Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Може ли на български, не те разбирам. Какво означава "кефиш"?

Кеф на турски значи настроение.

Hiç keyfim yok. Нямам никакво настроение. Не съм в настроение.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, attj написа:

Пропагандата е промила мозъка на още един неадекватник   https://nova.bg/news/view/2022/03/16/361202/полковник-българия-трябва-да-окаже-военна-помощ-на-украйна/

Върнахме се в 1968 година.

https://www.dw.com/bg/цялата-истина-за-1968-година-георги-господинов-разказва/a-44600618

Войските на Варшавския договор влизат в Чехословакия.

Баща ми тегли заем и купува "Варшава" - дебела, тромава, но мощна (като Варшавския пакт) кола. Един съсед казва на баща ми, че тези коли се водят на военен отчет и при мобилизация само им слагат по едно леко оръдие, с което те автоматически се превръщат в малки танкове. А шофьорите - в танкисти.

Същият съсед тайно подшушва на баща ми, че в Прага нещо се мъти и ще трябва да ги освобождаваме. От кого - пита баща ми. От тях - отговаря съседът.

Нищо не разбирам, но усещам, че баща ми се страхува да не го мобилизират с „Варшава”-та в Прага.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Е, ако това значи, предвид с каква страст пропагандират ерджеп и няколко други, бих заподозрял тях, че се "кефят".

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Е, ако това значи, предвид с каква страст пропагандират ерджеп и няколко други, бих заподозрял тях, че се "кефят".

На български сякаш звучи думата кеф като радост. Mutluluk. Щастие. Радва се. Кефя се. Радвам се.

Явно, не правилно взета или преведена дума от българите.

преди 8 часа, insec написа:

😂 браво, браво, за първи път гледам тия скечове, много са добри

"я на учениях там ни был, я тогда был на картошке, я вам покажу клубни привез" 😂 още не мога се спра да се хиля

те тия да ги питаш за какво настъпват въобще и само ще "А"-кат, като чугунения разбирач в неутралното червено. Путин верно ли си мисли, че може да държи в окупация 40 милиона човека, които искат да му прегризат гръкляна. По- смотан диктатор от тоя милиционер историята не познава.

Ако убият семейството-жена , деца ,внуци   с високоточни ракети ,които сриват блока ,ти докато ти се биеш на бойното поле  ,какво ти остава?Само едно ОТМЪЩЕНИЕ! Ще има много атентати - на метра,влакове ,стадиони ,театри и т.н.,не може всичко да се опази! Още повече от отчаяни, мотивирани  хора.То едни чиченци ,какво направиха , а какво остава на украинците ,които по нищо не можеш различи от руснаците! Страх очаква Русия! А Путин и на него му кроят ковчег , по-късно когато кризата натисне руснаците ,сега са още омаяни и зомбирани от непрекъснатата пропаганда, ще го направят неговите хора. Освен това за Путин Европа е ЗАВИНАГИ  затворена страница, ако стъпи там ще го арестуват като военнопрестъпник! Бъдещето на Русия е само едно , суровинен придатък на Китай и малко на Турция. А Китай има вече нагледен пример и никога няма да изпадне като ЕС в енергийната зависимост /те дори отказват тръбопроводи/от Русия и ще бъдат свободни да налагат каквото си искат на Русия. Такова бъдеще виждам аз. Само едно не мога да разбера , КАК СВЕСТНИ ХОРА тук, така се възхищават от действията на един убиец психопат. Вярно много години ни промиваха мозъците , аз също симпатизирах на руснаците, имаше време когато се възхищават на Путин , но всичко докато свалиха холандския самолет , доказа се кои си  го направили - руснаци/сигурно пияни/. Но не ги предадоха да ги съдят. Мисля  че  Европа  за това и не взе отношение за убийствата на бандеровци и т.н.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

На български сякаш звучи думата кеф като радост. Mutluluk. Щастие. Радва се. Кефя се. Радвам се.

Явно, не правилно взета или преведена дума от българите.

Досети ли се, защо нарекох това тяхното "страст", а не използвах друга дума? 

преди 36 минути, Реджеп Иведик написа:

Ко стана, комунисте, зехте ли Киев ?

Рашистките касапи Крим ще върнат и кръв ще повърнат !!!

Слава Украини !

Перемога буде за нами !!!

Изрева Реджепа зад компа мислейки се за аслан, а не пусна бомбите и сега е назран!

преди 33 минути, BANKATA написа:

Кефиш ли се на убийствата в Украйна?

А Реджепа кефи ли се?

Или това са или това над твоя и под твоя друг го е писал?

преди 35 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистките касапи са леснозапалими и горят кат факли

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

руска армия - мясо

Рашистите могат само 3 неща.

Да крадат, да лъжат и да убиват !!!

преди 8 минути, andiay написа:

А Реджепа кефи ли се?

Ко стана, умнико, превзехте ли Киев ?

Не само няма да го превземете, ми и Крим ще върнете, аз ти казах.

Лошото е, че няма как да разбереш предварително, щото логическото мислене не ти е силната страна.

преди 8 минути, andiay написа:

Изрева Реджепа зад компа мислейки се за аслан, а не пусна бомбите и сега е назран!

А Реджепа кефи ли се?

Или това са или това над твоя и под твоя друг го е писал?

https://www.dw.com/bg/цялата-истина-за-1968-година-георги-господинов-разказва/a-44600618

Докато ме къпят вечерта на 7 октомври, към 19:30 по радиото съобщават:

"От Шумен днес бяха изпратени 12 тона грозде и ябълки за българските офицери и войници в Чехословакия. В писмото си кооператорите изразяват своята обич към българските бойци, които...". 

Точния брой на българските войници и офицери в Чехия ще науча 35 години по-късно след отварянето на секретните архиви - 2164 души. Тогава ще науча и още по-секретната информация, че за мисията си там са получавали сумата от 3 рубли на месец

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Чети - за да си по-осведомен     https://www.lentata.com/page_24939.html

Докато чакаме хилядите джихадисти от Близкия Изток да се включат в Украйна в името на майка Россия с позволението на 3 Рим, в лицето на православието, а именно Москва(3. Рим), новия център на християните, да колят православните в Украйна.  

Както Априлското въстание и Баташкото клане, между другото.

Да си припомним и Сирия.

https://www.dnes.bg/blizak-iztok/2022/03/15/striaskashto-ednakvo-rusiia-deistva-v-ukraina-kato-v-siriia.523447,6

"Видяхме как руснаците постигнаха капитулацията на Алепо (през 2016 г. - бел. АФП). Направиха го на три етапа:

първо обкръжиха града, после го подложиха на всекидневни интензивни бомбардировки (. . .) и след това изчакаха хората да се предадат заради глада, студа, липсата на питейна вода", обяснява за АФП този представител на Съюза на организациите за медицинска помощ и грижи (UOSSM) за Франция.

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Я, човекът от Берлин с турското самосъзнание почнал да ни учи на турски.
Аз съм го блокирал и не ми е кеф, че виждам цитати от него в мненията на неблокираните от мен потребители.
Не го цитирайте бе хора, и деца четат форума, неговата пропаганда на всичко ненормално е нездравословна за подрастващото поколение.

А написаното в този форум остава, не може да се трие.
Та като свърши войната ще можем да се връщаме към темата и да им се присмиваме на тези които не са познали от коя посока духа вятъра в Украйна.
Ясно се очертават два противоположни лагера, едните против Русия другите за Русия.
С редки изключения, всичко каквото се пише е просто в подкрепа на едната от двете воюващи страни т.е. САЩ (чрез войниците от Украйна ) и Руската армия.
Няма значение кой е крив и кой е прав, подкрепят си хората или Левски или ЦСКА.

А като гледам по големите бг телевизии  как са станали филиали на украинската пропаганда и си спомням за диктатурата от преди 1989г в България. Тогава каквото кажеха комунистите от СССР това искаха управляващите да вярваме сляпо. Сега искат от вас да вярвате на  новите господари, без да мислите. 

Живеем в интересно време, Светът се променя и доста от промитите мозъци ще останат неприятно изненадани. Толкова по-зле за тях.

Руски хеликоптери на летището в Херсон:

Kherson-Airfield-Attack.jpg?quality=70&w

Още танкове, подарък за украинските фермери:

Твърди се, че това е украинската ракета, ударила Донецк:

Ракетата е руска. Има и твърдения, че взрива, убил хората, идва от вътрешността на сградата, т.е. руснаците пак трепят свои, за да покажат какви зверове са украинците.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Я, човекът от Берлин с турското самосъзнание почнал да ни учи на турски.
Аз съм го блокирал и не ми е кеф, че виждам цитати от него в мненията на неблокираните от мен потребители.
Не го цитирайте бе хора, и деца четат форума, неговата пропаганда на всичко ненормално е нездравословна за подрастващото поколение.

А написаното в този форум остава, не може да се трие.
Та като свърши войната ще можем да се връщаме към темата и да им се присмиваме на тези които не са познали от коя посока духа вятъра в Украйна.
Ясно се очертават два противоположни лагера, едните против Русия другите за Русия.
С редки изключения, всичко каквото се пише е просто в подкрепа на едната от двете воюващи страни т.е. САЩ (чрез войниците от Украйна ) и Руската армия.
Няма значение кой е крив и кой е прав, подкрепят си хората или Левски или ЦСКА.

А като гледам по големите бг телевизии  как са станали филиали на украинската пропаганда и си спомням за диктатурата от преди 1989г в България. Тогава каквото кажеха комунистите от СССР това искаха управляващите да вярваме сляпо. Сега искат от вас да вярвате на  новите господари, без да мислите. 

Живеем в интересно време, Светът се променя и доста от промитите мозъци ще останат неприятно изненадани. Толкова по-зле за тях.

Апропо що чинеш в Белгия? Що не си в Русия?

Когато избяга от България през 90-те, що замина в Белгия, а не в Россия? Сега щеше никнеймът ти да е Руснакът. Руснака.

Не уча на турски език никого, пита какво значи думата кеф. И аз му отговорих.

Цитат
#Украйна: Различни източници съобщават за тежък обстрел в района на Белгород Днестровски, южно от Одеса. Има подозрения, че това може да е мястото, където ще десантират руски пехотинци от намиращата се наблизо група от руски военни кораби.

Този район е силно населен с бесарабски българи.

Цитат

eb880633-5c4e-45cc-bb01-cb84ca33512e.jpg

london-deripaska-mansion-1239189133.jpg

В Лондон трябва да настаняват украинците в къщите на руски олигарси. Тъй, тъй са празни и необитаеми. Каза кметът Садик Кхан.

преди 37 минути, Реджеп Иведик написа:

Лошото е, че няма как да разбереш предварително, щото логическото мислене не ти е силната страна.

Никога не ми е идвало на ум да ходя в Киев, дори като турист, ко ли остаа да го превземам.

И логиката ти е тоалетна, като живота ти, назрани аслане.

Бегай да пускаш бомбите!

преди 29 минути, АСПЕКТ написа:

Докато ме къпят вечерта на 7 октомври, към 19:30 по радиото съобщават:

"От Шумен днес бяха изпратени 12 тона грозде и ябълки за българските офицери и войници в Чехословакия. В писмото си кооператорите изразяват своята обич към българските бойци, които...". 

Точния брой на българските войници и офицери в Чехия ще науча 35 години по-късно след отварянето на секретните архиви - 2164 души. Тогава ще науча и още по-секретната информация, че за мисията си там са получавали сумата от 3 рубли на месец

Аспектчо, ако ме цитираш за нещо, обсъждай това което съм казал аз, а не да ме караш да чета за неща, които са ми по-добре познати, отколкото на теб.

Припомни си първо, как се смятат проценти, какъв е българският словоред, че всичко вече ти е "Тъмна Индия".

Не ме касае, че си избрал цял живот да останеш неграмотен роб, но поне не се хвали с това и не наричай другите роби, "патреоте"!

преди 4 минути, andiay написа:

Никога не ми е идвало на ум да ходя в Киев, дори като турист, ко ли остаа да го превземам.

И логиката ти е тоалетна, като живота ти, назрани аслане.

Бегай да пускаш бомбите!

Аспектчо, ако ме цитираш за нещо, обсъждай това което съм казал аз, а не да ме караш да чета за неща, които са ми по-добре познати, отколкото на теб.

Припомни си първо, как се смятат проценти, какъв е българският словоред, че всичко вече ти е "Тъмна Индия".

Не ме касае, че си избрал цял живот да останеш неграмотен роб, но поне не се хвали с това и не наричай другите роби, "патреоте"!

Теб, кога ще те изгонят, руски шпионе!

Само руски шпиони навсякъде. И олигарси. Няма отърване.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31753756.html

Руската информационна агенция Интерфакс цитира представител на руското външно министерство, който определя изгонването на трима руски дипломати от Словакия като "неоправдано" и заявява, че Москва ще отвърне на действието.

Междувременно словашкото издание "Дженник Н" съобщи, че във връзка с изгонването са арестувани още най-малко трима словашки граждани по подозрения в шпионаж - полковник от министерството на отбраната, служител на контраразузнаването и човек, свързан с новинарски интернет сайт, затворен по-рано този месец от правителството за разпространение на фалшиви новини.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.