Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Banesc написа:

далече си  от истината

само инфлацията  ми удря финансовия баланс

но няма проблем

харча всички стари до дупка

и чакаме новите пари

железните петолевки и десетолевки 

прощавай - забравих, че си по железото, ма тва щот се подведох, че ти харчели парите, пък то било винкели. Нема се пуашиш, орките от добра воля подариха на украинците баят танкове, тъй че железо ще има.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, insec написа:

прощавай - забравих, че си по железото, ма тва щот се подведох, че ти харчели парите, пък то било винкели. Нема се пуашиш, орките от добра воля подариха на украинците баят танкове, тъй че железо ще има.

както искаш анализирай  събитията според собствения си капацитет

но знай

започнат ли да  изкарват новите пари става страшно .  и гладно

едно време имаше хипер инфлация но поне имаше заводи  сега   един завод за пирони няма.

преди 6 часа, BANKATA написа:

Нека позная.

Много повече от държавите признали Крим за руски. 

Най-накрая осъзна че между руснаци и Кравари разлика няма. Браво! Аз казвах ли ти?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Най-накрая осъзна че между руснаци и Кравари разлика няма. Браво! Аз казвах ли ти?

Никога не съм твърдял че има разлика.

Вие сте тези които на всеки въпрос отговаряте с "Ама те САЩ...'

преди 8 часа, insec написа:

познаваш - на джуджи куфарчетата: ти, ако се беше осмелил да кажеш на украинка, че е рускиня, до сега да си на оня свет бако. Аз едвам се разминах, тръгнал да ми разправя колко украинки бил познавал.

Много сте еднополюсни нещо      https://dariknews.bg/novini/sviat/putin-osydi-opitite-na-zapada-da-syzdade-ednopoliusen-sviat-2324475

https://youtu.be/oxtrXvRbyd0

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Тогава що се възмущаваш, че Русия нахлу в Укарйна без резолюция на ООН?

Защото нарушава международните правни норми, като нахлува в суверенна държава.

Ако всеки почне да нахлува на чужда територия, когато му скимне, ще се избием.

Румъния например може да поиска южна Добруджа, а България северна Добруджа.

Остави, мисленето не ти е силната страна.

Ако успееш да извадиш ватата от главата си, може и да ти просветне.

преди 53 минути, BANKATA написа:

Никога не съм твърдял че има разлика.  Вие сте тези които на всеки въпрос отговаряте с "Ама те САЩ...'

Има огромна разлика - САЩ   подаряват целенасочено  милиарди долари за износ на американска демокрация. Така постъпиха и в Украйна.  Навремето и СССР постъпваше сродно -за износ на социалистическа революция.    Сега при РФ не е така. Болшевизмът си отживя времето, а те демокрация май още си нямат.   Дори стигнаха да там да воюват за казаците, които преди век са воювали с белогвардейците против болшевиките.

преди 7 часа, nikssi написа:

И как ги обърка ?

Това само пред български ватенки може да мине за достоверно.

Обективно.бг.

Остана и Поглед инфо да обявите за достоверен източник

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

И как ги обърка ?

Аз също ги бъркам.Казачките са украински рускини. Обикновено говорят и двата основни езика в Украйна.    Не зная как се разпознават кой по кого да стреля -ако не са в различни униформи.

преди 43 минути, attj написа:

Аз също ги бъркам.Казачките са украински рускини. Обикновено говорят и двата основни езика в Украйна.    Не зная как се разпознават кой по кого да стреля -ако не са в различни униформи.

Казаците не са народност, или поне не установена във времето.

Те са по-скоро обществено явление.

Сред исторически най-известните запорожки казаци е имало, освен славянски народности, и турци, кримски татари, арменци и въобще всякакви, каквито живеят сравнително наблизо и могат да избягат от властите на местата, от където бягат.

Сред кубанските казаци – народности от Кавказ.

Сред уралските – от централноазиатските народи.

Има(ло е) и далекоизточни казаци; там, освен китайци, имало е и корейци.

Казаци са били първите предвестници на империята в Сибир и Далечния изток.

Основното от политическа и обществена гледна точка е било тяхното военно сътрудничество и полуподчинение на Руската империя и това, че са се смятали близки или еднакви с основния народ на империята – руснаците.

Има статия в Уикипедията "Казаци".

На пръв поглед не изглежда свързано. Обаче, тъй като напоследък основно войната от темата е спрягана като повод за диверсификация на доставките на енергийни суровини за ЕС и най-вече природен газ. Ето статия с някои данни, има и посочени източници с повече подробности на които се базира, за основно земетресения, но и други вредни последици от експлоатация на ресурси в това число и от добива с определени способи на нефт и природен газ и дори и от пълненето с газ на подземни газохранилища, от типа на Чирен, където газът се инжектира в кухини останали от добива на находящо се на мястото преди време находище. Статията да се чете с известна предубеденост, понеже има и някои спорни твърдения.

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Статията да се чете с известна предубеденост, понеже има и някои спорни твърдения.

Правилно предупреждение.

Разрових набързо и видях, че това е препис на статия на некъф критски докторант, платена от тази глобалистска застрахователна компания:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Axa

Не задълбах, но май върви ръчичка за ръчичка със Зелената мафия...

Ако някой държи на доказателства, да казва бързо, докато историята на търсенето ми още е на повърхността на браузъра ми.

преди 36 минути, Аралампи написа:

Казаците не са народност, или поне не установена във времето.

Когато попиташ украинска рускиня от Донецк  дали е казачка - тя отговаря утвърдително.      

Донските казаци (на руски: Донски́е казаки́) са най-многочислената група казаци в Руската империя. Историческото название на донските казаци е свързано с едноименната река Дон. Обитавали са територията на днешната Ростовска област, части от Волгоградска, Луганска, Воронежка и Донецка област на Русия и Украйна.       След Октомврийската революция участват в борбата срещу болшевиките, поради което са подложени на репресии в СССР.

преди 18 минути, Аралампи написа:

Правилно предупреждение.

Разрових набързо и видях, че това е препис на статия на некъф критски докторант, платена от тази глобалистска застрахователна компания:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Axa

Не задълбах, но май върви ръчичка за ръчичка със Зелената мафия...

Ако някой държи на доказателства, да казва бързо, докато историята на търсенето ми още е на повърхността на браузъра ми.

Ми виж докторанта какви изследвания и други източници е посочил. :) Все донякъде ще се стигне. Пък кой поръчал музиката, доколкото се съдържат и някои факти. А дали изводите частично или като цяло са, или не са правилни. Зависи и от политическата коректност на четящите.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Вие сте тези които на всеки въпрос отговаряте с "Ама те САЩ...'

Съветът за сигурност при ООН е упълномощен да разследва всеки спор или ситуация, която може да доведе до международни търкания, да прави препоръки за начините и методите на решаване или уреждане на тези спорове, като призовава страните да ги решат с мирни средства. САЩ не го правят така -предпочитат да командват, които могат чрез НАТО.  Където не могат - обикновено губят войни.  А сега разпалват и усложняват  споровете между бандеровците и казаците.  За някои политики въобще не съм им фен.  

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Ми виж докторанта какви изследвания и други източници е посочил. :) Все донякъде ще се стигне. Пък кой поръчал музиката, доколкото се съдържат и някои факти. А дали изводите частично или като цяло са, или не са правилни. Зависи и от политическата коректност на четящите.

Найш че си много прав!

След като постнах, ме зачовърка угризение, защото:

-- Крит е силно земетръсна зона и сигурно техните изследвания на земльотресенията са сериозни.

-- На първо място застрахователните компании имат финансова причина да знаят истината за земетресенията и няма нищо подозрително във финансирането им на изследванията.

И накрая остава голословното ми обвинение, че може да са част от омразната Зелена мафия.

Посипвам си главата с пепел от цигарата...

========

преди 40 минути, attj написа:

Когато попиташ украинска рускиня от Донецк  дали е казачка - тя отговаря утвърдително.      

Донските казаци (на руски: Донски́е казаки́) са най-многочислената група казаци в Руската империя. 

Иии, как забравих пък за донските казаци пък, беее!

Глей са, ако питаш некоя готина московчанка (крака от сливиците, тънък стан, богат бюст, нежна бяла кожа, замечтани сини очи, чей че се окапах!), дали е московчанка, ще каже, че е московчанка.

А дали е рускиня, ще каже описанието в скобките.

Продължавам да мисля, че "казаци" не е народност.

преди 30 минути, attj написа:

Донските казаци (на руски: Донски́е казаки́) са най-многочислената група казаци в Руската империя. Историческото название на донските казаци е свързано с едноименната река Дон. Обитавали са територията на днешната Ростовска област, части от Волгоградска, Луганска, Воронежка и Донецка област на Русия и Украйна.       След Октомврийската революция участват в борбата срещу болшевиките, поради което са подложени на репресии в СССР.

И защо рашистите след нахлуването и обявяване на "независимости" в Донбас, не можаха да намерят 1000 доброволеца от 4-5 млн население ??

Казвам го не аз, а министъра на терористите Игор Стрелков  2014 г.

Що така не искат казаците ?

Защо лъжеш че искали независимост ?

преди 3 часа, ivottoshev написа:
преди 9 часа, BANKATA написа:

Нека позная.

Много повече от държавите признали Крим за руски. 

човече с доказан тюрлюгювеч в главата, разликата със Сърбия и Украйна е огромна и съм ти цитирал 1001 пъти .

Най главните от които са че има доказан геноцид от страна на сърбите, а Рашистан нямаше абсолютно никакви основания за анексия на Крим и нахлуване в Донбас.

Пропагандните лъжи "те щяха да дойдат да ни убиват' , " ние сме дошли тук да се защитаваме" се оказаха пропаганда и лъжи .

Майдана и смяната на властта си бе в Киев, рашистката инвазия - на изток и в Крим.

Даже реално погледнато , анексията на Крим се случи още  когато Янукович бе в Киев !

преди 37 минути, attj написа:

Донските казаци (на руски: Донски́е казаки́) са най-многочислената група казаци в Руската империя. Историческото название на донските казаци е свързано с едноименната река Дон. Обитавали са територията на днешната Ростовска област, части от Волгоградска, Луганска, Воронежка и Донецка област на Русия и Украйна.   

А така ! Хайде като толкова им искаш независимост и самоопределение на казаците, пиши на Путлер да отцепи от РФ за тях територитие на Ростовска област, Воронеж и т.н.

:) :) :)  

преди 6 минути, miro20 написа:

Най главните от които са че има доказан геноцид от страна на сърбите, а Рашистан нямаше абсолютно никакви основания за анексия на Крим и нахлуване в Донбас.

А да не би този казващ  в двата случая дали има геноцид или не да е един и същ?

преди 9 часа, nikssi написа:

Голям праз....

Е те в Рашистан всеки ден се напиват и се пребиват, но никой не представя тази широка руска практика като противопоставяне за илипротив Путлер или държавата.

Рашадезинформбюро  търси всякакви подобни битови или кръчмарски случаи за да раздухва пропаганда. :getout:

Поредните масови гробове

https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/09/16/4391425_ukraina_otkri_masovi_pogrebeniia_krai_izjum_sled/

преди 8 часа, nikssi написа:

Ами не. На български търся ... сега още малко и на китайски трябва да търся ... репликата ми беше към цитирания от тебе пост. Там няма източник ве.

Слагай таймера и утре рапон! 

преди 10 часа, N1K17Y написа:

Където го пише, след като потърсих новината в Гугъл. Интересно, как реши да кажеш, че аз съм лапнал кукичката, който отрича информацията, а не го каза на Изрожденеца, който я разпространява. Шокиращо, но правя елементарна проверка, преди да плещя глупости, за разлика от теб ;)

преди 22 минути, bulljo написа:

Е колко му е на 20 места да прочетеш/чуеш едно и също нещо и даже и да му повярваш, че е истина. Знаеш ли колко човека бяха оставили руснаците в Харковска област? Около 4000 хиляди. И заедно с тези хора ще оставят един куп техника, която сега навсякъде се тръби - унищожена, пленена и т.н. Е продължавайте да четете щуротиите на всеки пуснал ги из пространстото.... Най-важното е да се вярва, че се четат реални неща....

преди 1 час, miro20 написа:

Хайде като толкова им искаш независимост и самоопределение на казаците, пиши на Путлер да отцепи от РФ за тях територитие на Ростовска област, Воронеж и т.н.

Там няма бандеровци, които да тормозят техните първокласници задължително да се обучават не на руски език.    Няма Майдан предплатен с 5 милиарда долара и с всички следващи развития и последствия.  Донските казаци са си част от руския народ.

Полицията е готова да тупа, пребива от бой, всеки посмял да стачкува или да вандалства. Безредици. Защото или ще има режим на газ и тока, или тотално няма да има ток. Касите в магазина няма да работят, влаковете, банкоматите, мобилната мрежа няма да има...

Подготовката на полицията е готова.

https://www.bz-berlin.de/berlin/die-geheimen-blackout-plaene-der-berliner-polizei

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.