Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 часа, bigiadri написа:

Тоя ни обижда ,а вие му се възхищавате,не го разбирам?

Те ни плюят, русоробите си мислят че вали.... Нито е за пръв , нито за последен път... жалка работа....

преди 6 часа, Anneliese написа:

Скоро и интернета ще ни спрат. Реално живеем в Четвъртия райх - това е жестоката истина. Германия се управлява от внук на СС и масов убиец. Да не ги разправя тия глупости и лъжи, че е бил само администратор,  и Йозеф Крамер така се е оправдавал.

"Виасат Хистори" ме разочароваха, спряха филмите за ВСВ и нацизма. Само "Хистори" пуснаха една поредица сега "ВСВ в цвят", дано да я довършат.

Обичам България, но не мога да живея в диктатура. Ако можех, бих заминала за Русия.  Тук става ад.

Заради цензурата във фейсбук, ме е страх да не си изгубя профила и ми се налага да се правя на лигава идиотка, да харесвам и репоствам снимки на кученца, котенца, природните красоти на България и светски новини.  А тук имах бан.  Човек вече няма къде да си каже мнението.

А за Македония само ще кажа - тя е мини вариантът на Украйна. Това е!

Върви се усилено към ТСВ, САЩ го искат.  Наскоро пак прочетох " На брега" на Невил Шут. Тъжно ми е................

И вижте какво мнение само:

Тъжно ми е колко е пълна България с продажници и злобни хора. Антируската омраза придобива все по - страшни размери. Не ви ли напомня на нещо? На мен - да.

В РФ са постигнали този райх и диктатура  за който говориш.

Искаш да заминеш за РФ защото тук било ад ? Наистина ти пожелавам да отидеш там и да видиш какво е цензура , репресии и ограничение на интернета :) :) :)

преди 5 часа, Anneliese написа:

На мен не ми се живее в диктатура. Не ми се гледа пропаганда. Не мога да живея без истинска свобода на словото.  Скоро и лагери пак ще има. Русофобията взима застрашителни размери.  Няма да се учудя, ако от СУ  решат да организират аутодафе за руската литература.

Наистина,  пожелавам ти да отидеш в РФ да видиш реалните измерения на диктатура,пропаганда, без свобода на словото.

Дай сметка или пейпал или нещо такова, ще жертвам специално за теб  някаква сума.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 часа, insec написа:

aма на мама - плужек нещастен сополив със идоли сатрапи и истерясали наркомани. Тепърва ще го духате всички русороби, тъй че свиквай с положението си да цивриш безпомощно.

Ей,олигофрен смотан,като не познаваш хората не определяй,кой какъв е! Със сигурност наркомана си ти!
Жалък опит,опитваш се да ,,мислиш",но нещо не ти се получава,май дозата вече не ти действа ,,хардкор'' плужек!
Погледни си в огледалото и виж колко неграмотно и нещастно идиотче си се превърнал! То се вижда кой е безпомощно циврещ и сополив - украинците го духат,смучат и не само,а покрай тях и на такива като теб,на които постоянно им текат лигите,сами си събуват гащите,навеждат се и започват да им го слагат все по - навътре и по - навътре!

преди 2 часа, miro20 написа:

А относно езика, нали разбирате колко сте смешни путинистите , които се мислите за 'русофили" ?? 

Мирчо, кравофилите верно немате бъкел акъл. Аз си харесвам и уважавам руския народ и Русия и съветския народ и СССР. Това задължава ли ме да знам руски, задължава ли ме да съм 6иб@н предател на България, задължава ли ме да съм подражател и имитатор? Един вид да се приспособявам към "иконите" си, да съм (по-угоден)роб. Това си е запазена марка на сащ трололинките. С л@йната им ше се омажете, ше убиете човек ако наредят, само и само да ви надушат като свои и да пратят некой долар, а както ми се струва веруюто че парите не миришели, го спазвате като природен закон. 

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Но за сметка на това ще дойде Ден , в който ще раздам Правосъдие на всеки , според делата му.

Няма русороб който да не е изплискал легена. Добре че си имате прекрасен дом като интерната в Мосейково :giggle1:

Те са патриоти, изправили се пред рашистката сган.

Единственото им престъпление е че си защитават държавата.

Създадената държава от Ленин, Сталин и Хрусчов.   Ако милееха те за народа трябваше да се разберат и да се разделят  мирно и без кръв като Чехословакия.  А малоумните бандеровци в Киев  бяха употребени от САЩ за да си бетонират те господството в НАТО и в ЕС.  Сега след безброй жертви и разрушения нима пак няма да се разделят?   Остави го ти Зеленски дето ще си връща Крим и Донбас по военен път.  Той знае ли за какво му са?  Още 8 години ли ще ги тормози с АТО?  Украйна не може без суровини от Русия, а бандеровците са във война с уж свои доскоро  украински руснаци.   Накрая се намеси голямата Федерация.

Наистина,  пожелавам ти да отидеш в РФ да видиш реалните измерения

Когато бях в СССР/Русия/ имах някакви взаимоотношения/бихме се с някакви руснаци за едни дънки/ с тяхната милиция и това което ме шокира  тогава беше едно ТАБЛО пред техния вход,  дълго около 6-7 метра и широко около 2 м и на него залепени  едни " Търси се" с размери колкото нашите некролози. Може би хиляди! и до днес ми е пред очите ,а беше някъде около 1984 година. Сега кой знае какво е!

преди 9 часа, crazy katon написа:

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили един от складовете на това оръжие в киев, не само че е новина, ами си е баш престъпление.

Няколко "демократични" държави (и местните неуправляващи) не пуснаха Лавров. Какво да се прави и това се оказа като рака, като пусне метастази - спасение няма. Махнахме тиква - получихме тиквичики, скоро ще имаме комплект.

В западналия свят май почнаха да мислят и за мирни преговори, оказа се, че победата на бойното поле не е проста работа. Всъщност, те сами си създадоха тази илюзия и сега им е трудно да се разделят с нея, но колкото и да не им се иска Русия ще победи отново фашизма не само в усрайна, но и в гейропа. От отчаяните, омазващи с фекалиите си бежанци вече са отвратени всички и от прословутия лозунг "слава ... " им се повръща, нищо че тук има някакви укроли, които, чели-недочели го пляскат.

Е, забраниха руските телевизии и сега останаха само "демократичните", тези, дето трябваше да ги къртят. Трудно е. Досега можех да превключвам, докато на едната има реклама, сега ми трябва около минута (свикнал съм на телевизор, а там през chromecast трябва едно по едно), но ако имаш желание, няма пречки. Заслужава си да видиш красивата Анна Ревянина от Донбас или Илья Кива, бившият боец срещу сепаратистите (така ги наричат онези по-горе - демохомо), сега срещу хунтата в киев и още много други, не и арестантович и разни други ублюдки.

И отново се връщам в началото. Не знам как може да се воюва срещу такива зомби, за тях няма никакви морални или военни кодекси, дори не могат да се нарекат терористи. Легендата, че защитават родината си просто издиша, защото те я защитават като избиват собствения си народ. Или не е собствения?!

А сега се връщам да прочета пропуснатото ... ако мога.

Хубаво мнение. И аз подкрепям написаното.

преди 8 часа, дръндю написа:

милиарди хвърли запада за въоръжение на Украинците, а този от видеото вика че с камъни срещу техника не се воюва
къде са аджеба милиардите

дано да е така
защото си спомням някои събития, за които после известен политик от турски произход, твърдеше че не иска да са "шеста колона"

камъни ама следователя го затапи...

каза му че вътре намериха сериозни запаси с боеприпаси-гранати...патрони....за няколкоседмична отбрана...

украта трябваше да си каже честно че не му се мре заради нацистко-американски интереси...

преди 4 часа, miro20 написа:
преди 17 часа, vpvelev написа:
преди 17 часа, attj написа:

Такива като Зеленски, Турчинов и Яценюк също могат да бъдат съдени за престъпления против народа.

Те унищожиха Украйна и народа си. То и не е сигурно дали тия тримата са украинци де.

Те са патриоти, изправили се пред рашистката сган.

Единственото им престъпление е че си защитават държавата.

Те са патриоти, които изпълняват мокрите поръчки на западните си господари и унищожават народа си. Колкото повече оръжия искат от запада и им ги доставят, толкова повече украинци ще бъдат избити. 

преди 11 минути, vpvelev написа:

Те са патриоти, които изпълняват мокрите поръчки на западните си господари и унищожават народа си.

И тези ли са били такива или си на друго мнение? Сигурно "сухи" поръчки са изпълнявали "страхливите българи"!!!

Цитат

По повод един висш руски държавен служител Рогозин, който за радост на копейковци и ниновчета ни е нарекъл "страхливите българи“ и бил косвено заплашил света с ядрена ракета.

Ако учебниците ни по история не бяха така осакатени, заради комунистическия режим, всяко българско дете и възрастен щяхме да знаем как „страхливите българи“ са побеждавали "славните" руснаци, дошли да освобождават Добруджа през Първата световна война 1916. Няма епопея в българската история като тази при Добрич в 3-те дни на септември 1916. Няма такъв пример, в който българска войска и население – жени, деца, турци, татари, евреи се бият срещу руския нашественик в защита на града.

"Българка" на Йовков забравихме ли? А разказите на Антон Страшимиров "Червени страници" са практически неизвестни за деца и възрастни. А думите на подполковник Чолаков в неговата заповед до ротите на 7-ми септември кой помни?: „Войници, не ни се разреши да се окопаем на по-задна позиция. Направете, прочее, така, че да знаят деца и внуци – ако Добрич падне, паднал е, понеже не е останал жив нито един от защитниците му!”.

Подполковник Чолаков е убит по-късно. Героизмът обаче е заразителен. Саможертвата на хиляди българи -- военни и цивилни не е напразна. Добрич не пада в руски ръце. Руснаци, румънци, сърби и хървати са победени, прогонени от българска земя, изтласкани отвъд Дунава, през Румъния, далеч на север за броени седмици -- чудеса от смелост и бойна слава.

Това не се знае. Не се знае. Не се знае. Нищо от това не се знае.

Срамно е.

Цели глави от българската ни история не се знаят, защото са премахнати, изличени, изопачени, пренаписани, за да се угоди на съветския тоталитарен звяр, същият, който сега тероризира Украйна и шантажира света и ни нарича "страхливи българи".

преди 10 минути, vpvelev написа:

Те са патриоти, които изпълняват мокрите поръчки на западните си господари и унищожават народа си. Колкото повече оръжия искат от запада и им ги доставят, толкова повече украинци ще бъдат избити. 

Да си бяха стояли мирно и снишено онези олигофрени, вместо да правят априлски въстания, нямаше да има Баташко клане след това, нали робе :) 

преди 2 минути, БаалБек написа:

И тези ли са били такива или си на друго мнение?

Тогава българската и турската армия са воювали рамо до рамо!   Ние все сме заблудена малка държава.  Това е срамното.

току-що, attj написа:

Ние все сме заблудена малка държава. 

Поредната руска опорка - малка държава. Тоест не трябва да съществуваме. Браво за логиката.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Да си бяха стояли мирно и снишено онези олигофрени, вместо да правят априлски въстания, нямаше да има Баташко клане след това, нали робе :) 

И донски руски казаци да идват да освобождават България -като загиват за тази цел.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Поредната руска опорка - малка държава. Тоест не трябва да съществуваме. Браво за логиката.

В двете световни войни сме били против Русия и те ни считат за предатели.  За разлика от сърбите.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

По-глупаво сравнение не съм и очаквал от теб де.

Къде ще сравняваш поробен народ да се вдига на въстание за свободата си и народ, в свободна държава, която я предоставя на друга държава за да атакува сеседите си.

Добре че всички тролове сте прости, когато се опитате да изкажете собствено мнение. Карай каквото ти спуснат отгоре и не се мъчи да разсъждаваш.

преди 14 минути, БаалБек написа:

И тези ли са били такива или си на друго мнение? Сигурно "сухи" поръчки са изпълнявали "страхливите българи"!!!

Не ти се отдава да разсъждаваш. Карай по програмата от централата. Не си втълпявай, че те интересува историята. Карай с другите си интереси.

преди 18 минути, vpvelev написа:

По-глупаво сравнение не съм и очаквал от теб де.

Къде ще сравняваш поробен народ да се вдига на въстание за свободата си и народ, в свободна държава, която я предоставя на друга държава за да атакува сеседите си.

Добре че всички тролове сте прости, когато се опитате да изкажете собствено мнение. Карай каквото ти спуснат отгоре и не се мъчи да разсъждаваш.

Не ти се отдава да разсъждаваш. Карай по програмата от централата. Не си втълпявай, че те интересува историята. Карай с другите си интереси.

Я покажи, кога Украйна нападна съседите си, че богата фантазия имаш :giggle1:

Добре, че има обиди, че да имаш какво да кажеш изобщо. 

преди 15 минути, vpvelev написа:

Не ти се отдава да разсъждаваш. Карай по програмата от централата.

Перфектен отговор  :yanim:при липса на аргументи, а може и на интелект. Страх те е да не ти проличи ниската обща култура и познание. Така сте вие робите. ;) Малко по-конкретен въпрос и блокирате.

СЛАВА УКРАИНЕ!
Случват се невероятни неща – и двете от руското МО:

Предал се войник от ВВС призовава бойните си другари да сложат оръжие

💬 „...Слушайте ме, другари! Това не е нашата война. Ако някой иска да се съюзи с НАТО, вижте какво става. НАТО не ми трябва. Живеех добре без НАТО и искам да продължа да живея добре. Просто СПРЕТЕ да се биете. Дано да няма такива неща, нито фашизъм, нито лудница, в която живеем...”
-----------------------

Руските въоръжени сили завършват освобождението на Святогорск в Донецката народна република и околните територии.

▫️За да попречат на украинските войски да се оттеглят от Святогорск, украинските националистически формирования, действащи днес като преградни войски, взривиха мост над река Северски Донец.

▫️Под натиска на руските части, остатъците от батальоните на 95-а десантно-десантна бригада и 81-ва отделна аеромобилна бригада на ВВС, откъснати от основните сили и провизии чрез взривяване на моста, изоставиха военното си оборудване заедно със своята оръжия и разпръснати по крайбрежието.

▫️До 80 украински войници преплуваха реката. Те не са били специално насочени от руски военнослужещи, руските войски просто пуснаха около 80 от тях да преплуват реката:

▫️Считаме отказа на украинските войници да защитават безполезния режим в Киев, воден от националисти, за единственото правилно нещо, а не за страхливост. По този начин всички те спасиха живота си.

️Призоваваме всички войници и членове на подразделенията за териториална отбрана на Украйна да последват този пример и да спрат безсмислено да се съпротивляват, за да спасят живота си.

▫️Руските въоръжени сили в замяна гарантират на всички украински военнослужещи и членове на подразделения за териториална отбрана, които доброволно са сложили оръжие, да бъдат третирани с достойнство и да бъдат върнати при семействата си.

Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков

преди 27 минути, attj написа:

В двете световни войни сме били против Русия и те ни считат за предатели. 

Ясно, а ние нямаме собствено мнение. Важно е какво мислят "големите". Тяхното е вярно, а нашето е без значение. Робско мислене.

преди 29 минути, vpvelev написа:

и народ, в свободна държава, която я предоставя на друга държава за да атакува сеседите си.

Confused No GIF - Confused No Nope GIFs

преди 13 минути, БаалБек написа:

Ясно, а ние нямаме собствено мнение. Важно е какво мислят "големите". Тяхното е вярно, а нашето е без значение. Робско мислене.

Тогава и сега все сме против Русия заради "собствено" мнение - а можеше още да сме Булгаристан подобно на кюрдите в Република Турция. Пълна липса на замисляне сега показват властниците в Киев. В резултат загиват обикновени хора.

Москва заяви, че ако Западът достави на Украйна оръжия с по-голям обсег, това ще накара Русия да изтласка украинските войски още по-далеч от границите си, за да се защити, което по същество може да увеличи възможните териториални загуби на Украйна, предаде Ройтерс.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.