Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Азовци са търсели проруски настроени местни жители за да ги милват с китки по красивите главички.

Сега съгласувайте с Тролололо Самозатапчев20 вашата версия и я споделете с нас, плийс.

Какво да съгласувам. Да ти намеря самопризнания на Путин и Лавров че са руски войници са правили зверства в Буча едва ли ще им повярваш.

Такива писания освен съжаление нищо друго не заслужават.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, BANKATA написа:

Да ти намеря самопризнания на Путин и Лавров че са руски войници са правили зверства в Буча едва ли ще им повярваш.

Ще намериш, ама дръжки!

преди 28 минути, bigiadri написа:

В последното си  изказване  путин в Ленинград казва ,че света го очаква глад.Какво само лицемерие ! Силозите в Украйна пълни ,а той глад. Ми като толкова си загрижен за света дай им възможност да си изнесат зърното,да могат да си приберат  новото зърно! Изказване на един патологичен УБИЕЦ!

от къде знаеш че са пълни

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

a ти какво търсиш - или просто се луташ безцелно

Интелигентни събеседници..........ама май ще си остана с търсенето.

:)

преди 9 минути, M.Николов написа:

ако и ту удариш 2 ракии, всички ще са интелигентни

преди 31 минути, M.Николов написа:

Не можеш да хванеш една елементарна ирония, ще ми търси ЕнтелЕгентни събеседници.

преди 4 часа, miro20 написа:

Я пак ? Кое от статията която цитирам е "простотия и некомпетентност" ? Или не е вярно ??

Това че и други са изпитвали недостиг, опровергава ли процентите и далеч по големия дефицит в "матушката" ??

Или идеята ти е да скачаш срещу всяка неудобна за руския режим , статия и новина ? Простотията ти граници няма.Като не ти достига компетентност, що не си траеш ?

Работата е там, че не просто ми достига компетентност, а съм експерт в битовата техника.

Сега ще те светна кое  е вярно -  освен датата друго вярно няма.

Невероятно щура(откровенно тъпанарска) е идеята да се вземат процесори от стари перални и хладилници.

Солидно е разнообразието на видовете процесори, тяхната структура и организация, версия на софтуера.....

Няма производител на каквото и да е, който да сваля чипове и да разработва за всеки чип свой  контролер, който да управлява неговите устройства.Ще му трябват 2-3 века.

Ти дори не може да проумееш колко е идиотска и колко милиона чисто технологични  пречки има пред тази идея.   

преди 11 минути, BANKATA написа:

Не можеш да хванеш една елементарна ирония, ще ми търси ЕнтелЕгентни събеседници.

ЕнтелЕгентни има много, ти си жив пример.

Аз други търся.

току-що, M.Николов написа:

ЕнтелЕгентни има много, ти си жив пример.

Аз други търся.

Хм, има една приказка, че който търси - намира.

Ма ти не разчитай много на нея, мхм.

Колкото Диоген е намерил човека, толкова и ти ша открийш интилигентен в подобни теми, мда.

В тях дори и интилигентните, рано или късно стават ентелЕгентни.

Но пък е забавно нЕкакси...

https://t.me/nslchat/132296

В Иране люди начали выносить магазины, поскольку денег на покупку товаров у них попросту не хватает.

преди 11 минути, badr написа:

Работата е там, че не просто ми достига компетентност, а съм експерт в битовата техника.

Невероятно щура(откровенно тъпанарска) е идеята да се вземат процесори от стари перални и хладилници.

Солидно е разнообразието на видовете процесори, тяхната структура и организация, версия на софтуера.....

Няма производител на каквото и да е, който да сваля чипове и да разработва за всеки чип свой  контролер, който да управлява неговите устройства.Ще му трябват 2-3 века.

Ти дори не може да проумееш колко е идиотска и колко милиона чисто технологични  пречки има пред тази идея.   

Първо - върви спори с авторите на статията, които са от калдатата. Предполагам няма да е тудно да им обясниш колко са тъпи, неграмотни, неразбиращи технологически .

Второ - никой не е казал че се говори за буквално прехвърляне на софтуер на процесорна платка на ЕПРОМа и  от пералня да хвръкне балистична ракета.

Понеже си "много грамотен" , не забелязваш че в статията никъде не се говори за ПРОЦЕСОРИ. Само неграмотен лаик може да приравни думата "компоменти' с "процесори" . Хвърли си или изгори и изяж дипломата си .

Естествено че , ако наистина си толкова грамотен, в което вече се съмнявам, е че просто става въпрос за изпозлване на полупроводникови елементи - транзистори тиристори, памети, и подобни за конкретната вече платка/конфигурация. операционни усилватели, мултивибратори и т..н. що годе универсални КОМПОНЕНТИ , които обаче могат в съвкупност и поотделно да се използват за целите на военната индустрия.

Не знам колко наивен може да си , за да си мислиш че "мозък" на пералня може да се прехвърли директно за балистична ракета или дрон.

Експерте...

:getout:

преди 57 минути, M.Николов написа:
преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

a ти какво търсиш - или просто се луташ безцелно

комуне което гласува и за кокорчовци и за мухльовци с юмручета и за всякакви червени проекти, от които ВИНАГИ остава накрая излъга разочарован шаран.... си търси интелигентни събеседници...  :lol6:

Николофффф пак си за "бисерите".... :giggle1:

преди 20 минути, badr написа:

О, той е инженер, ама само той си знае какъв инженер е!

преди 4 минути, miro20 написа:

Естествено че , ако наистина си толкова грамотен, в което вече се съмнявам, е че просто става въпрос за изпозлване на полупроводникови елементи - транзистори тиристори, памети, и подобни за конкретната вече платка/конфигурация. операционни усилватели, мултивибратори и т..н. що годе универсални КОМПОНЕНТИ , които обаче могат в съвкупност и поотделно да се използват за целите на военната индустрия.

Баси, малоумната идея. И защо да си губиш времето да вадиш елементи, вместо да ползваш нови? Работил ли си изобщо с поялник? И как ще извадиш мултивибратор от платка инженере? Знаеш ли какво е мултивибратор?:lol6:Ясно е какъв си инженер!

преди 2 часа, miro20 написа:

Войната е за освобождение на Украйна от извергите окупатори. Никой не иска повече освен изтегляне на окупантите в РФ.

Украйна, а и цивилизования свят претендират единствено на възстановяване на украинските граници.

Имаш ли самообявени републики, които са помолили Русия да им помогне срещу Украйна, забрави тяхните територии да влезнат в бъдеща Украйна.

Косово ти е пример

:hush:

преди 2 часа, Hristo52 написа:
преди 3 часа, miro20 написа:

Относно фалшиви кадри и постановки, няма по големи "майстори" от рашистките "медии"

И къде го четеш това бе "умник" в проамерикански украйнски медии или в "дойче веле" и радио "свобода" и "свободна европа" ? Всички тия медии финансирани от десетилетия от Конгреса на САЩ за да бълват анти руска и анти комунистическа и социалистическа пропаганда! Смешник. Това ли са ти "опорките"? Всичко това което световно се бълва от про американски медии по целия свят, е божата истина, и всичко друго което не отговаря на "истината" бълвана от САЩ е фейк а? Смешник. Като в фейса, пишеш ли нещо против Хамериката те блокират защото за тях ИСТИНАТА не им отговаря на стандартите. Смешници сте с промити мозъци. Или платени такива.

Не бе човек... гледам РУСКИТЕ видеота и пропагандни клипове.

Където се излагат и се виждат лъжите им .

От ТЕХНИТЕ медии .

Затова и ти цитирах такъв клип. Изцяло от ТЕХНИ излагации, не от някакви западни бла бла бла ... :)

Наистина комунетата сте квадратни глави :) 

дори не разбирате и не осмисляте какво ви се показва/цитира.

Ето ти отново :

преди 8 минути, herkules2 написа:

И защо да си губиш времето да вадиш елементи, вместо да ползваш нови?

И откъде нови ? :) 

преди 8 минути, herkules2 написа:

О, той е инженер, ама само той си знае какъв инженер е!

Ако аз бях объркал думи като "компоненти " с "процесори" , какъв щеше да ти е коментара ? 

преди 28 минути, andiay написа:

Хм, има една приказка, че който търси - намира.

Ма ти не разчитай много на нея, мхм.

Колкото Диоген е намерил човека, толкова и ти ша открийш интилигентен в подобни теми, мда.

В тях дори и интилигентните, рано или късно стават ентелЕгентни.

Но пък е забавно нЕкакси...

Може би трябваше да спомена, на различна позиция от моята по темата, за да се получи интересна дискусия.:)

преди 24 минути, miro20 написа:

комуне което гласува и за кокорчовци и за мухльовци с юмручета и за всякакви червени проекти, от които ВИНАГИ остава накрая излъга разочарован шаран.... си търси интелигентни събеседници...  :lol6:

Николофффф пак си за "бисерите".... :giggle1:

Странно нали, Мирча, да има хора, които очакват хората, които са изпратили във властта да си вършат съвестно работата, а не като теб да са винаги доволни от решенията на Баце?

преди 29 минути, miro20 написа:

И откъде нови ? :) 

Ако аз бях объркал думи като "компоненти " с "процесори" , какъв щеше да ти е коментара ? 

Хайде де! Да не мислиш, че по нашия край си пасат овцете на асвалта? Имам още от време оно дискретни елементи за военно производство. Пробвал съм кондензатори за 250 волта, издържат на повече от 1 000. Имаш ли представа от руско производство на радиоелементи-полупроводници? Виждал ли си им новите производства? Да не си мислиш, че още правят електронна техника с транзистори от серията "П" "МП", КТ, и прочее? Инженере, инженере, не се бутай между шамарите. Занимавам се с електроника повече от 40 години. Сигурен съм, че не си работил с поялник, и не можеш да поддържаш температура за качествени спойки. А, да вадиш стари полупроводници, и то от битова апаратура за производство на военна техника, трябва да си луд или идиот!

преди 14 минути, M.Николов написа:

Странно нали, Мирча, да има хора, които очакват хората, които са изпратили във властта да си вършат съвестно работата, а не като теб да са винаги доволни от решенията на Баце?

Странно е когато виждаш ПРЕДВАРИТЕЛНО кокорчовци мошенници, когато дори по обща преценка и запознаване от "обща култура" както се вика, се вижда какви са некадърници измамници, лъжци за които  законите не важат, ти да гласуваш за тях,  " в очакване да свършат съвестно работата"

Израза "казвах ли ти "  виждам за теб не важи...  :) ама проблема си е твой.

Косвено е общ, поради факта че повечето гласували за тях са като теб.

Като пак оставям една скоба за мадуровските машини и грандиозната манипулация-преврат която ни спретнаха мухльовците Зелени Чорапи в симбиоза с хората на Черепа и задкулисието на ДС което е  превзело президентството.

преди 7 минути, miro20 написа:

Странно е когато виждаш ПРЕДВАРИТЕЛНО кокорчовци мошенници, когато дори по обща преценка и запознаване от "обща култура" както се вика, се вижда какви са некадърници измамници, лъжци за които  законите не важат, ти да гласуваш за тях,  " в очакване да свършат съвестно работата"

Израза "казвах ли ти "  виждам за теб не важи...  :) ама проблема си е твой.

Косвено е общ, поради факта че повечето гласували за тях са като теб.

Като пак оставям една скоба за мадуровските машини и грандиозната манипулация-преврат която ни спретнаха мухльовците Зелени Чорапи в симбиоза с хората на Черепа и задкулисието на ДС което е  превзело президентството.

Да, Мирча, и Мата-Хари занесе кюлчетата злато и пачките евро в чекмеджето на Боко, нали, всевиждащия?

:giggle1:

преди 6 минути, miro20 написа:

Първо - върви спори с авторите на статията, които са от калдатата. Предполагам няма да е тудно да им обясниш колко са тъпи, неграмотни, неразбиращи технологически .

Второ - никой не е казал че се говори за буквално прехвърляне на софтуер на процесорна платка на ЕПРОМа и  от пералня да хвръкне балистична ракета.

Бедни ми Мирко.Когато цитираш някого ти се ангажираш с достоверността на цитираното от теб.

Второ.Никой не пише за ракети, а съм цитирал статии, в които се пише за производители на автомобили изпитващи липса на чипове.

Никой не ти говори за ""прехвърляне на софтуер на процесорна платка на ЕПРОМа"".Този израз показва колко неук си в тази област.

Да те светна.В самият процесор на пералнята се записва софтуера му.Дали има отделен епром и неговите функции е друг въпрос.

преди 17 минути, miro20 написа:

Понеже си "много грамотен" , не забелязваш че в статията никъде не се говори за ПРОЦЕСОРИ. Само неграмотен лаик може да приравни думата "компоменти' с "процесори" . Хвърли си или изгори и изяж дипломата си .

Там е работата, че именно процесори, контролери се имат предвид, но ти не го разбираш.

преди 19 минути, miro20 написа:

Съмнявай се в каквото искаш.Но повече от очевидно е че не става дума за "операционни усилватели, мултивибратори и т..н. що годе универсални КОМПОНЕНТИ".

Ако ставаше дума за такива щяха да се търсят  остарели компютри, лаптопи...при които тези компоненти само  в един от тях има колкото в 100 перални.

Производството на транзистори, диоди, ИС с ниска степен на интеграция...го има от сто години включително и в Русия.То не е проблемно.

преди 31 минути, miro20 написа:

Не знам колко наивен може да си , за да си мислиш че "мозък" на пералня може да се прехвърли директно за балистична ракета или дрон.

Още един от твоите нечистоплътни номера.Никога не съм твърдял нещо подобно.

Не се научи да бъдеш поне малко честен.Не се научи, че не бива своите недомислици да  представяш за мнение на опонента си.Аз ти

обърнах  внимание, при това изрично, че практически не е възможно да се използват вече разработените контролери от перални за други цели и че свалянето на чиповете съвсем не е достатъчно, а трябва да се разработват наново контролери с тях за да отговарят на инженерното задание.    

преди 2 минути, herkules2 написа:

Хайде де! Да не мислиш, че по нашия край си пасат овцете на асвалта? Имам още от време оно дискретни елементи за военно производство. Пробвал съм кондензатори за 250 волта, издържат на повече от 1 000. Имаш ли представа от руско производство на радиоелементи-полупроводници? Виждал ли си им новите производства? Да не си мислиш, че още правят електронна техника с транзистори от серията "П" "МП", КТ, и прочее? Инженере, инженере, не се бутай между шамарите. Занимавам се с електроника повече от 40 години. Сигурен съм, че не си работил с поялник, и не можеш да поддържаш температура за качествени спойки. А, да вадиш стари полупроводници, и то от битова апаратура за производство на военна техника, трябва да си луд или идиот!

Пробвай си каквото искаш. Въпроса ми бе какво би казал на някой който е  експерт по битова електроника а не знае разликата между компонент и процесор ?  :) 

Ето ти тема за размисъл за великата руска безаналогова техника и последни модели дронове, на която си фен :)

преди 1 час, BANKATA написа:

Какво да съгласувам. Да ти намеря самопризнания на Путин и Лавров че са руски войници са правили зверства в Буча едва ли ще им повярваш.

Такива писания освен съжаление нищо друго не заслужават.

Хоппппп, и ти по тъчаааа :lol6:

Какво стана с твоят отговор на въпроса: От кого и защо се е криело в мазетата местното население цели четири дни след изтеглянето на руснаците?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.