Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Чак малко да ти покажа частичен цитат от статия в ббс, в която постоянно се отрича...обаче:

"СЗО каза на BBC News, че е посъветвала Украйна да унищожи високо опасни патогени, съхранявани в лабораториите за обществено здраве на страната, за да предотврати „всякакви потенциални разливи“, които биха разпространили болестта сред населението."

Странно, на мен ми звучи като доста фалшиво изявление.

Разбира се, това е напълно нормално. Подобни лаборатории има в почти всяка болница или град. За тестове на дизентерия и др.

И при опасност от такива военни действия, разбира се че трябва да се унищожат за да не стане фал при разрушения и т.н.

Проблема на рашистката пропаганда, е че изкривява и тотално лъже че това са разработки на биологично оръжие.

Да повторя ако не си запознат с опровергаването на тези лъжи :

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

абсолютно.

И не само съветските наративи,  ами се повтарят хитлеристките методи и речи почти едно към едно :

LavrovRibbentrop.jpg

1939choice2016.jpg

HitlerPutinAnnexation.jpg

Fuhrerugend.jpg

Мирко, не можеш да ме убедиш, че ей така за отрицателно време си направил тоя коментар, ако не ти е спуснат от фашингтон готов набор с "примерни" опорни картинки.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Мирко, не можеш да ме убедиш, че ей така за отрицателно време си направил тоя коментар, ако не ти е спуснат от фашингтон готов набор с "примерни" опорни картинки.

Да уе, аз предвидих  Trichocephalus  да напише това и да ми прати още картинки .И от посолството на САЩ разбира се :)

А  и вече ти казах... нещо което не можеш да осмислиш, не е нужно като туземците да приписваш на Бога на слънцето или Бога на луната... просто подминавай.

Разбрах какво ти е нивото и не ми се слиза там :getout:

току-що, miro20 написа:

Да уе, аз предвидих  Trichocephalus  да напише това и да ми прати още картинки .И от посолството на САЩ разбира се :)

А  и вече ти казах... нещо което не можеш да осмислиш, не е нужно като туземците да приписваш на Бога на слънцето или Бога на луната... просто подминавай.

Разбрах какво ти е нивото и не ми се слиза там :getout:

В смисъл помпате(май и "ъпвате" не е неподходящ термин) си един на друг политкоректната коментарна линия? 

Ако е така, предвиждане не е нужно.

преди 53 минути, Джугашвили написа:

Нещо неясно?

Каква йерархия има тук? Това да не са ти титли в джудото. Императорът бил най-върховен. Царят бил под него.

Как изобщо ти хрумна да ги степенуваш?

преди 23 минути, karadzha написа:

Само се питам, що Британия нямат императрица, а кралица?:) Сигурно е от скромност :)

Кралица Виктория се е водела императрица на Индия, но кралица на Англия!!! 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Каква йерархия има тук? Това да не са ти титли в джудото. Императорът бил най-върховен. Царят бил под него.

Комсомолец, като си прост и неграмотен, аз нямам никаква вина!!! Коя титла е по-върховна??? Цар или Император??? Император-крал, Цар - Крал??? Давай да те те видя, неграмотник!!!

преди 1 час, insec написа:

е не слагай в сметката и луната

Тя е македонска!!! Нема да ядосваш макетата, щото те ако надушат заплаха, нема да подбират а ще пометат и нас, и американци, и руснаци... Това в Украйна ще ни се стори като детска игра.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Даже ми мина през акъла, че Кралят е най-върховната титла!!! Аматьор!!!!

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

я да изкарам и аз някой долар, че цял ден само ги харча

преди 1 минута, insec написа:

я да изкарам и аз някой долар, че цял ден само ги харча

Аматьор! Мирко те бие отвсякъде по "продуктивност".

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Не, душа златна, не е джудо, а история и исторически термини, ако решиш да осмислиш каквото ти обясняваме. Както княз и княжество е по- ниска категория от царство. Не помниш ли колко се пени и ти покрай русофобите, че руснаците не ни били отвоювали царство на 3 морета, а само някакво си княжество?

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Нареагира се вече.

Ко стана, още ли си мислиш, че ще влезете в Киев.

Аз ти казах, че нямаш логическо мислене.

Зеленски ще боядиса Москва в синьо и жълто, ти още ще си мислиш, че още малко и ще влезете в Киев.

Чугунения путлеризъм не прощава

Днес пусна ли бомбите?

преди 17 часа, karadzha написа:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Император

И, да, един от нашите владетели е носел точно титлата император на българи и ромеи, но не помня дали е Симеон или друг наш владетел!

http://fakti.bg/bulgaria/279202-balgari-otkrihme-pechat-na-boris-i-bil-e-imperator-i-na-rimskata-imperia

Приятелю, начел съм се на всякакви откачени простотии по история.

Клио е най-голямата развратница сред музите, винаги си ляга вечер до победителите,  но през останалото време не отказва на никой.

Не случайно е и муза на епичната поезия.

Първият български владетел, осмелил се да се нарече цар на българи и ромеи е Симеон Велики, но едва синът му Петър е признат за цар от византийският император и е коронован като такъв.

Борис Първи е бил княз, не цар, камо ли император.

Спрете да се образовате от уикипедия и не кълвете на всяка теория с претенции за "епохален обрат".

преди 11 часа, G_A_G_O_V_69 написа:

Виж сега има и неграмотници, не слагай всички под общ знаменател. същественото е мнозинството какви са. А ето ти дефиницията за империя https://bg.wikipedia.org/wiki/Империя никъде не пише колко квадратни километра трябва да е.

Изобщо не слагам всички под общ знаменател, просто повечето имат изключително ниска обща култура, получена предимно онлайн чрез уикипедия.

Това, че някой е отличен програмист примерно, не означава, че е образован и има поне базова обща култура.

Освен в програмирането, във всички останали сфери той може да е функционално неграмотен.

Казах вече мнението си за Уикито, от него няма да разбереш що е то империя и кои са белезите на една империя.

Според тази статия всяка монархия е империя?!!!

Писано е от неграмотник - за други неграмотници.

България никога не е била империя и никога неин владетел никога официално не е бил император.

За сметка на това, през по-голямата част от историята ни, сме били поглъщани от истинските империи.

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Да се смееш ли да плачеш ли?

Нито да се смееш, нито да плачеш, за съжаление.

Това е тъжната, дори бих казал трагична реалност.

Хората масова са абдикирали от единственото нещо, което ги различава от животните - умението да мислиш, да бъдеш Homo Sapiens.

Изворът на познанието днес се нарича Уикипедия, където всяко група идиоти може да пише, каквото е приела за истина.

Жалко е, но е факт!

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Ако не си забелязал цитирам български, а не американски  източници.

Чети и синдикта на Борил .

Не ми се спори с радиоточки и надъхани мегаломани.

Той не може да разбере тези три твои реда, ти го караш да чете ръкописи!

Не спори с такива, подигравай им се, само това върши работа.

Вервай ми!

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

Не сме забравили, но сме забравили и Русия, какво направи с България.

И Сърбия, и Гърция, и Румъния, и любимата дъвка на всички. Турция.

Можеш ли да се преведеш, че напоследък трудно ти се разбира "мисълта"?

преди 1 час, parmobil написа:

off

Тервел е титулуван като цезар от Юстиниан

Кесар наистина произлиза от цезар, но за разлика от римските императори от Октавиан Август нататък, които са били титилувани и като "цезари" в чест на Гай Юлий Цезар, по времето на Византия кесър е един вид висша благородническа титла, но няма нищо общо с император, нито пък е равностойна на императора и по-нисша от цар.

Което показва как е гледала Византия на България.

И кой всъщност е бил императора и коя е била в действителност империята.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Аматьор! Мирко те бие отвсякъде по "продуктивност".

колкото, толкова - долар по долар ... рубла не става. 😏

преди 2 минути, absurt написа:

Не, душа златна, не е джудо, а история и исторически термини, ако решиш да осмислиш каквото ти обясняваме. Както княз и княжество е по- ниска категория от царство. Не помниш ли колко се пени и ти покрай русофобите, че руснаците не ни били отвоювали царство на 3 морета, а само някакво си княжество?

Те до одеве ни убеждаваха, че Император и Цар било едно и също нещо, сега сами си противоречат!!!

преди 3 минути, andiay написа:

Вервай ми!

Бравос, готов си за цар. :lol6:

преди 50 минути, miro20 написа:

Нищо не казват от рашадезинформбюро за убития от руски огън по цивилните колони, западен журналист ? И че не украинците държат заложници и не пускат коридорите, а рашистите стрелят по тези цивилни.

Каква е логиката руснаците да стрелят по бежанци? Те ако искат да избиват цивилни няма ли направо да сринат града с ракети и да се приключи? Защо ще чакат жителите да станат бежанци и чак тогава да стрелят по тях? 

Много по-логично е украинските нацисти да не пускат живият си щит да избяга. 

преди 1 час, parmobil написа:

В етимолoгия ли ще затъваме? В Онази книга пише "Кесаревото кесарю"

По-правилно е да се изразиш така - "В превода на онази книга пише Кесаревото кесарю".

Тогава всичко си идва на мястото, макар да съм срещал и израза "цезаровото цезарю", на практика и двете означават едно и също, а именно "На владетеля владетелското"

Това е спечелил и Тервел, уважението да бъде наречен владетел.

преди 9 минути, insec написа:

Бравос, готов си за цар. :lol6:

Нали ти казах кои се хилят когато не са в състояние да разберат, какво им се казва?

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Ко стана Логико, зехте ли Киев ?

Не знам, ама понеже знам че ти си там и бориш жужето с гола гръд и чифте пищови искам да питам: Какво стана с офертата към руските пилоти сами да кацнат, щото не можете да ги свалите? Някой от тях взе ли вече милионче? Поне някое хеликоптерче за 500 000$ ?!? 

Украйна дава 1 млн. долара на всеки руски пилот, предал се със самолета си

преди 2 минути, andiay написа:

Нали ти казах кои се хилят когато не са в състояние да разберат, какво им се казва?

то коментара ти щото бил към мен :lol6::lol6::lol6:

Ехааа тоя форум е велика раута братче, имало българска империя а аз да не знам?

преди 29 минути, Джугашвили написа:

Кралица Виктория се е водела императрица на Индия, но кралица на Англия!!! 

Според мен бъркаш много термините. Титлата в индийската империя е раджа и кралица Виктория най-вероятно е имала и тази титла. 

Англичаните са казвали император и на китайския владетел и на японския владетел, което не е много правилно. Все едно индийците вместо княз да казват на Фердинад раджа.

Редно е всеки владетел да се нарича с правината титла.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.