Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Не знам защо, като кажете прайд и се за лесбо и гей си говорите, нещо сте се повредили, на мен ми е друга асоциацията.

6a0120a6abf659970b022ad37f1b22200d-pi

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, Anneliese написа:

Нацизъм и прайдове в едно? Звучи ми като оксиморон.

Доколкото аз знам нацизмът забрананява хомосексуализма и доста хомосексуалисти също са били по лагерите.  Е, толерирали са в някаква степен лесбийките......... Извратено просто!

00e119d8c02ecec8be843282281d57c2.gif

Къде видя в поста му да ти говори за нацисти? Аз виждам само за фашаги да говори?  И то с подигравки или ирония

преди 2 минути, bulljo написа:

Не знам защо, като кажете прайд и се за лесбо и гей си говорите, нещо сте се повредили, на мен ми е друга асоциацията.

6a0120a6abf659970b022ad37f1b22200d-pi

Новото модерно баце

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Поля, пак ли си се скарала с Гугъл? :) Има повече от достатъчно материали. Не знам ти какво точно търсиш.  Някакви тайни и загадки, фашистки мистицизъм? Да, фашизъм е имало, има го и сега в България. Фашистите и преди и сега, са подлогите на запада. Те маршируват луков марш и шестват на прайдовете, само сменят униформата.

Не става дума за мистицизъм. Просто се чудя дали е имало подобно нещо, включено в образователната система в царство България.

"Расова наука" е бил задължителен учебен предмет в германските училища, в окупираните Нидерландия и Франция не знам дали се е учил. Но в Германия и Австрия е бил задължителен, от пети клас насам. По - малките също са учили по нещо за расите.

надявам се, че подобни образователни простотии не е имало при диктатурите в Испания, Аржентина, Бразилия, Чили и Парагвай.

00e119d8c02ecec8be843282281d57c2.gif

Цитат

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, предадоха Ройтерс и БТА, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките.

Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски. Украинските сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града.

"Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени, каза Зеленски.

- Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той.

https://blitz.bg/svyat/zelenski-razkaza-za-tezhkite-srazheniya-i-boleznenite-zagubi_news891973.html

Че как така бе нацистче? Чети други какво пишат. Напредвате ,побеждавате, освобождавате!? "Героите на Украйна" и т.н. Хората улици и площади си прекръстиха, а вие какво правите!? Включвайте жените, децата и напред.

Русия е обречена.

Ако колективния Запад продължи да се колебае с доставките на оръжие, Силите на Доброто минават към план 'Б'.

Ще се създаде военна коалиция между Великобритания, Полша и Украйна и влизане на Великобритания и Полша във войната срещу Русия, до пълната капитулация на касапите кръволоци.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Че как така бе нацистче?

Нали уж бяхте превзели Северодонецк бе, Путлеристче ?

Какви боеве там след като сте го превзели ?

Нищо не сте превзели. ЗСУ удържат Северодонецк и настъпват на всички останали направления.

Това е истината. Рашистите се обосраха в Украйна.

https://youtu.be/wgyXcPVEqNg

ЗСУ настъпват и по направление Херсон. Вчера са напреднали с 10 километра и са освободили няколко населени пункта

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Какви боеве там след като сте го превзели ?

А вие кога ще влизате в Москва? А хайл хитлер, пардон - нацистчето зеленски Или още се чудите през коя врата да влезете?  

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Нищо не сте превзели. ЗСУ удържат Северодонецк и настъпват на всички останали направления.

Хахаха. Това звездите ли ти го казаха! Украинската пропаганда, или помияри като Дойче веле и Свободна европа?:lol6:

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Това звездите ли ти го казаха!

преди 32 минути, Hristo52 написа:

боевете срещу руските войски както в град Северодонецк

Ти не помниш какво си казал преди 20 минути бе

Путлеристче, ЗСУ вече са в околностите на Херсон.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти не помниш какво си казал преди 20 минути бе

Да. Понасят болезнени загуби. Някъде да прочете напредват, настъпват? Знам че ти се иска, ама СОРИ.

Пак "Героите на Украйна" изберете си с кого да се биете че иначе кофти! Някой урки явно си представят войната като да седиш пред компютъра и да стреляш, стреляш:giggle1:

Цитат

Пленен украински войник: Ужас е, ако се биете с чеченците ВИДЕО

Според него бойните сблъсъци с чеченски войници ще завършат зле за украинската армия

Киев, Украйна  15 Юни 2022, 04:20  36234 прочита  6 коментара Автор: БЛИЦ

Пленен украински войник: Ужас е, ако се биете с чеченците ВИДЕО

Войник от въоръжените сили на Украйна, който се предаде на батальона Ахмат, посъветва колегите си да не влизат в конфликт с чеченците.

Неговото видео съобщение беше публикувано от ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров в канала Telegram. „Съветвам ви: никога не се бийте с чеченците, ще видите ужаса“, каза военнопленникът.

https://blitz.bg/svyat/plenen-ukrainski-voynik-uzhas-e-ako-se-biete-s-chechentsite-video_news891826.html

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Чеченците се бият на страната на Украйна.

Тиктокерите на Кадиров се бият в Тикток.

Затуй им викат тиктокери, ЗКПЧ

Знаеш ли колко ми пука за кои се бия а? Чета,че се оплаква украинец и толкова! 

Един път вече те питах, пак ще те попитам, освен ЗКПЧ друга длъжност във войската знаеш ли? Или си стигнал само до ЗКПЧ? 

И пак ви повтарям на кухите мозъци! Никога не съм бил политически командир, ако искате се насерете!

И да! Комунист съм! Не съм нацист като вас!

Сутрешна сводка: Кадиров обяви превземането на стратегически важно селище, Киев укори Запада, че е получил едва 10% от... ВИДЕО.

Абе на тия все някой друг е виновен! Сега запада им виновен! Ама чист запад, или малко югозапад!? :lol6:На крива ракета космоса пречи!

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Русия е обречена.

Силите на Доброто минават към план 'Б'.

Ще се създаде военна коалиция между Великобритания, Полша и Украйна и влизане на Великобритания и Полша във войната срещу Русия, до пълната капитулация на касапите кръволоци.

Обречен си.

Ако лекуващият ти лекар не мине към план "Б", а именно да създаде коалиция от три много силни лекарства, които да се преборят с шизофренията ти, за съжаление ще си пътник към един друг свят, в който облеклото ти ще е риза с един цял ръкав, а около теб ще има само хора с бели престилки. 

Ще ми липсваш :emoji_smiley-26:

ПП: Лошото е, че покрай теб и тя ще ми излипсва

46% Архиви — Tasting Room

:crying10:

Абе...като гледам българските медии, война в Украйна (не беше ли най-голямото събитие на 21 век?!) вече май няма...То и каква война ?!... някъде там...след като тук се води ВОЙНА-А-А...и то каква-а-а... между политиците?!...Едни патриоти (разбира се!) с наслада разбиват (образно казано) главите на други.. също патриоти отвсякъде...които пък от своя страна също размахват тояги и ножове, хвърчат псувни и слюнки...гледат мръсно от екраните, едва се сдържат да не избухнат от благородно възмущение...от какво друго?!...пред очите на...да!...И всички вкупом го правят в името на народа...за негово благо, бе...тоест, за наше...благо...

Аз лично винаги съм твърдял, че най-големият душманин на нас - българите е простотията...и по-точно-простащината...Еле па съчетана с непомерни амбиции...Простотията(простащината) минира успешно всички опити да бъде създадено общество...защото сбор от войнстващи простаци общество не може да направи априори...А набиването на простащината (винаги произлизаща от извънреден егоизъм - другото име на индивидуализма) в главите на българския народ е протичало цели 500 години...Не 50...500...500 години в Европа са избивали(насила) простащината от главите на хората и пак с променлив успех, а при нас - обратното...Това е резултатът от мирното съвместно съществуване с "митичните турци"(така каза в една статия проф. К. Янакиев, опитвайки се да разбере необяснимото според него русофилство на българите) под сянката на НВ Султана, драги либерали...Никога не трябва да се забравя, че 9-та симфония на Бетовен е написана (и изсвирена) в 1824, когато на бял свят се появява най-високия връх на тогавашната българска култура("Рибния буквар" на П. Берон) ...а най-разпространеният оркестър у нас е бил в състав "тъпан, зурна, гъдулка и евентуално кавал"...Проблемът с простотията, другарки и другари, е че той май се оказа непреодолим...особено с демократични средства. Още по-лошо...демокрацията създаде изключително питателна хранителна среда за простотията...И, ей - на...виждате какво става...Хвърлете поглед върху българските вестници след Освобождението...че и преди това...какви змии, жаби и гущери бълват "водачите" на българската "интелигенция"?!...Нещо да се е променило?!

преди 1 час, Hristo52 написа:

Комунист съм! Не съм нацист

То е едно и също, ЗКПЧ

Тошка, противокорабните ракети вече са доставени в Украйна.

Можеш да си пиеш хапчетата и да се успокоиш.

преди 11 часа, ДзВяРа! написа:

Днес си говорим със един колега и работим, той се движи по магистралата от София за Бургас, и ми казва виждам спряла военна колона, о не, има един камион със отворен капак. Има около 15 военни върху двигаделя, нещо правят сигурно е развален, аз го попитах какъв е камиона а той ми вика Руски ЗИЛ! И ме попита това ли е великата руска техника, аз му казах "Добър Ден". И като започна да се смее, смяяхххххх ама яко смяххх, две минути само слушах как се смее. Накрая ми каза аз се чудих защо вече половин година два града не могат да завземат в Украйна. Хората карат Мерцедес, Волво а русите зил, ами това им е великата техника. Няма да забравя да ви спомена и великата им ЛАДА, гордоста на СССР!:laughing5:

Е тука има и Зилове, и МАзове, имаше и неколко МТЛБ-та ... и никой не караше мерджан:

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Тези снимки които са споделила със нас са много хубави и са част от миналото ни, това беше нещо велико по времето на комунистическия режим на който бяхме подложени. Но когато разбрахме че можем да не сме подлоги на на СССР за нас са скраб. Когато ние бяхме подлоги на русия чакахме по десет-петнадесет години за една лада а през това време хората караха ПОРШЕ,ФЕРАРИ,БМВ,МЕРЦЕДЕС,МУСТАНГ,ШЕВРОЛЕТ! Това ти няма как да си го обясниш въпреки че много добре го знаеш, ние винаги сме били на дъното и там ще си останем. И причината за това са хората които мислят като теб, силно се надявам че младите ще променят това.

Все още мислещи като теб, че руското е най-здраво и издръжливо, което е пълна лъжа и е доказано че не е така, споряд със израстващото поколение и ги убеждават че русия и тяхната бракувана техника е най-добрата. Много е тъжно и жалко всичко това.

Много си прав за това, че ще си останем на дъното. Ако всички млади са като теб- функционално неграмотни и неспособни да разберат елементарно изречение. Два пъти ти написах, че не твърдя съветските машинарии да са най- добрите. Ти го подминаваш и не схващаш значението на изречението. Два пъти ти обяснявам, че съветски трактори, камиони и лади, все още се използват по провинцията- 30+ години след разпада на СССР и без наличие на производство на резервни части. Докато, всичките тези марки, които така гордо изреждаш, не могат да се похвалят със същата издържливост. Това е.

Не говоря за днешното производство, защото политиката е такава, че не ни се предлагат руски машинарии за да сравним сами. Същата история като с войната сега- само информацията, която е политически удобната на новия Голям брат. И сегашните млади се изкривяват в преценките си, както нас ни изкривяваха по времето на соца- всичко зад океана беше лошо и сътворено от "мръсните империалисти". Сега всичко лошо е от Русия. Това е най- жалкото- абсолютната цензура и насилственото лишаване на хората от възможността сами да градят възприятията си за света.

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

То е едно и също, ЗКПЧ

Знам, жалък си!! Нищо ново не демонстрираш!

Русия губи войната. Соловейния помет опять е в истерия

преди 9 минути, Hristo52 написа:

жалък си!!

Като свършат аргументите, почват обидите.

Ко стана ве, уж сичко въри по план, пък псуваш като ЗКПЧ пред новобранци

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Русия губи войната. 

Лъжеш.    Украйна страда -защото не даде автономия на руските донски казаци.   Те вече не искат това.    Желаят да не са в такава държава като Украйна.  Омръзнаха им военните операции от 2014 година.   Сещай се колко ги интересува мнението на НАТО, ЕС и на бандеровците в Киев.  

преди 4 минути, attj написа:

Абе остави го да си мечтае бе. Тоя е от фанатиците, дето в очите им блестят звездите на американското знаме. И звездите им говорят!:lol6:То колко ли не се пробваха, та и Наполеон. Всичките хванаха от трите най-дългото! Русия си е Русия, и такава ще бъде, та и да се насерат някои!

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Петър Първи пак не си е пил хапчетата. Ся пък Литва била незаконно напуснала СССР и не я признава за независима държава.

https://youtu.be/ipvD7Q-Yb8c

Абе, Реджепе, бива ли да си толкова облъчен? Да не би Косово да напусна Сърбия законно?  Или, щото краварите смляха сърбите и заповядаха да се признае за независима държава, всичко е точно? Не виждаш ли, че ситуациите са идентични, само силният на деня вече не е само един? Палачинката има 2 страни. Преди 30+ години, западът излъга Горбачов, че вече ще е само с една страна и всички ще живеят мирно и в братска любов на нея. И през всичките години се гавриха с руснаците, защото бяха слаби и съсипани и от соца, и от пияницата Елцин. Сега нещата се промениха, колкото и да си затваряш очите.

преди 22 минути, absurt написа:

Абе, Реджепе, бива ли да си толкова облъчен? Да не би Косово да напусна Сърбия законно?  Или, щото краварите смляха сърбите и заповядаха да се признае за независима държава, всичко е точно? Не виждаш ли, че ситуациите са идентични, само силният на деня вече не е само един? Палачинката има 2 страни. Преди 30+ години, западът излъга Горбачов, че вече ще е само с една страна и всички ще живеят мирно и в братска любов на нея. И през всичките години се гавриха с руснаците, защото бяха слаби и съсипани и от соца, и от пияницата Елцин. Сега нещата се промениха, колкото и да си затваряш очите.

Сега вече Русия ще се гаври със запада и има защо! В реваншизма има и доста положителни неща, поуки от миналото. Никоя страна на планетата, не е по-силна от Русия, и не може да и налага извратенията на запада! Това западняците ще го разберат по трудния начин, след като не искат по по-лесния. Европейският съюз скоро ще умре, удавен в собствената си кръв, заради зверското си отношение към Русия и лакомията да заграби богатствата и! Дори и при ядрен конфликт, от Русия все нещо ще остане, и пак ще се възроди от пепелта, докато от останалия свят (най-вече САЩ) нищо няма да остане, което ще е следствие заради действията на тези световно известни гадове-мръсници!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.