Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Даже се фана на бас, заложи за победа на Русия над Украйна.

И ще спечели.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, БаалБек написа:

Той се забавлява

И претендира, че е чел Параграф22.

С неговия английски и боя не може да си изпроси

преди 1 минута, ncl написа:

И ще спечели.

Искаш ли и ти да спечелиш ?

Казвай сумата, аз покривам.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Също като онези "трупове" в Буча.

А имаме експерт. Психар, упс пардон, психопат, оф не - психолог. Ама май е само снимкаджия, но Гуру. Търсят му съветите и си тръгват щастливи - кой разбрал, кой не...:cool:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Бог си. Много добре описано. И даже има и конкретика. Слава тебе Анди....

Тцъ, нищо божествено няма в мен...

А щом това, което съм написал, нищо не ти говори...

Всеки разговор на тази тема с теб е невъзможен...

Не че ме изненадва де...

Търси с гуглето, какви са разликите...

П.С. Ай да са напраа на самарянин...

Регулации и липса на такива...

Данъчна политика...

Социална политика...

Юридическа политика...

Останалите открий сама...

А след това открий кои неща към кой точно вид капитализъм водят - либерален, корпоративен, олигархичен, държавен, "див", "питомен", смесен и т.н.

Познание не може да ти се налей насила, ако нямаш желание...

преди 3 минути, БаалБек написа:

Търсят му съветите и си тръгват щастливи

Мене ако питаш, той търси слушатели да си даде съветите...

преди 19 минути, Banesc написа:

има влак и магистрала с 80 км в час за 4 часа са там

вече са  там 

пътят  е  равен на времето по скорастта учете  физика и математика 

Съмнява ме там да си носят нещата по железница. Лесна мишена, никакво криволичене и т.н.

преди 7 минути, andiay написа:

търси с гуглето, какви са разликите...

е ти това прави до сега...Чакам отговор ехеее, ама както и да е..

преди 7 минути, andiay написа:

Регулации и липса на такива...

Данъчна политика...

Социална политика...

Юридическа политика...

Останалите открий сама...

А след това открий кои неща към кой точно вид капитализъм водят - либерален, корпоративен, олигархичен, държавен, "див", "питомен", смесен и т.н.

Браво, много сбито и пълно с логически съждения и пояснения. Заработи си довечера от жена ти едно "коленце". Справи се добре с усилията на американската световна мрежа. ;)

Ама вместо да се излаг..пардон забавляваш. Хубаво е да си щракаш снимките и да им се наслаждаваш как хубаво изглеждат в цифровото пространство.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

И претендира, че е чел Параграф22.

С неговия английски и боя не може да си изпроси

Мда, чел съм и "Параграф 22" и "Catch 22"...

И двата филма съм гледал, Арт Гарфънкъл ме накара да го направя...

Ако искаш може да разговаряме на английски, поне виртуален бой ще отнесеш...

Не че на български не го отнасяш...

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Искаш ли и ти да спечелиш ?

Казвай сумата, аз покривам.

Аз ти предложих и пари - не щеш...

Предложих да направя същото, което искам от теб - не щеш...

Е, верно е, че аз бягам от облога, нъл тъй...

Депутатът от Молдова Оазу Нантой е убеден, че за цяла Европа и в частност за Украйна и Молдова не може да има гаранции за сигурност без „военното поражение на режима на Путин“.

„Всякаква демагогия за преговори с Путин е безсмислена… Само военно поражение на този режим може да създаде предпоставки за разпадането на тази система в средата на Русия и да спаси европейската цивилизация от осъществяването на шизофреничния сценарий. Само военното поражение на режима на Путин е гаранция за сигурността на Република Молдова и европейския континент“, каза той.

П.С. Губернаторът на Омска област Александър Бурков заяви, че регионът няма пари да плати на мобилизираните граждани. Той също така отбеляза, че регионът има бюджетен дефицит от над 13 милиарда рубли. В тази връзка Бурков предложи да прехвърли тежестта върху бизнеса, като „настоятелно препоръча” да плаща на мобилизираните сума, равна на месечна заплата. Ако парите не бъдат намерени, тези момчета сами могат да дойдат при бизнеса.

Още една новина:

Руските военни кореспонденти сега разобличават престъпната руска армия на високо професионално ниво.

Александър Коц засне просто великолепен репортаж с просто истински "герой", достоен да стане символ на руската "специална операция" - позивната "Канибал" (!), преди началото на руската инвазия - директорът на гробището в Русия (!), тук го направиха командир на взвод от руската пехота и той каза, че от 19 септември 7 души от 23 са останали живи във взвода, така че "Канибалът" с такъв съответен позивен се обръща към руснаците: "Елате, не се страхувайте, ние ще победим заедно, трябва само да оцелеем при първата атака!" Това не е просто пропаганда - това е истинско пророчество за това, какво ги очаква руснаците в Украйна, гробаря "Канибал" и доставчика на клиенти за "Канибал" Коц.

Паническите сюжети на руски пропагандисти показват колко шокирани са руските информационни войски, които се координират и финансират от руското Министерство на отбраната.

kots.png

току-що, БаалБек написа:

е ти това прави до сега...Чакам отговор ехеее, ама както и да е..

Браво, много сбито и пълно с логически съждения и пояснения. Заработи си довечера от жена ти едно "коленце". Справи се добре с усилията на американската световна мрежа. ;)

Ама вместо да се излаг..пардон забавляваш. Хубаво е да си щракаш снимките и да им се наслаждаваш как хубаво изглеждат в цифровото пространство.

Моме, за разлика от теб не ми се налага да заработвам нищо...

На теб ти се налага, но пък не умееш...

Всеки със съдбата си...

Преди седмица си пощраках доволно, този уикенд най-вероятно пак, поне към момента дават благоприятна прогноза за Рила и Пирин...

Не ме мисли мен и моите забав..., упс, пардон "излагации"...

Мисли как ти да не се излагаш толкова...

Какво имаш предвид под "усилията на американската световна мрежа" не знам, а и силно се съмнявам, че и ти самата можеш да обясниш...

А снимки в цифров вид не харесвам особено, тези които харесвам от своите са в рамки на стената...

Чуждите купувам в албуми...

Дал съм ти достатъчно насоки сама да откриеш прилики и разлики на различните видове капитализъм...

Ако искаш търси и се ограмотявай, ако не искаш живей си с илюзиите, че си грамотна...

Мен това не ме касае по никАкъв начин...

Когато и на когото е трябвало съм обяснявал подробно, който и когато е трябвало ме е оценил, въз основа на обясненията ми...

Твоето мнение или оценка за моите знания не е релевантно, най-малкото...

Но не ми пречи и да продължаваме с тази безсмислена комуникация...

Винаги ми е било забавно да си бъбря с теб...

преди 17 часа, BANKATA написа:

НАТО дори не праща сериозни подкрепления на украинците. Цял живот наливат пари в армията си за да може да се бие с НАТО и сега....не могат да се справят с Украйна и подеянията които и дават САЩ. Крайно време е да осъзнаят къде им е правилното място.

Руснаците с тези пари които хвърлиха за тази война щяха да купят цяла Украйна барабар с Молдова. Ама....толова си могат. Сега да си сърбат попарата която си надробиха.

Като говориш по тази тема, по добре казвай "САЩ", като говориш относно НАТО. САЩ и НАТО са едно и също нещо под две различни имена. По-точно, "НАТО" е синоним на военния индустриален комплекс на САЩ, както и армията им. НАТО е просто екстензията на американската армия в Европа.

Когато една държава влезе в НАТО, нейната армия или се скопява (виж Българската армия), или минава под контрола на САЩ - така САЩ могат да карат други държави да им пращат "подкрепления" във воините в Средния Изток.

САЩ нямат интерес войната в Украйна да свърши бързо. Колкото по-дълго продължи войната, толкова по-добре.

Колкото по-дълго продължи войната, толкова повече ще се дестабилизира пазарния дял за изкопаеми горива на Русия в Европа. Това ще е от полза на петролно-доларовата хегемония когато американските имперски компании дойдат в ЕС и прекратят икономиката ни.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече "military aid" & "humanitarian aid" ще се дава на Украйна. Тъй като тези два термина буквално означават "loans", това ще увеличи дълговото задлъжняване на Украйна спрямо САЩ. Повече задлъжняване = по-голямо геополитическо влияние.

Войната в Украйна е прокси война на САЩ срещу Русия, която беше изкуствено разпалена от разширяването на НАТО и изкуствения преврат през 2014г. Тази война не е просто 2 заека с един куршум, а направо 3 заека с един куршум - ЕС, Украйна и Русия.

ЕС - деиндустриализация, залязваща сила на Евро валутата.

Украйна - външен дълг, задлъжняване.

Русия - рушене на експорта от Русия, че да нарасне експорта на САЩ.

Многократно съм обяснявам това в детайли, но никой не слуша и всеки ме подминава. Показвал съм и чуждоезични публикации на тази тема, където е много добре обяснено всичко в много дълбоки детайли.

преди 4 часа, БаалБек написа:

Депутатът от Молдова Оазу Нантой е убеден, че за цяла Европа и в частност за Украйна и Молдова не може да има гаранции за сигурност без „военното поражение на режима на Путин“.

Това е лъжа и е напълно безсмислен, пропаганден термин. Такова нещо като "режима на Путин" не съществува.

В Русия няма "режим". Има само фалшиви новини по amnesty-тата на глобалистите, което е напълно очаквано и разбираемо (поне от интелигентни хора като мен).

Въпросния "депутат" представи ли някакви доказателства в подкрепа на твърденията си, или просто направи някакви твърдения, като някои му повярваха просто защото твърденията му съвпадат с предварителните им убеждения, които са логически и фактимески погрешни?

преди 15 часа, Coco1 написа:

Защо не разбираш написаното !? Сложно е за русороб от интерната. 

ЛибоФта на иранките към комунистическите им вождове първи приятели на Путлер

Може да бъде изображение с 3 души и на закрито

Не знам тези момичета дават ли си ясно сметка на какъв висок риск се излагат................. Това не е за хвалба, а е чисто малоумие!:angry:

преди 17 часа, Coco1 написа:

Защо не разбираш написаното !? Сложно е за русороб от интерната. 

ЛибоФта на иранките към комунистическите им вождове първи приятели на Путлер

Осъзнаваш ли, че от 1989г. насам в Русия няма нито комунизъм, нито социализъм, и че Русия всъщност е капиталистическа държава?

преди 3 часа, FatMan9 написа:

Като говориш по тази тема, по добре казвай "САЩ", като говориш относно НАТО. САЩ и НАТО са едно и също нещо под две различни имена. По-точно, "НАТО" е синоним на военния индустриален комплекс на САЩ, както и армията им. НАТО е просто екстензията на американската армия в Европа.

Когато една държава влезе в НАТО, нейната армия или се скопява (виж Българската армия), или минава под контрола на САЩ - така САЩ могат да карат други държави да им пращат "подкрепления" във воините в Средния Изток.

САЩ нямат интерес войната в Украйна да свърши бързо. Колкото по-дълго продължи войната, толкова по-добре.

Колкото по-дълго продължи войната, толкова повече ще се дестабилизира пазарния дял за изкопаеми горива на Русия в Европа. Това ще е от полза на петролно-доларовата хегемония когато американските имперски компании дойдат в ЕС и прекратят икономиката ни.

Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече "military aid" & "humanitarian aid" ще се дава на Украйна. Тъй като тези два термина буквално означават "loans", това ще увеличи дълговото задлъжняване на Украйна спрямо САЩ. Повече задлъжняване = по-голямо геополитическо влияние.

Войната в Украйна е прокси война на САЩ срещу Русия, която беше изкуствено разпалена от разширяването на НАТО и изкуствения преврат през 2014г. Тази война не е просто 2 заека с един куршум, а направо 3 заека с един куршум - ЕС, Украйна и Русия.

ЕС - деиндустриализация, залязваща сила на Евро валутата.

Украйна - външен дълг, задлъжняване.

Русия - рушене на експорта от Русия, че да нарасне експорта на САЩ.

Многократно съм обяснявам това в детайли, но никой не слуша и всеки ме подминава. Показвал съм и чуждоезични публикации на тази тема, където е много добре обяснено всичко в много дълбоки детайли.

Това е лъжа и е напълно безсмислен, пропаганден термин. Такова нещо като "режима на Путин" не съществува.

В Русия няма "режим". Има само фалшиви новини по amnesty-тата на глобалистите, което е напълно очаквано и разбираемо (поне от интелигентни хора като мен).

Въпросния "депутат" представи ли някакви доказателства в подкрепа на твърденията си, или просто направи някакви твърдения, като някои му повярваха просто защото твърденията му съвпадат с предварителните им убеждения, които са логически и фактимески погрешни?

Имаш способността да пишеш много, а да не казваш нищо.

Дълги редове с налудничеви конспиративни теории на които хващате дикиш.

А нещата винаги са прости. Путин е изперкал.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Осъзнаваш ли, че от 1989г. насам в Русия няма нито комунизъм, нито социализъм, и че Русия всъщност е капиталистическа държава?

Нищо не знаеш за Русия.

Никакъв капитализъм няма в Русия.

Ха-ха-ха, прехвалените и "високотехнологични" кравари не могат да минат без руска помощ и се принудили да включат руска астронавтка в екипажа на ракетата си :lol6::lol6::lol6:

Watch the Crew-5 mission blast off on a SpaceX rocket

Цитат

Екипажът включва астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада. Ман ще влезе в историята като първата местна жена от НАСА, изстреляла се в космоса. Тя също така ще бъде първата жена командир на капсулата на екипажа Dragon. Анна Кикина от Роскосмос ще бъде първият руски космонавт на SpaceX Crew Dragon. Астронавтът на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) Коичи Ваката също ще се присъедини към полета.

:lol6::lol6::lol6:

ПП: Сега разбрахте ли защо тези дни в изказванията си Мъск направи този завой към Русия? Ми не може без руснаци бре, просто без тях не може да се мине :angry:

преди 27 минути, ivottoshev написа:

без руска помощ

И къде я видя тая помощ и то баш за SpaceX? Иначе си имат договори НАСА и Роскосмос за размени мисии

преди 4 часа, Anneliese написа:

Не знам тези момичета дават ли си ясно сметка на какъв висок риск се излагат................. Това не е за хвалба, а е чисто малоумие!:angry:

Какъв риск? Да не държат гранати?

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Защо се криеш от мобилизация в комунистически Рашистан ?

преди 11 часа, attj написа:
преди 11 часа, miro20 написа:

Ало фейкомета, да ти навра отново фактите.

Всички жертви в Донбас са по една единствена причина - рашисткото вторжение , анексии и цепене на територии .

Точно ти следва да си наясно какво означават гласуваните решения в двете камари на парламента на РФ.  Нужно ли е да ти се разясняват последствията за тези в Киев?   

Последствията са нула, зеро, ноль. Украйна ще си възстанови нарушените от Рашистан, граници , пък ако онези талибани в Кремъл  нека си приемат укази за анексиане ако ще и на Тексас :) 

току-що, miro20 написа:

Последствията са нула, зеро, ноль. Украйна ще си възстанови нарушените от Рашистан, граници , пък ако онези талибани в Кремъл  нека си приемат укази за анексиане ако ще и на Тексас :) 

Междувременно цените в Украйна продължават да растат, което най-плачевно засяга платежоспособността на населението, чиито заплати вече са намалели с 27% в условията на галопираща инфлация, както се вижда от последния доклад на Националната банка на Украйна.    В същото време се съобщава, че помощта за Украйна от страна на западните партньори е намаляла.     Очевидно никой не вярва, че Украйна ще върне парите, включително и защото много се съмняват, че Въоръжените сили на Украйна ще спечелят. Чуждите медии, включително американските мейнстрийм вестници и списания, могат да пеят колкото си искат за привържениците на незалежността, но икономистите имат свои собствени и много по-точни източници.  Крим и Донбас няма как да плащат дълговете на тези в Киев.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.