Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, G_A_G_O_V_69 написа:

И къде го мярна това...

нейде тука из форума, имаше такива анализи в първите дни от "специалната операция".

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

И къде го мярна това, в библията никъде не пише кога ще е краят на света, това даже и ангелите не го знаели. Но според библията настават усилни времена, и май наистина е така.

То тва за 2000 ната година пак беше според Библията.

преди 4 минути, absurt написа:

С какво пак те обидих, Аглайке? Че отбелязах, дето не си далеко по възраст от мен, та "похвалата ти" във вид на нежното обръщение, което и тук използваш, се отнася и за теб. Що се отнася до това какво точно си, уважението към всички флуидни не ми дава да те наричам "то", защото подтекстът е неприятен. Та, Аглайке, наричам те така, както си ми се представила и както сме си контактували преди години още. Не се сърди на мен.

Ако се обиждах от злобни бабички, трябваше да съм спрял да ти отговарям преди няколко стотин коментара. Стига ме занимава с оффтопици и спам, а коментирай по темата.

преди 14 минути, N1K17Y написа:

вземи най-после да четеш преди да се буташ и да даваш акъл от изветрелия ти мозък и да ставаш за смях

Като нямаш какво да кажеш освен приказките ти за Алгайка, не ме цитирай. Не си ми интересна. 

Путинската агресия е всъщност нарушаване на суверинитета на свободна държава, и пряка военна намеса в политическият и живот, точно по американски маниер. Путинските действия са всъщност огледалното отражение на натовските дейности. Не е вярно че Путю искал да въстановява СССР, днеска гледах видео клип заснет в Москва, правят интервю на предимно млади хора " какво знаете за България " и установих че някъде близо 80% от запитаните младежи просто не знаят нищо за България, даже се съмнявам дали вече я знаят и на географската карта, типично по Американски.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Ако се обиждах от злобни бабички, трябваше да съм спрял да ти отговарям преди няколко стотин коментара. Стига ме занимава с оффтопици и спам, а коментирай по темата.

Като нямаш какво да кажеш освен приказките ти за Алгайка, не ме цитирай. Не си ми интересна. 

Ми, аз колко пъти ти обяснявах, че също не ми представляваш интерес, че и апелирах да ме отминаваш!? Не ми отговаряй, особено ако не съм адресирала поста до теб или не отговарям на твой пост, което ще се опитам окончателно да не правя, бабче сладко. Влизам ти в положението- има една възраст, която предизвиква дискомфорт, но минава- не бой се. Само го давай по- лежерно и не се трови с лоши мисли.867396572_download(13).gif.78d1c370dfd5fae292219288c2271f00.gif

Путинската агресия е всъщност нарушаване на суверинитета на свободна държава, и пряка военна намеса в политическият и живот, точно по американски маниер. Путинските действия са всъщност огледалното отражение на натовските дейности. Не е вярно че Путю искал да въстановява СССР, днеска гледах видео клип заснет в Москва, правят интервю на предимно млади хора " какво знаете за България " и установих че някъде близо 80% от запитаните младежи просто не знаят нищо за България, даже се съмнявам дали вече я знаят и на географската карта, типично по Американски.

Че той почти го възстанови. Една Украйна му се опъва само. Изключвам Прибалтика, която просто използва намалението да се шмугне в ЕС. Но тя не е толкова непрежалима и важна за новия СССР.

преди 1 минута, Лудар написа:

Ужким според библията. Знаеш ли че всеки различно интерпретира библията, едните я четат като дявола евангилието, други като божи дар от небесата. Има много апокрифни библейски литератури, един вид фейковски религиозни пропаганди, истинската библия съм я чел, и трябва да кажа че е много историческа книга , тази книга е писана предимно от израилтяни, има и филистиминска намеса както и от народите на месопотамия, в нея се споменават и шумерски легенди , тя е историческополитическа книга, по точно засяга въпросите в сферата на политиката и историята на близкият изток, естественно с намесата на религията от старият завет. Истинската библия, автентичната а не апокрифната, всъщност е много скучна книга, написана е във вид на поема, но е доста всеобхватна като философия, политика, история, митове , сказания и легенди обединени в едно. Та както казах, в нея не пише никъде кога ще настъпи краят на света.

преди 7 минути, Лудар написа:

Да бе. имаш ли си идея според летоброенето използвано в библията кога е била година 2000?

3500 години преди рождението на христос

https://bg.wikipedia.org/wiki/От_сътворението_на_света

преди 2 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Има голяма разлика, американците подготвят нещата си с години, докато Путин реагира след случващото се.

А то ако питаш българските младежи къде е Занзибар да не мислиш,  че ще получиш по-добър резултат?

Виж как Аспект смята проценти, това достатъчно говори за съвремената българска и не само българска младеж.

преди 2 минути, absurt написа:

Ми, аз колко пъти ти обяснявах, че също не ми представляваш интерес, че и апелирах да ме отминаваш!? Не ми отговаряй, особено ако не съм адресирала поста до теб или не отговарям на твой пост, което ще се опитам окончателно да не правя, бабче сладко. Влизам ти в положението- има една възраст, която предизвиква дискомфорт, но минава- не бой се. Само го давай по- лежерно и не се трови с лоши мисли.867396572_download(13).gif.78d1c370dfd5fae292219288c2271f00.gif

Май не схващаш разликата, да ти отговарям по темата и твоите отговри, които са празни приказки и спам. 

току-що, BANKATA написа:

Да бе. имаш ли си идея според летоброенето използвано в библията кога е била година 2000?

3500 години преди рождението на христос

https://bg.wikipedia.org/wiki/От_сътворението_на_света

Ти да не мислиш че като дете съм чел библията или е имало уикипедия? :D

преди 3 минути, Лудар написа:

Че той почти го възстанови. Една Украйна му се опъва само. Изключвам Прибалтика, която просто използва намалението да се шмугне в ЕС. Но тя не е толкова непрежалима и важна за новия СССР.

Е какво е въстановил като почти всички държави от соца са вече от другата страна на барикадата, кои са тези републики които са така наречените съвети от соц времената в днешно време.

преди 15 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

...днеска гледах видео клип заснет в Москва, правят интервю на предимно млади хора " какво знаете за България " и установих че някъде близо 80% от запитаните младежи просто не знаят нищо за България, даже се съмнявам дали вече я знаят и на географската карта, типично по Американски.

е ти си им намерил кусур 🙄

току-що, Лудар написа:

Ми, не е така. Той си възстановява сферите на влияние, не СССР. Има разлика. Прави същото като САЩ, само че на границите си и в задочна битка с янките, преди да му се наложи да подпали трета световна война, ако се хванат за гушите директно. Байдън същото го каза директно- ако НАТО се намеси, ще пламне трета световна.  

Ужким според библията. Знаеш ли че всеки различно интерпретира библията, едните я четат като дявола евангилието, други като божи дар от небесата. Има много апокрифни библейски литератури, един вид фейковски религиозни пропаганди, истинската библия съм я чел, и трябва да кажа че е много историческа книга , тази книга е писана предимно от израилтяни, има и филистиминска намеса както и от народите на месопотамия, в нея се споменават и шумерски легенди , тя е историческополитическа книга, по точно засяга въпросите в сферата на политиката и историята на близкият изток, естественно с намесата на религията от старият завет. Истинската библия, автентичната а не апокрифната, всъщност е много скучна книга, написана е във вид на поема, но е доста всеобхватна като философия, политика, история, митове , сказания и легенди обединени в едно. Та както казах, в нея не пише никъде кога ще настъпи краят на света.

Имам издание от 1901 ва година. Ей тва е наистина трудно за четене. Уж е на български, а много от буквите приличат повече на египетки йероглифи. :D

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Май не схващаш разликата, да ти отговарям по темата и твоите отговри, които са празни приказки и спам. 

Добре, бе, Аглая! Схващам. Схващам всички разлики. Хайде, остави ме на мира и ме прескачай, става ли? Аз същото ще правя и готово! Аман.

преди 5 минути, andiay написа:

Има голяма разлика, американците подготвят нещата си с години, докато Путин реагира след случващото се.

Мисля че Путин и той е замислил този ход не много скоро а от 2014г насам. 

преди 6 минути, andiay написа:

А то ако питаш българските младежи къде е Занзибар да не мислиш,  че ще получиш по-добър резултат?

Не мисля че България е зинзибар, ти мислиш ли че е. Още повече че тези младежи са учили История и География, пък и са чували за братската България от времето на соца.

преди 1 минута, G_A_G_O_V_69 написа:

Е какво е въстановил като почти всички държави от соца са вече от другата страна на барикадата, кои са тези републики които са така наречените съвети от соц времената в днешно време.

Кои? Литва, Латвия и Естония. Важните са си вътре. Грузия, Беларус, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Туркменистан, Киргистан... и разбира се Россия, барабар с Камчатка.

Още повече че тези младежи са учили История и География, пък и са чували за братската България от времето на соца.

Аз като съм разговарял с такива, всичките без изключение бяха изненадани да научат на чия азбука пишат - живеят с мисълта, че е от Петър Първи. В Русия върви страшна пропаганда ..... всъщност тя май никога не е спирала.

преди 7 минути, absurt написа:

Ми, не е така. Той си възстановява сферите на влияние, не СССР. Има разлика. Прави същото като САЩ, само че на границите си и в задочна битка с янките, преди да му се наложи да подпали трета световна война, ако се хванат за гушите директно. Байдън същото го каза директно- ако НАТО се намеси, ще пламне трета световна.  

Да ме прощаваш, ама "сферата на влияние" Казахстан не е никаква сфера, а чист васал на Москва. Същото като АССР

преди 2 минути, Лудар написа:

Кои? Литва, Латвия и Естония. Важните са си вътре. Грузия, Беларус, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Туркменистан, Киргистан... и разбира се Россия, барабар с Камчатка.

Първите 3 нали са в НАТО или само Естония не е, за другите не са нито в НАТО но нито и в съюз със РФ.

преди 1 минута, insec написа:

Аз като съм разговарял с такива, всичките без изключение бяха изненадани да научат на чия азбука пишат - живеят с мисълта, че е от Петър Първи. В Русия върви страшна пропаганда ..... всъщност тя май никога не е спирала.

Мисля че си прав, но тези са от поколението на джендърите, т.е родилите се след 2000 година.🙂 Медиите и училищата са им промили мозъците както и в Америка. И знаеш ли че пропагандата върви  по точно почна с идването на Путин.

преди 2 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Първите 3 нали са в НАТО или само Естония не е, за другите не са нито в НАТО но нито и в съюз със РФ.

Когато имаше бунтове в Казахстан, кой отиде да ги потуши? Ми царската войска разбира се.

преди 5 минути, Лудар написа:

Да ме прощаваш, ама "сферата на влияние" Казахстан не е никаква сфера, а чист васал на Москва. Същото като АССР

Не знам, защо си толкова категоричен и с какво се различава васалството на Германия, Франция, например, към САЩ от васалството на Казахстан? 

А, когато имаше "бунтове" в Либия  и Ирак, например, кой отиде да свали легитимните правителства и да внесе демокрация? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.