Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, absurt написа:

Защото се полъга като всички, живели по соца, страни. Че капитализЪма е строй, даващ безгранични възможности. Пък се оказа, че дава, ама на големите  и старите играчи, а всичките новонастървени да станат капиталисти, са донори на пазари, на работна емигрантска ръка и терени за разполагане на въоръженията на НАТО. Разбира се, може населението босо да ходи, ама милиардите за самолети се осигуряват. Това и Русията го разбра по трудния начин, като всички останали- с олигарсите, с мутрите, с разрухата, които китайците избегнаха.

Всички разбраха че соца фалира. Тотално и безвъзвратно. Само такива като теб си бленуват по умрелия соц, вЕрвайки че за всичко е виновна "злата демокрация" .

Олигарси, мутри , мафия - точно това е в момента любимата ти матушка

И са в пъти по ярко изявени от която и да е капиталистическа държава.

Хвани която искаш най лоша капиталистическа държава с най голяма социална несправедливост и диспропорция между богати и бедни,  умножи го по 10 и получаваш Российская Федерация :)

Накратко Путлерланд.

Не знам защо си мислиш още за РФ като за СССР . Ама таквиа сте много . Заблудени цоциалисти.

Ако сте наистина цоциалисти и верни кмунета, именно  режима и строя в РФ би трябвало най много да плюете.

Уви, незнанието и глупостта ви е толкова фрапираща че хвалите това което е пълна противоположност на комунистическите ви утопии

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 34 минути, valkiria1 написа:

защото еврото привлича само финансово закъсали държави.

Именно. Надяват се и те да закъсат като Германия, Франция, Италия, Испания или поне Гърция.

преди 1 минута, Лудар написа:

Ми бегай там, кво дремеш тука на мизерията.

е, аз съм "тук" само във форума........затова правя сравнение.

US журналист: Чуждестранните наемници спешно напускат Украйна, причината е...

От 200 души 170 промениха мнението си относно бойните действия

Лвов, Украйна 13 Март 2022, 20:27 10368 прочита 8 коментара Автор: БЛИЦ

От 200 чуждестранни наемници, пристигнали в Украйна, 170 промениха мнението си за бойните действия. Това съобщава американският журналист Нолан Питърсън.

По думите му повечето чуждестранни бойци не са посмели да участват в бойните действия, тъй като днес е нанесен ракетен удар по техния пропусков пункт.

https://blitz.bg/svyat/us-zhurnalist-chuzhdestrannite-naemnitsi-speshno-napuskat-ukrayna-prichinata-e_news873816.html?fbclid=IwAR3Y1rKAKnXRBUwGwV1HKNl2vixXxg4lniJ61Ih2uaZee1e7whTlkkUM99Y

току-що, miro20 написа:

Всички разбраха че соца фалира. Тотално и безвъзвратно. Само такива като теб си бленуват по умрелия соц, вЕрвайки че за всичко е виновна "злата демокрация" .

Олигарси, мутри , мафия - точно това е в момента любимата ти матушка

И са в пъти по ярко изявени от която и да е капиталистическа държава.

Хвани която искаш най лоша капиталистическа държава с най голяма социална несправедливост и диспропорция между богати и бедни,  умножи го по 10 и получаваш Российская Федерация :)

Накратко Путлерланд.

Не знам защо си мислиш още за РФ като за СССР . Ама таквиа сте много . Заблудени цоциалисти.

Ако сте наистина цоциалисти и верни кмунета, именно  режима и строя в РФ би трябвало най много да плюете.

Уви, незнанието и глупостта ви е толкова фрапираща че хвалите това което е пълна противоположност на комунистическите ви утопии

Казах ли ти, че си идиот? Да. Колко пъти ти го казах, преброи ли? Разбра ли поне, че не е обида, а диагноза? 

преди 5 минути, absurt написа:

Не и пак, не. Не съм била и не това е представата ми за справедливо общество. Говоря за напредъка на страната и за избягването на тоталното й съсипване, както се получи при нас. Каква е цената- те си знаят, но тази, която ние плащаме е отвратително висока. И не му се вижда края.

Съсипването е благодарение на фалита на соца.

Не заради "лошата зла " деморкация.

След фалита '89 , започнал още '85  със фалита на СССР,  нямахме друг избор. Ако се сещаш какъв - кажи . Феодализъм, монархия , какво да бъде ?

Не знам защо си мислите че соца някой го е разрушил. той се самоизяде отвътре.

Сега сте на принципа "кой ми ака в гащите ".

преди 1 минута, valkiria1 написа:

А недей бега тогава, да не ги подминеш като другаря Джугашвили.

току-що, absurt написа:

Казах ли ти, че си идиот? Да. Колко пъти ти го казах, преброи ли? Разбра ли поне, че не е обида, а диагноза? 

От човек който говори за висоцки като някакъв пишлигар руснак, като за Пикасо какъв е бояджия...  няма как да ме обидят такива.

Вие сте се самонаказали  и се къпете в простотия и лъжи  :)

преди 6 минути, Лудар написа:

Именно. Надяват се и те да закъсат като Германия, Франция, Италия, Испания или поне Гърция.

В кои от изброените страни си бил скоро ?

току-що, absurt написа:

Не и пак, не. Не съм била и не това е представата ми за справедливо общество. Говоря за напредъка на страната и за избягването на тоталното й съсипване, както се получи при нас. Каква е цената- те си знаят, но тази, която ние плащаме е отвратително висока. И не му се вижда края.

Всяко нещо си има цена, напредъка в Китай също.

На няколко пъти вече казвам, че това какво ще представлява държавата е в пряка зависимост от това, какво представлява населението й.

Това, което направи Китай, не е възможно за нито един европехски народ.

Няма ясна и еднозначна формула за богатство на едно общество, всяко трябва само да открие своя собствен път.

Някои общества успяват да намерят този път и забогатяват, други чакат някой да им го покаже и се лутат в кръг.

Да се търси причина за провала в някой друг е просто търсене на извинение за собствените грешки.

"Ако човек иска да свърши някаква работа - намира начин. Ако не иска - намира оправдания."

преди 1 минута, miro20 написа:

От човек който говори за висоцки като някакъв пишлигар руснак, като за Пикасо какъв е бояджия...  няма как да ме обидят такива.

Вие сте се самонаказали  и се къпете в простотия и лъжи  :)

Мире съсипването започна 80 години,тогава хората разбраха че социализма е измама.Ако живееха с една заплата разбраха че така не става започнаха да крадат да влизат в разни комбини само и само да саздадат некакви излишъци и да си подобрят живота.Заебаха комунизма и започнаха да си гледат живота.

току-що, Pifi Pedolino написа:

Мире съсипването започна 80 години,тогава хората разбраха че социализма е измама.Ако живееха с една заплата разбраха че така не става започнаха да крадат да влизат в разни комбини само и само да саздадат некакви излишъци и да си подобрят живота.Заебаха комунизма и започнаха да си гледат живота.

Много добре знам. антонтодоров и книги издаде как се е "работило" в цоциализма.

И за успехите на великата ни промишленост и износ. И какви са били загубите и т.н.

И то по документи от комунистическата партия и секретни доклади на службите.

Разбира  се, редовния комунист не вЕрва на секретни доклади на собственото БКП , той вЕрва на помпозните петилетки и пропаганда за великтие успехи и постижения и как петилетка се взема за 3 години :)

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Какво ще кажеш, за местните неориентирани бандеровци!!! Всички дружно плачат за един другарски народен съд!!!

Цитат

1. Мнения на кои психолози?

Убеден ли си, че нямам достаъчно познания в тази област, щом категорично твърдя, че Путин не е луд?

И между другото, психолозите не се занимават с налудничавите състояния, това е ресор на психиатрите.

Психиатрия се учи в медицински университет, а психология в обикновен университет, та даже и преди него.

Думите на Путин са знак, самият факт, че ги е казал официално, означава, че изобщо не е луд.

А ти можеш да ги интерпретираш, както си искаш, те не са предназначени за теб или мен.

Кога съм коментирал какви познания имаш в различни области?

Търсиш в нета и намираш мнения на психолози.

Цитат

Думите на Путин са знак, самият факт, че ги е казал официално, означава, че изобщо не е луд.

Лудите съобразяват ли се дали говорят официално или не?

Цитат

2. Ти грешиш.

Хитлер също не е бил луд, в медицинския смисъл на тази дума.

Калигула е луд, но от днешна гледна точка, за времето си е бил нормално явление, виж Нерон вече е имал отклонения.

Когато кажеш, че някой е луд, медицината може да те опровергае и да го нарече ексцентрик. Калигула още по негово време в бил описван като луд. Хитлер... някой може да го смятат за психически здрав, но неразбран, за мен е луд за връзване, ама не са го вързали навреме.

Цитат

Викаш събират се група луди, като най-лудия застава начело и властват ли властват.

Може, но само в твоето въображение.

:) Събират се нормални хора, застават(или ги поставят) начело, започват да властват, но властта започва да им се услажда и(най-често) най-властният става диктатор. Другите му помагат. В един момент диктаторът може да изперка - мисли се за новия цар, ще възстановява империята в старите ѝ граници, ще казва коя държава може да съществува, коя не, кой народ е истински, кой народ е измислен, кой въпрос няма да бъде оставен за бъдещите поколения, а ще бъде решен от него, сега и завинаги, ще заплашва с изпозлвне на ядрено одъжие, ще налага цензура, ще вкарва в затвор ако не си съглсен с него, политическите убийства ще са неизменна част от управлението му, ще променя закони и конституция както му е угодно, ще напада съседни държави, защото не искат да го слушат и т.н. За мен такъв човек не е нормален.

Цитат

4. Е, точно това бе най-сериозната грешка на Русия, спрямо Украйна.

Русия я хванаха неподготвена със изути гащи.

В известен смисъл сама се докара до това положение.

И избра най-грешното решение, просто да отцепи Крим.

И сега руснаци и украинци трябва да плащат за грешката на Путин, ФСБ, ГРУ и т.н.

Цитат

5. А според теб защо се случи?

Отговарям ти честно - не знам.

Цитат

Спонтанен акт на недоволство на хора желаещи да живечт по-добре и успяващи да извършат държавен преврат, нищо че болшинството украинци не споделят техните виждания?

Едното не изключва другото. Когато болшинството спи малцинството прави каквото си поиска. Превратите в България през 1923 и 1934 година от коя външна сила са дирижирани?

Цитат

Майдана се случи, защото беше умело дирижиран, финансиран и рекламиран от сили далеч от Украйна.

Майдана бе много умело изигран ход на провокация спрямо Русия и постигна много точно целите, които трябваше да бъдат постигнати.

С други думи Русия се провали. И за да поправи провала си се... проваля отново.

Цитат

И нямат нищо общо с добруването на който и да е народ.

Добруването е работа, която трябва да свърши самия народ, а не да чака някой друг да я свърши вместо него.

Стига да може, прибалтийските народи могат и го постигнаха, българите не можем и чакаме да живеем на подаяния.

Няма как организаторите на Майдана да подкупят всички, излезли да протестират и да свалят Янукович. А огромна част от тези хора са излезли с идеята, че  в/с Европа е по-добрият вариант за тях и децата им от това, което Русия им е предлагала до тогава.

Цитат

6. Омръзна ми да казвам, че САЩ си гледат собствения интерес и никой не бива да ги вини за това.

Русия се опитва да защитава собствения си интерес, но друг е въпроса как го прави и доколко сполучливо го прави.

А че САЩ провокираха Русия да го направи, тук нямам никакво съмнение.

Първите две изречения не ги оспорвам. Но все още не мога да разбера как точно САЩ провокираха Русия да анексира Крим и 8 години по-късно да нападне Украйна.

Цитат

Крим е бил част от Русия от векове, пришиването му към Украйна е направено по времето на СССР, защото никой не е допускал тогава, че двете държави няма да бъдат под едно ръководство.

Никога не е съществувал вариант, при който руснаците да допуснат да загубят базите в Крим.

Това са все грешки на Русия.

Цитат

Така и е било договорено някога, формално са на Украинска територия и затова се плаща наем, но реално са си собственост на Русия.

Как така нещо, за което плащаш наем е твоя собственост?

преди 1 минута, andiay написа:

Всяко нещо си има цена, напредъка в Китай също.

На няколко пъти вече казвам, че това какво ще представлява държавата е в пряка зависимост от това, какво представлява населението й.

Това, което направи Китай, не е възможно за нито един европехски народ.

Няма ясна и еднозначна формула за богатство на едно общество, всяко трябва само да открие своя собствен път.

Някои общества успяват да намерят този път и забогатяват, други чакат някой да им го покаже и се лутат в кръг.

Да се търси причина за провала в някой друг е просто търсене на извинение за собствените грешки.

"Ако човек иска да свърши някаква работа - намира начин. Ако не иска - намира оправдания."

Общо взето, това е и моята максима. "Господ дава, но в кошара не вкарва". Не знам къде по пътя сме се повредили толкова, та представата на обществото ни за просперитет да е свързана с това, някой да ни даде. Че и миналото почнаха да ревизират в тази посока- не са ни бил дали достатъчно свобода, достатъчно земя, достатъчно пари....... За мен, тези европейски пари, които се раздават, са нещото, което ни дърпа надолу и ни пречи да си вдигнем икономиката, да произвеждаме и печелим. Отгледаме си олигарси от приватизация, траншове за това и онова, на този и онзи- избирателно и накрая- български картофи няма по магазините.

преди 34 минути, BANKATA написа:

То и по Хитлер и Сталин има хора които още си тъгуват. Това не значи че е масово явление.

Едва ли разбираш, за какво говоря!!! Сравнението е неуместно!!!

Анализ на Христо Грозев

И той казва, че Путлер вече е арестувал шефовете на Пета Служба.

Откраднали парите за създаване на агентура и Путлер като ги питал, го иформирали смело, че украинците ще го посрещнат с хляб и сол.

преди 3 минути, miro20 написа:

Много добре знам. антонтодоров и книги издаде как се е "работило" в цоциализма.

И за успехите на великата ни промишленост и износ. И какви са били загубите и т.н.

И то по документи от комунистическата партия и секретни доклади на службите.

Разбира  се, редовния комунист не вЕрва на секретни доклади на собственото БКП , той вЕрва на помпозните петилетки и пропаганда за великтие успехи и постижения и как петилетка се взема за 3 години :)

Виде много добре как се бият за литър олио тези 70-80  измъчени хора които са повервали на тази идея.Като ги гледам как се бутаха със лакти онова бабе биеше един с бастуна си викам  е това края на хората живели в една илюзия.

преди 10 минути, absurt написа:

Общо взето, това е и моята максима. "Господ дава, но в кошара не вкарва". Не знам къде по пътя сме се повредили толкова, та представата на обществото ни за просперитет да е свързана с това, някой да ни даде. Че и миналото почнаха да ревизират в тази посока- не са ни бил дали достатъчно свобода, достатъчно земя, достатъчно пари....... За мен, тези европейски пари, които се раздават, са нещото, което ни дърпа надолу и ни пречи да си вдигнем икономиката, да произвеждаме и печелим. Отгледаме си олигарси от приватизация, траншове за това и онова, на този и онзи- избирателно и накрая- български картофи няма по магазините.

Моята теория може би няма да се хареса на много хора тук, но според мен проблема ни е бил в глупавото и необразовано население като цяло. Масата от българите все още чакат месия, все гледаме от другите какво правят и ние след тях.

Комплекса ни за малоценност ни е много голям.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Някой Чугун ако не вярва, е и Пасков го казва.

Аз още вчера ви казах.

Ама те и с бай Тошо така постъпиха на края.

преди 27 минути, Реджеп Иведик написа:

Анализ на Христо Грозев

И той казва, че Путлер вече е арестувал шефовете на Пета Служба.

Откраднали парите за създаване на агентура и Путлер като ги питал, го иформирали смело, че украинците ще го посрещнат с хляб и сол.

Закривай!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.