Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, G_A_G_O_V_69 написа:

Мисля че Путин и той е замислил този ход не много скоро а от 2014г насам. 

Не мисля че България е зинзибар, ти мислиш ли че е. Още повече че тези младежи са учили История и География, пък и са чували за братската България от времето на соца.

А това, което правят американците в момента е следствие на процеси, които са започнали още след "края" на Студената война, Путин и 2014-а просто реагира на събитията.

Наистина ли смяташ, че за по-голямата част от човечеството има разлика между България и Занзибар?

То и Аспекта е учил математика, ама ей на, не знае да смята проценти.

Имах колега във фирмата, който бе 22 годишен студент, но не знаеше, че слънцето никога не се намира на север, нито можеше да направи елементарни сметки без помощта на калкулатор.

А пък кой с кого е бил по времето на соца изобщо и не ги интересува.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, absurt написа:

Не знам, защо си толкова категоричен и с какво се различава васалството на Германия, Франция, например, към САЩ от васалството на Казахстан? 

С това, че те не молят Байдън да се справи, ако има граждански протести в страната.

преди 5 минути, absurt написа:

Не знам, защо си толкова категоричен и с какво се различава васалството на Германия, Франция, например, към САЩ от васалството на Казахстан? 

А, когато имаше "бунтове" в Либия  и Ирак, например, кой отиде да свали легитимните правителства и да внесе демокрация? 

Бунтове в Либия и Ирак нямаше. Не знам къде си ги видяла.

Не знам дали сте гледали по телевизията преди доста време, но мисля че беше в началото на 2000 или 2001 дали пък не беше 2003, Путин беше дошъл в България във връзка с честването на 3 Март, абе мисля че беше след като бяхме станали вече членове на НАТО, значи е било след 2004 г, Първанов беше президент, та той се изказа че никога няма да забравим Русия защото ни е освободила от османско иго, та точно тогава забелязах как Путин се изплю на земята. Значи ли това че от тогава нещо ни е намразил.

преди 1 минута, Лудар написа:

С това, че те не молят Байдън да се справи, ако има граждански протести в страната.

А, не са молили още, но в договора на пакта с всяка от страните, какво пише- сещаш ли се? Дори се коментираше чл.5, ако не се лъжа. За съжаление, нищо ново под слънцето не гледаме сега, а само опит да бъде заметена вината за една абсолютно погрешна имперска политика на САЩ години наред. 

преди 7 минути, andiay написа:

Наистина ли смяташ, че за по-голямата част от човечеството има разлика между България и Занзибар?

Говорим за Руският народ, по голямата част от човечеството, не знам, например в израел знаят доста за нас, там са малък но интелигентен народ, също и в една Либия вземи.

току-що, absurt написа:

А, не са молили още, но в договора на пакта с всяка от страните, какво пише- сещаш ли се? Дори се коментираше чл.5, ако не се лъжа. За съжаление, нищо ново под слънцето не гледаме сега, а само опит да бъде заметена вината за една абсолютно погрешна имперска политика на САЩ години наред. 

Правиш ли разлика между договор и молба?

преди 13 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Медиите и училищата са им промили мозъците както и в Америка.

Не знам не съм запознат с образованието в Русия и Америка, но знам, че в щатите и целия запад, никъде не учат за "Българско царство", а за Българската империя. На мен никъде не са ми преподавали, че сме били империя, защо? Кой лъже, кой промива мозъци сега?

Мисля че Украйна ще бъде за пред Путин васална държава, след военната принуда на руската мечка, путин уж иска неутрална украйна, но това са всъщност само негови определения за пред света, всъщност той военно ще принуди украйна да се откаже от про американската си и натовска политика, но всъщност украйна ще си остане същата, ще има много още партизански войни там и след края на путинската война. Може би Украйна в крайна сметка да се разпарчутилиса подобно на Ваймарската република.

само аз ли  забележих,  че се прилага геноцид над българския народ

на бежанците ще се дават 40 лв

а на българския народ се забрани   магазините  да продават олио на ниски цени 

преди 5 минути, insec написа:

Не знам не съм запознат с образованието в Русия и Америка, но знам, че в щатите и целия запад, никъде не учат за "Българско царство", а за Българската империя. На мен никъде не са ми преподавали, че сме били империя, защо? Кой лъже, кой промива мозъци сега?

То че сме били империя при Симеон, Калоян и Йоан Асен, били сме.

преди 3 минути, insec написа:

Тва съм го виждал само за Англия и то в интернет. Дали е вярно? Надали. България е цивилизация, не империя... За съжаление- изчезваща, по всички показатели. Империите изтребват цивилизациите. Така е било, така е и сега. В момента Русия убива майка си.

преди 3 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

То че сме били империя при Симеон, Калоян и Йоан Асен, били сме.

Не сме били. Владяли сме саммо завоюваните територии. Къде са ни колониите? Оставете глупавата грандомания.

преди 29 минути, Лудар написа:

Важните са си вътре.... Киргистан...

:offtopic_s:

Тази държава е голям кошмар на САЩ
Киргизстан - почти седем милиона мюсюлмани, с лица на китайци, които говорят руски! :D

преди 3 минути, Лудар написа:

Тва съм го виждал само за Англия и то в интернет. Дали е вярно? Надали. България е цивилизация, не империя... За съжаление- изчезваща, по всички показатели. Империите изтребват цивилизациите. Така е било, така е и сега. В момента Русия убива майка си.

Не сме били. Владяли сме саммо завоюваните територии. Къде са ни колониите? Оставете глупавата грандомания.

Според енциклопедия британика сме били, според българските учебници по история не.

преди 8 минути, Лудар написа:

Правиш ли разлика между договор и молба?

Да, разбира се. Суверенна държава, подписала договор за обща отбрана, да помоли САЩ да я защити чрез НАТО, е разбираемо- чл.5 беше, нали? Но, суверенна държава, в която избухват бунтове и легитимно избраната власт не моли никога да я спасява, а САЩ/НАТО да навлезе в пределите й и да свали същото това легитимно избрано правителство, щото не отговаряло на американското разбиране за демокрация, как да си го обясним? Защото нали това се опитваме- да обясним защо Русия атакува, а в последните постове- защо е по- коректно "сфера на влияние".

преди 3 минути, Лудар написа:

Аз тълкувам по моему понятието империя, всъщност си прав че истинската империя включва и колонизацията, но все пак империята това е завладяване на чужди земи, били те цивилизовани или не. То завладяването не е само физически, а и умственно с промивка на мозъка, нима сега не сме в империята на запада, нали ни втълпяват вече евроатлантическите ценности, а нашите остават на заден план.

преди 8 минути, Лудар написа:

Тва съм го виждал само за Англия и то в интернет. Дали е вярно?

във западното образование Енциклопедия Британика им е базов източник на информация

току-що, G_A_G_O_V_69 написа:

Говорим за Руският народ, по голямата част от човечеството, не знам, например в израел знаят доста за нас, там са малък но интелигентен народ, също и в една Либия вземи.

А бе човек, дъртите руснаци може и да си спомнят за България, все пак тук идваха на море, от тук си купуваха анцузи и "маратонки", ако имаха късмет се уреждаха с "Ромика" или "Тренинг", купуваха и стековете с "ВТ" (БТ  за износ) и бяха щастливи, рускините пък бяха най-щастливи по разбираеми причини.

Като се прибереха в СССР-то пък хапваха продукцията на "Булгарплод", така че със сигурност сега си спомнят за България с умиление заради младостта си.

Съвремените руски младежи ще те гледат с насмешка, ако тръгнеш да им обясняваш тези неща.

Не се заблуждавай, че България е популярна сред младежите, където и да е по света, освен сред тези, които ходят лятото в Слънчев бряг, привлечени от евтиния алкохол и пълната свободия, която им е разрешена тук.

Младежите навсякъде по света вече са в болшинството си функционално неграмотни, а ти се чудиш защо не знаели къде е България.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Тук уж толкова любители на руската телевизия има, пък един не качва интересните неща 

angR0Bn_700bwp.webp

Видео, записано от същата госпожа:

Унищожена техника на 37 отделна мотострелкова бригада на руските освободители:

https://pbs.twimg.com/media/FN1ZerkWYAsp-LW?format=jpg&name=medium

https://pbs.twimg.com/media/FN1Ze3-WUAMY_PG?format=jpg&name=medium

И плененото знаме на бригадата:

https://pbs.twimg.com/media/FN1laRNWYAA3cpV?format=jpg&name=large

преди 26 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Мисля че Украйна ще бъде за пред Путин васална държава, след военната принуда на руската мечка, путин уж иска неутрална украйна, но това са всъщност само негови определения за пред света, всъщност той военно ще принуди украйна да се откаже от про американската си и натовска политика

Само че не е ясно, има ли капацитета да принуждава. Едно е да вземе Киев, друго е да го държи. А той се озори още на вземането. 

преди 16 минути, A.com написа:

Видео, записано от същата госпожа:

Унищожена техника на 37 отделна мотострелкова бригада на руските освободители:

https://pbs.twimg.com/media/FN1ZerkWYAsp-LW?format=jpg&name=medium

https://pbs.twimg.com/media/FN1Ze3-WUAMY_PG?format=jpg&name=medium

И плененото знаме на бригадата:

https://pbs.twimg.com/media/FN1laRNWYAA3cpV?format=jpg&name=large

Трябваше да се облече така.

Нищо и така е добре.

Pussy_Riot_by_Igor_Mukhin.jpg

Ако някой не ги е познал или забравил.

Ето.

https://www.dw.com/bg/pussy-riot-срещу-путин-давид-срещу-голиат/a-16176448

преди 25 минути, symanbg написа:

Даже няма да гледам разобличените лъжи  в които само малоумен може да вЕрва

И Кличко отново емоционален

Как посрещат  рашистките окупационни уроди

преди 27 минути, insec написа:

преди 7 минути, insec написа:

във западното образование Енциклопедия Британика им е базов източник на информация

Като ви казвам, че сте функционално неграмотни, то се смеете, амо то е защото не сте в състояние да го разберете.

На вас някой трябва да ви каже, кое, как, защо, иначе не сте способни сами да стигнете до собствени изводи.

Български цар никога не е имал титлата император, къде е тогава Българската империя?

Много рядко ми се случва да имам сходно мнение с Лударчо, но все пак личи, че е закачил от времето, когато все още училището даваше образование.

Макар, типично за него, да омешва наученото със собствените си сбъркани интерпретации.

Империите създават цивилизацията, а не разрушават цивилизациите.

Още от времето на шумерите, та чак до днес.

България е била за определени периоди много силно царство, Византия е била империята по нашите ширини.

Българската цивилизация никога не е имало, ние винаги сме копирали от Византийците, за да си устроим държавата.

Та, не е нужно енциклопедия Британика може да твърди, каквото си иска, но ако нямаш основни елементарни познания винаги ще се чудиш те ли лъжат или в училище са те лъгали.

Още повече, че английският език е беден език и много думи в него имат двуяко значение.

Та, не са ти промили мозъка в училище, стигнали сме само до три царства, разделени помежду си от две робства.

Всяко едно от тези три царства е имало своите различно кратки периоди на възход и тогава просто сме били най-силната държава на Балканите.

Пръв Симеон Велики е извоювал правото да бъде наречен цар, при това дори цар на българи и ромеи.

Баща му поставя основите на това, но стига само до титлата княз, по същество подчинен на Византийския император.

преди 2 минути, andiay написа:

...

А то щото е имало османски император. (и така за колко още империи, дето даже не си ги и чувал) Щото нямал титлата император, значи не било империя хахахахах баси колко си смешен хахахахахаха мерси, отдавна не съм се смял така хахахахахахах

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.