Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, dimy написа:

Чудя се как заглушават силата на звук в тия клипове. Бил съм относително наблизо при учение. Нищо общо с тая тишина.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 49 минути, Banesc написа:

украйна няма миг 29 има миг 23

пак си попаднал на фейк нюз 

General Staff earlier said that the Ukrainian military took down 206 Russian aircraft since Feb. 24.

нали ако бяха 206  щяха да ги въртят всеки ден по украинската телевизия всеки ден  по 2 самалета средно 

МИСЛЕТЕ !

КОй ти каза, че Украйна няма МиГ 29? МиГ 23 е имала преди да се разпадне СССР.

Юлия Паевская (Тира) е убила родителите на две малки деца, за да се преструва на майка на децата, за да избяга от Азовстал. Но беше хваната, когато децата проговориха на контролен пункт.

преди 49 минути, M.Николов написа:

Да не говорим, че да свалиш Су-35 с Миг-29 е доста трудна работа.

Чак доста трудна надали. МиГ 29 е по- малък и по- маневрен- логично е в близък въздушен бой да има леко предимство. Освен това е произведен в СССР а не в Русия, което е още едно предимство.

Горките Украинци. Развалиха им рахатлъка. Добре, че са нагли и не се връзват на акъла на държавата.

Агенцията за бежанците: Украинците ни заблудиха като с фалшивите сигнали на 112

Украйна е изолиран случай, никой не го интересува.
Единственото нещо, което ще си спомнят е, че „бруталният чичко Путин” тласна много симпатични образовани украинци с луксозни коли и джобове, пълни с пари, за да избягат, за които те като добротворци трябва да се грижат добре в западната социална система, за да се чувстват добре.
Същата процедура и привилегии като предишните свободолюбиви умерени бунтовници от ISIS.

преди 27 минути, Тhе Monstеr написа:

Чак доста трудна надали. МиГ 29 е по- малък и по- маневрен- логично е в близък въздушен бой да има леко предимство. Освен това е произведен в СССР а не в Русия, което е още едно предимство.

Може, ако Су-то си е изключило радара.

:D

И един коментар от нета:

"Гугъл дава, че това е петия път, в който Украйна се е похвалила , че е свалила Су35😀😀😀😀😀"

“Пушечното месо” на Руzzия е сред големите теми в рамките на черния хумор. Например във връзка с подписания от Путин указ за отмяна на възрастовата граница за наемниците, които се бият за пари ( контрактники).

20 май. Появи се законопроектът.

25 май. Законът е приет от Държавната дума в рамките на 3 четения.

25 май. Утвърден от Съвета на федерациите.

28 май. Подписан е от Путин.

Само за осем дни!

Явно недостигът на пушечно месо е голям.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Може, ако Су-то си е изключило радара.

И един коментар от нета:

"Гугъл дава, че това е петия път, в който Украйна се е похвалила , че е свалила Су35😀😀😀😀😀"

Щото 29 няма радар... :)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ако му работи изобщо.

Tрабва да се провери, дали пилота не е бил пушач. Напоследък големи проблеми с фасовете...

преди 10 минути, M.Николов написа:

И един коментар от нета:

Е тук вече прекалиха! Първите 3 си паднаха сами. :D

преди 43 минути, glen написа:

Юлия Паевская (Тира) е убила родителите на две малки деца, за да се преструва на майка на децата, за да избяга от Азовстал. Но беше хваната, когато децата проговориха на контролен пункт.

На мен Юлия ми прилича на Ерджеп и на Радул и т.н., да не изброявам. Иначе, никога не съм ги виждал. :)

преди 19 минути, BANKATA написа:

Ако му работи изобщо.

Не знам, знам само, че Су-35 е модернизиран вариант на Су-27 с нов подобрен радар с активна фазирана решетка.

преди 50 минути, Тhе Monstеr написа:

Чак доста трудна надали. МиГ 29 е по- малък и по- маневрен- логично е в близък въздушен бой да има леко предимство.

Нищо подобно Су-то винаги е било по-добрия самолет и по-маневрен.

преди 2 часа, andiay написа:

А докато в езика ни има думичката "собственост", то капитализма е неизбежен под една или друга форма.

Аз мисля че комунизма не лишава от собственност, няма как храната в стомаха на човек да е обща, нито пък гащите които носи да са едновременно на два или повече задника, просто комунизма е абсолютно равенство и безкласовост и кастовост, абсолютно равенство в материалните блага, та дори и в някакви отговорни постове в обществото. В древноста са съществували еврейски комуни, където тази идеология е в ортодоксалната си форма, абсолютно материално и юридическо равенство. Дали това е правилно и възможно състояние, не знам, може би, но в много далечно бъдеще може и да стане все някога, ако преди това човечеството не изчезне или не еволюира в нещо друго.

преди 2 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Аз мисля че комунизма не лишава от собственност, няма как храната в стомаха на човек да е обща, нито пък гащите които носи да са едновременно на два или повече задника, просто комунизма е абсолютно равенство и безкласовост и кастовост, абсолютно равенство в материалните блага, та дори и в някакви отговорни постове в обществото.

ако си по богат от бедните роми - конфискуват от теб да дадат на тях - въпреки че ти работиш а той спи дообят

преди 10 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Аз мисля че комунизма не лишава от собственност, няма как храната в стомаха на човек да е обща, нито пък гащите които носи да са едновременно на два или повече задника, просто комунизма е абсолютно равенство и безкласовост и кастовост, абсолютно равенство в материалните блага, та дори и в някакви отговорни постове в обществото. В древноста са съществували еврейски комуни, където тази идеология е в ортодоксалната си форма, абсолютно материално и юридическо равенство. Дали това е правилно и възможно състояние, не знам, може би, но в много далечно бъдеще може и да стане все някога, ако преди това човечеството не изчезне или не еволюира в нещо друго.

Представи си един клас с ученици, след изпит се пише на всички средно-аритметичната оценка от изпита. Според теб до какво ще доведе това ?

преди 4 минути, M.Николов написа:

Нищо подобно Су-то винаги е било по-добрия самолет и по-маневрен.

Тва според кого? Както сам знаеш, Су 35 е модернизиран Су 27. Разработките на Су 27 и МиГ 29 вървят едновременно, като и двата са на базата на американския Ф 15.  Су 27 се разработва като тежък тактически изтребител, а МиГ 29 като прехващач- демек, самолет за въздушен бой. В тази война, където бойните действия са на доста малки разстояния, 29 би трябвало да е повече в свои води, защото възможния въздушен бой е близкия. А МиГ 29 е създаден точно за такъв бой. Су 27 не е по- маневрен. Не се заблуждавай от номерата му в разни авио- циркове. Тях могат да ги прявят 5- 6 човека в Русия.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Представи си един клас с ученици, след изпит се пише на всички средно-аритметичната оценка от изпита. Според теб до какво ще доведе това ?

До каквото доведе и уравниловката в заплащането- липса на мотивация за развитие. И създаване на едно огромно посредствено стадо. Not great, not terarble. Something like nothing.  Изкуствено ограничаване на човешките възможности.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Чудя се как заглушават силата на звук в тия клипове. Бил съм относително наблизо при учение. Нищо общо с тая тишина.

слагат грес 

българската армия няма пари за грес

много се  харчи 

преди 14 минути, Тhе Monstеr написа:

Тва според кого? Както сам знаеш, Су 35 е модернизиран Су 27. Разработките на Су 27 и МиГ 29 вървят едновременно, като и двата са на базата на американския Ф 15.  Су 27 се разработва като тежък тактически изтребител, а МиГ 29 като прехващач- демек, самолет за въздушен бой. В тази война, където бойните действия са на доста малки разстояния, 29 би трябвало да е повече в свои води, защото възможния въздушен бой е близкия. А МиГ 29 е създаден точно за такъв бой. Су 27 не е по- маневрен. Не се заблуждавай от номерата му в разни авио- циркове. Тях могат да ги прявят 5- 6 човека в Русия.

Су-35 е обявен за най-маневрения самолет от 4+ поколение от много специалисти, но щом ти казваш......:D

https://it.dir.bg/tehnologii/su35-26608855

преди 1 час, glen написа:

..украинци с луксозни коли и джобове, пълни с пари...

Преди около 2 часа се завърнах от Свети Влас. Там кат в Украйна бате. Украинки, джипове. Ум да ти зайде.

Мъчат ги хората, ама яко.

Белким Путин на прасе и тука, че и ние да одим да си поживеем така някъде.

преди 49 минути, БаалБек написа:

“Пушечното месо” на Руzzия е сред големите теми в рамките на черния хумор. Например във връзка с подписания от Путин указ за отмяна на възрастовата граница за наемниците, които се бият за пари ( контрактники).

20 май. Появи се законопроектът.

25 май. Законът е приет от Държавната дума в рамките на 3 четения.

25 май. Утвърден от Съвета на федерациите.

28 май. Подписан е от Путин.

Само за осем дни!

Явно недостигът на пушечно месо е голям.

тва ако беше в българия  щеше  да е за 800 дни

и всичко щеше да е   с нормална бързина 

нали така 

преди 31 минути, Без умствен капацитет написа:

ако си по богат от бедните роми - конфискуват от теб да дадат на тях - въпреки че ти работиш а той спи дообят

Начи така става,  кат си млада чивия и нямаш спомени че роми да не работят през соца, трябва да ги търсиш с детектив. А ако някой ден дораснем да станем комунисти, няма да работим така както сега. Сега повечето хора възприемат работата не като средство за принос към благото на всички хора и напредък, което да носи първо радост от това че и помагаш и че другите правят същото за теб, а просто като омръзващи и уморяващи иначе безмислени действия за производство на често реално никому ненужни вещи, за да се върти машината на потреблението. А да, и да получават идолът на капитала, парите, най-често в нищожно количество, колкото да оцелееят + колкото да си купят още малко  ненужни  вещи.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Су-35 е обявен за най-маневрения самолет от 4+ поколение от много специалисти, но щом ти казваш......:D

https://it.dir.bg/tehnologii/su35-26608855

Е щом специалистите в дир, бг така смятат, аз млъквам. Изложих си доводите, ако искаш не ги чети.

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Преди около 2 часа се завърнах от Свети Влас. Там кат в Украйна бате. Украинки, джипове. Ум да ти зайде.

Мъчат ги хората, ама яко.

Белким Путин на прасе и тука, че и ние да одим да си поживеем така някъде.

Начи недей така, че ще те банна! Как можа да не напишеш че си бил заобиколен от скръбни, страдащи, плачещи, сгърчени от съдбата си и т.н.

преди 16 минути, Тhе Monstеr написа:

като и двата са на базата на американския Ф 15

а па българия има ф16 блог  70  на документи 

качили сме се 40 места напред в света по сила след договора 

който никой не е виждал защото е военна тайна 

:tongue2:

преди 43 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Ами може да си мислиш, каквото си искаш, никой не може да те спре...

Еврейски комуни има дори и в днешно време, т.н. кибуци, подобни комуни от неевреи има и в САЩ, разпространени най-вече в щата Мейн, но те пак са на религиозна основа и също като еврейските са доста далеч от понятието за комунизъм.

Подобни комуни има дори и в България, нещо което много малко хора знаят.

Но, във всички тези мини общества, това което рано или късно обръща каруцата е понятието собственост.

Отново ще повторя, че единственото място където комунизма е възможен, това е общество, което не познава собствеността.

Собствеността е това, което неизбежно води до конфликт рано или късно.

Като в едно семейство, колкото са по-ревниви съпрузите в него, толкова по-близо е разпада му.

Защото тогава всеки възприема другия не като партньор, а като собственост.

А че в някакво бъдеще е неизбежно да се появи друга политико-философска платформа, която ще определя тогавашния манталитет на обществото, това е факт, в който не бива да се съмнява никой.

Но и пълна заблуда е да се прогнозира за обозримо бъдеще и какво точно ще представлява.

Към днешна дата това е абсолютно неизвестно и всичко на тази тема е фантазия и спекулация.

Още дълго време обществата на тази планета ще се подчиняват на политико-философската концепция, която властва и в момента, независимо дали на някой му харесва или не.

Който се приспособи - ще просперира, останалите ще мечтаят за друг живот.

Може да не ви се струва справедливо, може дори да смятате, че това е неморално, това няма да промени нищо.

Когато манталитета на човечеството се промени драстично, то едва тогава ще се изяснят и основите на новите "правила", по които ще се оформи бъдещото общество.

Може дори да се окаже, че от наша гледна точка това "ново общество" може да е още по-"несправедливо" и "неморално", казва ли ти някой...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.