Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

какво ин пука за турчалята - нали си направиха военен договор с Великобритания

преди 18 минути, glen написа:

Това е просто поредната демонстрация на огромна и нарастваща разлика в оръжията, която също е един от основните двигатели зад самоубийствените опити на САЩ да „борят“ прокси война в Украйна.

Да направят каквото и да е, за да затъне Русия в някакъв вид отнемаща ресурси афера, без да забелязват, че САЩ са тези, които губят както ресурси, така и статут, замесени, но отново във войната, която не може да изпълнят компетентно.

Това е отразено и в днешното интервю на Владимир Ермаков от руското министерство на външните работи  за диалог между САЩ и Русия относно стратегическата стабилности
и особено изненада е отчаяното желание на САЩ да не позволят на Русия да има RS-28 Sarmat (твърде късно за това) и Poseidon.

В свързаните с тях новини всички знаят, че САЩ не са способни, ако не и напълно, да се управляват, така че Ермаков и екипът му правят своите действия.

https://tass.ru/interviews/14757611

преди 37 минути, Без умствен капацитет написа:

бот -  пак си сменил само Русия с САЩ:D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, andiay написа:

А пък аз за нищо на света не бих искал да доизживея живота си в условията на "соца" у нас някога.

Е, добре де. Нека си представим, че машината може и напред, а не само назад. Ако имам такава, може и да превъртя малко потенциометрите да се огледам и напред. Може щатите да успеят с комунизма, така и така са в добра позиция и едва ли някой би могъл да им попречи, ако не ги унищожи.

току-що, Sliderum2 написа:

Е, добре де. Нека си представим, че машината може и напред, а не само назад. Ако имам такава, може и да превъртя малко потенциометрите да се огледам и напред. Може щатите да успеят с комунизма, така и така са в добра позиция и едва ли някой би могъл да им попречи, ако не ги унищожи.

Комунизма е назад в миналото, напред в бъдещето не можеш да го откриеш, мхм...

А в САЩ пък изобщо няма как да стане комунизъм, дори и социализъма там е кауза пердута, въпрос на манталитет.

Поради същата причина пък у нас не може да има нормален капитализъм, нито нормална демокрация.

Нещо близо до комунизъма бе възможно в Скандинавието, но и там вече е невъзможно това връщане назад.

Неизбежно е след време нещо да замени капитализма, във вида, който го познаваме днес, но със сигурност няма да е комунизъм.

Казах ти кога само е възможен комунизма, отсъствие на думата собственост и нейните производни - мое, твое, негово, нейно, наше, ваше, тяхно.

Веднъж появили се в речника ни, тези думи вече няма да изчезнат, мхм.

преди 19 минути, andiay написа:

лагодаря, но не са нищо особено...

Във фотораздела има още доста добри кадри от други участници, няма да сбъркаш, ако го посетиш, щом харесваш фотографията.

Ай ся, скромничиш, наистина голям мой пропуск, че отдавна не съм влизал там, признал съм ги и капитана, валкирия, пламен и мн. други.

https://tsargrad-tv.turbopages.org/tsargrad.tv/s/news/chto-skryval-krasnyj-krest-na-ukraine-russkie-nashli-sotni-medkart-s-organami-detej-v-mariupole_556541

Что скрывал Красный Крест на Украине: Русские нашли сотни медкарт с органами детей в Мариуполе

току-що, bulljo написа:

Ай ся, скромничиш, наистина голям мой пропуск, че отдавна не съм влизал там, признал съм ги и капитана, валкирия, пламен и мн. други.

Не бре, скромносвтта е качество присъщо на тези, които нямат други качества, мхм...

Просто съм реалист, дори когато се отнася за мен.

Снимам на прилично любителско ниво и нищо повече, но и никога не съм пожелал истински да постигна нещо повече.

Истински добрите фотографии искат нещо повече от мерак и техника, там се иска и талант, и много учене и много работа, като във всяка една друга област.

Хм, не ми се ще да отварям дума за снимките на Валкирия, че пак ша са захапем яко с нея, тъкмо покрай тая тема тук има некво примирие.

И тя, като бая ти Ристю, критики не търпи, мхм...

Всеки от участниците в онзи раздел има своите добри и не толкова добри попадения, но честно казано, не смятам, че там има изключителни кадри, поне според моите възгледи за фотографията.

Но има доста прилични любителски кадри, мда.

преди 20 минути, andiay написа:

Веднъж появили се в речника ни, тези думи вече няма да изчезнат, мхм

Абе не се знае накъде ще избие. То и аз нямам предвид дословно дедовците Маркс и Енгелс. Колкото и да са големи умове, все пак са били в крак с времето си, айде нека да е малко по-напред. Но нещо осъвременено и рафинирано...А други варианти колкото щеш. Колко му е да се пренесем в компютрите на бъдещето и да се превърнем  в групово съзнание, макар първоначалната идея да не е била такава, а опит да си удължим личния живот, без подбиране на средствата и да паднем така в капана.

преди 16 минути, BANKATA написа:

Един СУ-35 по-малко

По не отвърдена информация е свален от Миг-29

украйна няма миг 29 има миг 23

пак си попаднал на фейк нюз 

General Staff earlier said that the Ukrainian military took down 206 Russian aircraft since Feb. 24.

нали ако бяха 206  щяха да ги въртят всеки ден по украинската телевизия всеки ден  по 2 самалета средно 

МИСЛЕТЕ !

преди 2 минути, Banesc написа:

украйна няма миг 29 има миг 23

пак си попаднал на фейк нюз 

General Staff earlier said that the Ukrainian military took down 206 Russian aircraft since Feb. 24.

нали ако бяха 206  щяха да ги въртят всеки ден по украинската телевизия всеки ден  по 2 самалета средно 

МИСЛЕТЕ !

Полша имат.

Затов и написах "по непотвърдена информация".

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Някой знае ли нещо потвърдено ?

знаеме само непотвърдени неща

украинския първи канал

преди 13 минути, andiay написа:

Не бре, скромносвтта е качество присъщо на тези, които нямат други качества, мхм...

Просто съм реалист, дори когато се отнася за мен.

Снимам на прилично любителско ниво и нищо повече, но и никога не съм пожелал истински да постигна нещо повече.

Истински добрите фотографии искат нещо повече от мерак и техника, там се иска и талант, и много учене и много работа, като във всяка една друга област.

Хм, не ми се ще да отварям дума за снимките на Валкирия, че пак ша са захапем яко с нея, тъкмо покрай тая тема тук има некво примирие.

И тя, като бая ти Ристю, критики не търпи, мхм...

Всеки от участниците в онзи раздел има своите добри и не толкова добри попадения, но честно казано, не смятам, че там има изключителни кадри, поне според моите възгледи за фотографията.

Но има доста прилични любителски кадри, мда.

Все пак не сме професионален фото форум, всеки има какво да покаже, мда да не разводняваме войната.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Абе не се знае накъде ще избие. То и аз нямам предвид дословно дедовците Маркс и Енгелс. Колкото и да са големи умове, все пак са били в крак с времето си, айде нека да е малко по-напред. Но нещо осъвременено и рафинирано...А други варианти колкото щеш. Колко му е да се пренесем в компютрите на бъдещето и да се превърнем  в групово съзнание, макар първоначалната идея да не е била такава, а опит да си удължим личния живот, без подбиране на средствата и да паднем така в капана.

Това, което са описвали Маркс и Енгелс, просто е невъзможно да се случи, нито тогава е било възможно, нито към днешна дата, нито за в бъдеще.

Обясних ти и защо е така, по същество това е връщане назад.

Има много съвремени политико-философски доктрини, които по един или друг начин правят опит да "очертаят" следващия етап, но и в тях не виждам нищо ново, а просто добре напудрено старо.

Явно все още не сме "узрели" за нов тип обществени отношения.

Иначе можем да си фантазираме, колкото си искаме, там граници няма...

преди 14 минути, M.Николов написа:

Да не говорим, че да свалиш Су-35 с Миг-29 е доста трудна работа.

Има и видео. Не знам колко е автентично, и дали става въпрос за същия случай, понеже според мен това е Су34:

преди 3 минути, bulljo написа:

Все пак не сме професионален фото форум, всеки има какво да покаже, мда да не разводняваме войната.

Е, така е, просто обясних защо не скромнича.

От друга страна, в който и да е форум, по която и да е тема, в който и да е раздел, всеки пишещ трябва да е готов да понася и критики, а даже нещо повече, трябва да се замисли дали от тези критики може да извлече полза за себе си.

На това му се вика израстване.

Ти па, все едно мойш разводни  порой...

Не ма разсмивай, мола ти са...

преди 18 минути, BANKATA написа:

Има и видео. Не знам колко е автентично, и дали става въпрос за същия случай, понеже според мен това е Су34:

Сигурен ли си, че видеото не е от играта Arma3?

:D

зеленчукский в цнн:

Цитат

"Искам да благодаря на всеки един от вас за вашата услуга. Рискувате живота си за всички нас и нашата държава. Благодаря ви, че защитихте независимостта на Украйна. Грижете се за себе си", каза той.

Превода е машинен, ама ми се струва, че превежда съвсем правилно. Като гледаш на войната от капитаклистическа гледна точка, всичко е наред. Просто работа, услуга, пари. Като пазите своето, пазите и моето.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.