Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, attj написа:

Ядреният арсенал на Руската Федерация е най-голям в света и това не е от тази година.

С всичките носители на ЯО които имат колко от този арсенал могат да доставят извън теротирията си?

Аз лично очаквам, в сънищата на разни хора, Путин да взриви всичките си ЯО, които не може да "транспортира" до врага, на руска терутория, което пак ще доведе до остъкляване на запада(не ме питайте как), а самодостатъчната Русия ще продължи да бъде рай на Земята(пак не ме питайте как).

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, attj написа:

Ядреният арсенал на Руската Федерация е най-голям в света и това не е от тази година.

Може би. Но дори "скромния" на една Англия, е достатъчен за да се приключи с живота на планетата.

преди 6 минути, Джугашвили написа:

Не става въпрос за етимология, различни титли на различни държавни образувания!!! Император е на-върховната титла, след него е Цар, а Крал не е върховна титла!!! Сега питай защо!!!

Over It Reaction GIF by X Factor Global

преди 2 минути, A.com написа:

С всичките носители на ЯО които имат колко от този арсенал могат да доставят извън теротирията си?

Аз лично очаквам, в сънищата на разни хора, Путин да взриви всичките си ЯО, които не може да "транспортира" до врага, на руска терутория, което пак ще доведе до остъкляване на запада(не ме питайте как), а самодостатъчната Русия ще продължи да бъде рай на Земята(пак не ме питайте как).

Важното е на запада да му е зле, руснаците са корави.

Те какви зими са изкарали, една ядрена зима ли ще ги уплаши

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Не става въпрос за етимология, различни титли на различни държавни образувания!!! Император е на-върховната титла, след него е Цар, а Крал не е върховна титла!!! Сега питай защо!!!

Това е без google. Император - властва над "няколко" народа/нации. Крал държи светската власт. Цар държи светската и духовната власт. Бъдете снизходителни! Не съм ровил в търсачки и wiki.

преди 8 минути, A.com написа:

Не искам да ви се бъркам в темата за императорите, но ако някой знае кои са първият, средният и последният императори на Британската империя може ли да ги напише?

Не ми се смята чак кои са  конкретно останалите да речем, че почват от  митичният Артър, но може и сам да откриеш в Уикипедия.  😛 

преди 6 минути, Лудар написа:

Може би. Но дори "скромния" на една Англия, е достатъчен за да се приключи с живота на планетата.

Това не прави бандеровците в Киев по-разумни.  Създадоха всички предпоставки за разпад на досегашната Украйна.

току-що, parmobil написа:

Това е без google. Император - властва над "няколко" народа/нации. Крал държи светската власт. Цар държи светската и духовната власт. Бъдете снизходителни! Не съм ровил в търсачки и wiki.

Правилно!!! Кралят е подчинен на Папата!!! Само Папата има право да коронова Крал!!! Това е при католиците!!! При протестантите не зная как е!!! При православните християни, църквата е подчинена на Царя или Императора!!!

преди 1 минута, symanbg написа:

photo_2022-03-15_20-36-59.jpg

What's your problem with our US Nazi biolabs in our US territories founded in Ukraine. 

Май така е по-ясно?

преди 4 минути, symanbg написа:

photo_2022-03-15_20-36-59.jpg

Пълна простотия. Нито нацисти намерихте в Украйна, нито биолаборатории.

Даже предозирахте с пропагандата. Самия Лавров говори пълни глупости за етническо биологично оръжие.

Както знаем .. колкото по нагла и фрапираща е една лъжа, колкото повече е повторена и разпространена, толкова повече де'били ще повярват в нея.

преди 1 минута, miro20 написа:

Даже предозирахте с пропагандата. Самия Лавров говори пълни глупости за етническо биологично оръжие.

Както знаем .. колкото по нагла и фрапираща е една лъжа, колкото повече е повторена и разпространена, толкова повече де'били ще повярват в нея.

Мирко, превеждай какво имаш предвид. Уж на български пишеш, пък не мога да те разбера. Твърде висок стил.

преди 23 минути, A.com написа:

Не искам да ви се бъркам в темата за императорите, но ако някой знае кои са първият, средният и последният императори на Британската империя може ли да ги напише?

преди 3 часа, symanbg написа:

Нищо не казват от рашадезинформбюро за убития от руски огън по цивилните колони, западен журналист ? И че не украинците държат заложници и не пускат коридорите, а рашистите стрелят по тези цивилни.

преди 6 минути, Sliderum2 написа:
преди 10 минути, miro20 написа:

Мирко, превеждай какво имаш предвид. Уж на български пишеш, пък не мога да те разбера. Твърде висок стил.

Сериозно ли написаното те затруднява ?

е, сори...  подминавай. Не е за теб.

преди 35 минути, attj написа:

източноримските императори са били с титла василевс.

Василии втори българоубиец:

Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος

Т. нар. източноримска история е яко оцапана от западни историци

Даже предозирахте с пропагандата.

За 100 и кусур години нищо не се е променило при пропагандата им :
987f9f7c609deb6df126409d06b1faec.jpg

Поне да бяха сменили наратива. Но не , и не - една и съща дъвка дъвчат.

Sent from my iPhone using Tapatalk
преди 37 минути, Джугашвили написа:

Само се питам, що Британия нямат императрица, а кралица?:) Сигурно е от скромност :)

преди 23 минути, Джугашвили написа:

Правилно!!! Кралят е подчинен на Папата!!! Само Папата има право да коронова Крал!!! Това е при католиците!!! При протестантите не зная как е!!! При православните християни, църквата е подчинена на Царя или Императора!!!

Пак без google и може да не съм прав. Цар е съкратено от Цезар.

преди 6 минути, parmobil написа:

Пак без google и може да не съм прав. Цар е съкратено от Цезар.

прав си. Първия цар е Симеон 1, послдния Симеон 2

Крал идва от Карл 1

преди 22 минути, miro20 написа:

Даже предозирахте с пропагандата. Самия Лавров говори пълни глупости за етническо биологично оръжие

Чак малко да ти покажа частичен цитат от статия в ббс, в която постоянно се отрича...обаче:

"СЗО каза на BBC News, че е посъветвала Украйна да унищожи високо опасни патогени, съхранявани в лабораториите за обществено здраве на страната, за да предотврати „всякакви потенциални разливи“, които биха разпространили болестта сред населението."

Странно, на мен ми звучи като доста фалшиво изявление.

преди 5 минути, Trichocephalus написа:

За 100 и кусур години нищо не се е променило при пропагандата им :
987f9f7c609deb6df126409d06b1faec.jpg

Поне да бяха сменили наратива. Но не , и не - една и съща дъвка дъвчат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

абсолютно.

И не само съветските наративи,  ами се повтарят хитлеристките методи и речи почти едно към едно :

LavrovRibbentrop.jpg

1939choice2016.jpg

HitlerPutinAnnexation.jpg

Fuhrerugend.jpg

преди 3 минути, Trichocephalus написа:

За 100 и кусур години 

Около толкова някои са излъгали бандеровците, че са в центъра на света.   Тяхната мечтана Украйна ще стане доста различна. Заради руснаците. Дано не се намесят също поляци, унгарци и румънци, защото преценки на Сталин са им създали основания.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.