Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Но не знам, как смятат великите мозъци, математици в Россия.

Руската школа в математиката се ползва с най-високия и непререкаем авторитет.

Нека ти представя най-великия математик в човешката история.

Той се казва Григо́рий Я́ковлевич Перельма́н.И реши сочената за най-значимата загадка на хилядолетията - хипотезата на Поанкаре.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, bigiadri написа:

И ние щяхме да сме  като Украйна за твое съжаление , че не сме! Ние сме в ЕС и НАТО!Това ни дава гаранция срещу руски спец операции!Аз не съм против твоето мнение , то си е ТВОЕ за моя радост! Живял съм преди и съм изключително паметлив за възрастта си. Какво ще кажат сега студентите ако учеха " ИСТОРИЯ На БКП" История на КПСС" Научен комунизъм" , /аз съм ги учил и имах шестаци заради стипендията да ми е над 5.5/ , да видят как ВСИЧКО записано  някъде , казано някъде да има МОТО ,някакви решения на някакъв конгрес, да се заклейми капитализма и т.н. Мен са ме арестували заради 1 долар талисман в калъфа на паспорта ми за да давам пояснение от къде ми е! Правил съм какви ли не антени маскирани в една голяма череша само за да мога да слушам големите групи и да записвам хитовете им !Мога много да разказва за онова време ! Същото  искаха украинците СЕГА! Това е СВОБОДА!

Добре че децата ни не живеят в такова време и имат перспектива за добро бъдеще!

Приятелю, разбирам много добре чувствата ти към онова, слава богу вече в историята време.

Всичко, което си казал за него е точно така, но много бъркаш като сравняваш онова тогава, с това което се случва днес в Украйна.

Свободата е състояние на духа, тя не може да бъде предложена на тепсия от някой друг.

Между другото, като се замисля, повечето ми познати от онова време, бяха много по-свободни от болшинството хора днес.

Да, те не можеха да пътуват в чужбина, не можеха да живеят където си искат, не можеха свободно да приказват, каквото си искат, не можеха да слушат и гледат, каквото си искат, без да има последствия за тях. Но въпреки това бяха много по-свободни от днешните им връстници.

Духът им бе свободен и те въпреки всичко, правеха това, което искат, без да ги е страх от последствията.

Ти си давал пояснения за някакъв долар, семейството ми бе редовно тероризирано с нощни визити на членове на ДС.

И всичко това само защото роднините ми забягнаха на запад.

Когато поотраснах заради моят упорит отказ по време на т.н възродителен процес да наричам съучиниците си с новите имена, започна нов тормоз от същите хора. Още по-сложно стана, когато приятелите ми последваха моя пример.

Баща ми по това време вече беше инвалид, но това не попречи нощните посещения да се активизират наново.

Тогава баща ми ми каза - Сине, не ни мисли нас с майка ти, ако искаш да се предпазиш, знаеш как да постъпиш, ако искаш да отстояваш това, в което вярваш ние само можем да те подкрепим, каквото и да избереш.

Много мога да разправям за онова време, за разлика от повечето клавиатурни "антикомунисти" тук.

Но аз винаги съм се чувствал свободен, приятелите ми винаги са се чувствали свободни и не ни е било страх да отстояваме своите виждания, без значение, колко са се опитвали да ни смачкат.

Украинците, като държава, а не като националност, са обречени да служат на чужди интереси, а не своите собствени.

Поне към момента.

Путин не е комунист, той е просто един от многото диктатори, проблема е, че е диктатор в една от големите сили.

Путин не е луд, каквото и да разправят всякакви новоизлюпени експерти.

Путин бе притиснат да направи това, което направи.

Не че го оправдавам, не казвам, че той няма вина, просто разбирам защо го прави.

Жал ми е само за нормалните украинци, руснаци, европейци, защото тази война ще преобърне живота им наопаки и те ще платят цената, а не политиците от всички замесени страни, които я предизвикаха.

А свободата е нещо друго, както е казал Оскар Уайлд - "Всички сме в л@.ната, но някои от нас гледаме звездите"

Свободния човек гледа звездите, роба вижда само л@.ната, гледайки звездите има шанс да се измъкнеш от л@.ната, гледайки само л@.ната, завинаги ще останеш в тях.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Искам да видя един руснак, който целува на 9 май българското знаме на руска територия, на руска земя. Или на 12 юни. Или на 4.11.

Ако може и един паметник в Россия на българин. Издигнат паметник на един велик българин.

Все чакам, защото на английски език няма, как да намеря. В България има много русофили и моля ги да ми помогнат.

Спасибо.

Не мери света с твоя малък аршин. Нито пък прави заключения неподготвен. 

Камбанарията на храм-паметника „Рождество Христово“ в Шипка и манастирския комплекс/ които са изградени с волни пожертвувания предимно от Русия/    са   ремонтирани през 2003 година от специалистите на Балтийската строителна компания от Санкт Петербург. Ремонта е направен  изцяло за сметка на компанията. Руската държава дарява и златото за покрива на църквата. , Това е по сведение на монасите от манастира при обителта. Апропо този архитектурен шедьовър с който се гордеете е иницииран като строеж от   граф Игнатиев и Олга Скобелева, майката  на руския генерал-майор Михаил Скобелев.

----------------------------

Сега ще разрушите или демонтирате  този комплекс защото  е свързан с Русия ?

Хайде ето ти и паметници свързани с общите исторически събития.

Като гледам и паметник на Вазов има. Сега ще го изхвърлите ли от учебниците,защото е славил Русия в творчеството си,м  ?!

https://bg.rbth.com/travel/329002-5-moskovski-pametnika-svurzani-s-bulgariya

преди 3 минути, andiay написа:

Жал ми е само за нормалните украинци, руснаци, европейци, защото тази война ще преобърне живота им наопаки и те ще платят цената,

https://money.bg/economics/bulgargaz-shte-iska-poskapvane-na-prirodniya-gaz-s-58.html

преди 11 минути, andiay написа:

Приятелю, разбирам много добре чувствата ти към онова, слава богу вече в историята време.

Всичко, което си казал за него е точно така, но много бъркаш като сравняваш онова тогава, с това което се случва днес в Украйна.

Свободата е състояние на духа, тя не може да бъде предложена на тепсия от някой друг.

Между другото, като се замисля, повечето ми познати от онова време, бяха много по-свободни от болшинството хора днес.

Да, те не можеха да пътуват в чужбина, не можеха да живеят където си искат, не можеха свободно да приказват, каквото си искат, не можеха да слушат и гледат, каквото си искат, без да има последствия за тях. Но въпреки това бяха много по-свободни от днешните им връстници.

Духът им бе свободен и те въпреки всичко, правеха това, което искат, без да ги е страх от последствията.

Ти си давал пояснения за някакъв долар, семейството ми бе редовно тероризирано с нощни визити на членове на ДС.

И всичко това само защото роднините ми забягнаха на запад.

Когато поотраснах заради моят упорит отказ по време на т.н възродителен процес да наричам съучиниците си с новите имена, започна нов тормоз от същите хора. Още по-сложно стана, когато приятелите ми последваха моя пример.

Баща ми по това време вече беше инвалид, но това не попречи нощните посещения да се активизират наново.

Тогава баща ми ми каза - Сине, не ни мисли нас с майка ти, ако искаш да се предпазиш, знаеш как да постъпиш, ако искаш да отстояваш това, в което вярваш ние само можем да те подкрепим, каквото и да избереш.

Много мога да разправям за онова време, за разлика от повечето клавиатурни "антикомунисти" тук.

Но аз винаги съм се чувствал свободен, приятелите ми винаги са се чувствали свободни и не ни е било страх да отстояваме своите виждания, без значение, колко са се опитвали да ни смачкат.

Украинците, като държава, а не като националност, са обречени да служат на чужди интереси, а не своите собствени.

Поне към момента.

Путин не е комунист, той е просто един от многото диктатори, проблема е, че е диктатор в една от големите сили.

Путин не е луд, каквото и да разправят всякакви новоизлюпени експерти.

Путин бе притиснат да направи това, което направи.

Не че го оправдавам, не казвам, че той няма вина, просто разбирам защо го прави.

Жал ми е само за нормалните украинци, руснаци, европейци, защото тази война ще преобърне живота им наопаки и те ще платят цената, а не политиците от всички замесени страни, които я предизвикаха.

А свободата е нещо друго, както е казал Оскар Уайлд - "Всички сме в л@.ната, но някои от нас гледаме звездите"

Свободния човек гледа звездите, роба вижда само л@.ната, гледайки звездите има шанс да се измъкнеш от л@.ната, гледайки само л@.ната, завинаги ще останеш в тях.

ДС го тероризирали всяка нощ, ама бил свободен :lol6:

А дали не си се "чувствал" по-свободен заедно с приятелите ти, защото сте били 19 годишни келеши и единствената ви грижа на света е как да свалите сутиена на Станка и да се напиете ? Пък сега дърти кочове на 50 години, боли ги гърба, па**ата не става, жената дебела, децата прости. Мъка, мъка. Как няма да му липсва "свободата" на комунизма. 

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Не мери света с твоя малък аршин. Нито пък прави заключения неподготвен. 

Камбанарията на храм-паметника „Рождество Христово“ в Шипка и манастирския комплекс/ които са изградени с волни пожертвувания предимно от Русия/    са   ремонтирани през 2003 година от специалистите на Балтийската строителна компания от Санкт Петербург. Ремонта е направен  изцяло за сметка на компанията. Руската държава дарява и златото за покрива на църквата. , Това е по сведение на монасите от манастира при обителта. Апропо този архитектурен шедьовър с който се гордеете е иницииран като строеж от   граф Игнатиев и Олга Скобелева, майката  на руския генерал-майор Михаил Скобелев.

----------------------------

Сега ще разрушите или демонтирате  този комплекс защото  е свързан с Русия ?

Хайде ето ти и паметници свързани с общите исторически събития.

Като гледам и паметник на Вазов има. Сега ще го изхвърлите ли от учебниците,защото е славил Русия в творчеството си,м  ?!

https://bg.rbth.com/travel/329002-5-moskovski-pametnika-svurzani-s-bulgariya

АСПЕКТА не е българин- германец е от куп време и завинаги- по негови думи. Освен това, нито в историята му е силата, нито общата му култура е на ниво. Затова е като слънчоглед. Само дето, слънцата му се сменят често и изгряват от различни страни- най- вече от запад. 

преди 7 минути, N1K17Y написа:

ДС го тероризирали всяка нощ, ама бил свободен 

хаахахахах ти пак, като му четеш ферманите с измишльотини в неутрално червено - евала му за въображението, нищо че е скъсало с логиката. Даже гледам фен на Мишо Шамара го докарва, а ла донкихотовски

преди 18 минути, andiay написа:

Адмирации за поста.

--------------------

За всеки един от нас  има цяла палитра от възможни житейски  позиции.  Ако пък и вземем ,че осъзнаем, че всъщност на никой не му пука за това “на чия страна съм аз” и че събитията си вървят по план начертан от други  и замълчим, вместо да водим едни клавиатурни  борби от дивана, замеряйки се с линкове , няма да станем по-глупави и подценени или обратното .

преди 14 минути, БаалБек написа:

Нищо лично!

Значи случайно не си забелязал, кой е пуснал клипа? :cool:  - Тактика на червените чугуни!

Червените чугуни и Путлер, не приемат някой да им противоречи. Те са безгрешни! :laughing5:

Отново някой! :cool:  - Русоробска тактика! 

Много добре знаеш, че не става дума за това. Изместване на неудобен отговор! 

И после следва редовната тактика на поучаване, показване на превъзходство, "остър" ум и все похвати на ченгеджийницата от комунизма, а пардон развития цоциализЪм! 

Та скъпи ми червено чугунче, каквито и похвати да използваш и колкото и думи да нащракаш, ти се издаде! 

Пиши си каквото искаш и колкото искаш. В демокрациите е така, но си оставаш този велик "герой"

Ще почна пак от края на поста ти, защото той отново много добре харектеризира личността ти и неспособността ти да се изразяваш без да използваш чужди мисли.

Клипчето, което си пуснала ясно говори и за вкусовите ти предпочитания, нищо неочаквано.

Дебилските филми се правят за такива като теб.

Не съм се интересувал кой е пуснал онзи клип първи, защото по принцип не гледам клиповете в тази тема.

Видях цитат на този клип, направен от nib с негов коментар и понеже в цитата бе само линк, клипа не се виждаше,  затова и натиснах и го видях.

Можеш да видиш как съм реагирал, ако потърсиш поста на nib, или чакаш аз да го свърша вместо теб?

Поне за подобно нещо стига ли ти акъла?

Знам ли какво простотия ти се върти в главата за паниката, за да мога да я опровергая?

Паниката съм я споменавал като причина за неадекватното поведение на хората изкупили преди две години тоалетната хартия от щандовете и като една от причините за неадекватното поведение на хората боричкали се за олио.

И стоя зад тези свои твърдения, сега чакам да чуя твоите интерпретации, за да се посмеят всички.

Така или иначе няма да спреш да ме занимаваш с елементарната си особа, поне да се забавляваме.

Боже, боже, доживях едно 23-годишно недоносче да ми обяснява, какви са били похватите по време на социализЪма!

Мило тенекиено човече, когато аз съм усещал "ченгеджийските похвати" на гърба си, единственото притеснение на баща ти е било, как да скрие на сутринта следите от мокрите си сънища, а ти самата още не си била даже и във фантазиите му.

А колко хубаво би било да си останала само в тях, но не ни е било съдено да имаме това щастливо стечение на обстоятелствата.

Както казах, не ми пука, какво мнение имат за мен "хората" като теб.

Вие сами сте се наврели там, под героя в клипчето от поста ти.

А и даже ви харесва и ви е уютно.

На мен ако ми пречехте, отдавна да съм натиснал бутона на казанчето.

преди 1 час, _nib_ написа:

Фильм польский был. Сильный. На б/укроине за него можно срок получить

16545830.jpg

няма да качвам черно-бели, архивни снимки на зверствата....изстъпленията...гаврата с труповете на жени и деца на бандеронацистите....

Този филм го търся отдавна с бг субс, но така и не го намирам

преди 11 минути, valkiria1 написа:

и замълчим

но не става. Няма как да стане - образът на свободния, на правдивия, на "широката душа", на говорителите на духа, на свободата, на истината... не могат без да глашатайстват.

Освен това - що за 'свободен да е някой си", ако не го преживее пред монитора колко е над нещата, колко е умен, важен, колко истини е прозрял...

И най-вече - форумното поле няма да се пълни, ако ги имаше по-задълбочените осъзнавания... И Калин има само полза от непрекъснати теми в които да е налице дрънкане, затова ги прави, затова в тях са налице най-много глупости, но се изливат страсти и се чешат сърбежи и красти.

Форум (площад) е символ на социалните места, за проявление на социалните инстинкти. Много било важно "мнението" на всеки, щото различията имали значение. Е - парада на "различните" направо кърти с "различията си".

преди 3 минути, _ramus_ написа:

но не става.

В Русия става - и в България често става, като се почне още татовото време, сме царе даже на мълчанието, света има какво да научи от нас: да мълчи и да си трае, по- ниско от тревата да се сниши, щото някой си байпутя бил имал начертан план. 

преди 21 минути, N1K17Y написа:

ДС го тероризирали всяка нощ, ама бил свободен :lol6:

А дали не си се "чувствал" по-свободен заедно с приятелите ти, защото сте били 19 годишни келеши и единствената ви грижа на света е как да свалите сутиена на Станка и да се напиете ? Пък сега дърти кочове на 50 години, боли ги гърба, па**ата не става, жената дебела, децата прости. Мъка, мъка. Как няма да му липсва "свободата" на комунизма. 

"Да, мъка, мъка, много мъка има по този свят"

Въобще не се учудвам, че не можеш да разбереш, как някой може да бъде тероризиран, а в същото време да се чувства свободен.

Обратното вече би ме учудило.

Жена ми колко е дебела можеш да видиш в еди от подфорумите тука, не е като да не съм я показвал.

Аз колко съм дебел, също можеш да видиш, не е да не съм се показвал.

Органа ми, да чукна на дърво, все още не съм чул оплаквания от него., ако си заинересуван, отсега ти казвам, че не проявявам интерес.

Не всички деца са прости, като повечето от вас тук.

Представи си, има и нормални, но то си зависи от средата и природата, нито едното, нито другото е било благосклонно към вас.

Както казах, свободата никога не ми е липсвала, комунизма също.

И на 10 години съм бил свободен, и на 19 съм бил свободен и в момента съм свободен.

И някога по арестите съм бил свободен и днес в планината или града пак съм свободен.

А вие никога няма да бъдете свободни, винаги ще виждате само л...та!

преди 5 минути, insec написа:

В Русия става - и в България често става, като се почне още татовото време, сме царе даже на мълчанието, света има какво да научи от нас: да мълчи и да си трае, по- ниско от тревата да се сниши, щото някой си байпутя бил имал начертан план. 

Стига, бе, ние си траем? Ти, под дивана ли живееш, телевизия и нет нямаш ли? За какво мълчание говориш, като нашите идиоти, начело с ПростоКиро, олаяха света със закани към Русия, преди тя да ни сложи в списъка на враговете, че като посран ПростоКиро да смутолеви, дето нямало да наложим санкция за газа. Щото сме нямали били ползва?!

преди 9 минути, absurt написа:

Стига, бе, ние си траем? Ти, под дивана ли живееш, телевизия и нет нямаш ли? За какво мълчание говориш, като нашите идиоти, начело с ПростоКиро, олаяха света със закани към Русия, преди тя да ни сложи в списъка на враговете, че като посран ПростоКиро да смутолеви, дето нямало да наложим санкция за газа. Щото сме нямали били ползва?!

Така и трябва. Нека фашиста Путин разбере че света е единен срещу всеки агресор. Да му е мислил като е нападал Украйна. 

Путин и Русия зачистват територията на Украйна бавно, за да избягат от там несъгласните.

Русия и Путин ще получат своето в 100%, но ще ми е весело да ви наблюдавам, продажници, след това :D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.