобрили доставка на модерните системи за залпов огън с повишена далекобойност.

Браво !

Единственото предимство, което САЩ имат сега, е фактът, че неговият C4ISR извън територията на Украйна все още не е докоснат от руснаци.

В реална война с Русия САЩ ще прекъснат C4ISR и ще загубят голяма част от своите космически активи.

Но все още не сме там, за щастие и се надяваме, че няма да стигнем до там.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, glen написа:

Необходимият и законен военен отговор на Русия на агресията на САЩ/НАТО в Украйна

Какво е постигнала Русия за трите месеца на своето законно и оправдано SMO?
1) Предефиниране на начина, по който се водят съвременните войни, преди всичко за насочване към военните, а не към цивилните.
2) Премахна призрака на възраждащия се нацизъм от Европа.
3) Показано, че НАТО е разбит флъш, реликва от миналата Студена война
4) Демонтира Украйна и възвърна историческата Новоросия за себе си
5) Създава многополюсен свят, който да бъде създаден от всички онези нации, които отказаха да бъдат сплашени от антируски начин на мислене.
6) Накратко, те нарекоха блъф намерението на янките за световен ред, основан на еднополюсни правила.

Няма лошо за три месеца работа!

Ех пак обърка всичко, те това е истината.

https://telegra.ph/Kakvo-postigna-Rusiya-za-trite-meseca-na-svoeto-nezakonno-i-neopravdano-napadenie-nad-Ukrajna-05-29

преди 28 минути, miro20 написа:

Какво било хуманитарна помощ ? Чети бе трол. Дадох ти линкове.

Или не можеш.

Това за байрактара е пример как се обединяват хората в Литва за да помогнат срещу рашистките бомби .

Затова ис равних колко далеч е бай Ганьо с неговите дребнави кахъри за отпусканите 15 лв

Последно от САЩ май одобрили доставка на модерните системи за залпов огън с повишена далекобойност.

Браво !

Ти нещо от линковете прочете ли ?

Или ей тей да си плямпаме глупости :hit:

Мирко, ся не помня ли дали за твое "мнение", или на некоя трололинка, преди време(нощес ли беше, сутринта ли, ще излъжа ако уточня) направих сравнение с пост в темата за войната в хардуербг форума. Справката показа, че там поста е публикуван по-рано от аналога му в тази тема тук. И пак ше ми лафиш за собствени мнения и че нямало спускани от фашингтон готови шаблони. Няма да се доказвам, оная тема я има, тая я има също. Некой ако му се търси, ше си намери примера. Дори постващите ги е мързяло да променят нещо така, че да не е еднакво съдържанието и да предизвиква съмнения*

*Малко указание: става въпрос за пост с подредени 3 една под друг връзки, под заглавия. Не помня дали в поста със  заглавията с връзки в тях, има написан коментар.

Присетих се за случая, вдъхновен от "отговора на Мирко от преди малко на Глен, който също има три връзки в него...Но не този точно пост имам предвид и не помня подозрителният в тази тема пост, от кой е публикуван. Повече ме мързи да проверя, отколкото да дръгна клавиатурата. 😁

преди 1 час, miro20 написа:

Не точно . Държат ги докато не кажат местните пред  камера за рашаТВ че това са убити от украинската армия

https://mrpl.city/news/view/v-mariupole-pod-zavalami-nashli-200-tel-pogibshih

и ти ли беше там

и теб ли те накараха да говориш руска пропаганда  пред камерите 

преди 22 минути, Coco1 написа:

A така, само откъдето са ти позволили.

сосо ето тук-

https://bidenlaptopemails.com/

120 000 имейла, открити на изоставения лаптоп на Хънтър Байдън, в база данни с възможност за търсене  на (бавно зареждащия се) уебсайт: BidenLaptopEmails.com. В допълнение към търсенето, посетителите могат да изтеглят и имейлите.Има всичко и за Украйна и за Буризма и за Китай-всичко!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Що Турция не анексира Крим, ми Русия ?

Щото там не е главната база на турският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Що Полша не анексира Лвов ?

Щото там не е главната база на поляците, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Що Унгария не анексира Карпатите ?

Щото там не е главната военна база на унгарците, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Що Румъния не анексира Одеса ?

Щото там не е главната база на румънският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Що Молдова не си проби път до Черно Море ?

Щото е слаба и не може да приложи на практика любимото на краварите "право на по-силния"

Правилно ли щеше да е Елцин да анексира Варна и Бургас, задето свалихме Жан Виденов ?

Щото там не е главната база на руският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Кой казва че нахлуването на Русия в Украйна е правилно? Аз не съм :no-no:

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Щото там не е главната база на турският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Щото там не е главната база на поляците, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Щото там не е главната военна база на унгарците, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Щото там не е главната база на румънският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Щото е слаба и не може да приложи на практика любимото на краварите "право на по-силния"

Щото там не е главната база на руският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Кой казва че нахлуването на Русия в Украйна е правилно? Аз не съм :no-no:

Аууу пак тази плашилка НАТО... :giggle1:

И защо не анексираха Финландия ?

преди 55 минути, Hristo52 написа:

Това е твърде много: Ветеран от спецчастите на САЩ изпадна в шок от сраженията с руските войски в Украйна.

Хахаха! Мощен смях в залата! Тоя "ветеран" какво е очаквал? Мацки с къси поли да му сервират кафе на бойното поле ли?

Ветеран! ХАХАХАХАХАХА! Ако всички са такива? ХАХАХАХАХА!

В Блиц и Дарт Вейдър изпада в шок от руснаците. Russ- nazzi

преди 25 минути, Sliderum2 написа:

Мирко, ся не помня ли дали за твое "мнение", или на некоя трололинка, преди време(нощес ли беше, сутринта ли, ще излъжа ако уточня) направих сравнение с пост в темата за войната в хардуербг форума. Справката показа, че там поста е публикуван по-рано от аналога му в тази тема тук. И пак ше ми лафиш за собствени мнения и че нямало спускани от фашингтон готови шаблони. Няма да се доказвам, оная тема я има, тая я има също. Некой ако му се търси, ше си намери примера. Дори постващите ги е мързяло да променят нещо така, че да не е еднакво съдържанието и да предизвиква съмнения*

*Малко указание: става въпрос за пост с подредени 3 една под друг връзки, под заглавия. Не помня дали в поста със  заглавията с връзки в тях, има написан коментар.

Присетих се за случая, вдъхновен от "отговора на Мирко от преди малко на Глен, който също има три връзки в него...Но не този точно пост имам предвид и не помня подозрителният в тази тема пост, от кой е публикуван. Повече ме мързи да проверя, отколкото да дръгна клавиатурата. 😁

човече, :)  И преди съм ви казвал, даже пращах поздрави от него форум, дето някои твърдяха че са ме баннали и някакви такива глупости.

ако става въпрос за друг профил, на който мнението прилича на моето, дай го да го видим. Напълно е възможно някой друг да е писал Путлер е фашист, и аз да съм написал това тук.

Ау какъв съвпадък

Само че докато търсиш иглата, на повечето рашистки тролове тук /платени или неплатени/  ви съвпадат  с една камара рашистки опорки и спускани копипейст сайтове по други места.

Да не говорим че често ми се сливате тук профилите ви като в една мъгла... почти едно и също копипействате. Някои дори се повтаряте .

:)

Как би определил вашето поведение в такъв случай ? Не можеш , щото си в кюпа  :) 

преди 8 минути, miro20 написа:

И защо не анексираха Финландия ?

Щото там не е главната база на руският флот, която би попаднала в ръцете на враговете от "отбранителното" НАТО

Мирко, писал съм че няма пък да се доказвам и не, не става въпрос за пост с написан в него "путлер", написал съм доволна разбираема подсказка. 

преди 16 минути, Тhе Monstеr написа:

В Блиц и Дарт Вейдър изпада в шок от руснаците. Russ- nazzi

Така ли бе "умния"? Е как преди година и половина, когато Тиквун беше на власт и ти и всичките около инжинеро Съчков цитирахте Блиц та отскачахте като най "достоверна" истина. Сега давате назад? Май нещо истината не ви понася а? :giggle1: Плюем там дето истината Не е нашата  истина и ближем там където ни харесва! Където смърди на американско вкиснало. Те Блиц са прочути с това че всичко си измислят!

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Така ли бе "умния"? Е как преди година и половина, когато Тиквун беше на власт и ти и всичките около инжинеро Съчков цитирахте Блиц та отскачахте като най "достоверна" истина. Сега давате назад? Май нещо истината не ви понася а? :giggle1: Плюем там дето истината Не е нашата  истина и ближем там където ни харесва! Където смърди на американско вкиснало. Те Блиц са прочути с това че всичко си измислят!

Блиц съм цитирал един единствен път и то защото "новината" им беше наистина много смешна. И то ги цитирах в "Празни приказки и забава". То беше ясно, че е фейк,ама си беше яко. Бяха пуснали новина, как в Белгия 300 човека се заразили с ковид, по време на масова оргия.

Я! Ама "героите" не искат да се местат! Те са тука на почивка, на море, на аванта!

С фалстарт тръгна преместването на украинци от Варна.

:giggle1: Нещо почнаха да не им зачитат "геройството"! Е...Варна си е Варна, а Рибарица...село в Тутраканския балкан. Обаче има читалище и смесен магазин! :giggle1:

Ардулец, да ти покажа ли какво мнение имат в Jerusalem post относно това дали и кои са нацисти от воюващите(статията не е прясна от около месец и кусур). Не помня дали тук, или в друг български форум, един или повече трололинки толкоз се престараха, че бяха почнали да обясняват че полк Азов не са нацисти. Само не ми казвай, че цял Израел е купен от Русия. Щото, гледам че като се пусне връзка към неудобна статия, включително от западни медии и независими журналисти, минава някой от трололинките и пише че тия са руски агенти, или купени от Путин, или нещо от сорта.

Внимавай, евреите са много чувствителни към фашизма и нацизма, лесно го разпознават и на клакьорите му понякога не се разминава.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Ардулец, да ти покажа ли какво мнение имат в Jerusalem post относно това дали и кои са нацисти от воюващите(статията не е прясна от около месец и кусур). Не помня дали тук, или в друг български форум, един или повече трололинки толкоз се престараха, че бяха почнали да обясняват че полк Азов не са нацисти. Само не ми казвай, че цял Израел е купен от Русия. Щото, гледам че като се пусне връзка към неудобна статия, включително от западни медии и независими журналисти, минава някой от трололинките и пише че тия са руски агенти, или купени от Путин, или нещо от сорта.

Внимавай, евреите са много чувствителни към фашизма и нацизма, лесно го разпознават и на клакьорите му понякога не се разминава.

Това е лъжа бе човек! Я питай инженеро да видиш как веднага ще каже фейк  и вероятно е правен в Кремъл и лично от Путин.

преди 1 час, glen написа:

Аз btv,mediapool и сорос нюз не чета!

Не може така, защо ги пишеш с различни имена! Само "сорос нюз", щеше да е достатъчно.

Рашистките кръволоци ядат бой по всички направления !!!

Тошев, какво работиш, какво си завършил, имаш ли изобщо някакви познания или умения в живота ?

А спри със тези простотии ако обичаш.

Що Турция не анексира Крим, ми Русия ?

Що Полша не анексира Лвов ?

Що Унгария не анексира Карпатите ?

Що Румъния не анексира Одеса ?

Що Молдова не си проби път до Черно Море ?

Само в Украйна ли са сваляни правителства след протести ?

Правилно ли щеше да е Елцин да анексира Варна и Бургас, задето свалихме Жан Виденов ?

Има си законни граници на държавите и норми на международното право, и никой няма да позволи на Русия да отхапе част от Украйна.

Особено пък Англия и САЩ, които ще загубят имиджа си на справедливи повелители, ако позволят за втори път да се наруши териториалната цялост на Украйна, след ангажиментите им поети по Будапещенския меморандум.

Лендлийза върви, американската военна промишленост с военновременни темпове произвежда оръжие за Украйна.

Да, путлеристите имаха подкрепа в САЩ, но покровителите им загубиха влияние и авторитет, и сега сички са за Украйна.

Асланчик, нъл ти казах, че сам доказваш нещо?

Е, тук си дал много убедително доказателство, че съм прав, мхм...

преди 11 минути, Hristo52 написа:

Е...Варна си е Варна, а Рибарица...село в Тутраканския балкан. Обаче има читалище и смесен магазин! :giggle1:

Човеко, мойш ли обясниш к'во е общото между Рибарица и Тутракан, и между Тутракан и Балкана?

Бива да не познавате родината си, ма чак толкова е прекалено бре.

Онези не знаят къде са Рибарица и Паничище, ма поне вий требе да знаете.

Явно никога не си бил на тези места, затова и си написал тази глупост за читалището и смесения магазин, мхм.

преди 5 минути, andiay написа:

Човеко, мойш ли обясниш к'во е общото между Рибарица и Тутракан, и между Тутракан и Балкана?

Бре! Ти да видиш че съм писал Тутракан вместо Тетевен. Голееема грешка! А ти някакъв друг аргумент по въпроса да имаш?

А съм бил миналата година "умнико" Народния Театър Иван Вазов си закри сезона точно в читалището на Рибарица!

Още някоя глупост да издрънкаш? Или ти е мъчно за "героите"? Вярно че Варна и Рибарица не е едно и също.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Бре! Ти да видиш че съм писал Тутракан вместо Тетевен. Голееема грешка! А ти някакъв друг аргумент по въпроса да имаш?

А съм бил миналата година "умнико" Народния Театър Иван Вазов си закри сезона точно в читалището на Рибарица!

Още някоя глупост да издрънкаш? Или ти е мъчно за "героите"? Вярно че Варна и Рибарица не е едно и също.

В Рибарица нема варненската "дупка" :)

мислих да правя една рибарица за седмица ама щом укропите са там ще скипна.

току-що, Hristo52 написа:

Първо, няма начин някой неволно да сбърка Тутракан и Тетевен, освен ако цялата география не му е сбъркана, мхм...

Второ, да, Рибарица и Паничище не са Варна, затова и разбирам тези, които не искат да отидат там, просто защото не би могло да си намерят работа, ако я търсят.

Трето, това работи против твоята теза, че са тук на почивка и курорт, защото Рибарица и Паничище са точно такива селища за почивка и курорт.

В годината поне двайсет пъти посещавам Рибарица и поне пет пъти Паничище, задръж си спомените за читалището за себе си.

Ако аз бях украински бежанец със достатъчно средства, за да не ми се налага да работя, то с радост бих приел да ме настанят на пансион в тези две локации и да се отдам на една хубава почивка.

Особено пък в Паничище.

А в Рибарица даже май и Доган ага имаше резиденция, като най-странното е, че я е направил точно срещу лобното място на Бенковски, но се говори, че вече я е продал.

Глупостите в момента ги дрънкаш ти, при това не на килограм, а на тонаж.

Мнението си относно бежанците от Украйна вече неведнъж съм го споделял, така че едва ли някой друг освен теб, може да каже, че ги имам за герои.

Кажи си сбърках и замълчи, а не ми се прави на "умник", като не е зле да прочетеш цялата статия, която сам си посочил, а не само заглавието й.

И най-вече да осмислиш прочетеното, мхм...

преди 13 минути, andiay написа:

А в Рибарица даже май и Доган ага имаше резиденция, като най-странното е, че я е направил точно срещу лобното място на Бенковски, но се говори, че вече я е продал.

На една мутра от Тетевен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.