Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, Trichocephalus написа:

Тежка зависимост и робска психика.Промити мозъци.

Ако не е бил прословутият "Трети март" щеше да е дуга дата, на която сами щяхме да извоюваме свободата си - както гърците, както сърбите, както румънците, както албанците, арменците, сирийците, иракчаните, иранците, египтяните и всички останали народи, от които е била съставена бившата Империя. 

От всички изброени обаче само ние продължаваме да си викаме, че сме били "роби" и празнуваме , че руснаците са сключили договор със султана ! 

И ти не си чел историята, нали? Ако си беше направил труда да разбереш какво се е случило през април 1876г. , щеше да знаеш, че дедите ти- баби, деца, лели и т. н., са клани като добитък. Ако беше отишъл в Батак поне веднъж, за да видиш костите, щеше да включиш минимален мисловен процес, преди да обясняваш, как нищо не им е пречело да си ходят с фесовете и да си седят, докато някакси си, си  извоюват свободата. Ей, тъй, както изброените от теб, били я извоювали. А, да си проучил историята на тези страни, които даваш за пример? Или си като Мирча Кришан и сие, дето все даваха за пример Румъния, че хем била освободена като нас, хем не била си фиксирала празника на 3 март!!? А, ти също си я дал за пример, браво, дори не си си направил труда да видиш линка, който дадох.

Ако беше си направил труда, щеше да знаеш и за дейността на Левски, и за четите на Панайот Хитов, и за хвъркатата чета, и другите чети на Раковски, и за Ботевата чета. Щеше за знаеш, че каквото са могли да направят през годините, дедите ти са направили, но не е било достатъчно, за да се освободят. Затова са клани като пилци при последния си опит . Затова Европа се е възмутила, затова Макгахан отразява зверствата https://bulgarianhistory.org/makgahan-aprilsko-vustanie/ , затова е защитната реч на Виктор Юго- против геноцида, на който е подложен народа ни.. Чувал ли си нещо за тези хора? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 40 минути, Филипов написа:

Справки снощното видео на Пасков.

Между другото в Русия почват да махат парцалите за лице, вкл. транспорта.

Когато пиндосите бъдат натирени оттатък океана, Европа може да почне да се оправя. Ако не са обърнали тотално резбата  с джендъризация и други подобни.

И отатък Урал да ги натират ще е достатъчно. 

Войната ще свърши,рано или късно.

Остава най-важния въпрос-какво ще се случи със света след това?!

Той няма да бъде същия, а последиците от войната ще понесат най-уязвимите социални слоеве.

Глад,студ,инфлация,растящи главоломно лихви и дългове......ще си "говорим" след време,когато, войната приключи и " еуфорията" от  битката с линкове  премине.

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Да се смееш ли да плачеш ли?

Титлата rex Bulgarorum et Blachorum,която заедно със скиптър и корона ,Калоян получава от папата ....

aaa при теб няма колебание - ти не просто плачеш, ами ревеш, като съдрано магаре. Но мерси все пак, че подкрепи думите ми - нататък твоите тълкования, че папата не му дал тази титла, си е обичайната ти омраза към всичко българско.

Филипов, сащ отрече официално лабораториите да са за разработване на биологично оръжие! Щом са отрекли, значи не са и точка! Нищо че по едно време твърдеше че са частни лаборатории, а още по-преди това, даже май отричаше въобще да съществуват. Няма да противоречиш, не ти се полага! Що не се примириш, че каквото е добро за сащ, непременно е добро и за робите на сащ и те няма да теглят последствията, а само печелят от робията. Иди, купи си няколко банана, хапни, успокой се :)

преди 27 минути, Trichocephalus написа:

Много ми е интересно какви ше бъдат думите на всички тук, когато Путин загуби войната в Украйна ( което ще се случи неиминуемо - няма нито един вариант, в който да печели ) default_smile.gif

Малко ретроспекция. След "всички, подлоги на янките, облъчени от американската пропаганда и повтарящи, че Русия ще нападне Украйна, само защото САЩ и изкуфелия дъртак Байдън така казват...", "краварите само знаят да лъжат, крадат, убиват, и сега се опитват да изкарат Путин главорез", "Путин е велик и благороден, няма да напада Украйна", "ето, ученията прилючиха, руснаците изтеглят войската от границата", и т.н. последва "САЩ принудиха Путин да нападне Украйна", "войната вече приключи, Путин разоръжи Украйна за един ден" и т.н, и т.н. Нито един(поне аз не видях/прочетох) не каза "сгреших". Нито един. Всички продължават да са прави - и преди, и сега, и утре и докато свят светува.

преди 5 минути, insec написа:

aaa при теб няма колебание - ти не просто плачеш, ами ревеш, като съдрано магаре. Но мерси все пак, че подкрепи думите ми - нататък твоите тълкования, че папата не му дал тази титла, си е обичайната ти омраза към всичко българско.

Само ,че Rex e латинското название за крал, а не за император.

След като си такава "скръб" по историята на собствения ти народ, не чакай някой да те взима насериозно и по други теми.

Обикновенно лапацало с грозен уличен език и липса на елементарно възпитание. :getout:

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Филипов, сащ отрече официално лабораториите да са за разработване на биологично оръжие! Щом са отрекли, значи не са и точка! Няма да противоречиш, не ти се полага! Що не се примириш, че каквото е добро за сащ, непременно е добро и за робите на сащ и те няма да теглят последствията, а само печелят от робията. Иди, купи си няколко банана, хапни, успокой се :)

Аз съм малко раздвоена. Гледах го на руски, сега му свалих субтитрите, ще го изгледам с тях. И документи има. Та, да вярвам ли на САЩ, според които в една суверенна държава уж имаше химическо оръжие, та я съсипаха и утрепаха главата на легитимно избраното й управление или да вярвам на документите на руснаците? Щото, поне едно съвпада в двете тези- кооперирани "изследвания" между украинците и щатските специалисти, извършвани на съответното място.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

....

Световна историография срещу съвеЦка пропаганда - та освен капитанчето и русоробите, кой друг да те вземе насериозно. 😄

преди 2 минути, absurt написа:

Аз съм малко раздвоена. Гледах го на руски, сега му свалих субтитрите, ще го изгледам с тях. И документи има. Та, да вярвам ли на САЩ, според които в една суверенна държава уж имаше химическо оръжие, та я съсипаха и утрепаха главата на легитимно избраното й управление или да вярвам на документите на руснаците? Щото, поне едно съвпада в двете тези- кооперирани "изследвания" между украинците и щатските специалисти, извършвани на съответното място.

Защо трябва да вярваш. Това да не е религия? Досега от страна на сащ, има само декларация, факти няма.

преди 7 минути, A.com написа:

Малко ретроспекция. След "всички, подлоги на янките, облъчени от американската пропаганда и повтарящи, че Русия ще нападне Украйна, само защото САЩ и изкуфелия дъртак Байдън така казват...", "краварите само знаят да лъжат, крадат, убиват, и сега се опитват да изкарат Путин главорез", "Путин е велик и благороден, няма да напада Украйна", "ето, ученията прилючиха, руснаците изтеглят войската от границата", и т.н. последва "САЩ принудиха Путин да нападне Украйна", "войната вече приключи, Путин разоръжи Украйна за един ден" и т.н, и т.н. Нито един(поне аз не видях/прочетох) не каза "сгреших". Нито един. Всички продължават да са прави - и преди, и сега, и утре и докато свят светува.

И в какво толкова сме сгрешили? И кой, и къде е твърдял, че Путин е велик и благороден, та затова няма да нападне? Всичките русофоби го карате само на чувства, на любов към янките и омраза към Путин, но без да си задавате въпроса, защо се случи това нападение? Защо продължават сраженията? Защо се въоръжава Украйна, след като световният опит със страните, които САЩ стъпка, без да са му на границата и без правителствата им да са искали помощ, показва, че жертвите са все повече, щом има кой да снабдява по- слабите. Накрая, те винаги са победени, само дето е можело да не бъдат избити толкова много.  Във всичките "операции" на САЩ под булото на НАТО, все така се получаваше. 

За какво да съжалявам аз- че всички прецеденти- насаждане на демокрация, постигане на интереси с навлизане в суверенни държави, както и безпринципното одобрение на отцепили се и обявили се за отделни държави, области, се използва И от Путин?

Всъщност, да, съжалявам, че във високомерието си, янките не се усетиха, че докато се гъбаркат с Путин от висотата на военната си мощ, пропуснаха превръщането на Русия в равностоен във военно отношение, противник. И не си озаптиха мераците да глътнат света. И предизвикаха това, което те правят винаги- нападение и постигане на интересите си със сила. Добре поне, че Байдън, поне за сега вдена, че ако продължи да настъпва с НАТО, ще разпали трета световна. Но, това не му пречи да поддържа огъня, нито му пука от жертвите.

Хаха, в рекламите на форума. Фирма Лонг Лайф, рекламира конски гел, дали не е някакъв намек към форумците. Аз от такива продукти никога не съм се интересувал, така че едва ли е персонализирана...Сигурно се надяват робите да си го купим вместо вазелин, че господарите от сащ, нали ни идват на посещение.

преди 17 минути, insec написа:

Световна историография срещу съвеЦка пропаганда - та освен капитанчето и русоробите, кой друг да те вземе насериозно. 😄

Би ли дал линк към тази толкова тайна световна историография, че да се просветим и не- жертвите на съвеЦката пропаганда? И не че нещо, но според речника, това е

Наука за развоя на историческото знание и методологията на историческата наука.

Та, давай да видим какво казва световната историография .

преди 7 минути, absurt написа:

И в какво толкова сме сгрешили? И кой, и къде е твърдял, че Путин е велик и благороден, та затова няма да нападне? Всичките русофоби го карате само на чувства, на любов към янките и омраза към Путин, но без да си задавате въпроса, защо се случи това нападение? Защо продължават сраженията? Защо се въоръжава Украйна, след като световният опит със страните, които САЩ стъпка, без да са му на границата и без правителствата им да са искали помощ, показва, че жертвите са все повече, щом има кой да снабдява по- слабите. Накрая, те винаги са победени, само дето е можело да не бъдат избити толкова много.  Във всичките "операции" на САЩ под булото на НАТО, все така се получаваше. 

Викаш по-добре да се предават без бой, то така или иначе ще загубят, няма смисъл. Путин да решава каквото иска в Украйна, защото е по-силен и да се свършва. Като си спорихте за Освобождението, ясно твоите предци коя страна са подкрепяли. 

преди 1 минута, absurt написа:

Би ли дал линк ....

па да беше прочела в предните ми коментари - бабките в този форум не спряхте да се мислите за център на вселената, все се натискате за много важни и като ви сложат на мястото, почвате да заплашвате с метлата.

Извънредно! НАТО разполага хилядна армия в цяла Източна и Югоизточна Европа

Цитат
НАТО преди час обяви, че разполага хиляди войници в цяла Централна, Източна и Югоизточна Европа, за да гарантира сигурността им.

"Съюзниците изпращат подкрепления към източния фланг. В отговор на нахлуването на Русия в Украйна, съюзниците от НАТО увеличиха готовността и бдителността в цяла Европа, за да защитят НАТО срещу всяка агресия. През последните седмици съюзниците разположиха още хиляди войници в източната, централната и югоизточната част на Алианса, като повече бяха в готовност.

„Разположихме силите за реагиране на НАТО за първи път. НАТО разполага с около 130 самолета във висока бойна готовност и има повече от 120 съюзнически кораба в морето, от Крайния север до Средиземно море. Основната задача на НАТО е да запази нашите тридесет нации в безопасност и ще продължи да прави необходимото, за да защити и защити всеки сантиметър от територията на НАТО", пише още на сайта на алианса.

Дано не се стигне до военни действия!

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Много ми е интересно какви ше бъдат думите на всички тук, когато Путин загуби войната в Украйна ( което ще се случи неиминуемо - няма нито един вариант, в който да печели ) default_smile.gif

Sent from my iPhone using Tapatalk

това няма никакво значение кой ще победи
в глобален мащаб, войната между САЩ и Русия ще продължи...локалните войни межу тях не са от вчера..
за нас има значение само това, да не е на наша територия
много е важно да не се връзваме на техните подмолни действия...  американофили и русофили

преди 2 часа, tonit1968 написа:

Дам, голяма издънка, че днес не влязохме.

Ти остъй за малко да ме изгонят на студа.

Зехме Мариупол, вика един.

Зехте го викам ама дръшки.

И кат са почна, не те е срам да агитираш тука. Вън !!!

Навънка студ, викам, прави сте, зехте го.

преди 19 минути, absurt написа:

И в какво толкова сме сгрешили?

Нищо не сте сгрешили. Аз съм облъчен от пропагандата на янките и затова пиша глупости.

Цитат

Русия няма накъде да отстъпва- заобикалят я по всичките й граници

И да обяснявам, защо руснаците са против да им бъдат окупирани границите от натовски въоръжения.

Също толкова резонен въпрос е, какво търсят американците с оръжия и техника, и бойна сила в територията на главната руска военноморска база? Има ли въобще страна в света, която да позволи такова вмешателство?

Другата глупост- защо Русия била правила учения по границите си? Ами, иска, прави- от своята страна на границата и дори на 150 км. навътре. На кого бърка в очите, освен на заклетите русофоби? От миналата година и тук развявате опорките- манипулации на янките, според които Русия ще нападне Украйна. Е, досега не го направи, въпреки че с тези си манипулации с разните закани за санкции, всячески я тикат към нападение.

И не на последно място

Цитат

Руснаците си приключиха маневрите и изтеглят войските. Преди час- официално съобщение. А, вие- американофилите, продължавайте да олайвате и да треперите, че ще ви нападнат. Толкова сте смешни с облъченото си американизиране. Чудя се, кой и кога успя така да ви зомбира!?

Всичките русофоби го карате само на чувства, на любов към янките и омраза към Путин, но без да си задавате въпроса, защо се случи това нападение?

Извинявай, но нападение няма. Прочети по-горния цитат.

Всичките русофоби го карате само на чувства, на любов към янките и омраза към Путин, но без да си задавате въпроса, защо се случи това нападение? Защо продължават сраженията? Защо се въоръжава Украйна, след като световният опит със страните, които САЩ стъпка, без да са му на границата и без правителствата им да са искали помощ, показва, че жертвите са все повече, щом има кой да снабдява по- слабите. Накрая, те винаги са победени, само дето е можело да не бъдат избити толкова много.  Във всичките "операции" на САЩ под булото на НАТО, все така се получаваше.

Правителството/Президентът на Украйна поиска ли помощт от Западна Европа и САЩ?

Крайно време е поне един путинофил да вдене, че да не харесваш Путин не означава, че си влюбен в янките. Не се иска много усилие.

За какво да съжалявам аз- че всички прецеденти- насаждане на демокрация, постигане на интереси с навлизане в суверенни държави, както и безпринципното одобрение на отцепили се и обявили се за отделни държави, области, се използва И от Путин?

Разбрах, анексиране и отцепване е едно и също.

Всъщност, да, съжалявам, че във високомерието си, янките не се усетиха, че докато се гъбаркат с Путин от висотата на военната си мощ, пропуснаха превръщането на Русия в равностоен във военно отношение, противник.

Като се преселя във вашата вселена ще го повярвам. Дотогава руската армия ще се гърчи в Украйна, Путин ще се моли на Китай за помощ, а разни влюбени в Путин ще сънуват марш на скок до Ла Манша за 3 седмици.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз казах ли ви ?

ще ми бъдат думите

преди 12 минути, A.com написа:

Нищо не сте сгрешили. Аз съм облъчен от пропагандата на янките и затова пиша глупости.

Нямат логическо мислене.

Как да обясниш на прости хора, че по време на война трябва да вярват на страната, на чиято територия се водят бойните действия.

Сиреч в тази война ВСУ казват истината. Най малкото щото ако тръгнат да лъжат, много хора ще ги разобличат и ще загубят доверието на хората.

Във всички войни е така. Без изключение.

Много е ниско нивото на публиката в темата.

Руската армия вече контролира половината Украйна -само с 20 % от армията си.  Няма никакъв вариант Руската Федерация да не довърши операцията.  Дори да се случи нещо на Путин, другите ще го довършат. Съобразно руските интереси.  Жалко за жертвите и пострадалите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.