Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

16537484.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Той няма смисъл да смята правилно а да погледне за какво се говори в последните страници и какво ТОЙ публикува.  А на мен ми разправя, че трябвало да вникна в по предни страници и да съм обмислял нещата. Много от хората пишещи в тази тема дори не са наясно за какво се говори, камо ли да си изтипосват мненията. То се отнася както за единият, така и за другият "фронт".

Фотография ниже сделана почти 70 лет назад. Ребенок на фото - 2-летняя Чеслава Хжановская из деревни Куты (Косовский р-н Ивано-Франковской обл., Зап. Украина). Ребенок ангельского вида смотрит в объектив камеры… Это её последнее фото. В апреле 1944 г. на деревню Куты напали бандеровцы. Спящую Чеславу ночью закололи штыком в детской кроватке. За что ? — За то, что она была не-украинка.
2-летнюю Чеславу Хжановскую проткнули штыком.

16545790.png

А 18-летнюю Галину Хжановскую бандеровцы увели с собой, изнасиловали и повесили на опушке леса. На снимке ниже — Галина Хжановска, деревенская девчонка в национальной рубашке, широко улыбается в камеру. За что её изнасиловали и повесили?- За то же самое. Он была не-украинка.

16545791.png

Все не-украинцы в селе Куты подлежали уничтожению. Таковых набралось около 200 человек — поляков и армян. Да-да, армян. Было в Речи Посполитой такое небольшое нацменьшинство, польские армяне. Жили они в Карпатах еще со времен Средневековья. Больше не живут. Всех вырезали вместе с поляками в 1944 г., когда Волынская резня докатилась до Прикарпатья.

В селе Куты были смешанные семьи. У поляка Франциска Березовского была жена украинка. А у жены — племянник-бандеровец. Франциску Березовскому отрубили голову, положили на тарелку и преподнесли жене в «подарок». Преподнес её же племянник. После этих издевательств женщина сошла с ума. Подстрекательством к резне среди бандеровцев занимался местный священник-униат.

Все перечисленное выше — Волынская резня, один из эпизодов . Что такое Волынская резня? — Это этническая чистка Западной Украины от не-украинцев в 1943-44 гг. Главным образом резали поляков (их было больше всего), ну и остальных до кучи. Проводили чистку боевики из Украинской Повстанческой армии (УПА). Их так и называли — резуны. Зачем? А зачем незалежной Украине жители не-украинской национальности?

Друзья, ма може ли така 15+ видеоклипове и картинки на една страница. Ако почна да я чета от началото и изгледам цялата продължителен на клиповете публикувани досега, ще изгубя сигурно година от живота си, минимум. Убеден съм, че и пускащите ги тук рядко са ги гледали, даже не целите, а въобще. Да няма някаква томбола за тролското племе, отделно от надницата и колкото повече пропаганда и фейк, да печелят повече билети и шанс за голямата награда. Или е обикновено състезание с класиране?

преди 5 минути, Coco1 написа:

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Ето го още един БОРСУК, който въобще не знае защо се е регистрирал в този форум.!

Ако го накараш да направи коментар на посочената от него снимка, не може обели 2 приказки .

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Друзья, ма може ли така 15+ видеоклипове и картинки на една страница. Ако почна да я чета от началото и изгледам цялата продължителен на клиповете публикувани досега, ще изгубя сигурно година от живота си, минимум. Убеден съм, че и пускащите ги тук рядко са ги гледали, даже не целите, а въобще. Да няма някаква томбола за тролското племе, отделно от надницата и колкото повече пропаганда и фейк, да печелят повече билети и шанс за голямата награда. Или е обикновено състезание с класиране?

Когато някой не може да си защити доводите със свои думи и аргументи, то ползва чуждите такива.

Викат му папагалщина.

За съжаление, широкоразпространено поведение дори и извън форумите.

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Ето го още един БОРСУК, който въобще не знае защо се е регистрирал в този форум.!

Ако го накараш да направи коментар на посочената от него снимка, не може обели 2 приказки .

Колев другарю, още ли не си заминал за любимата матушка Расия да предаваш с двете уши

Пускай химна

преди 2 минути, andiay написа:

Когато някой не може да си защити доводите със свои думи и аргументи, то ползва чуждите такива

Прав си, само че съм особено изненадан, че наистина има хора, които приемат пропагандните фейкове за факти и аргументи.

току-що, Coco1 написа:

Колев другарю, още ли не си заминал за любимата матушка Расия да предаваш с двете уши

Лайно смотано! Погледни си възрастта! Научи се първо да уважаваш хората и най вече тези тук, с които коментираш и обсъждаш всеки ден това, което е интересно на теб и тях! Това, че си ЛАЙНО - те знае целият форум. Не е необходимо да го знае и цял свят! На теб от възпитанието ти липсват на 3 места по 7 години!

Защо така се дважкате и обиждате?

275806402_1081405679380632_2956313172432

преди 24 минути, Kolev72 написа:

Той няма смисъл да смята правилно а да погледне за какво се говори в последните страници и какво ТОЙ публикува.  А на мен ми разправя, че трябвало да вникна в по предни страници и да съм обмислял нещата. Много от хората пишещи в тази тема дори не са наясно за какво се говори, камо ли да си изтипосват мненията. То се отнася както за единият, така и за другият "фронт".

Ние от запад не смятаме добре, както вас в Россия. Русоробите, бивши сателити на Россия.

Но поне се опитваме. Да ви настигнем по технологии, пари и икономика. Руската икономика е известна в цял свят.

Швейцарска, немска или американска икономика. Пфффф. Лаици.

https://www.financemagnates.com/institutional-forex/russian-central-bank-changes-process-of-usd-rub-rate-calculation/

The value of the Russian ruble against the US dollar went down by more than 30 percent in a week as several commercial banks were banned from using SWIFT by the European Union. 

преди 39 минути, N1K17Y написа:

Какво точно "печели" Русия? 

Територия с руско население и неразработени газови находища.  Бандеровците още преди 8 години с тяхната необмислена АТО в Донбас им създадоха повод и причина.  Сега очаквам да вземат не само Крим и Донбас.  Вероятно ще си приберат цялото крайбрежие около Черно и Азовско море.   А останалата част от Украйна ще я оставят да си плаща дълговете.   Тези около Киев ги чака лошо развитие. Русия е с право на вето в ООН и на практика никой не може да се намеси.

преди 8 минути, Kolev72 написа:

Лайно смотано! Погледни си възрастта! Научи се първо да уважаваш хората и най вече тези тук, с които коментираш и обсъждаш всеки ден това, което е интересно на теб и тях! Това, че си ЛАЙНО - те знае целият форум. Не е необходимо да го знае и цял свят! На теб от възпитанието ти липсват на 3 места по 7 години!

Дасвидания комунисте-мекере. Никой не го вълнуват пасквилите ти. 

преди 19 часа, badr написа:

България като част от НАТО участва в международни престъпления, включая нападение над суверенни държави, поддържане на окупационни части в тези държави  и прочее престъпления против мира и човечеството.

Я, ама то било могло ние двамата с тебе да сме на едно мнение.

току-що, АСПЕКТ написа:

Ние от запад не смятаме добре, както вас в Россия. Русороби.

https://www.financemagnates.com/institutional-forex/russian-central-bank-changes-process-of-usd-rub-rate-calculation/

The value of the Russian ruble against the US dollar went down by more than 30 percent in a week as several commercial banks were banned from using SWIFT by the European Union. 

Аспекте, стига се излага бе, приятелю.

Сам посочваш, че едно евро е било 80 рубли, а сега е 160 рубли.

Това е твое твърдение, което не знам дали е точно, защото никога не ме е интересувал курса на рублата.

Но според цифрите, които сам си посочил, спада на рублата не е 50%, а е 100%.

Няма значение дали си на запад, северозапад, югоизток и т.н., ако не можеш да коментираш правилно елементарни неща като сухи цифри, то и на това му се вика функционална неграмотност.

Абсолютен признак за неадекватността на един индивид към заобикалящия го свят.

И това ти го казвам с най-добри чувства, защото само сам можеш да направиш така, че да не бъдеш ничий роб, а да мислиш самостоятелно.

Можеш да си останеш и такъв, какъвто си в момента, ако това ти харесва, но тогава недей да викаш на другите роби, защото роб си ти, при това по собствен избор.

Функционално неграмотния човек винаги ще бъде роб.

преди 47 минути, andiay написа:

!00% се е обезценила, Аспекте, 100%.

Смятай правилно.

Не знам, човек. 

И аз не мога да сметна явно и тия не могат също, само русоробите като теб могат. И разбира се всеки във великата Россия и нейният вожд Путин. Велики математици, икономисти.

https://www.scotsman.com/news/world/russian-ruble-to-dollar-pound-euro-latest-prices-as-more-sanctions-loom-3589261

преди 9 минути, andiay написа:

Аспекте, стига се излага бе, приятелю.

Сам посочваш, че едно евро е било 80 рубли, а сега е 160 рубли.

Това е твое твърдение, което не знам дали е точно, защото никога не ме е интересувал курса на рублата.

Но според цифрите, които сам си посочил, спада на рублата не е 50%, а е 100%.

Няма значение дали си на запад, северозапад, югоизток и т.н., ако не можеш да коментираш правилно елементарни неща като сухи цифри, то и на това му се вика функционална неграмотност.

Абсолютен признак за неадекватността на един индивид към заобикалящия го свят.

И това ти го казвам с най-добри чувства, защото само сам можеш да направиш така, че да не бъдеш ничий роб, а да мислиш самостоятелно.

Можеш да си останеш и такъв, какъвто си в момента, ако това ти харесва, но тогава недей да викаш на другите роби, защото роб си ти, при това по собствен избор.

Функционално неграмотния човек винаги ще бъде роб.

Аз не коментирам, посочвам готов труд. Пресметнат. Написан във вестник. Но не от Россия.

За съжаление, не владея този прекрасен, свещен и велик език. Няма, как да пусна от тяхната уста да ти шепне на ушенце. Sorry.

Няма смисъл да се замеряте с линкове. Жертвите са скъпи и за двете страни. Достатъчно се нагледахме на TV канали,които се превърнаха във  филиали на Червения кръст. Това са медии които не предлагат обективна новина. Предлагат пропаганда,според страната която са заели в случая. Тука никой от нас не е и помирисал мястото на събитията. Предлагате като доказателство това ,което други са разказали .

Два клипа изгледах -на единия украинка,която се мръщи на условията които и предлагат в Русе, България,когато изневиделица се изсипаха с автобус  в града. Сигурно трябваше да ги заведат в Шератон и да им предложат олинклузив. На другия клип захилена американска репотерка коментираше събития от които нормалния човек му се плаче. Лично аз досега не видях и един кадър от бойни действия от "войната" както я наричат.Чух интервюто на Кадыров , който казваше ,че е молил Путин да му позволи да завземе Киев за два дни, но Путин не позволявал защото искал максимално да запази градовете и хората.

Чух се с мои приятели в Германия,които ми разказват за украинци дошли в Мюнхен и разказващи ,че бягат от държава управлявана от артист,който жертва народа си заради его и пари.

Освен това те са единодушни ,че Зеленски не може да овладее десните крила в правителството и на практика те ръководят "съпротивата" . Българската преса се е превърнала в говорител на Зеленски. Камбанарията е само една. В  Украйна почитат  и славят паметта и делото на Симон Петлюра, един от тези,които пряко са  отговорни за масовите еврейски погроми в края на Първата световна война, а също и   нацисткия колаборационист Степан Бандера, обявен за национален герой на Украйна.За подвизите на бандеровците и издевателствата над руския етнос в Донбас отделно.Това е истината. Доказателства,колкото искаш. Тук изобщо  не става дума за съмнения – а за реални зверства.Иначе призиви  и примери за пропаганден наратив,колкото искаш : "Украйна няма биологично оръжие, но видетели Русия ще ги атакува с химическо оръжие."

Светът отдавна е заклеймил Холокоста и да изброявам имената на тези,които светът порица и осъди на затвор са всеизвестни. Дейвид Ървинг е един от тях и го осъдиха  не руснаци, а австрийски съд. За моделиера Галияно,който за един ден срина модната си империя и сега се препитава с шев и кройка в едно ателие в крайните квартали на Париж ...и пр..пр.

Който е осмелил се да каже мнението си ,което е извън границите на симпатии към Украйна е обявяван за привърженик на Путин. Нормалния човек,който ползва главата си по предназначение е наясно-събитията ще отминат. Оръжията ще млъкнат и тогава вече идва ред на икономическата война. Това е нещо,което ще засегне целия свят. Когато това се отрази на джоба и живота на всички, едвали вече ще имат значение дълго и продължително внушавани идеи.

Когато искате да сте обективни и да имате представа какво се случва и какво очаква света   информирайте се за споразуменията и настроенията на политическите елити  Те са тези  които взимат решения, касаещи какво ще се случи и от двете страни на барикадата.

Зеленски е пешка и то емоционално нестабилна и неопитна в ръцете на големите играчи. Жалко за Украйна и нейните жертви.

преди 22 минути, A.com написа:

Защо така се дважкате и обиждате?

275806402_1081405679380632_2956313172432

Аз мога да ти отговоря на въпроса, но ако попиташ този идиот "Coco", едва ли че получиш отговор.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.