Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 42 минути, Hristo52 написа:

Точно ми е, сещаш се през къде за такъв. То тука всичките са такива, "знаещи" "можещи"  "компетентни". Баща ми казваше: "Хвани единия, пребий другия!"  Точно от такива България стигна до тука. Нито могат, нито знаят, знаят да искат, и да плямпат....

то и ти си така

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 34 минути, symanbg написа:

Искат на първа линия хотел, иначе не :)

кой ги каза - те или някое платено, журнале - и ти си се хванал:D

преди 7 минути, Hristo52 написа:

275856859_998164347785708_5292853810026188251_n.jpg.1b4d70c9e6a76d0c18c70fefa49b3629.jpg

Точното определение за много българи. Само бих добавил звездите на американското знаме в очите и.

Забравяш Ице, не са много, ама са активни и гласовити. А това дали още са българи...

преди 8 минути, Hristo52 написа:

275856859_998164347785708_5292853810026188251_n.jpg.1b4d70c9e6a76d0c18c70fefa49b3629.jpg

Точното определение за много българи. Само бих добавил звездите на американското знаме в очите и.

неосъзнаваш как и ти правиш същото

и в тази тема да го сложа - ето ги условията в държавните бази - украинците не реват, вие ревете , защото някои медии ви казват да виете сато сиренка

https://video-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/282330980_719044819342529_2016849447057956757_n.mp4

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Забравяш Ице, не са много, ама са активни и гласовити. А това дали още са българи...

Абе не са малко...То тичаха за ваксини, други ходат да помагат на "героите"  ...пари дават...

САЩ ще продължат по пътя на „ескалация“, докато напълно се дискредитират военно и технологично.

САЩ не могат да си позволят Афганистан 2.0 в Украйна,  защото това, което се случва в Украйна, ще направи унижението на Афганистан  да изглежда като фъстъци. Е, предполагам, че картите са раздадени, но Русия знае играта.

Но за САЩ борбата в Украйна  и разгръщащата се военна катастрофа за VSU се отразява директно върху САЩ, които все още ги боли от военно унижение в Афганистан и ако бъдем откровени-

жалко представяне на истинска военна технология на САЩ, доставена на Украйна.

Технологичната неспособност в Украйна и последните ходове не са нищо повече от отчаяни конвулсии в опит за удължаване на собствената си агония.

току-що, Hristo52 написа:

Абе не са малко...То тичаха за ваксини, други ходат да помагат на "героите"  ...пари дават...

а  ти лаеш срещу това което ти не правиш, и не те засяга по никакав начин , както викаш "голям разбирач"

преди 1 минута, glen написа:

САЩ ще продължат по пътя на „ескалация“, докато напълно се дискредитират военно и технологично.

Или докато не подпалят Трета световна...Много анализи има в тая материя включително и от Тръмп....

преди 1 минута, glen написа:

САЩ не могат да си позволят Афганистан 2.0 в Украйна,  защото това, което се случва в Украйна, ще направи унижението на Афганистан  да изглежда като фъстъци. Е, предполагам, че картите са раздадени, но Русия знае играта.

Но за САЩ борбата в Украйна  и разгръщащата се военна катастрофа за VSU се отразява директно върху САЩ, които все още ги боли от военно унижение в Афганистан и ако бъдем откровени-

жалко представяне на истинска военна технология на САЩ, доставена на Украйна.

Технологичната неспособност в Украйна и последните ходове не са нищо повече от отчаяни конвулсии в опит за удължаване на собствената си агония.

бот -  пак си сменил само Русия с САЩ:D

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Ако броим процента ваксинирани, не са много. Пък и така е подвеждащ резултата, защото мнозина бяха принудени да се ваксинират. Нищо че на държавно ниво уж не беше направена ваксинацията задължителна със съответните текстове.

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Ъъъ, нищо не съм подкрепял в тази тема. Но пък съм избрал да се бъзикам със сащ трололинките, без да съм комунист, защото не съм достоен, а не защото не искам, съвсем очевидно съм против капитализма и това кое и как "работи" за да печели. Вече не помня в коя тема и с какви думи точно го написах. Тук съм да си убивам скуката, основно. Или нещо от рода.

Хм, не говорех за темата като цяло, а за предмета на "спора" ни с бай Ристю, ма както и да е...

Е, аз па тук се забавлявам от време на време, коги неам по-смислено занимание.

Като ме забавлява глупостта човешка, без значение от възгледите й, мхм...

А по-лесно от туй да станеш истински комунист нема, просто се преселваш в Амазония, там има доста племена, които си живеят в комунизъм и то истински.

Дори в езика им няма дума за "собственост", мхм.

Баш си е  "На всекиму според потребностите, от всекиго според възможностите."

А докато в езика ни има думичката "собственост", то капитализма е неизбежен под една или друга форма.

Успех с борбата ти, но я смятам за обречена...

току-що, Sliderum2 написа:

Ако броим процента ваксинирани, не са много. Пък и така е подвеждащ резултата, защото мнозина бяха принудени да се ваксинират. Нищо че на държавно ниво уж не беше направена ваксинацията задължителна със съответните текстове.

Знам ли...? То много неща никога няма да станат ясни де...Не виждаш ли,че са се събрали много, дето само те и никой друг знаят истината...

Същите хора, които сгрешиха за 11 септември, сгрешиха за Афганистан/Ирак/Либия/Сирия, сгрешиха за Тръмп

(Чомски сега го приветства като единствения  държавник на САЩ)

и сгрешиха за Ковид, и няма да изпитват никакъв срам или паника от това, че са сгрешили и за Украйна.

преди 6 минути, glen написа:

Същите хора, които сгрешиха за 11 септември, сгрешиха за Афганистан/Ирак/Либия/Сирия, сгрешиха за Тръмп

(Чомски сега го приветства като единствения  държавник на САЩ)

и сгрешиха за Ковид, и няма да изпитват никакъв срам или паника от това, че са сгрешили и за Украйна.

Че тая скапана държава запали 135 войни. Уби и унищожи милиони хора, разруши хиляди градове и унищожи държави, ти искаш срам да изпита? Това мръсно американско племе?

:offtopic_s:

Ето! Това дето ви разправях от ония дни, че трябва да се върне смъртното наказание! Качвам те на въжето и ритам стола! 

Извънредно: Откриха тялото на изчезналата IT специалистка Алена Щерк.

Жажда за власт, пари, надмощие, а у мухльовци дето трябва да се демонстрират за "мъже" пред жените. Комплексарите, дето е пълно с такива...

Това е просто поредната демонстрация на огромна и нарастваща разлика в оръжията, която също е един от основните двигатели зад самоубийствените опити на САЩ да „борят“ прокси война в Украйна.

Да направят каквото и да е, за да затъне Русия в някакъв вид отнемаща ресурси афера, без да забелязват, че САЩ са тези, които губят както ресурси, така и статут, замесени, но отново във войната, която не може да изпълнят компетентно.

Това е отразено и в днешното интервю на Владимир Ермаков от руското министерство на външните работи  за диалог между САЩ и Русия относно стратегическата стабилности
и особено изненада е отчаяното желание на САЩ да не позволят на Русия да има RS-28 Sarmat (твърде късно за това) и Poseidon.

В свързаните с тях новини всички знаят, че САЩ не са способни, ако не и напълно, да се управляват, така че Ермаков и екипът му правят своите действия.

https://tass.ru/interviews/14757611

преди 1 час, andiay написа:

Ти да нямаш проблем с разбирането на текст, неотворко?

Защо ми показваш сградата на читалището?

Да съм казвал, че такова там няма?

Казвам ти, че Рибарица не е само това читалище...

При толкова малки хотелчета, къщи за гости и т.н., там за уикендите през лятото нимойш намери стая, ако не си я резервирал предварително.

Това, че за теб Рибарица е просто село с читалище и смесен магазин, си е твой проблем, който не ме касае по никакъв начин, но просто не е вярно.

Мен самата Рибарица не ме интересува, виж околностите й доста.

Ето ти снимки от мен, не от гуглен мап.

Това е в близост до Кървавото кладенче, Костина река

1594319841_dsc_2483-1.jpg

Това ти е над Рибарица, параклиса до хижа Ехо

1572813918_dsc_2509d.jpg

А това ти е над Паничище, може би най-популярната планинска дестинация в България.

За жалост това я превръща в бунище вече

1594530634_dsc_6442-2.jpg

И двете локации са много популярни места за почивка, предимно лятото, а Паничище и зимата, заради лифта.

Паничище всъщност не е населено място, а курортен комплекс.

Само на десетина километра от него е Сепарева баня с минералните си басейни.

На двайсет минути е Дупница, а на по-малко от час е София.

И двете места, Рибарица и Паничище, стават само за почивка и за нищо друго.

Затова и повечето бежанци не желаят да отидат там, но това явно твоята "мъдра" глава не може да схване.

Че се изложи, изложи се, но с упорството си да защитаваш излагацията си, само се излагаш още повече, мхм...

Красиви кадри, скоро не съм наминавал през фото раздела, ако си публикувал там твои фотографии, трябва да поправя този си пропуск.

преди 38 минути, Hristo52 написа:

а в другата ръка чанта на лидъл кауфланд  била 

преди 2 минути, andiay написа:

Амазония, там има доста племена, които си живеят в комунизъм и то истински.

Ще трябва и да се върна поне със 50-60 години и във времето, сега модерния свят преева и Амазония. Не ги гледай тия неща по дискурвари и не!шънъл пъкъл. Те си повтарят често епизоди снимани преди десетилетия, а сега за да снимат истински диво бая трябва да се постараят с камерата, че да не попадат в кадър модерните "придобивки" на "дивите" племена, които играят роля на диви, а не живеят така в реална. А и от гората колко е останало. Имам предвид от вековната, дива, некултивирана...Скоро май посаксончената арабска дума джанга ли, джанта ли беше, или както ние я знаем, джангъл(джунгла) чието истинско оригинално значение е пустиня, може да стане факт. А може и да е станало. Не гледай сателита. Много от дърветата не са саморясляци. Бразилия доста се старае да сади зад пожарите правени от малограмотни земеделци, а там всичко зелено расте бързо. Тааа, нещо се отплеснах...А да, ако можех да се върна във времето. Щях да доживея годинките през соца у нас. 

Ето и едно прекрасно интервю на Ева Бартлет с Лари Джонсън.

Силно препоръчвам.

Това е типът журналистика, който силно липсва в съвременния Запад днес. И така, това е букварът за събота.

преди 3 минути, glen написа:

Това е типът журналистика, който силно липсва в съвременния Запад днес. И така, това е букварът за събота.

а да си се замислял защо липсва - явно не отразява обективно, а само говори без факти, кадри

преди 3 минути, bulljo написа:

Красиви кадри, скоро не съм наминавал през фото раздела, ако си публикувал там твои фотографии, трябва да поправя този си пропуск.

Благодаря, но не са нищо особено...

Във фотораздела има още доста добри кадри от други участници, няма да сбъркаш, ако го посетиш, щом харесваш фотографията.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Ще трябва и да се върна поне със 50-60 години и във времето, сега модерния свят преева и Амазония. Не ги гледай тия неща по дискурвари и не!шънъл пъкъл. Те си повтарят често епизоди снимани преди десетилетия, а сега за да снимат истински диво бая трябва да се постараят с камерата, че да не попадат в кадър модерните "придобивки" на "дивите" племена, които играят роля на диви, а не живеят така в реална. А и от гората колко е останало. Имам предвид от вековната, дива, некултивирана...Скоро май посаксончената арабска дума джанга ли, джанта ли беше, или както ние я знаем, джангъл(джунгла) чието истинско оригинално значение е пустиня, може да стане факт. А може и да е станало. Не гледай сателита. Много от дърветата не са саморясляци. Бразилия доста се старае да сади зад пожарите правени от малограмотни земеделци, а там всичко зелено расте бързо. Тааа, нещо се отплеснах...А да, ако можех да се върна във времето. Щях да доживея годинките през соца у нас. 

Тцъ, не си прав, поне в по-голямата част.

Все още си има достатъчно диво там, можеш да си сигурен в това.

И все още си съществуват племената, които визирах.

Познавам лично човек, който е живял известно време сред тях, преди по-малко от двайсет години.

А пък аз за нищо на света не бих искал да доизживея живота си в условията на "соца" у нас някога.

Но, хора разни, идеали също...

Ако не си пречат един на друг, проблем няма.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.