Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Гледам че някой спорят за неща които не знаят!

Цитат

„Бранник“ е профашистка младежка организация в България[1][2] в периода 1940 – 1944 г.

Създадена е на 29 декември 1940 г. от правителството на проф. Богдан Филов с приемането на „Закона за организиране на българската младеж“. Осъществява пропаганда против комунизма, демокрацията, либерализма и „западните плутократични режими“ и проповядва антисемитска идеология.

Изградена е по образец на Национална организация „Балила“ в Италия и „Хитлерова младеж“ в Германия. Според посочения закон членуването в организацията е доброволно, но правителството полага усилия да го направи задължително. Подчинена е пряко на министър-председателя и се издържа от държавния и общинските бюджети. Организацията има за цел възпитанието на българската младеж в националистически и профашистки дух. Основният лозунг на Бранник е „Борис, България, Бог!“ Емблемата е с формата на щит, в средата на който има голяма буква „Б“. Централата на Бранник се е намирала в сградата на днешния Национален център по заразни и паразитни болести на ул. „Регентска“ (дн. „Янко Сакъзов“) № 26.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бранник

Не случайно след 9 септември 1944, всики който е бил бранник, е бил подложен на репресии и преследване!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, absurt написа:

Боже, то бива глупост, ама твоето е парадоксално! "Синът на полка" беше много известен съветски филм. Случвало се е, намерено сираче да остане в полка, да се грижат за него, но това няма нищо общо с набиране на деца- като в Хитлерюнг.

Дал си линк, ама не си прочел статията.

"Новый виток развития институт «сынов полка» получил с началом Великой Отечественной войны. В регулярных частях РККА пополнение в рядах юных воинов появлялось тремя путями. Во-первых, бойцы воинских подразделений подбирали детей, оставшихся без попечения родителей в ходе боевых действий. Это могли быть как сироты, так и просто потерявшиеся дети. Во-вторых, в советских частях нередко были случаи, когда родители, занимающие командные должности, один или оба, проходя службу в подразделении, привозили на передовую детей, полагая, что так для ребёнка будет безопасней, нежели в тылу. В-третьих, пополнение происходило и за счёт детей, убежавших из тыла на фронт и удачно добравшихся до передовой."

Ето още, но не чети избирателно и с червени очила.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Дети-солдаты

преди 10 минути, parmobil написа:

Ето още, но не чети избирателно и с червени очила.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Дети-солдаты

А, ти махни черните очила и направи разлика между набиране на деца за обучение- като при Хитлерюнг, и "осиновяване" на деца от полкове. Прочете ли откъса, който ти дадох или да ти го преведа и пак да те питам?

Ето ти откъс от втората статия:

В конце Второй мировой войны немецкие власти позволяли четырнадцатилетним детям служить добровольцами в частях фольксштурма. Из добровольцев гитлерюгенда формировались отряды, которым поручалось прикрытие отхода частей вермахта, совершение диверсионных актов в тылу войск антигитлеровской коалиции.

И за руските деца:

В РККА во время Великой Отечественной войны были «сыны полков» — обычно сироты, подобранные солдатами на дорогах войны. Кроме того, советские подростки воевали в партизанских отрядах, участвовали в подпольных организациях на оккупированных территориях. Из юных партизан особо известны Марат Казей, Володя Дубинин и Валя Котик (всем им к моменту гибели было 13—14 лет). За боевые заслуги десятки тысяч детей были награждены орденами и медалями [источник не указан 923 дня].

Схващаш ли разликата? 

преди 27 минути, Hristo52 написа:

Гледам че някой спорят за неща които не знаят!

Не случайно след 9 септември 1944, всики който е бил бранник, е бил подложен на репресии и преследване!

На неостър ли се правиш? Пионерската организация какво е? А комсомолската (коммунистический союз молодёжи) какво е?

Все едностранно, все с капаци.

На 13г. влизаха примерните, на 14 г. всички останали. Направих се на луд в 8-ми клас и не отидох. В 9-ти клас идват да ми искат членски внос. "Ама аз не съм член." "Ама как? Не може така. Утре носи паспортна снимка и вече си член." Без да казвам кои са петимата от РМС и други простотии. 

преди 11 минути, absurt написа:

А, ти махни черните очила и направи разлика между набиране на деца за обучение- като при Хитлерюнг, и "осиновяване" на деца от полкове. Прочете ли откъса, който ти дадох или да ти го преведа и пак да те питам?

Ето ти откъс от втората статия:

В конце Второй мировой войны немецкие власти позволяли четырнадцатилетним детям служить добровольцами в частях фольксштурма. Из добровольцев гитлерюгенда формировались отряды, которым поручалось прикрытие отхода частей вермахта, совершение диверсионных актов в тылу войск антигитлеровской коалиции.

И за руските деца:

В РККА во время Великой Отечественной войны были «сыны полков» — обычно сироты, подобранные солдатами на дорогах войны. Кроме того, советские подростки воевали в партизанских отрядах, участвовали в подпольных организациях на оккупированных территориях. Из юных партизан особо известны Марат Казей, Володя Дубинин и Валя Котик (всем им к моменту гибели было 13—14 лет). За боевые заслуги десятки тысяч детей были награждены орденами и медалями [источник не указан 923 дня].

Схващаш ли разликата? 

Чел съм откъса, нали аз го дадох. Та има ли руски деца в армията (осиновени - колко благородно) или няма?

преди 16 минути, parmobil написа:

На неостър ли се правиш?

Абе головодник! Аман от такива като тебе бе! За какво ти говоря, ти за какво ми говориш. Аз му говоря за фашистката младежка организация "Бранник" тоя ми говори за комсомола.

преди 16 минути, parmobil написа:

Направих се на луд в 8-ми клас и не отидох. В 9-ти клас идват да ми искат членски внос. "Ама аз не съм член." "Ама как? Не може така. Утре носи паспортна снимка и вече си член."

И ето това дето си писал е пълна простотия генерирана от болната ти глава! На кой го разказваш това бе? Да се направиш на луд и да не отидеш да те приемат в комсомола!? А?  Нали ще те интернират и тебе и семейството ти бе. Наркотици ли взимаш или си на много ракия? Абе я върви да разказваш смешки на друг! 

Хайде чупка. Наистина с такъв като тебе не си заслужава писане. Ми разправя кретении. 

Защо ли изобщо ти обръщам внимание!

Или някой друг кретен ти е разказвал тия глупости? И се опитваш да ги пробутваш?

преди 7 минути, Hristo52 написа:

Абе головодник! Аман от такива като тебе бе! За какво ти говоря, ти за какво ми говориш. Аз му говоря за фашистката младежка организация "Бранник" тоя ми говори за комсомола.

И ето това дето си писал е пълна простотия генерирана от болната ти глава! На кой го разказваш това бе? Да се направиш на луд и да не отидеш да те приемат в комсомола!? А?  Нали ще те интернират и тебе и семейството ти бе. Наркотици ли взимаш или си на много ракия? Абе я върви да разказваш смешки на друг! 

Чиче, каква е разликата между пионерската/комсомолската и другата организация? И случващото се с мен беше през 80-те. Мечтай си за интерниране.

Ходи да прочетеш нещата на Дмитри Иванов във в. "Сега". Ама ти си много препрограмиран.

преди 18 минути, parmobil написа:

Направих се на луд в 8-ми клас

Ште успукуя, не си се направил. :) Още ти личи.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Ште успукуя, не си се направил. :) Още ти личи.

Лос пичос, добре се чувствам. Но като ви чета си мисля за вас, че сте в заведения с меки, тапицирани стени.

преди 11 минути, parmobil написа:

Лос пичос, добре се чувствам. Но като ви чета си мисля за вас, че сте в заведения с меки, тапицирани стени.

То целия капиталистически свят е заведение...Дали стените са меки и тапицирани...Да, за тия, които са се нагушили и могат да си позволят лукса.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

То целия капиталистически свят е заведение...Дали стените са меки и тапицирани...Да, за тия, които са се нагушили и могат да си позволят лукса.

Аз съм се нагушил? Бачкам си честно и почтено. Взимал съм разрешение от "Труд и работна закрила", за да мога да бачкам непълнолетен и да  изкарам пари за море, без да натискам наш'те.

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Цитат

Аз съм се нагушил? Бачкам си честно и почтено. Взимал съм разрешение от "Труд и работна закрила", за да мога да бачкам непълнолетен и да  изкарам пари за море, без да натискам наш'те.

Ама виж го бе! Виж му акъла! Хем непълнолетен сополанко, хем говори "компетентно" за години когато не е бил планиран даже. Ама бил "големия" от 1980г. Учил в Руско училище! Не отишъл в осми клас д го приемат в комсомола. Че не му се ходило. А пък това какво е... "Труд и работна закрила"??  Вероятно иска да каже "Труд и работна заплата" ама карай, явно много знае и лъже като другите момчето! :lol6:Лъжи, лъжи, лъжи! Добре, че няма правилник против лъжите!

преди 17 минути, Hristo52 написа:

Ама виж го бе! Виж му акъла! Хем непълнолетен сополанко, хем говори "компетентно" за години когато не е бил планиран даже. Ама бил "големия" от 1980г. Учил в Руско училище! Не отишъл в осми клас д го приемат в комсомола. Че не му се ходило. А пък това какво е... "Труд и работна закрила"??  Вероятно иска да каже "Труд и работна заплата" ама карай, явно много знае и лъже като другите момчето! :lol6:Лъжи, лъжи, лъжи! Добре, че няма правилник против лъжите!

Тъп ли си или просто ти е неудобно да признаеш? Труд и работна ЗАКРИЛА!!! Затова хората под 18г. възраст трябваше да имат разрешение за работа. Намираше се (в София) в тенекиени бараки на Одрин/Стамболийски, почти срещу магазина на "Ворошилов". Ице, сигурен ли си, че си Hristo52, а не Hristo42?

преди 21 минути, parmobil написа:

Труд и работна ЗАКРИЛА!!! Затова хората под 18г. възраст трябваше да имат разрешение за работа.

Абе ливадо некосена, по мое време нямаше такива бюра. На Стамболийски и Одрин има два блока на ъглите посока влад. река, на другия ъгъл към Б5 има заведение. И на последния ъгъл до спирката на трамвая има подвижни магазинчета. Отзад зад магазинчетата има стъклопоставяне. Квартала се казва "Коньовица", аз живея там. Та къде са точно тия железни бараки а????

По мое време малолетен не можеше да работи!

преди 3 часа, absurt написа:

Ти или си пубер, или малоумен.  Вземи да прочетеш за фашизма, че да не дрънкаш глупости.

Бабче, а ти защо не вземеш да прочетеш как се прави домашна баница за правнучета, а се изказваш по тема заедно Ицата и ставате за смях пред цяла България?

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Защо ти трябва да се занимаваш с невежи? Не виждаш ли, че всички тука са "хвани единия, удари другия!" Те ни знаят история, нито са чели. Не ги ли виждаш че са само едни лумпени! Той ми го казвал!!! Аз питам кой е той? За какъв се мисли, като всички станали негови събратя. Остави ги да си лаят на воля от собствената им злоба която ги разкъсва, и да си мислят ,че правят на  някой впечатление, и че някакъв важен фактор! На глупака, няма как да обясниш, че е глупак! С жълто около устата! 

Ама наистина ви се чудя, как ви се занимава с подобни типове? Или само за да разцъквате клавиатурите?

Пролема е при теб друже, когато останете няколко индивида и всички останали не са на вашето мнение, проблема е при вас!

Защо ти трябва да се занимаваш с невежи? Не виждаш ли, че всички тука са "хвани единия, удари другия!" Те ни знаят история, нито са чели. Не ги ли виждаш че са само едни лумпени! Той ми го казвал!!! Аз питам кой е той? За какъв се мисли, като всички станали негови събратя. Остави ги да си лаят на воля от собствената им злоба която ги разкъсва, и да си мислят ,че правят на  някой впечатление, и че някакъв важен фактор! На глупака, няма как да обясниш, че е глупак! С жълто около устата! 

Ама наистина ви се чудя, как ви се занимава с подобни типове? Или само за да разцъквате клавиатурите?

Не, не са лумпени - ПЛАТЕНИ лумпени са!!! Правят го за пари, де!

Защо ти трябва да се занимаваш с невежи? Не виждаш ли, че всички тука са "хвани единия, удари другия!" Те ни знаят история, нито са чели. Не ги ли виждаш че са само едни лумпени!

Единствените тук които говорят арогантни неподплатени с нищо простотии , сте вие - комунетата путинисти. Които и история  не познават / само каквото соц историците са пренаписали/  нито нищо.

Няма нужда от други епитети и квалификации дали сте лумпени, гамени, чугуни, промити мозъци и т.н.  Кажи му комуне, то става ясно веднага ;)

преди 13 минути, dimy написа:

Честно казано не вярвам. Тук в тоя сайт...платени.  Кой толкова посещава този сайт. Сополанковци по скоро дето се правят да изглеждат възрастни, и в стремежа си и незнанието си, започват да дрънкат глупости. Е като тоя например parmobil писа глупост след глупост. Че на времето не отишъл да го вземат в комсомола и нищо не последвало, после че учил Руско училище, и накрая излезна непълнолетен сополанко. Убеден съм че и другите почти всички са такива. Големи приказки, големи жестове, вижте ни , чуйте ни, и накрая гола вода! Сополанковци надъхани на максимум в омраза към всичко което е направено в тая държава, от родителите си, явно и те некадърни!

Тука платен може да е само Съчков. Другите са пикльовци за мене! Лично мнение, но и в процеса на общуване с тези, получавам доста доказателства за твърденията ми.

преди 8 минути, dimy написа:

Дават ми по 50 000 лева всеки ден за да пиша три пъти в месеца против Русия, Путлер и вас защитниците им!

Точно така е. :giggle1:

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Честно казано не вярвам. Тук в тоя сайт...платени.  Кой толкова посещава този сайт. Сополанковци по скоро дето се правят да изглеждат възрастни,

Виж ми профила сополанко, там пише дата на регистрация! Дори и на една годинка да съм бил когато съм се регистрирал във форума, ти едва ли си бил нещо по-различно от бяла течнос.

преди 3 часа, Coco1 написа:

„Белоруски гаюн“ съобщи, че е получила "впечатляващ списък" от лични данни на войници от въоръжените сили на РФ, които според авторите на проекта трябва да носят отговорност за кражби и убийства на хора в Украйна.

Браво ! Един ден всичко ще си платят до стотинка рашистките мародери. И редовия солдат с няколкото часовника на двете ръце, и на най високо държавно ниво с репарации и т.н.

преди 3 часа, absurt написа:

Ти или си пубер, или малоумен.  Вземи да прочетеш за фашизма, че да не дрънкаш глупости.

https://www.psychologies.ru/wellbeing/14-priznakov-fashizma/

Има ли поне един признак който да не отговаря Путлеристан ?

:)

преди 30 минути, Hristo52 написа:

Абе ливадо некосена, по мое време нямаше такива бюра. На Стамболийски и Одрин има два блока на ъглите посока влад. река, на другия ъгъл към Б5 има заведение. И на последния ъгъл до спирката на трамвая има подвижни магазинчета. Отзад зад магазинчетата има стъклопоставяне. Квартала се казва "Коньовица", аз живея там. Та къде са точно тия железни бараки а????

По мое време малолетен не можеше да работи!

Непълнолетен, а не малолетен! Прави разлика! И съм живял на "Цар Симеон" на 200м от посоченото място. Ючбунар - банята "Три кладенци". А ти си бил във ведомствена панелка в "зоната", предполагам само

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.