Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 19 минути, Джугашвили написа:

Джуганчето няма нищо против да бъдем освободени за трети или четвърти път от Матушка Россия!!! И без това много паразити и русофоби са навъдиха на тази територия, които трябва да бъдат разчистени!!! Нещо повече!!! На драго сърце ще посочи, кои са предателите и родоотстъпниците!!! Една денацификация =ще се отрази добре на бъдещите поколения на България!!!

Aaaaa, благодаря !

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Между другото ,за мен хазарите не са етнически евреи. Обяснявала  съм го неведнъж.

Вярно е!!! Нямат нищо общо с дванайсетте еврейски племена!!!

преди 23 минути, Trichocephalus написа:

Ако не е бил прословутият "Трети март" щеше да е дуга дата, на която сами щяхме да извоюваме свободата си - както гърците, както сърбите, както румънците, както албанците, арменците, сирийците, иракчаните, иранците, египтяните и всички останали народи, от които е била съставена бившата Империя. 

Ако не е бил прословутият Трети март, а друга дата.... щяхме да празнуваме на друга дата а не на Трети март.

току-що, G_A_G_O_V_69 написа:

Е то естествено че ще се провъзгласят само защото Константинопол не е паднал. А ти защо смяташ че само Константинопол има правото да определя кой е император и кой не. Сигурно не си Българин а Византиец. Дай сега по твойта логика и името да си сменим, от Българи, на Американци 😀

Ако не си забелязал цитирам български, а не американски  източници.

Чети и синдикта на Борил .

Не ми се спори с радиоточки и надъхани мегаломани.

преди 1 час, Джугашвили написа:

В момента Матушка Россия разкоства хохлите!!! Каквито и пропагандни клипчета да поствате и да се надъхвате, все си е тая!!! Чакаме новини от Николаев!!!

Територията до Крим е изцяло под руски контрол   https://fakti.bg/world/661667-rusia-okupira-calata-hersonska-oblast  

преди 10 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Е то естествено че ще се провъзгласят само защото Константинопол не е паднал. А ти защо смяташ че само Константинопол има правото да определя кой е император и кой не. Сигурно не си Българин а Византиец. 

Защото там е църквата-майка!!! Научете го малко това православие!!!

преди 33 минути, Джугашвили написа:

Джуганчето няма нищо против да бъдем освободени за трети или четвърти път от Матушка Россия!!! И без това много паразити и русофоби са навъдиха на тази територия, които трябва да бъдат разчистени!!! Нещо повече!!! На драго сърце ще посочи, кои са предателите и родоотстъпниците!!! Една денацификация =ще се отрази добре на бъдещите поколения на България!!!

Игор Коломойски го направи президент!!! Той го направи известен в неговите телевизии и след това като се изпокараха с Порошенко го лансира за президент!!! Да не говорим, че са съдружници в някои фирми!!! Тоя също така създаде и финансира паравоенните и нацистки гтрупировки като Азов, Айдар, Десен сектор, Днипро и още няколко, коитов последствие премнинават към Националната гвардия на Украйна!!! М/у другото Коломойски също е евреин!!!

Да започнем от теб, а? Аз предлагам контратеза. И въобще, какви са тия простотии, дето ги пишеш

Предлагал той да бъдат разчистени дадени люде. Не пожелавай смърт на никой. Всеки има божие дихание. И всеки ще вкуси смъртта. Даже и ти. И Путин.

И след като подкрепяш чужда държава, те прави патриот? По нищо не се различаваш от тези, които искаш да разчистиш.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Да започнем от теб, а? Аз предлагам контратеза.

Джуганчето ще бъде изклчително доволен ако го посочиш когато дойде освободителната армия на дядо Иван!!! Да предупредя!!!! Не разчитайте на него за каквито и да е отговорни постове като областен управител, главнокомандващ на генералния щаб или президент!!! Не, той иска само основно прочистване от паразити и имебцили на територията наречена България!!!

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Джуганчето ще бъде изклчително доволен ако го посочиш когато дойде освободителната армия на дядо Иван!!! Да предупредя!!!! Не разчитайте на него за каквито и да е отговорни постове като областен управител, главнокомандващ на генералния щаб или президент!!! Не, той иска само основно прочистване от паразити и имебцили на територията наречена България!!!

Джаганчето има свободна воля и свобода да ходи, на където си иска. Русия е голяма. Купи си рубли.

Приятен път. 

Сега проф. Михаил Константинов смята, че централната власт е неадекватна на процесите в страната. "Ще издържим още известно време на случващото се. Реакцията на Запада на кризата в Украйна е нерационална и контрапродуктивна. Трябва да разчитаме на вътрешни процеси, за да бъде свален Путин, а вместо това ние ги обединихме. Обикновеният руснак е убеден, че светът е срещу него", посочи той. 

преди 3 минути, attj написа:

Сега проф. Михаил Константинов смята, че централната власт е неадекватна на процесите в страната. "Ще издържим още известно време на случващото се. Реакцията на Запада на кризата в Украйна е нерационална и контрапродуктивна. Трябва да разчитаме на вътрешни процеси, за да бъде свален Путин, а вместо това ние ги обединихме. Обикновеният руснак е убеден, че светът е срещу него", посочи той. 

Аз съм не избирал Путин. Кой да е виновен? Папата? Руснаците са го избрали. А и според анкетата 70 процента подкрепят войната(мирната операция така я зоват войната в Россия). Тъй че.

Любовницата на Путин е в Швейцария, дъщеря му е в френски град Биариц. И тя има там вила.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/aktivisti-nahluha-v-kashta-na-dashteryata-na-putin-smeniha-klyuchalkite-i-razvyaha-ukrainskiya-flag

Ах, този лош, лош Запад. Зле му е на Путин. 

Що не в Сочи? Малка ли е Русия? Има курорти.

,,Май забравихте как през 2014 г. в Украйна отмениха закон за правата на българския език. А през 2015 г. как в Киев украинците разкъсаха 15 български знамена и опожариха българския културен дом? А през 2017 г. на 3-ти март как оскверниха като боядисаха с жълто-синя боя паметника на българските опълченци. А в Одеса как изгориха жив българина Иван Милев - деец на българската общност в Украйна. А как разстреляха в Одеса мирно протестиращия ни сънародник Александър Николов? Местните българи и руснаци, които живеят там са тормозени редовно и убивани от украинските неонацисти."

,,Стига вече с това демонизиране на Русия...Те не искат нищо повече,от това да защитят сигурността си.Украйна беше станала подлога на НАТО ,и кой знае какво можеше да се случи ако Русия не беше реагирала адекватно....Какво,Путин да им вдигне бариерите по границите и да ги посрещне доброволно ли?Този човек и руското правителство показаха какво е да защитиш националния интерес и да опазиш отечеството.И не чакат никаква помощ от никой.А глупостите,че следващите сме били ние ....Това е пропагандата на тези,които всъщност мачкат и България вече три десетилетия...Пък и в крайна сметка по-добре с Русия с ниски разходи за ток и гориво,отколкото с ЕС,като роби доживот на Америка."

Русия изстреля 8 ракети "Калибр" по голяма база на НАТО в Западна Украйна. Базата е напълно разрушена и има много (много над 180+) мъртви наемници и още повече ранени. Базата беше близо до полската граница, което, разбира се, предизвика още по-голяма истерия!

Важното за този удар е следното: Русия току-що доказа на света, че може да „достигне“ докъдето иска и че конвенционалните й удари могат да бъдат наистина осакатяващи. Това, разбира се, също така означава, че веднага щом някой западен наемник пресече украинската граница, той ще има нарисувано кръстче.

Трябва да се отбележи, че тази база също беше огромно оръжейно депо за оръжия, докарани по суша от Полша, и че целият този западен комплект сега е сведен до гигантско сметище за парчета Лего.

Между другото, в Украйна има много такива съоръжения!

Ето как изглежда това голямо съоръжение на НАТО днес, преценете сами:

http://dxczjjuegupb.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/03/Udar-kalibrami.jpg

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм не избирал Путин. Кой да е виновен? Папата? Руснаците са го избрали. А и според анкетата 70 процента подкрепят войната(мирната операция така я зоват войната в Россия). Тъй че.

Не трябваше да се допуска украинската АТО.  Сега нямаше да има война в Украйна.

преди 3 минути, _nib_ написа:

,,Май забравихте как през 2014 г. в Украйна отмениха закон за правата на българския език. А през 2015 г. как в Киев украинците разкъсаха 15 български знамена и опожариха българския културен дом? А през 2017 г. на 3-ти март как оскверниха като боядисаха с жълто-синя боя паметника на българските опълченци. А в Одеса как изгориха жив българина Иван Милев - деец на българската общност в Украйна. А как разстреляха в Одеса мирно протестиращия ни сънародник Александър Николов? Местните българи и руснаци, които живеят там са тормозени редовно и убивани от украинските неонацисти."

,,Стига вече с това демонизиране на Русия...Те не искат нищо повече,от това да защитят сигурността си.Украйна беше станала подлога на НАТО ,и кой знае какво можеше да се случи ако Русия не беше реагирала адекватно....Какво,Путин да им вдигне бариерите по границите и да ги посрещне доброволно ли?Този човек и руското правителство показаха какво е да защитиш националния интерес и да опазиш отечеството.И не чакат никаква помощ от никой.А глупостите,че следващите сме били ние ....Това е пропагандата на тези,които всъщност мачкат и България вече три десетилетия...Пък и в крайна сметка по-добре с Русия с ниски разходи за ток и гориво,отколкото с ЕС,като роби доживот на Америка."

Не сме забравили, но сме забравили и Русия, какво направи с България.

И Сърбия, и Гърция, и Румъния, и любимата дъвка на всички. Турция.

преди 3 минути, glen написа:

Русия изстреля 8 ракети "Калибр" по голяма база на НАТО в Западна Украйна. Базата е напълно разрушена и има много (много над 180+) мъртви наемници и още повече ранени. Базата беше близо до полската граница, което, разбира се, предизвика още по-голяма истерия!

Важното за този удар е следното: Русия току-що доказа на света, че може да „достигне“ докъдето иска и че конвенционалните й удари могат да бъдат наистина осакатяващи. Това, разбира се, също така означава, че веднага щом някой западен наемник пресече украинската граница, той ще има нарисувано кръстче.

Трябва да се отбележи, че тази база също беше огромно оръжейно депо за оръжия, докарани по суша от Полша, и че целият този западен комплект сега е сведен до гигантско сметище за парчета Лего.

Между другото, в Украйна има много такива съоръжения!

Ето как изглежда това голямо съоръжение на НАТО днес, преценете сами:

http://dxczjjuegupb.cloudfront.net/wp-content/uploads/2022/03/Udar-kalibrami.jpg

Ауу, как леко се загатва с "голяма база на НАТО" и се намеква "сеш съ, кво ше стане с НАТО, ако има война с Русия. Ей така ше им гръмнат базите". Просто бонбон. Много изтънчена пропаганда, браво.

Едно време руснаци и българите, как изпратиха воиски в Чехословакия през 1968 година. Що се мешят българите?

Защото бе подписано договор. Варшавския договор.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Варшавски_договор

Но това се приема. Защото е Русия. Комунизъм.

Но сега не се приема, защото е САЩ. И не се казва Варшавски договор, а НАТО. 

Капитализъм. Лош, лош Запад.

Кирил Петков: Руските хибридки ги разбирам, но българското предателство ме отвращава

https://www.flagman.bg/article/262286

,,Бай Пешо

И аз не разбирам българксото предателство към Америка?!
Защо толкова наведена позиция към САЩ?
Защо такава сервилност?
Вчера Укрите избиха 20 невинни жени, мъже и деца в Донецк?!
Алоууу, демократите? Либерастите? Нещо за зверствата на Укрите в Донбас?! Нали сте независими! Убийци!!! Лицемери!!!"

,,идиот русофоб

Вярвам на Киро!
До няколко дни украинците ще превземат Москва! Вярвам го, защото чета новините и така излиза!
Путин ще се предаде и американците ще въздадат справедливост и мир по света!
Путин е диктатор, а Байдън е много добър и мил човек! Спрете Путин, за да може Байдън да праща оръжия където си пожелае!"

Аз казах ли ви ???

преди 42 минути, ivottoshev написа:

Ако не е бил прословутият Трети март, а друга дата.... щяхме да празнуваме на друга дата а не на Трети март.

Как е влязохте ли в Киев ?

преди 10 часа, insec написа:

вече съм ти казвал - че "ако не беше" не ме вълнува, чества се конкретно събитие, няма такива "ако било, ако не било". Така, че тая полемика нямам намерение да я почвам. Онова, което не разбирате е, че ценните неща се случват със времето и няма нужда да бъдат насилвани да се случат - почти съм сигурен, че няма да доживея тези времена, но моето лично удовлетворение не е водещо в обмислянето и позицията ми по толкова деликатни теми.

..................

Ааа не драги - туй си ти. Голям кеф, голямо припадане по тая Русия, тъй че .... сериозно си объркал отражението в огледалото за друг човек.

п.п. инак аз съм по фактите - каквито, такива, радостни- нерадостни, какво да се прави.

От позицията ти разбирам, че нямаш лично мнение относно това, коя е подходящата дата за национален празник. Баба ми казваше "Не знам как е, ама не е тъй". Та и ти- не ти харесват някои факти, намираш си начин да ги заобиколиш или леко да ги изкривиш, че да ти паснат. Но то е за спорта- не знам как е , ама не е тъй. Много се чудих, защо си толкова убеден, че сме били империя, а то си чел Уикито- прясно сътворена статия от 2021г., посочваща като източник  rechnik.info  В речника пък, е дадено значението на думата "империя": 

1. Монархическа държава с върховен глава император. Римска империя.
2. Група от държави под обща върховна власт. Британска империя.

И, съставителят е решил, че щом е монархическа държавата, значи е империя. Ама дали има атрибутите на империята- няма значение. И на него, както на теб, половината от истината върши работа. Така, според съставителя, ние сме имали/били цели 3 империи. Всяко българско царство- империя. И де факто, всички монархии по света, се оказват империи. Циркът стана пълен, когато видях това:

Империи през 20 век[редактиране | редактиране на кода]

Империи през 20 век[редактиране | редактиране на кода]

Прав беше онзи свещенник, който каза " Дипломираното невежество победи знанието"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.