Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Комунета, искам да поздравите вашите заблудени колеги от "Росткосмос", тези със фантазията които заплашиха България. Изпратете им един поздрав от армията на САЩ!

Помните ли преди три години как им треснаха руската база в Сирия??? Много бързо ви се губи паметта.

72 ракети "Томахоук", унищожиха им складове, хамбари, хеликоптери, самолети и имаше само една жертва и един ранен а във руската база имаше спално помещение във което имаше 800 войници които спяха. Много бързо забравяте, удариха им базата заради химическото оръжие което използваха.

Ей така ще поздравят и Росткосмос и смрадливите им ракети СМРАД със които заплашват. Нито ще ги предупредят нито ще разберат, а простите им системи С-500 дето трошат американските ракети като орехи ще ги ритат после затова, че не са разбрали и те за унищожаването на кампанията Росткосмос.:D

преди 54 минути, ДзВяРа! написа:

Днес си говорим със един колега и работим, той се движи по магистралата от София за Бургас, и ми казва виждам спряла военна колона, о не, има един камион със отворен капак. Има около 15 военни върху двигаделя, нещо правят сигурно е развален, аз го попитах какъв е камиона а той ми вика Руски ЗИЛ! И ме попита това ли е великата руска техника, аз му казах "Добър Ден". И като започна да се смее, смяяхххххх ама яко смяххх, две минути само слушах как се смее. Накрая ми каза аз се чудих защо вече половин година два града не могат да завземат в Украйна. Хората карат Мерцедес, Волво а русите зил, ами това им е великата техника. Няма да забравя да ви спомена и великата им ЛАДА, гордоста на СССР!:laughing5:

Аз пък, днес пак видях ЗИЛ-а, който продължава да бачка и тегли, нищо че е произведен някъде през седемдесетте или осемдесетте години на миналия век. Ако кривнеш от магистралата, ще срещнеш много камиони и трактори от соца, че и лади- в движение, че и не изгнили. Докато Мерцедес и Волво на тези години, трудно ще срещнеш. Не те знам на колко годинКи си, ама хвърчиш като пуберче мамино по марки, че и на същия без/мозък приятелчета имаш, дето нямат мисъл, ама смяяхххх, ама яко смяхх......532966131_download(16).gif.c5578f0626f6ad5bc7448f1eaff99a37.gif

преди 11 минути, Hristo52 написа:

Почваш да ми харесваш! И ако настояваш, имам още колеги дето ще ти намерят адреса за половин час. И ще дойда, лично да ти донеса подарък! Навит ли си? Хубав подарък а?

Обичам да пътувам по България!

комуне, като не можеш да отговаряш на простички въпроси, и си избиваш комплексите и малоумщината, не съм ти аз виновен.

Че и заплашва комплексаря шапкар. По стар комунистическомутренски начин... "имал колеги"  тъпанара....

смешник :hit:

Попитах те - къде видя нацисти измежду патриотите в Украйна и техните символи ??

Прочете ли за юнармията и което е по важно - как се изпозлват деца в терористичните рашистки организации ЛДНР на предна линия в съвсем реални боеве ?

https://www.radiosvoboda.org/a/27832944.html

Показах ти и абсурдите с колички-гробове.

Кои са за разстрел а ? промито от пропаганда комуне :hit:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, Hristo52 написа:

Почваш да ми харесваш! И ако настояваш, имам още колеги дето ще ти намерят адреса за половин час. И ще дойда, лично да ти донеса подарък! Навит ли си? Хубав подарък а?

Обичам да пътувам по България!

Не съ пъни да не оцапаш гащите. :giggle1: Комуне, бегом марш!

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Помните ли преди три години как им треснаха руската база в Сирия??? Много бързо ви се губи паметта.

72 ракети "Томахоук", унищожиха им складове, хамбари, хеликоптери, самолети и имаше само една жертва и един ранен а във руската база имаше спално помещение във което имаше 800 войници които спяха. Много бързо забравяте, удариха им базата заради химическото оръжие което използваха.

ОбъркАл си се малко!

:lol6:

преди 18 минути, absurt написа:

Аз пък, днес пак видях ЗИЛ-а, който продължава да бачка и тегли, нищо че е произведен някъде през седемдесетте или осемдесетте години на миналия век. Ако кривнеш от магистралата, ще срещнеш много камиони и трактори от соца, че и лади- в движение, че и не изгнили. Докато Мерцедес и Волво на тези години, трудно ще срещнеш. Не те знам на колко годинКи си, ама хвърчиш като пуберче мамино по марки, че и на същия без/мозък приятелчета имаш, дето нямат мисъл, ама смяяхххх, ама яко смяхх......532966131_download(16).gif.c5578f0626f6ad5bc7448f1eaff99a37.gif

Така е, на боксир е продължил да се движи към моргата! А що се отнася да кривна от магистралата, ами аз там живея за разлика от теб, в гората където няма път, ние се придвижваме със Нисан Патрул, Тойота Лан Крузер, Исузу Тропер, Сузуки Витара и още други но тези които се опитваш да ги наместиш между тях не!!!!! :nono:

Ловджия съм, иманяр, рибар и карам офроуд Хонда 500 от 82 година, това е кросов мотор само в гората. Дори няма документи.:wub:

Руските автомобили са като изпуснат газ, всеки ги е виждал, всички знаят за тях но никой не ги иска защото НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!

И сега пак ако се опитате да ми пуснете някой клип от ЮТУБ, пак ще е нещо Руско, но само на външен вид Руско, със части на автомобили които ние караме всеки ден. А не оргиналните руски части които всеки ден се развалят.

Всичко Руско е ФЕЙК, който са ни го вталпили в главите комунистите от Бай Тошово време че това е най-доброто. Който не е разбрал че това е лъжа иска да си остане във онова време, Бай Тошовото.

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Така е, на боксир е продължил да се движи към моргата! А що се отнася да кривна от магистралата, ами аз там живея за разлика от теб, в гората където няма път, ние се придвижваме със Нисан Патрул, Тойота Лан Крузер, Исузу Тропер, Сузуки Витара и още други но тези които се опитваш да ги наместиш между тях не!!!!! :nono:

Ловджия съм, иманяр, рибар и карам офроуд Хонда 500 от 82 година, това е кросов мотор само в гората. Дори няма документи.:wub:

Руските автомобили са като изпуснат газ, всеки ги е виждал, всички знаят за тях но никой не ги иска защото НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!

И сега пак ако се опитате да ми пуснете някой клип от ЮТУБ, пак ще е нещо Руско, но само на външен вид Руско, със части на автомобили които ние караме всеки ден. А не оргиналните руски части които всеки ден се развалят.

Всичко Руско е ФЕЙК, който са ни го вталпили в главите комунистите от Бай Тошово време че това е най-доброто. Който не е разбрал че това е лъжа иска да си остане във онова време, Бай Тошовото.

Е, аз ти говоря за хората, които добиват дърва, не които се чекнат за забавление. И никога не съм твърдяла, че руското е най- доброто, а просто ти обръщам внимание, че съветски автомобили, камиони и трактори продължават да бачкат. Докато, изброените от теб, марки, са с по- малък срок на експлоатация. Което е нормално, всъщност- правени са в името на печалбата и задоволяване на консуматорския гъдел. 

ПП. Само за сведение- нито Сузуки Витара, нито Сузуки Самурай издържаха по Балкана. С другите нямам опит.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Шаран, ловец на мухи... Кой иманяр бие тъпана, че е такъв бре ?! :lol6:Комплексар! :getout:

Това са ми някои от хобитата и не виждам нищо смешно, но щом така е за теб го приемам. Също и това че се опитваш да ме обидиш за това, че казвам истината за Руските боклуци които произвеждат.

Теб засега няма да те коментирам колко си смешен, че ще те изложа пред съфорумците.:lol6:

преди 3 минути, absurt написа:

просто ти обръщам внимание, че съветски автомобили, камиони и трактори продължават да бачкат. Докато, изброените от теб, марки, са с по- малък срок на експлоатация.

Така ли ???

Кога последно си виждала съветски автомобил, камион или трактор ?

току-що, absurt написа:

Е, аз ти говоря за хората, които добиват дърва, не които се чекнат за забавление. И никога не съм твърдяла, че руското е най- доброто, а просто ти обръщам внимание, че съветски автомобили, камиони и трактори продължават да бачкат. Докато, изброените от теб, марки, са с по- малък срок на експлоатация. Което е нормално, всъщност- правени са в името на печалбата и задоволяване на консуматорския гъдел. 

ПП. Само за сведение- нито Сузуки Витара, нито Сузуки Самурай издържаха по Балкана. С другите нямам опит.

Пак дрънкаш глупости, нищо руско не може да се експлотира по нивите, по горите, както друга техника от същия клас. Разликата е в ЦЕНАТА. Едното струва много пари и си струва всяка стотика похарчена за него, руското струва, нищо не струва, евтино е и затова се предпочита. Българите сме бедни и затова гледаме все нещо за без пари да вземем, а това че не става за нищо го преглъщаме и работим със него докато ни омръзне да го ремонтираме и постоянно да е развалено. А това че няма никакви екстри и върши във пъти по-малко работа от другите Трактори, пак преглъщаме защото е евтино.

Но вече и в нашата бедна България това се променя и то много активно. Хората осъзнават че е по-добре скъпо и ефикасно от колкото ефтино и безполезно!

Това се отнася за всичката им техника, поздрави!:cool:

преди 5 минути, miro20 написа:

Така ли ???

Кога последно си виждала съветски автомобил, камион или трактор ?

Ако се престрашиш да излезеш изпод кревата и отидеш в някое от селата около Русе, ще видиш. 

преди 1 минута, absurt написа:

Ако се престрашиш да излезеш изпод кревата и отидеш в някое от селата около Русе, ще видиш. 

Глупостите ти край нямат, и кое е това село около Русе което използва руски бараки???? Аре сега те хванах???

Казвай, там няма село в което да не ги познавам????

току-що, ДзВяРа! написа:

Глупостите ти край нямат, и кое е това село около Русе което използва руски бараки???? Аре сега те хванах???

Земеделците става въпрос.

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Пак дрънкаш глупости, нищо руско не може да се експлотира по нивите, по горите, както друга техника от същия клас. Разликата е в ЦЕНАТА. Едното струва много пари и си струва всяка стотика похарчена за него, руското струва, нищо не струва, евтино е и затова се предпочита. Българите сме бедни и затова гледаме все нещо за без пари да вземем, а това че не става за нищо го преглъщаме и работим със него докато ни омръзне да го ремонтираме и постоянно да е развалено. А това че няма никакви екстри и върши във пъти по-малко работа от другите Трактори, пак преглъщаме защото е евтино.

Но вече и в нашата бедна България това се променя и то много активно. Хората осъзнават че е по-добре скъпо и ефикасно от колкото ефтино и безполезно!

Това се отнася за всичката им техника, поздрави!:cool:

Рожбо, нещо оплете конците! Говорим за това, че произвежданото по времето на СССР още работи- в провинцията се срещат и камиони, и трактори, че и лади. Което не може да се каже за изброените от теб, марки. Нищо повече. А, че все повече селскостопанска техника от известните западни фирми се купува, е вярно. Но, вярно е и друго- политиката е такава, че не се предлагат руски стоки у нас. Дори нямаме идея какви са им качествата на руските, защото западът не ни прие в ЕС за да позволи друг да се конкурира на пазара ни. 

преди 1 час, miro20 написа:

тролопитек, този разговор сме го водили вече

:hush:

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/944/#comment-5218983

И въпреки това отново и отново пускаш твоята пробита опорка :hit:

Надяваш се да не те видя и да не те пратя в на кучето г*за за пореден път ли?  

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Земеделците става въпрос.

Не се газирай, а чети с разбиране! Ръкаров живее в Русе, затова му предлагам да отиде в русенско село. Аз имам поглед върху балканджиите около Севлиево и Ловеч. Ей ти две снимки, правена от мен зимата. Може и камиона да е някаква друга марка, ама е от онова време.

DSC03890.thumb.JPG.b3969b03dd16f379bccfaef6a2227c08.JPG

DSC03880A.thumb.JPG.6b947b260486c759a5618fb48fd92702.JPG

преди 1 час, M.Николов написа:

ОбъркАл си се малко!

:lol6:

Не малко, той много се е объркал, да не кажа побъркал! Хабер си няма от случката в Сирия!

преди 1 минута, absurt написа:

Рожбо, нещо оплете конците! Говорим за това, че произвежданото по времето на СССР още работи- в провинцията се срещат и камиони, и трактори, че и лади. Което не може да се каже за изброените от теб, марки. Нищо повече. А, че все повече селскостопанска техника от известните западни фирми се купува, е вярно. Но, вярно е и друго- политиката е такава, че не се предлагат руски стоки у нас. Дори нямаме идея какви са им качествата на руските, защото западът не ни прие в ЕС за да позволи друг да се конкурира на пазара ни. 

Мила, аз не отричам че руснаците произвеждат селкостопанска техника, военна, и такава за обществен превоз на пътници и товари като автобуси, автомобили и камиони.

Ти нещо не можеш да ме разбереш, това което произвеждат руснаците не струва. Не е хубаво, има много по-хубава техника която се продава от други държави.

Преди десет години товарих от Бяло Поле пшеница, и там говорих със няма да споменавам имена и въпросния човек ми каза че мие тракторите за да ги закара и изложи във Пловдив на панаира за селскостопанска техника. Колоната я предвождаха шест полицейски автомобила. Аз тогава не знаех за какво става въпрос. Оказа се че неговите трактори FENDT са по 500 коня и няма други в България. А плуговете със които оряха бяха огромни. Не знам дали можеш да си представиш или разбираш за какво ти говоря.

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Смешно е нали, дори една Германия разполага със ненормално по-добър танк от всички руски взети заедно, ами прав си смешно е. Такива са смешни, всичката им техника освен за скраб за друго не става. 

А сега без руски суровини и материали как ще го произвежда този танк? Или ще наруши собствените си санкции?

преди 2 часа, miro20 написа:

Не , не са . ! Къде видя нацисти бре !  Промито от пропаганда комуне :hit:

Като види украински символ и като питбул почва да лае за нацисти !

комунето му недно

Както цитирах по горе, Ето тези са за разстрел :

https://rusmonitor.com/gitleryugend-putina-kak-ustroena-sistema-voenno-patrioticheskojj-promyvki-mozgov-v-rf.html

https://replyua.net/36203-rascvet-gitleryugend-v-rosii.html

https://hromadske.ua/ru/posts/gitleryugend-s-bantami-kak-rossiya-militariziruet-detej-v-ldnr-i-krymu-i-chem-eto-grozit

А ти къде видя нацистки символи в твоите линкове, СПЕКУЛАНТИНО :hit: 

От укропропагандата пуснали статия с "хитлер" в заглавието и ти като питбул почваш да лаеш за нацисти :hit:

Отрепка недна си, Лоботомирко, ма номерата ти не минават тук. 

преди 2 часа, miro20 написа:

FSU122WXoAAukxg?format=jpg&name=medium

Ти би ли сложил дете в кутия със знак "груз 200" , т.е. умрял в ковчег ?

Тези не са за разстрел, ами не знам.. психясали хора... рашисти путинисти.

Къде видя дете, Самозатапчоооо?!? То бива да си прост, ма чак пък да си мислиш че не можем да различим кукли от деца...  

преди 1 час, miro20 написа:

комуне, като не можеш да отговаряш на простички въпроси, и си избиваш комплексите и малоумщината, не съм ти аз виновен.

Ти като можеш да отговаряш на простички въпроси, кога ще дадеш отговор на тези:

Кой избиваше децата в Донбас през последните осем години?

От кого са се крили цивилните в Буча четири дни след изтеглянето на руснаците от там?

и

Маджо престъпник ли е?

Не знам кво сте запецнали на тия танкове. Ако не се броЙ дигиталната електроника в относително по-новите модели, са си същите пълзящи верижни мизерии, като през втората световна война. Не особено с по-висока скорост. Е, по-добри са от недоизпипаните изродщини от първата световна, все пак. Ама още не летят, не хвърчат на антигравитация, нямат силови защитни полета, или нещо друго футуристично. Поне тия, които участват във войната, не използват лазери като бойни оръжия, най-много като целеуказатели за артилерия(което не е нищо ново), ракети и бомбене от въздуха. Абе, тенекии с вериги.

преди 53 минути, absurt написа:

Не се газирай, а чети с разбиране! Ръкаров живее в Русе, затова му предлагам да отиде в русенско село. Аз имам поглед върху балканджиите около Севлиево и Ловеч. Ей ти две снимки, правена от мен зимата. Може и камиона да е някаква друга марка, ама е от онова време.

DSC03890.thumb.JPG.b3969b03dd16f379bccfaef6a2227c08.JPG

DSC03880A.thumb.JPG.6b947b260486c759a5618fb48fd92702.JPG

Тези снимки които са споделила със нас са много хубави и са част от миналото ни, това беше нещо велико по времето на комунистическия режим на който бяхме подложени. Но когато разбрахме че можем да не сме подлоги на на СССР за нас са скраб. Когато ние бяхме подлоги на русия чакахме по десет-петнадесет години за една лада а през това време хората караха ПОРШЕ,ФЕРАРИ,БМВ,МЕРЦЕДЕС,МУСТАНГ,ШЕВРОЛЕТ! Това ти няма как да си го обясниш въпреки че много добре го знаеш, ние винаги сме били на дъното и там ще си останем. И причината за това са хората които мислят като теб, силно се надявам че младите ще променят това.

Все още мислещи като теб, че руското е най-здраво и издръжливо, което е пълна лъжа и е доказано че не е така, споряд със израстващото поколение и ги убеждават че русия и тяхната бракувана техника е най-добрата. Много е тъжно и жалко всичко това.

преди 8 часа, Sliderum2 написа:

Поля, пак ли си се скарала с Гугъл? :) Има повече от достатъчно материали. Не знам ти какво точно търсиш.  Някакви тайни и загадки, фашистки мистицизъм? Да, фашизъм е имало, има го и сега в България. Фашистите и преди и сега, са подлогите на запада. Те маршируват луков марш и шестват на прайдовете, само сменят униформата.

Нацизъм и прайдове в едно? Звучи ми като оксиморон.

Доколкото аз знам нацизмът забрананява хомосексуализма и доста хомосексуалисти също са били по лагерите.  Е, толерирали са в някаква степен лесбийките......... Извратено просто!

00e119d8c02ecec8be843282281d57c2.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.