Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, M.Николов написа:

Туй вече няколко пъти беше пускано. Даже аз бях първият. Не помня дали точно тази статия. Трололинките неглиже. Не им пука.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 43 минути, absurt написа:

Гледаш, ама нищо не виждаш от опорките, дето са ти ги спуснали. Между тях, за съжаление, няма такива- защитаващи българските интереси.

а какви са например твоите интереси, след като си в България - да си зависима от 1 човек ли

преди 6 минути, M.Николов написа:

а руснаците стрелят по сгради пълни с цивилни хора

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Що пък за съжаление?

Изглежда не сте чували, че в Украйна няма мобилизация, а моГилизация....

току-що, maxthon написа:

Изглежда не сте чували, че в Украйна няма мобилизация, а моГилизация....

Все ми тая, какво има в Украйна. Важното е да има война срещу рассия

Операция Z !
Украйна -Изтичане на жертви - Украйна признава руския пробив - Парализа на южния фронт

Има доклад за обикалянето на Украйна, за който се твърди, че е написан от висшето командване на украинската армия и е изтекъл отнякъде.

Dr.Snekotron @snekotron - 12:50 UTC · 5 август 2022 г.

Украински канали обсъждат как може да са изтекли данни от Генералния щаб на ВСУ:

- AFU са само на 43-48% сила
    - медицински работници на предела на възможностите си
    - малките оръжия и бронята не достигат
    - 191 хиляди войници са убити и ранени (само AFU, без други)
    - няма достатъчно хидравлика и течен азот за гаубици M777
    - на никой не му пука за изчезналите - няма статистика
    - прехвърленото от Запада оборудване е на изчерпване
    - западните оръжия се управляват от аматьори, тъй като няма квалифицирани специалисти
    - няма как да се ремонтират оръжия на място поради липсата на резервни части и специалисти - всичко се изпраща в Полша

Между другото, дори и с този ужасен доклад има решителен срив в морала.

Както при Пески, ходещите ранени се изпращат обратно в окопите

Има няколко снимки на документи, написани на кирилица, прикачени към горния туит.

преди 1 час, Banesc написа:

от началото на военната операция украинците правят  провокации и терористични атаки в ядрените централи

В кои централи ? в русктие ли ? :) :) :)

Напротив. Опасна ситуация имаше само тогава когато рашистите превзеха и оглозгаха тази до Чернобил, сега и Запорожската АЕЦ.

преди 1 час, absurt написа:

затова ще обясня- Птин не е тъп мизерник, който да не е наясно, че ако думне централата, ще измрат руснаци на тонове, защото са на границата. 

свещенна простота. Ти да "обясняваш " нещо ?? не.мерси.

Путлер не му пукаше да избие и изсели почти 90% от рускоезичното население в източна Украйна, срина най големите  градове с преобладаващи рускоезични, ти ми говориш че му пука за някакви покрай АЕЦ ли ????

И да, ще се съглася че Путлер не е тъп мизерник. Той е луд мизерник, фанатик, в пъти по зле от Хитлер  например.

преди 17 минути, M.Николов написа:

Предполагам си прочел и отговора на Зеленски ?

има ли го в твоите любими пропагандни източници ?  :) 

Но най илюстративно може да се каже :

FZWXBGsWAAcJ7fI?format=jpg&name=900x900

Генералният щаб не иска да атакува на юг.

Тe искат да преместят поне част от артилерийските бригади там обратно към линията Донецк.

Но Зеленски и неговият екип искат да предотвратят референдумите, които ще се проведат следващия месец в Херсон и други региони под руски контрол. Затова там настояват за контраатака.

Разногласията парализираха украинската армия. Частите, разположени на юг, чакат заповеди, докато биват унищожени от ежедневните руски ракетни удари. Това докато те са спешно необходими на изток.

Зеленски и Арестович може би са добри в правенето на филми. Те със сигурност не са военни гении.

преди 5 минути, miro20 написа:

В кои централи ? в русктие ли ? :) :) :)

Напротив. Опасна ситуация имаше само тогава когато рашистите превзеха и оглозгаха тази до Чернобил, сега и Запорожската АЕЦ.

свещенна простота. Ти да "обясняваш " нещо ?? не.мерси.

Путлер не му пукаше да избие и изсели почти 90% от рускоезичното население в източна Украйна, срина най големите  градове с преобладаващи рускоезични, ти ми говориш че му пука за някакви покрай АЕЦ ли ????

И да, ще се съглася че Путлер не е тъп мизерник. Той е луд мизерник, фанатик, в пъти по зле от Хитлер  например.

когато нямаш  аргументи правиш квалификации

цитирам евроатлантика  ТРИФОНОВ

сега путин  мизерник ли е или има  къща за 10 милиарда 

тези неща си противоречат логически 

хитлер е кукла на конци

ако не беше на конци нямаше да напада русия а щеше да нападне  агнглия и да потопява пърл харбари на американците в атлантическия океан 

преди 10 минути, miro20 написа:

Това ли са украинските опорки?

За първи път ли чуваш за Амнести?

току-що, M.Николов написа:

миро до вчера се кълнеше в амнести

ама от днеска не им вярва на руската пропаганда и фейкове

преди 3 часа, absurt написа:

А, аз, за пореден път, се опитах да му напомня кой ги въведе тези правила- да напада суверенни държави, които не само не са го викали, ами нямат и обща граница. И да прави кървави конфликти и хаос. 

И да, това е войната в Украйна- последната, за сега, но за изненада на публиката, агресорът- прекият, не е САЩ. А, Русия. Която направи същото, което досега правеха краварите десетилетия по света. Направи го, защото разбра, че силният с оръжието не го съдят, не го порицават дори. И защото се убеди, че ООН е просто креатура на САЩ и НАТО, затова никой не обръща внимание на погазването на интересите на суверенна държава. 

Говориш пълни глупости наизуст.

За тези тези държави с режими в които са се намесвали САЩ  имаше доста резонни причини за намеса. :hush:

И за Косово, и за Ирак , за който пък съвсем забравихте думата Кувейт.... и т.н.

преди 3 минути, glen написа:

други региони под руски контрол.

Значи не трябва да бъдат под руски контрол! Ако са под контрола на САЩ - да си правят каквито искат референдуми

На амнести е позволено от сащ да излязат с този доклад. сащ започнаха да губят повече отколкото печелят, което не е ок и си търсят повод да оттеглят "подкрепата" си. Какво лошо постепенно да се представят за измамени относно геноцида вършен от бендерофашистите.

преди 13 минути, miro20 написа:

Е ти какво очакваш да каже зеленския бе тупан? Да си признае какви ги е вършил ли?
От ден на ден по зле ставаш, оправи си съържанието че накрая а вземат да те уволнят.

преди 5 минути, M.Николов написа:

А ти чувал ли си за позицията на  :

22 ч.  ·

Кожна людина з українського офісу Amnesty знає, що саме рф відповідальна за злочини агресії проти України. Більше того, значна частина нашої команди – це люди, які особисто вимушені були рятувати себе і близьких від війни з росією, лишаючи все позаду. Дехто з нас уже двічі стали переселенцями чи біженцями.

22 ч.  ·

Сьогодні на англомовному сайті Amnesty International вийшов матеріал, у якому критикувалися дії Збройних Сил України. Його створили на основі даних, які зібрали іноземні дослідники та дослідниці Департаменту реагування на кризи глобального офісу нашої організації.
Український офіс не був долучений до підготовки чи написання тексту публікації. І, на превеликий жаль, уже на початковому етапі розробки цієї доповіді ми зайшли у глухий кут, де аргументи нашої команди щодо неприпустимості і неповноти такого матеріалу не були враховані.
Зі свого боку представники і представниці українського офісу зробили все, що могли, аби цей матеріал не було оприлюднено. Коли на наші неодноразові заперечення ми отримали у відповідь безкомпромісне «ні», ми також зробили все, що могли, аби мінімізувати поширення матеріалу. Ми просили в авторів та авторок надіслати нам завчасно всі версії матеріалу (на жаль, цього не відбулось), ми переконали їх попросити офіційний коментар від Міністерства оборони України, але при цьому вони, на жаль, не надали достатньо часу на отримання відповіді і опублікували це дослідження без їхнього коментаря. Ми також категорично відмовилися публікувати цей прес-реліз на нашому сайті чи перекладати його на українську, через його, на нашу думку, односторонність. Нам дуже прикро, що навіть після всіх можливих аргументів «проти» нас усе одно не почули.
Кожна людина з українського офісу Amnesty знає, що саме рф відповідальна за злочини агресії проти України. Більше того, значна частина нашої команди – це люди, які особисто вимушені були рятувати себе і близьких від війни з росією, лишаючи все позаду. Дехто з нас уже двічі стали переселенцями чи біженцями.
Із 24 лютого ми з українськими колегами без упину працювали над тим, щоби всі воєнні злочини були верифіковані та зафіксовані для міжнародної спільноти. Ми випустили понад два десятки матеріалів про злочини, вчинені російською федерацією на території України. Багато матеріалів мали міжнародний резонанс і будуть неодноразово використані в міжнародних інституціях у процесі відновлення справедливості.
Але ви маєте рацію, бюрократія, нерозуміння локального контексту, негнучка система роботи, ігнорування думки української команди та позиції правозахисної спільноти в Україні, – усе це завадило нам зупинити сьогоднішній реліз іще на стадії ідеї, як би це мало бути. Тим не менш, із усіма згаданими явищами ми боролися до останнього. І будемо продовжувати боротися надалі в різних формах і на різних позиціях, чого б це нам не вартувало.
Я та команда українського офісу віримо у права людини, ми віримо в перемогу України, ми віримо в те, що всі винні у воєнних злочинах повинні бути притягнуті до відповідальності.
Команда Amnesty International в Україні
преди 1 минута, miro20 написа:

За тези тези държави с режими в които са се намесвали САЩ  имаше доста резонни причини за намеса. :hush:

И за Косово, и за Ирак , за който пък съвсем забравихте думата Кувейт.... и т.н.

Знаем ги ние тия резонни причини : Саддам им каза в прав текст ДГД и се отказа от долара, резултат - Обесиха го.
Кадафи постъпи по същия начин и резултата беше подобен, Милошевич поздрави майките им по балкански и не го подмина и него.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е ти какво очакваш да каже зеленския бе тупан? Да си признае какви ги е вършил ли?
От ден на ден по зле ставаш, оправи си съържанието че накрая а вземат да те уволнят.

тупан, смешно е как се хващате за всеки рашистки "пробив" като удавник за сламка.

По същия начин цитирате една камара западни политици / особенно немски/ котио играят за Кремъл.

:hush:

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

На амнести е позволено от сащ да излязат с този доклад. сащ започнаха да губят повече отколкото печелят, което не е ок и си търсят повод да оттеглят "подкрепата" си. Какво лошо постепенно да се представят за измамени относно геноцида вършен от бендерофашистите.

Amnesty International решиха, че няма да изгорят доверието си към Джо Байдън.

Тук има послание към укро нацистите!

преди 1 минута, Bubbles написа:

Знаем ги ние тия резонни причини : Саддам им каза в прав текст ДГД и се отказа от долара, резултат - Обесиха го.
Кадафи постъпи по същия начин и резултата беше подобен, Милошевич поздрави майките им по балкански и не го подмина и него.

аха, а в Кувейт и Косово нищо не се е случило, нали ?

преди 1 минута, miro20 написа:

тупан, смешно е как се хващате за всеки рашистки "пробив" като удавник за сламка.

По същия начин цитирате една камара западни политици / особенно немски/ котио играят за Кремъл.

:hush:

main-qimg-6f325225aeebe2f01e4fcfeab6d710

преди 33 минути, NewRedDragon написа:

Изобщо не ме интересува ти дали имаш какво да ядеш

Не се ли притесняваш, че мога да умра от глад?

току-що, vpvelev написа:

Не се ли притесняваш, че мога да умра от глад?

Не, защо трябва да се притеснявам? С какво си ми полезен? Калво печеля от такива като тебе? Ами мри, бе - все ми е тая

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.