Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 28.05.2022 г. в 19:24, bulljo написа:

А ти вярваш ли на социологически проучвания, например у нас, където има някаква конкуренция на този и на политическия фронт, а на руските социолози вярваш ли, където партия единна русия и сателитите и са превзели цялата власт и практически опозиция няма, кой луд ще отговори различно от поставеното от партията в такова проучване, ако изобщо провеждат соц. проучване, що да питат народа, той нищо не решава, там изпълняват петилетките за месец, икономиката расте с такива темпове, рублата и тя расте и цените с нея.

Съжалявам, ама ти си живееш яко в соца, та дори в СССР- ския соц и бронебойни патрони за вярата ти, няма открити! Аз отбелязвам, че международните наблюдатели не са намерили основание да определят изборите като нередовни, ти пак ми говориш за социолозите, на които не бива да вярвам. Всичко, което не отговаря на застиналите ти в миналото виждания, не съществува. Не можеш да разбереш колко смешни са твърденията, че Русия днес е СССР. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Престъпление е спрамо българите, които работят на минимална работна разплата и едвам свързват двата края. Престъпление е спрямо голям процент от българските пенсионери, които са работили и плащали данъци цял живот и сега след като си платят сметките и лекарствата не им остават пари за едно кило месо.

Но на дупедавците на запада не им дреме за това. Трябва пари по пътеки и фондове да текът и да се краднат.

Да ги оставим на произвола на съдбата ли?

Да не сме като путия?

преди 5 минути, andiay написа:

Хм, не знам ти колко "дърта чивия" си, но за да се плаща на ромите да работят по време на соца, на практика се взимаше от парите на тези, които ги изкарваха.

Не съм бил вътре в системата за разпределяне на парите. То и сега има дейности на загуба и се доплащат от бюджета, като социални услуги и др.. Пътнически превози на БДЖ, градския транспорт, битовите отпадъци (за тях навремето нямаше частни фирми) и още много други. Пак зависи кой къде работи. А него време работата не се избираше толкова свободно като сега и пак има хора сменяли доста професии и тогава. Ромите си работеха та пушек се вдигаше, имаше мазета в сградите на милицията и се ползваха когато се налага и не само по роми, а дали това което правеха, се оценяваше на достатъчно за да им покрие размера на заплатата, не е било моя работа да знам.

преди 6 минути, andiay написа:

Че аз и сега съм си щастлив, не че притежавам кой знае какво.

Това, което ми е ценно, няма как някой да ми го вземе и винаги ще го притежавам.

А и от доста време насам, никаква революция не се прави, независимо кой аспект на думата разглеждаме.

Тъй че, не бой ся...

ми то в бг трудно ще стане по зле, даже и да въведат безусловен базов доход и да ни отнемат всичко, няма да е голяма разликата със сега. виж само колко работещи бедни има.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Еее, тя направо наш човек бе, пък някой някъде я беше написал като Л@йнен.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Просто Киро и пише речите :)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Да ги оставим на произвола на съдбата ли?

Не разбира се. Да им дадем хотели по моретата, а нашите баби и дядовци да живеят по села с тъмни улици и без канализация и да си броят стотинките за хляб и кисело мляко.

Хайде оправяйте ги горките украинци. Аз се написах...

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ми, Лайнен си е. Не знам само на кого каква се пада, та така яросно и фриволно тика ЕС към ямата.

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Не разбира се. Да им дадем хотели по моретата, а нашите баби и дядовци да живеят по села с тъмни улици и без канализация и да си броят стотинките за хляб и кисело мляко.

Пак не ми стана ясно. Завиждаш им на положението в което се намират ли ?

току-що, Sliderum2 написа:

Не съм бил вътре в системата за разпределяне на парите. То и сега има дейности на загуба и се доплащат от бюджета, като социални услуги и др.. Пътнически превози на БДЖ, градския транспорт, битовите отпадъци (за тях навремето нямаше частни фирми) и още много други. Пак зависи кой къде работи. А него време работата не се избираше толкова свободно като сега и пак има хора сменяли доста професии и тогава. Ромите си работеха та пушек се вдигаше, имаше мазета в сградите на милицията и се ползваха когато се налага и не само по роми, а дали това което правеха, се оценяваше на достатъчно за да им покрие размера на заплатата, не е било моя работа да знам.

Хм, в тез мазета съм влизал, не е като да са ми непознати, мхм...

Десет роми работеха това, което можеше да свършат двама, но важното бе, че безработица няма.

А най-лесното някога бе да смениш работно място, просто няма как да останеш безработен.

И правилното да се каже е "Не само ромите тогава се правеха, че работят, та пушек се вдига".

Но ти си знаеш защо изпитваш носталгия по онова време.

На мен от тогава ми липсва само младостта, мда.

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Не разбира се. Да  им дадем хотели по моретата, а нашите баби и дядовци да живеят по села с тъмни улици и без канализация и да си броят стотинките за хляб и кисело мляко.

Хубав подпис имаш. Аз бих го перифразирала в случая с маймуняка: 

Убий глупака с мълчание!

преди 9 минути, symanbg написа:

ми то в бг трудно ще стане по зле, даже и да въведат безусловен базов доход и да ни отнемат всичко, няма да е голяма разликата със сега. виж само колко работещи бедни има.

Един класик бе казал, че винаги, когато ти се струва, че положението нимой са сгомняса повече, задължително се случва нещо, кото да ти докаже, че грешиш.

преди 23 минути, symanbg написа:

споко, четвъртата индустриална революция скоро ще е тука, няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи. няма смисъл от спорове

Каква ще е тази четвърта индустриална революция, и кои са предходните и революции. без сарказъм питам.🧐

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

А него време работата не се избираше толкова свободно като сега и пак има хора сменяли доста професии и тогава.

Приемаха на работа навсякъде, инженерите взимаха по малко от работниците. Абе беше свободия тогава за работа, сега свободия само за богаташите.

Главният конструктор на „Роскосмос“: Ракетата "Сармат" е единствената, която може да обиколи цялото земно кълбо (Видео)

Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) "Сармат" е единствената ракета, която може да лети около цялото земно кълбо и да доставя полезен товар до всяка точка на света. Това съобщи главният конструктор на „Роскосмос“ Владимир Дегтяр в програмата за военни новини на телевизионния канал Звезда, съобщава ТАСС.

„Всъщност на заданията за разработването на комплекса „Сармат“ бяха дадени опции за траектория, които биха могли да направят възможно да се осигури доставката на полезния товар до всяка точка на земното кълбо. От всяко място до където й да е по света“, каза Дегтяр.

Той отбеляза, че "Сармат" е единствената ракета, която може да обиколи цялото земно кълбо, включително през Южния и Северния полюс и през екватора.

Сергей Каракаев, командир на Ракетните стратегически войски, каза че „днес трябва да говорим за комплекс „Сармат“ като уникален комплекс, който няма аналози в света днес“.

Междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ ще носи хиперзвукови и крилати бойни блокове с висока мощност.

"Полезният товар на ракетната система „Сармат“  е широка гама от бойно оборудване. Има много напълно различни опции, включително, за разлика от ракетната система „Воевода“, „Сармат“ ще има бойни глави с голям клас мощност и хиперзвукови плъзгащи се крилати блокове ", допълни Князев.

Първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат" беше извършено от космодрума Плесецк в Архангелска област на 20 април. В момента ракетното формирование Ужур в Красноярския край подготвя главния ракетен полк за превъоръжаване с нов ракетен комплекс. Обхватът на бойното оборудване на „Сармат“ е разширен, включително броят на бойните глави и видовете, включително и хиперзвукови планери. Това беше направено благодарение на енергийните характеристики на ракетата. МБР „Сармат“ е разработена в Държавния ракетен център на името на В. П. Макеев, производител е заводът „Красмаш“ (част от Роскосмос). МБР RS-28 "Сармат" е в състояние да достави многократно повторно излитане с тегло до 10 тона до всяка точка на света, както през Северния, така и през Южния полюс.

преди 50 минути, M.Николов написа:

Блиц в случая просто превежда и препечатва статиите.

Написах ти от кой са оригиналите, но може да продължаваш да се правиш на луд.

:D

Не знам. Видях 2 линка към Блиц. Несериозно е да ги даваш, дори като преводачи.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

и аз потвърждавам за колите - преди дори казах че имат явно в украйна по висок стандарт на живот

да украинките дет играят на детската площадка пред нас,, - знаеш ли колко по добре са облечени, слабички че и по височки са

Украинските рускини пак са си рускини.  

преди 31 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Каква ще е тази четвърта индустриална революция, и кои са предходните и революции. без сарказъм питам.🧐

https://archive.org/details/the-fourth-industrial-revolution-klaus-s/page/n1/mode/2up

за преходните сам може си потърсиш :)

току-що, M.Николов написа:

Руска провокция, или тъ*и украинци.

Путин: Санкциите водят до кризата с храните

В телефонен разговор с Макрон и Шолц

Предупреди за опасността от доставки на оръжия за Украйна

Франция и Германия настояват за прекратяване на огъня

Наложените на Русия санкции и погрешната икономическа и финансова политика на западните страни са реалните причини за настоящата продоволствена криза. Това заяви руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, предаде пресслужбата на Кремъл.

Пред събеседниците си Путин изразил готовността на Москва да помогне за безпрепятствени доставки на зърно, включително и украинско от черноморските пристанища на страната.

“Русия, от своя страна, е готова да помогне за намирането на варианти за безпрепятствен износ на зърно, включително износа на украинско зърно от пристанищата на Черно море”, уверил руският президент.

Почти една трета от световните доставки на зърно идват от Русия и Украйна. Русия също така е важен износител на изкуствени торове, а Украйна е водещ износител на царевица и слънчогледово олио.

Путин освен това заявил пред Макрон и Шолц, че Москва е готова да увеличи износа си на изкуствени торове и селскостопански продукти, условието за което обаче е да бъдат премахнати санкциите срещу Русия.

Преди дни руският президент отправи подобни искания и към лидерите на Италия и Австрия.

Путин отбелязал и че Москва е готова да поднови преговорите с Киев. “Особено внимание беше обърнато на състоянието на преговорите, които са замразени заради Киев. Президентът Владимир Путин потвърди готовността на руската страна за възобновяване на диалога”, съобщиха от Кремъл.

Германският правителствен говорител Щефен Хебещрайт каза, че в разговора Шолц и Макрон са призовали Путин към преки преговори с украинския президент Володимир Зеленски.

“Канцлерът и френският президент настояха за незабавно прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски. Те призоваха руския президент към сериозни преки разговори с украинския президент и търсене на дипломатическо решение на конфликта”, заяви говорителят.

По думите му разговорът, посветен на уреждането на ситуацията в Украйна, се е състоял по инициатива на Шолц и Макрон и е продължил 80 минути.

Според изявлението на Кремъл относно разговора на Путин с Макрон и Шолц руският държавен глава е отправил предупреждения срещу доставките на тежко оръжие за Украйна. Той е подчертал, че доставянето на по-мощни оръжия крие риск от по-нататъшна дестабилизация на ситуацията и от обостряне на хуманитарната криза.

преди 7 минути, symanbg написа:

https://archive.org/details/the-fourth-industrial-revolution-klaus-s/page/n1/mode/2up

за преходните сам може си потърсиш :)

Пълно заменяне на човешкият труд от роботи и изкуствен интелект. Това го е прогнозирал още Джек Лондон в един от романите му. Така че може и да стане комунизма. но все пак неведоми са пътищата божии.🙂

Всичко свърши, но никой не искаше да го признае!

Американците не разбраха, че Пентагонът не се бори за победа.
Ще позволи ли чичко Путин САЩ да  успеят да изперет там още 50 милиарда долара

Русия иска пристанищните градове, а останалото може да бъде паркинг, ако това искат украинците.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.