Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, attj написа:

Едни 5 милиарда долара от САЩ финансираха Майдан с цел бъдеща демокрация.  Така Украйна бе употребена за интересите на САЩ.  Янките командват НАТО и ЕС.   За тях е нежелателно сближаване на РФ с ЕС.  Затова създадоха украинската криза.  Разединение в Европа е изгодно единствено на САЩ.  

Това пак са твърдения от Масква.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Това е най-малкото, което може да направи.

Не е само това. Ще се разпадне на части. Но после. За сега ще върне Крим и Донбас и ще плати репарации.

И тукашните тролове твърдят разни неща. Също като Гьобелс след Сталинград и Курската дъга. Оня пиндос какво ще ни обяснява? Да си дига мазния задник и да засяда в пентагона. Тяхното присъствие е вредно за света и България.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това пак са твърдения от Масква.

Така мислят милионите руснаци в Донбас и в Крим.  Маруся е от Донецк.   Също така те много съжаляват, че глупавите бандеровци пак допуснаха  да бъдат употребени. Сега се готвят да им търсят наказателна отговорност с лихвите.   Доживяха Русия да се намеси.  

преди 11 минути, absurt написа:

Ето какво, неграмотнико! В Украйна има българска диаспора- прочети какво значи. Това им е Родината, а не са избягали като теб, че да се посадят поединично някъде на готово.Тези 24 хиляди в Русия са като теб- останали по някакви си техни, частни причини. Прави разлика между етнос и гражданство по рождение.

Вече много ти стана и почна да колиш и бесиш.. придържай се към добрият тон. Както аз се придържам и не съм те обидил. На ти можеш да ми говориш, няма проблем. Въпреки, че не се познаваме

Следващият път вече наистина ще те докладвам. То не бяха обиди, нападки, подигравки, сарказъм...

Пък, ако няма реакции, ще те третирам като руски трол.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Руско-турска_война_(1828_–_1829)

Ето прочети това, явно не познаваш историята на България.

преди 4 минути, tonit1968 написа:

Имаш пределно го;яма фантазия.

Нали помагаше уж на САЩ във войната с Афганистан.

Какво стана, победихте ли, или оставихте на талибаните оръжие за ендесе милиарда ?

Никой няма да прости на Зеленски и украинските преговарящи ако отстъпят и сантиметър украинска земя. Ще ги разчекнат с коне и ще ги обесят за ашаците.

В Украйна вече е ясно, че руската армия е победена, и никой украински политик няма да посмее да вземе подкуп в замяна на украинска земя или пари за репарации.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не е само това. Ще се разпадне на части. Но после. За сега ще върне Крим и Донбас и ще плати репарации.

Аха, Крим и Донбас са само територии, според наци-поклонниците? Там няма хора и техните искания нямат значение. Важни са мераците за нов ред на нацистите. Години на  ред тормоз върху рското население, докарало ги до бунта и обявяването на автономия, плюс още 8 години терор, за яхниените патриоти зад клавиатурите, нищо не са. 

преди 1 минута, absurt написа:

Аха, Крим и Донбас са само територии

Ами Русия загуби войната, не виждам вариант, на загубилия да се даде територия.

В този смисъл няма как да се запишат други условия в договора за капитулация на Русия, освен връщането им заедно с Крим в състава на Украйна.

За русоробите, руските тролове. Които са същите фанатици, както тия с короната.

https://politika.bg/bg/a/view/v-rusko-turskata-vojna-ot-1828-1829-g-100-000-nashenci-emigrirat-sled-neuspeshno-vystanie-89437

Новината идва като отрезвяващ шамар за българските революционни водачи, защото в мирното споразумение не се обсъжда по никакъв начин съдбата на българското население в Османската империя.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

За център на въстанието е определен град Котел, откъдето да се разгърне въстаническата дейност според установения план. В първите дни на април 1830 г. Георги Мамарчев, начело на отряд от 500 души пристига в града, където обаче последва нов отрезвяващ шамар, нанесен му от руския майор Кирилов, който с 200 души казаци очаква Мамарчев с нареждания за неговия арест.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Десетките хиляди семейства се заселват в Бесарабия, където в областта Буджак създават своя малка България. Основавайки нови селища, те им дават имената на родните си селища от България, от които идвали, запазвайки поне тази крехка връзка с изгубената си родина.

Украйна като капитулира и Донецк и Луганск минат към руската федерация като почнат да текат реки от мед и масло към тях ум ще им зайде.

https://bnr.bg/horizont/post/101617164/fainenshal-taims-ostin-shte-se-opita-da-ubedi-balgaria-da-predostavi-na-ukraina-raketni-kompleksi-s-300

Продажни идиоти - и Киро тъпото, и Радев, и цялото назначено Правителство!

Ставаме мишена!

Няма ли кой да му бие два шамара и да го нае*е тоя канадски съединител бре!?

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

преди 1 минута, BANKATA написа:

Украйна като капитулира

Как точно ще капитулира ?

Русия вече договаря своята капитулация.

Ако се забавят, армията на рашките ще бъде и без това изтласкана от Донбас и Крим.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

За русоробите, руските тролове. Които са същите фанатици, както тия с короната.

https://politika.bg/bg/a/view/v-rusko-turskata-vojna-ot-1828-1829-g-100-000-nashenci-emigrirat-sled-neuspeshno-vystanie-89437

Новината идва като отрезвяващ шамар за българските революционни водачи, защото в мирното споразумение не се обсъжда по никакъв начин съдбата на българското население в Османската империя.

Преди рускотурската освободителна война между Русия, Австоу-Унгария и има райхщадско споразумение  и лондонско споразумение и будапещенско споразумение в които се разбират Русия, Австро-унгария и великобритания какво ще стане със земите на балканите. 

Сигурен съм че и преди тази война е имало споразумение между Русия и Австроу-Унгария какво се случва с Турция при евентуална загуба.

В България много се мрази берлинския конгрес, ама той прилага договорите от горните три споразумения, Санстефанският мирен договор е временен.

преди 34 минути, Реджеп Иведик написа:

Виж сега.

Русия, като победена страна, не само ще върне Крим и донбас, но ще плати възстановяването на разбитата инфраструктура в Украйна.

Какво ще запишат в договора, за да удовлетворят Блинкен, който иска Путин да запази лице, е отделен въпрос.

Русия няма с какво да спре украинската армия вече. Условията са капитулация на Русия и изтегляне на руската армия от международно признатите граници на Украйна.

Аз само да вметна към твоя коментар. Украйна няма МЕЖДУНАРОДНИ ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ, което е основната причина да не бъде приета от НАТО. Отбелязвай ги правилно тези неща, защото са много важни в международната политика и то в това, тази държава да участва или да бъде приета в някакъв съюз. Отново постът ми е към теб, защото пропускаш много съществена грешка. За логика, не говори защото ако всички световни политици имаха такава, като твоята, до сега да сме на съвсем друго дередже. Независимо от всичко, аз пак си те уважавам. Ще ми се по приятелски да си коментираме .

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Вече много ти стана и почна да колиш и бесиш.. придържай се към добрият тон. Както аз се придържам и не съм те обидил. На ти можеш да ми говориш, няма проблем. Въпреки, че не се познаваме

Следващият път вече наистина ще те докладвам. То не бяха обиди, нападки, подигравки, сарказъм...

Пък, ако няма реакции, ще те третирам като руски трол.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Руско-турска_война_(1828_–_1829)

Ето прочети това, явно не познаваш историята на България.

Не ми пука как ще ме третираш. Неграмотен си и не можеш да направиш елементарно логическо заключение.. Даваш ми да видя къде са се изселили българите. Ами, виж и ти, бе- те и досега са си там, а къде са границите и как се казва държавата сега, е друг разказ. Виж къде е Одеса, виж Бесарабия къде е. Там са повече от 2 века. Това е Родината им, пак ти го пиша, дано вденеш. 

преди 8 минути, BANKATA написа:

Преди рускотурската освободителна война между Русия, Австоу-Унгария и има райхщадско споразумение  и лондонско споразумение и будапещенско споразумение в които се разбират Русия, Австро-унгария и великобритания какво ще стане със земите на балканите. 

Сигурен съм че и преди тази война е имало споразумение между Русия и Австроу-Унгария какво се случва с Турция при евентуална загуба.

В България много се мрази берлинския конгрес, ама той прилага договорите от горните три споразумения, Санстефанският мирен договор е временен.

Абе, кой ти гледа малка България? Да ще седнат големите сили и ще почнат, абе там в България, така, така и така. 😁 Мечти. Всеки си гледа интереса.

https://segabg.com/hot/category-foreign-country/rusnacite-sa-shok-skoka-na-cenite

Руснаците са в шок от скока на цените

Данъчната служба позволи на магазините да не пускат касови бележки - заради дефицит на хартиени ленти

Според данни на Росстат само за седмица - от 5 по 11 март, цените са се увеличили с 2,09%. Значително са поскъпнали хранителните продукти. Захарта, която в момента изчезва от рафтовете, е поскъпнала с 12,7%. Солта е поскъпнала с 2%, доматите - с 12,2%, бананите - с 11,3%, а какаото - с цели 60%. Това е най-голямото поскъпване от 1998 г. насам.

преди 3 минути, absurt написа:

Не ми пука как ще ме третираш. Неграмотен си и не можеш да направиш елементарно логическо заключение.. Даваш ми да видя къде са се изселили българите. Ами, виж и ти, бе- те и досега са си там, а къде са границите и как се казва държавата сега, е друг разказ. Виж къде е Одеса, виж Бесарабия къде е. Там са повече от 2 века. Това е Родината им, пак ти го пиша, дано вденеш. 

И ако има проблеми с украинците, с нацистите, според теб пак там ще стоят? Ако нацистите им палят през ден къщите, ги колят. Пак там ли ще стоят? С векове?

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако се забавят, армията на рашките ще бъде и без това изтласкана от Донбас и Крим

Как?Не четеш ли западни медии?Те са обречени да останат там!От санкциите  касапите нямат гориво да се приберат в Москва!Завинаги остават!

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Ами Русия загуби войната, не виждам вариант, на загубилия да се даде територия.

В този смисъл няма как да се запишат други условия в договора за капитулация на Русия, освен връщането им заедно с Крим в състава на Украйна.

Защо на загубилият да се дава територия? Три автономии има, хората там да се изгонят от териториите ли, да се унищожат ли или да се принудят отново да живеят под терора на нацитата? Това е въпроса за тях. Хайде, Путин не го било интересувало, че ги терорят, а бил искал природните богатства на Украйна. Това е най- големия виц, ама нейсе. Та, "демократите- нацисти", клоуна- президент и янките- миротворци, интересува ли ги? Силно се съмнявам. 

преди 17 минути, Kolev72 написа:

Аз само да вметна към твоя коментар. Украйна няма МЕЖДУНАРОДНИ ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ, което е основната причина да не бъде приета от НАТО. Отбелязвай ги правилно тези неща, защото са много важни в международната политика и то в това, тази държава да участва или да бъде приета в някакъв съюз. Отново постът ми е към теб, защото пропускаш много съществена грешка. За логика, не говори защото ако всички световни политици имаха такава, като твоята, до сега да сме на съвсем друго дередже. Независимо от всичко, аз пак си те уважавам. Ще ми се по приятелски да си коментираме .

Господин Колев,

тогава това какво е? 

Тайната вечеря ли? 1991 година.

https://darik.news/преди-30-години-една-ловна-хижа-в-ссср-бе.html

facebook_c2f2ed368eefc7f2cfe256ce67b9d7e

Бивш редактор в ТВ Марина еди-коя си влиза със собственоръчно написан плакат...Сега да разгледаме какво е написано на плаката...

На плаката пише NOWAR...на английски такава дума няма...

Написано е "Здесь ВАМ врут"...на руски е обаче "Здесь ВАС врут"...

Написано е SANS A9AINST...Не знам на какъв език е, но не е на английски...По смисъл би трябвало да е STAND AGAINST...(призив).

Разбрахте ли защо е бивша редакторка?!

Това, което ме тревожи сега е, че САЩ виждат, че санкциите и заплахите не работят срещу Русия.Какво може да се обърка!Говорят за някъкви ядрени кодове!

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Господин Колев,

тогава това какво е? 

Тайната вечеря ли? 1991 година.

https://darik.news/преди-30-години-една-ловна-хижа-в-ссср-бе.html

Преди няколко дни, по Тв-то показаха за малко някакъв международен политик, който каза, че Украйна няма подадени документи за нейните граници. Както няма и съгласието на техните съседи, сиреч признаването на тези граници. В тази ситуация Украйна като официална държава не съществува според международната политика. Ако успея да намеря материал, ще ви го покажа.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.