Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Реджеп Иведик написа:

Има прилики и разлиги, не мога да съм сигурен, че разбирам, ако не поясниш. Не съм гадател.

Нали си бил в Афганистан, поне така твърдиш. И какво стана, Байдън си изтегли армията на пожар, като остави оръжие за ендесе милиарда.

Същото ще стане и с Путлер в Украйна. Още повече, че Русия нападна на ура, без да си направи труда да си осигури международна подкрепа. Пълно малоумие.

Нежно намеквам, че ти виждаш главата. А тя се държи от тяло. Като гледаш Байдън, не виждаш всички, които стоят зад гърба му и го поддържат. Решенията, които Байдън озвучава, са колективно решение. Проблема му е, че е дърт и трябва да чете кво да говори. Путин е с ума си и си помни какво да говори. Това е единствената разлика между двамата. Сега понимаеш ли или трябва още обяснения?

преди 53 минути, N1K17Y написа:

Поне един путлерист да си признае какво иска да се првърне Украйна. Една васална територия и колония на Русия.

Права си, Аглайка, права си. Къде по- добре е вместо буферна държава- неутрална, да е васална територия и колония на янките. Я, как хубаво си разработваха биологичните оръжия, в името на мира! 

В Мариупол въпроса е кога ще се предадат обкръжените? Не ми се вярва да предпочетат да бъдат избити за съмнителната слава на Украйна.

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Сега понимаеш ли или трябва още обяснения?

Навлизаме в теория на конспирацията.

Аз говоря за факти и елементарни очаквания, съгласно военната наука.

Ако съществуват глобалисти, за мен по скоро и Байдън и Путин са поставени от тях. Чисто хипотетично.

Руснаците правят почистване в Украйна след дълъг период на провокации, така че  знаят точно какво трябва да направят с всеки тип групировка – било то съветници на НАТО/подкрепени от НАТО наемник / Ukie  / членове на Азов / престъпници в движение. Това не е игра, в която руснаците приемат бъдещето на къртици. Това е дългосрочно споразумение при руски условия, с пълно изчистване на районите, където руснаците възнамеряват да имат дългосрочен пряк контрол.

Това оръжие, което се осигурява на Украйна, да не би да не причинява смърт и жертви?

Spoiler

Русия - Украйна

Няма военни действия без човешки жертви, било то войници или цивилни граждани. Под обстрела са и едните и другите.

Запада наложи какви ли не санкции на Русия за да няма възможност да се превъоръжава, и с които санкции да я накара да спре военната операция в Украйна и да се избегнат нови жертви. Това е хуманно - признавам си, ако е вярно, защото всяко едно оръжие би причинило смърт и жертви.

В същото време САЩ, НАТО и ЕС въоръжават Украйна. Да де, ама това оръжие, което се осигурява на Украйна, да не би да не причинява смърт и жертви?

Ако ще сме хуманни, нека сме такива в цялата ситуация.

Или правим всичко възможно за да спрем въоръжаването на двете страни или си седим и не се намесваме. Ако мислим за жертви, то трябва да спрем кранчето и на двете страни. Но, когато доставяме оръжие, без значение на коя от страните, то тогава не правим нищо друго освен, че наливаме бензин в огъня.

Колкото повече оръжия има на бойното поле, толкова повече са жертвите.

А, примери за това, колкото искате. Въоръжаването на талибаните - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?

Въоръжаването на групировките в Ирак - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?

Въоръжаването на групировките в Либия - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?

Въоръжаването на сирийската "опозиция" - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?

Въоръжаването на кюрдите в Ирак и Сирия - колко допълнително време им се даде да водят битки и колко нови жертви имаше, които можеха да бъдат избегнати?

Ами в в Сърбия, африканските държави, Южна Америка и навсякъде по света?

Като са толкова загрижени за живота на хората, то е редно да не доставят оръжие на която и да е страна в конфликта. Никой не складира доставено оръжие, а го ползва. Ползва ли го - жертви ще има и ще се увеличават.

Няма такова понятие ОТБРАНИТЕЛНО ОРЪЖИЕ - след всяко ползване на оръжие има жертви.

Автор: Мажд Алгафари, фейсбук

Фатално-либерален амок   /Емил Йотовски /

Spoiler

Здравейте! Това го пиша, не защото ме интересува дали сте здрави, а защото е клише. Всъщност хич не ми пука дали сте здрави. Дори е по-добре да сте болни, защото като болни ще потребявате повече медикаменти, а това е добре за индустрията. Но не мога да напиша „Бъдете болни“, защото стандартите на общността не го позволяват. Затова Здравейте! Мога да започна и с уважаеми, но вие вече се сещате, че аз въобще не ви уважавам. Защото, за да ви уважавам ми трябва причина.

Сега по същество. Замисляли ли сте се, как така Метата на Цуки ни позволи да призоваваме към смърт на руснаци? Защото да желаеш „умрели руснаци“ не е насилие. Последните, които мислеха по този начин бяха германците, учтиво наричани фашисти. Забравихте ли? Та руснаците можем да ги кълнем, защото стандартите на общността го допускат. А гейовете не можем, защото да кълнеш гей е подсъдно. Обаче какво правим с гейовете руснаци? Тях можем ли или не? Защото като руснаци може, но като гейове – не! А какво правим с украинските фашаги. Защото като украинци не можем ги пипна, но като фашисти можем. Излъгах. Призоваването към смърт на фашистите също не е позволено. Няма позволение. Следователно руснакът е някъде под фашист.

За да не ви нервирам няма да разглеждам казуса – украинец фашист и гей, че либералната формула става сложна.

Нали знаете, че забраняват руска литература, и слава Богу, че има издателства с изключително бдящи главни редактори и други такива, които спират да издават руски автори. Не всички автори, а лошите.

Много ми допада, че и разни либерални оперни състави забраняват „Лебедово езеро“. Очаквам скоро и Достоевски да бъде изгорен, защото е написал Идиот, а това със сигурност обижда общността на идиотите.

Абе либерали мамини сладки. Но не мога да разбера с всичко това хвалите ли се? Верно ли се хвалите? Време ли е за либерална клада?

Както е казал Ян Хус на една баба, която е пъхала клечки на кладата му: „O, sancta simplicitas!“ Но бабата не го разбрала, защото тези със съчките чужди езици не говорят. Камо ли мъртви такива.

Колкото до съвремието аз ще ви спестя латинския, за да не възникват недоразумения, и ще си го кажа разбираемо: „Браво на вас и майка ви либерална и също така малоумна!“

преди 42 минути, tonit1968 написа:

Да бе, Байдън е по-стар и доста по-изкуфял. И кво, наистина ли мислиш, че Байдън управлява американските държави? Я пак.

Още един, дето не знае какво сам е написал.

преди 53 минути, tonit1968 написа:

Путин управлява Русия, точно както Байдън управлява САЩ. 

преди 26 минути, absurt написа:

Права си, Аглайка, права си. Къде по- добре е вместо буферна държава- неутрална, да е васална територия и колония на янките. Я, как хубаво си разработваха биологичните оръжия, в името на мира! 

Беларус, неутрална ? Кой лъжеш, бе бабо ? И децата няма да ти се вържат на глупостите. Биологочните оръжия, още чакаме да ги видим. Само на приказки ги има май. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

чугунената логика - най- алогичната логика. А тая баба е ръждясал чугун, там положението е "никаква логика".

преди 13 минути, N1K17Y написа:

Беларус, неутрална ? Кой лъжеш, бе бабо ? И децата няма да ти се вържат на глупостите. Биологочните оръжия, още чакаме да ги видим. Само на приказки ги има май. 

Украйна,Аглайке, Украйна. На близка възраст си ми, та не се афиширай като изветряваща персона, която все не знае за какво иде реч, та се включва неадекватно. А, биологичните оръжия, можеш да "видиш" в официалното им представяне от руските власти- с документация и факти, които би могла да съпоставиш. Но, няма да го направиш, нали, Епанчина?

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Навлизаме в теория на конспирацията.

Аз говоря за факти и елементарни очаквания, съгласно военната наука.

Ако съществуват глобалисти, за мен по скоро и Байдън и Путин са поставени от тях. Чисто хипотетично.

"Жива да не бях!"

Доживяхме Реджеп да каже, че навлизал в теориите на конспирациите и да се усъмни в глобалистите!!!!!

"Що така бе  Миме?"

Във "вашата" тема градеше цялата си теза около конспиративните теории, чак не вярваше, че Кунчев е жив и викаше, че ни показват двойника му!

И видиш ли бе тръгнал и там да трепеш "глобалистите" и вярващите в науката - сайнисти ли ги наричаше?!!!!

Е и там участваше и водеше революции също като тук, ама то целият ти живот си е виртуален.

Що сега обръщаш палачинката?

Да не би бомбите днес да не искат да излязат?

преди 1 час, glen написа:

Русия,Русия,Русия ,не вярвам да са умрели от високите цени на олиото или от ковид!

Не вярваш, ама умрелите от ковид само за 2 години са над 6 милиона. В пъти повече от всички войни в последните 20 години.

преди 8 минути, Лудар написа:

умрелите от ковид само за 2 години са над 6 милиона

Твърди се че 99% от починалите С ковид са починали от неадекватно лечение а не от вируса.

преди 7 минути, glen написа:

Твърди се че 99% от починалите С ковид са починали от неадекватно лечение а не от вируса.

сиреч ги уморили ли, как?

преди 14 минути, glen написа:

Като бях малък се твърдеше, че 2000 година ще е краят на света... Хората обичат да превръщат фантазиите си в твърдения.

преди 39 минути, absurt написа:

Украйна,Аглайке, Украйна. На близка възраст си ми, та не се афиширай като изветряваща персона, която все не знае за какво иде реч, та се включва неадекватно. А, биологичните оръжия, можеш да "видиш" в официалното им представяне от руските власти- с документация и факти, които би могла да съпоставиш. Но, няма да го направиш, нали, Епанчина?

Абе, бабо изкуфяла, вземи най-после да четеш преди да се буташ и да даваш акъл от изветрелия ти мозък и да ставаш за смях. Не ти ли писна ?

преди 2 часа, Филипов написа:

и съгласи да е буферна територия без нападателни оръжия като Беларус. 

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Поне един путлерист да си признае какво иска да се првърне Украйна. Една васална територия и колония на Русия.

За разлика от теб, нито съм дърт, нито съм жена, но ти имаш невероятния талант да описваш себе си, с всяка обида отправена към съфорумниците. 

Цитат

изветряваща персона, която все не знае за какво иде реч, та се включва неадекватно.

преди 2 минути, Лудар написа:

Като бях малък се твърдеше, че 2000 година ще е краят на света...

десетина години по- късно пак същото - в календара на маите така пишело. А тъдява някъде мернах, че сега пак краят иде, този път по библейски предсказания. Като цяло явно на много хора им се иска този край на света - предполагам глад за шоу.

току-що, insec написа:

десетина години по- късно пак същото - в календара на маите така пишело. А тъдява някъде мернах, че сега пак краят иде, този път по библейски предсказания. Като цяло явно на много хора им се иска този край на света - предполагам глад за шоу.

Колкото по- дълбока е мизерията, толкова по- апокалиптични са виденията. Тук трябва да уточня, че мизерията има много аспекти и само едната икономическа бедност, не може да доведе до дълбока мизерия. Но доста помага, разбира се.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Абе, бабо изкуфяла, вземи най-после да четеш преди да се буташ и да даваш акъл от изветрелия ти мозък и да ставаш за смях. Не ти ли писна ?

За разлика от теб, нито съм дърт, нито съм жена, но ти имаш невероятния талант да описваш себе си, с всяка обида отправена към съфорумниците. 

С какво пак те обидих, Аглайке? Че отбелязах, дето не си далеко по възраст от мен, та "похвалата ти" във вид на нежното обръщение, което и тук използваш, се отнася и за теб. Що се отнася до това какво точно си, уважението към всички флуидни не ми дава да те наричам "то", защото подтекстът е неприятен. Та, Аглайке, наричам те така, както си ми се представила и както сме си контактували преди години още. Не се сърди на мен.

преди 7 минути, insec написа:

А тъдява някъде мернах, че сега пак краят иде, този път по библейски предсказания.

И къде го мярна това, в библията никъде не пише кога ще е краят на света, това даже и ангелите не го знаели. Но според библията настават усилни времена, и май наистина е така.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.