Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Айде бе, недейте набедявайте Мирко че не разбира от вибратори.

Виж там, наистина явно е спец.

:giggle1:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 минути, herkules2 написа:

Имам още от време оно дискретни елементи за военно производство.

Ами руските ТТЛ ИС за военно производство.разказват, че устисквали дори до 20в. захранване.  

преди 3 минути, M.Николов написа:

Да, Мирча, и Мата-Хари занесе кюлчетата злато и пачките евро в чекмеджето на Боко, нали, всевиждащия?

И какво за аранжировките на реквизит и салфеткиот Джъмбо, в абсолютно празна резиденция, искаш да добавиш ? :) 

преди 4 минути, badr написа:

Не се научи да бъдеш поне малко честен

Показах ти с твои епитети и начин на дискусия колко си евтин. 

Като игнорирам увъртанията ти и че се изложи тотално като кифладжия "експерт" , пак не видях отговор на основния въпрос - какво от статията на калдатата , всъщност, опроверга ?

ако бе коректен, а не заяждащ се трол нападащ с обиди , щеше да видиш че статията с която "уж" опонираш е просто ДОБАВКА към цитираната от мен.

Противоречие няма, само се допълва че по света има недостиг  в тази област. Само че за РФ проблемите са в пъти повече и цитираните проценти са далеч по ДРАСТИЧНИ за икономиката им и технологиите.

Та, кога ще се научиш вместо арогантност да мислиш преди да говориш глупости ?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

От кого и защо се е криело в мазетата местното население цели четири дни след изтеглянето на руснаците?

Не че ме питаш, но се чудя колко пъти ще задаваш този въпрос - излагация ?

Никой никога не е твърдял че са се крили 4 дена СЛЕД изтеглянето на руснаците, а че са разстреляни по мазетата именно КОГАТО руснаците са били там. С вързани ръце и куршум в тила.

преди 2 минути, miro20 написа:

И какво за аранжировките на реквизит и салфеткиот Джъмбо, в абсолютно празна резиденция, искаш да добавиш ? :) 

Ааа, нищо!

Показвам само колко си "виждащ".

Как ги разпознаваш лъжците и мошениците.:giggle1:

преди 5 минути, M.Николов написа:
преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Виж там, наистина явно е спец.

Не мога да се меря с "експерти" за които "компоненти" са еквивалент на "процесори" .

Те не ви правят впечатлние, щото сте си от групата хейтъри :) 

преди 10 минути, Sliderum2 написа:

Е , за хейтърите с "процесорите" и това няма значение... където мултивибратор, там и вибратор, нали :giggle1:

преди 2 минути, M.Николов написа:

Как ги разпознаваш лъжците и мошениците.:giggle1:

Ами да ти кажа... справям се...  Като гледам през годините, винаги съм се оказвал прав.

За разлика от вас, шараните.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Хоппппп, и ти по тъчаааа :lol6:

Какво стана с твоят отговор на въпроса: От кого и защо се е криело в мазетата местното население цели четири дни след изтеглянето на руснаците?

От къде да знам.

преди 8 минути, miro20 написа:

Ами да ти кажа... справям се...  Като гледам през годините, винаги съм се оказвал прав.

За разлика от вас, шараните.

Знаем, бре!

Бате Бойко е номер едно, нали?

:)

преди 6 минути, miro20 написа:

Никой никога не е твърдял че са се крили 4 дена СЛЕД изтеглянето на руснаците, а че са разстреляни по мазетата именно КОГАТО руснаците са били там. С вързани ръце и куршум в тила.

"Труповете" на онази уличка са открити от журналистите четири дни след оттеглянето на руснаците от там, защото според една по-ранна версия на твоето "аз":

на 26.04.2022 г. в 22:25, miro20 написа:

Хората не смеят да излизат от мазетата, трола ми говори за "що не са ги търсили" ...

Сега ще ни кажеш ли защо не са смеели да излязат от мазетата през тези четири дни?

И още един въпрос изникна днес, който също се направи че не си видял: Кой е стрелял по децата от ЛДНР от 2014г насам? 

преди 3 минути, M.Николов написа:

Знаем, бре!

Бате Бойко е номер едно, нали?

а бат слави се оказа 69-та дупка на кавала

преди 5 минути, miro20 написа:

Като игнорирам увъртанията ти и че се изложи тотално като кифладжия "експерт" , пак не видях отговор на основния въпрос - какво от статията на калдатата , всъщност, опроверга ?

Колко съм се изложил се вижда. А опровергах всичко освен датата.

преди 6 минути, miro20 написа:

Противоречие няма, само се допълва че по света има недостиг  в тази област. Само че за РФ проблемите са в пъти повече и цитираните проценти са далеч по ДРАСТИЧНИ за икономиката им и технологиите.

Нищо не се допълва, ти въобще не разбираш тази проблематика, а подскачаш наоколо.

И не, руснаците няма да почнат да свалят чиповете от пералните както твърдиш ти.

току-що, ivottoshev написа:
преди 14 минути, miro20 написа:

"Труповете" на онази уличка са открити от журналистите четири дни след оттеглянето на руснаците от там, защото според една по-ранна версия на твоето "аз":

Хората не смеят да излизат от мазетата, трола ми говори за "що не са ги търсили" ...

Сега ще ни кажеш ли защо не са смеели да излязат от мазетата през тези четири дни?

И още един въпрос изникна днес, който също се направи че не си видял: Кой е стрелял по децата от ЛДНР от 2014г насам? 

Наистина не ти разбирам глупостите вече.

Вече ти отговорих с пълен цитат на думите ми а не с извадки от думи . Твоите евтини спекулации дори сам не си ги разбираш .

Хората са по мазетата за да се крият от рашистите нацисти. Които са ги разстрелвали ТОГАВА и там по мазетата, а не че са седели СЛЕД изтеглянето на ршистите.

Труповете по улиците доказано е имало именно когато рашистите са били там, а не след. Нито че е постанвока на 'мърдащи" артисти.

И всеки ден излизат нови и нови масови гробове. Последно около Мариупол още намерили

Относно войната...  С разрешението на Израел, Естония предоставя противокорабни комплекси на Украйна .

Очаквам нова серия "пушенето е вредно за вас и корабите на които служите" :) 

преди 15 минути, miro20 написа:

Не мога да се меря с "експерти" за които "компоненти" са еквивалент на "процесори" .

Те не ви правят впечатлние, щото сте си от групата хейтъри :) 

Понеже го спомена, се върнах да видя какво имаш предвид и попаднах на този ти пост:

преди 1 час, miro20 написа:

Първо - върви спори с авторите на статията, които са от калдатата. Предполагам няма да е тудно да им обясниш колко са тъпи, неграмотни, неразбиращи технологически .

Второ - никой не е казал че се говори за буквално прехвърляне на софтуер на процесорна платка на ЕПРОМа и  от пералня да хвръкне балистична ракета.

Понеже си "много грамотен" , не забелязваш че в статията никъде не се говори за ПРОЦЕСОРИ. Само неграмотен лаик може да приравни думата "компоменти' с "процесори" . Хвърли си или изгори и изяж дипломата си .

Естествено че , ако наистина си толкова грамотен, в което вече се съмнявам, е че просто става въпрос за изпозлване на полупроводникови елементи - транзистори тиристори, памети, и подобни за конкретната вече платка/конфигурация. операционни усилватели, мултивибратори и т..н. що годе универсални КОМПОНЕНТИ , които обаче могат в съвкупност и поотделно да се използват за целите на военната индустрия.

Не знам колко наивен може да си , за да си мислиш че "мозък" на пералня може да се прехвърли директно за балистична ракета или дрон.

Експерте...

:getout:

Това е такава смешка, че ми е трудно да спра да се смея.

И да, процесора е компонент, но не всеки компонент е процесор.

преди 6 минути, BANKATA написа:

От къде да знам.

Ами има два варианта:

Вариант 1: Вярна версията, че са се крили от азовци, търсещи проруски настроени граждани за да ги милват с китки по красивите главици

или

Вариант 2:  Никой не се е крил в мазетата, а "труповете" на тази уличка са се появили за малко, колкото снимачният екип да си свърши работата, и после са станали и са си тръгнали.

Имаш ли някакъв що-годе логичен трети вариант?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ами има два варианта:

Вариант 1: Вярна версията, че са се крили от азовци, търсещи проруски настроени граждани за да ги милват с китки по красивите главици

или

Вариант 2:  Никой не се е крил в мазетата, а "труповете" на тази уличка са се появили за малко, колкото снимачният екип да си свърши работата, и после са станали и са си тръгнали.

Имаш ли някакъв що-годе логичен трети вариант?

Няма никакъв вариант да са се крили от руснаци?

Russia to cut power supply to Finland starting tomorrow

НАТО да ги захранва с ток :)

преди 8 минути, miro20 написа:

Наистина не ти разбирам глупостите вече.

Вече ти отговорих с пълен цитат на думите ми а не с извадки от думи . Твоите евтини спекулации дори сам не си ги разбираш .

Хората са по мазетата за да се крият от рашистите нацисти. Които са ги разстрелвали ТОГАВА и там по мазетата, а не че са седели СЛЕД изтеглянето на ршистите.

Труповете по улиците доказано е имало именно когато рашистите са били там, а не след. Нито че е постанвока на 'мърдащи" артисти.

"Труповете" са открити от журналистите на 4.03. Руснаците се изтеглят от там на 1.03. През тези четири дни никой не се е поинтересувал от тези "трупове" защото:

От кого и защо са се крили по мазетата м/ду 1.03 и 4.03?!?

По другият въпрос имаш ли нещо да кажеш?

преди 8 минути, BANKATA написа:

Няма никакъв вариант да са се крили от руснаци?

Четири дни след изтеглянето им?!? 

преди 14 минути, symanbg написа:

Russia to cut power supply to Finland starting tomorrow

НАТО да ги захранва с ток :)

само че те си имат доста АЕЦ-и:tease:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.