Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Тука платен може да е само Съчков. Другите са пикльовци за мене! Лично мнение, но и в процеса на общуване с тези, получавам доста доказателства за твърденията ми.

:lol6:

Чак не знам като комплимент ли да го приемам . :santa5:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Виж ми профила сополанко, там пише дата на регистрация!

И какво да разбера по тая дата бе сополанко? Регистрират се по на 10 -11 години деца. Е като оня непълнолетния. И от тогава колко са 17 години. Сега си около  27 - 28 И си мислиш че си много голям ли? Като си "майстор" сложи си датата и година на раждане, ама реалната, не измислената! И като ти мера акъла по коментарите ти, си ми напълно ясен. Ай чупка бе!

преди 15 минути, gagodrago написа:

Спецоперация закончится полнейшей победой союзнических сил

дано източника не е пропаганден руски или украински

Днес си говорим със един колега и работим, той се движи по магистралата от София за Бургас, и ми казва виждам спряла военна колона, о не, има един камион със отворен капак. Има около 15 военни върху двигаделя, нещо правят сигурно е развален, аз го попитах какъв е камиона а той ми вика Руски ЗИЛ! И ме попита това ли е великата руска техника, аз му казах "Добър Ден". И като започна да се смее, смяяхххххх ама яко смяххх, две минути само слушах как се смее. Накрая ми каза аз се чудих защо вече половин година два града не могат да завземат в Украйна. Хората карат Мерцедес, Волво а русите зил, ами това им е великата техника. Няма да забравя да ви спомена и великата им ЛАДА, гордоста на СССР!:laughing5:

преди 3 часа, absurt написа:

като в Хитлерюнг.

Гледай със звук :

:giggle1:

Още абсурди във възпитанието

преди 4 часа, petie1 написа:

То ако имаше истински фашаги тук такива кат Черепа Боко и сие нямаше да ги има  та тва му е било единственото наистина добро на фашизма

И двете дедо попе и двете

да де

кой ги кани на диванчето и прави кастинги

и кирчо и кокорчо бяха канени на диванчето

да каже слафчо КОЙ му спусна да ги кани  и КОЙ шуробаджанак каза да кани за кастинги защо мен не ме  покани на кастинг 

Миро, кажи им на тези комунисти и за ВОДКАТА! След третата водка започват да хвърлят ракети СМРАД, но си нямат напредствава че ракетите им ще станат на мармалад. :D

Не са гледали сигурно и филма "Особености на руския риболов" и другите части. :lol6:

преди 3 часа, absurt написа:

И в Италия няма мафия или няма фашизъм? 2042957276_download(16).gif.3a8ac2c993b01376459e1845a28ef4b5.gif

Не те питам какво знаеш за мафията, а те карам да прочетеш какво е бил фашизма. Толкова ли е трудно да разбереш просто изречение?

Същата простотия кат кат социализма или нацизма сега доволна ли си?

преди 17 минути, ДзВяРа! написа:

Днес си говорим със един колега и работим, той се движи по магистралата от София за Бургас, и ми казва виждам спряла военна колона, о не, има един камион със отворен капак. Има около 15 военни върху двигаделя, нещо правят сигурно е развален, аз го попитах какъв е камиона а той ми вика Руски ЗИЛ! И ме попита това ли е великата руска техника, аз му казах "Добър Ден". И като започна да се смее, смяяхххххх ама яко смяххх, две минути само слушах как се смее. Накрая ми каза аз се чудих защо вече половин година два града не могат да завземат в Украйна. Хората карат Мерцедес, Волво а русите зил, ами това им е великата техника. Няма да забравя да ви спомена и великата им ЛАДА, гордоста на СССР!

преди 13 минути, ДзВяРа! написа:

Днес си говорим със един колега и работим, той се движи по магистралата от София за Бургас, и ми казва виждам спряла военна колона, о не, има един камион със отворен капак. Има около 15 военни върху двигаделя, нещо правят сигурно е развален, аз го попитах какъв е камиона а той ми вика Руски ЗИЛ! И ме попита това ли е великата руска техника, аз му казах "Добър Ден". И като започна да се смее, смяяхххххх ама яко смяххх, две минути само слушах как се смее. Накрая ми каза аз се чудих защо вече половин година два града не могат да завземат в Украйна. Хората карат Мерцедес, Волво а русите зил, ами това им е великата техника. Няма да забравя да ви спомена и великата им ЛАДА, гордоста на СССР!:laughing5:

Хахахахааа... Голяма смешка... Прост и глупав си беше и такъв си остана! 

Айде да ти запуша голямата уста с клипче, а не с разказчета от другарчето:

Последния с теглича гледай да не пропуснеш, докато се възхищаваш...

преди 23 минути, Hristo52 написа:

И какво да разбера по тая дата бе сополанко? Регистрират се по на 10 -11 години деца. Е като оня непълнолетния. И от тогава колко са 17 години. Сега си около  27 - 28 И си мислиш че си много голям ли? Като си "майстор" сложи си датата и година на раждане, ама реалната, не измислената! И като ти мера акъла по коментарите ти, си ми напълно ясен. Ай чупка бе!

Ице, продължи де! Кажи, какво те будалкам? На коньовичар ще ми се правиш. Сенилен, червен чичко.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Хахахахааа... Голяма смешка... Прост и глупав си беше и такъв си остана! 

Айде да ти запуша голямата уста с клипче, а не с разказчета от другарчето:

Последния с теглича гледай да не пропуснеш, докато се възхищаваш...

https://pan.bg/view_article-49-556042-ukrajna-shte-poluchava-razuznavatelna-informaciya-ot-sasht-za-udari-s-pomoshtta-na.html

https://pan.bg/view_article-4-556006-Eurosatory-2022-Rheinmetall-predstavi-novata-pantera-KF51-Panther-ek.html

Eurosatory 2022 – Rheinmetall представи новата „Пантера“ - KF51 Panther (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ И ВИДЕО)

На 13 юни 2022 г. по време на Европейското изложени яза отбранителна тхеника и технологии Eurosatory 2022 край Париж, германският концерн Rheinmetall дебютира с новия си основен боен танк (ОБТ) KF51 Panther. Най-новият член на семейството верижни бойни машини на Rheinmetall (KF е съкращение от "Kettenfahrzeug", т.е. верижно превозно средство), KF51 Panther е предназначен да промени играта на бойните полета на бъдещето. Основната концепция за боен танк поставя нови стандарти във всички области – смъртоносност, защита, разузнаване, работа в мрежа и мобилност.

Всички оръжейни системи на новата машина са свързани с оптиката на командира и мерача и компютъра за управление на огъня чрез напълно дигитализираната архитектура NGVA. Това позволява както функция „ловец-убиец“ (hunter-killer), така и функция „убиец“ (killer) и по този начин моментално обстрелване на целта. В бъдеще тези функции ще бъдат поддържани и от изкуствен интелект (AI).

Смъртоносност
Със своето основно въоръжение, 130 mm оръдие Rheinmetall Future Gun System, KF51 Panther предлага превъзходна огнева мощ срещу всички настоящи и предвидими в бъдещето механизирани машини. Освен това са налични допълнителни опции за въоръжение за осигуряване на концентрирана огнева мощ за удари на далечни разстояния и срещу множество цели.

Системата Rheinmetall Future Gun (FGS) е 130 mm гладкоцевно оръдие с напълно автоматична система за боеприпаси. Автоматичната система за зареждане побира 20 готови снаряда. В сравнение с настоящите 120 mm системи, FGS осигурява над 50% по-голяма ефективност при значително по-дълги обхвати на обстрел. FGS може да изстрелва снаряди с кинетична енергия (KE), както и програмируеми боеприпаси с въздушен разрив и съответни учебни снаряди.

12,7 mm сдвоена картечница допълва основното оръжие. Няколко опции за интегриране на дистанционно управлявани оръжейни станции (RCWS) предлагат гъвкавост за близка стрелба и борба с дронове. KF51 Panther, представен на Eurosatory 2022, бе оборудван с новата RCWS Rheinmetall Natter (от германски „суматор“) във вариант с калибър 7,62 mm. Също така е възможно интегрирането в купола на пускова установка за баражиращи боеприпаси HERO 120 от UVision - партньор на Rheinmetall. Това подобрява способността на KF51 да поразява цели извън директната линия на видимост (NLOS).

Оцеляване и защита
KF51 Panther има напълно интегрирана, всеобхватна, оптимизирана за теглото му концепция за защита, включваща технологии за активна, реактивна и пасивна защита. Без съмнение, най-убедителната характеристика на концепцията е нейната активна защита срещу кинетични заплахи. Повишава се нивото на защита, без да се компрометира теглото на системата. Rheinmetall's Top Attack Protection System (TAPS) защитава от заплахи отгоре, докато бързодействащите системи ROSY за поставяне на димна завеса прикриват KF51 от вражеско наблюдение. Освен това, цифровата NGVA архитектура на танка позволява интегриране на допълнителни сензори за откриване на демаскиращи признаци за пуск на вражески боеприпаси. Благодарение на способността си за откриване на заплахите предварително, KF51 Panther може да разпознае и неутрализира заплахи на ранен етап. Проектиран да работи в оспорвана електромагнитна среда, KF51 е напълно защитен от кибер заплахи.

Контролируемост и работа в мрежа
KF51 Panther разполага с иновативна операционна концепция. Проектиран за екипаж от 3 души: командир и мерач в купола и водач в шасито, където е налична допълнителна операторска станция за специалист по оръжията и подсистемите или за команден персонал, като командир на ротата или командир на батальона. Проектиран в съответствие със стандартите NGVA, изцяло цифровата архитектура на танка позволява безпроблемно интегриране на сензори и ефектори както в платформата, така и в мрежова „система от системи”. Работата на сензорите и оръжията може да се прехвърля незабавно между членовете на екипажа. Всяка операторска станция може да поеме задачите и ролите от другите, като същевременно запазва пълната функционалност. Тъй като куполът и оръжията могат да се управляват и от операторските станции в шасито, в бъдеще се планират и варианти на KF51 Panther с безекипажни куполи или напълно дистанционно управлявани ОБТ.

Разузнаване и ситуационна осведоменост
Благодарение на панорамния оптичен сензор SEOSS и основното бойно прицелно устройство EMES, командирът и стрелецът са в състояние да наблюдават и поразяват цели независимо един от друг, както през деня, така и през нощта, а стабилизирана дневна и ИЧ оптика с интегриран лазерен далекомер са достъпни и за двамата. Освен това, чрез дисплей в бойното отделение, екипажът има 360° денонощен поглед към околността на танка. Интегрираните безпилотни системи за въздушно разузнаване подобряват ситуационната осведоменост на екипажа при бойни действия в градска среда и в непосредствена близост до машината. С тях екипажът може също да провежда разузнаване под броня и да споделя резултатите с други участници чрез мрежовоцентрични системи.

Мобилност
KF51 Panther се основава на концепцията за мобилност на ОБТ Leopard 2. С оперативно тегло под 50 t, той осигурява много по-голяма мобилност от настоящите танкове и има максимален пробег от около 500 km. Без предварителна подготовка, той се вписва в тунелни профили AMovP-4L, нещо, което никой друг текущ основен боен танк не може да направи. Следователно, тактическата и стратегическата мобилност на KF51 е отлична.

Логистика
Благодарение на иновативния подход за развитие на Rheinmetall, потребители, специалисти по поддръжка, логистици и експерти по снабдяването от всички настоящи и бъдещи потребителски нации могат да играят активна роля в оформянето на бъдещето на танка. Rheinmetall има дългогодишен опит в създаването на глобални вериги за доставки, за да се гарантира, в сътрудничество с нациите-потребители, че голям дял от производството се извършва в страната, като по този начин помага за създаване и/или запазване на суверенни способности и капацитети.

Бъдеща жизнеспособност
При разработването на KF51, Rheinmetall не само си постави за цел да модернизира съществуващите основни концепции за основен боен танк. Започвайки от нулата, той напълно преосмисли платформата. KF51 Panther може лесно да се актуализира и оборудва с най-новите възможности и функции. Неговата усъвършенствана, модулна, отворена NGVA системна архитектура позволява итеративно развитие, което след това може да бъде актуализирано в хармония с иновационните цикли. KF51 е първият представител на ново поколение бойни машини. Скоро бъдещите иновации ще дадат възможност за екологични операции в мирно време и по-нататъшна оптимизация по отношение на автоматизацията и бойната ефективност.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Смешно е нали, дори една Германия разполага със ненормално по-добър танк от всички руски взети заедно, ами прав си смешно е. Такива са смешни, всичката им техника освен за скраб за друго не става.  Спасява ги само това че са много. Така спечелиха и битката за Сталинград, отбранителната им линия така и не свърши. На германците им свършиха мунициите да ги стрелят и убиват но руснаците нямаха край. :lol6:

преди 17 минути, ДзВяРа! написа:

Не са гледали сигурно и филма "Особености на руския риболов" и другите части. :lol6:

Ей ти по як филм "Теория на Запоя" май сниман по време на СССР

преди 23 минути, ivottoshev написа:

Мдааааа:

Ама то е прекрасно това! Подготвят деца за войници! И не били фашисти и нацисти! На такива пистолета в устата и дърпам спусъка! М@мк@ вииии

91781356_-1.jpg.ec0f4e9af8c343612d772dd7280506a0.jpg

vlcsnap-2022-06-14-21h51m15s056.jpg.1d7a61b062862c3a2017270ba05b6715.jpg

Тия са за разстрел бе!

vlcsnap-2022-06-14-21h49m48s899.jpg

vlcsnap-2022-06-14-21h50m18s398.jpg

vlcsnap-2022-06-14-21h50m30s471.jpg

vlcsnap-2022-06-14-21h50m47s852.jpg

vlcsnap-2022-06-14-21h49m38s110.jpg.90dfa4c120e563dc82581190fef8a699.jpg

преди 24 минути, ivottoshev написа:
преди 30 минути, miro20 написа:

Още абсурди във възпитанието

Мдааааа:

тролопитек, този разговор сме го водили вече

:hush:

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/944/#comment-5218983

на 13.05.2022 г. в 10:06, miro20 написа:

@ДзВяРа!  Абе ти си най големия кретен бе! Щом се смееш на това!

Вижте го този на какво се смее!

994248401_-2.jpg.68690019e661870efecc333cd4e2802c.jpg

току-що, Hristo52 написа:

@ДзВяРа!  Абе ти си най големия кретен бе! Щом се смееш на това!

комуне,  а ти сигурен ли си какво виждаш ??

Или каквото ти налива рашадезинформбюро ?

:) 

Естествено че ще ти се смее на простотията.

:)

https://ru.krymr.com/a/tak-boeviki-vospitivaut-detey/29940745.html

преди 13 минути, Hristo52 написа:

Ама то е прекрасно това! Подготвят деца за войници! И не били фашисти и нацисти! На такива пистолета в устата и дърпам спусъка! М@мк@ вииии

Не , не са . ! Къде видя нацисти бре !  Промито от пропаганда комуне :hit:

Като види украински символ и като питбул почва да лае за нацисти !

комунето му недно

Както цитирах по горе, Ето тези са за разстрел :

https://rusmonitor.com/gitleryugend-putina-kak-ustroena-sistema-voenno-patrioticheskojj-promyvki-mozgov-v-rf.html

https://replyua.net/36203-rascvet-gitleryugend-v-rosii.html

https://hromadske.ua/ru/posts/gitleryugend-s-bantami-kak-rossiya-militariziruet-detej-v-ldnr-i-krymu-i-chem-eto-grozit

FSU122WXoAAukxg?format=jpg&name=medium

Ти би ли сложил дете в кутия със знак "груз 200" , т.е. умрял в ковчег ?

Тези не са за разстрел, ами не знам.. психясали хора... рашисти путинисти.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, miro20 написа:

комунето му недно

Почваш да ми харесваш! И ако настояваш, имам още колеги дето ще ти намерят адреса за половин час. И ще дойда, лично да ти донеса подарък! Навит ли си? Хубав подарък а?

Обичам да пътувам по България!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.