Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 59 минути, miro20 написа:

Това което казват в малкото вече интервюта жителите от там, е че няма неударена сграда.

А театъра събира повече хора в убежището.  както се говори за около 1300 .

Кой го казва и къде се говори? По твоите пропагандни медии? На линка които ТИ СИ дал, не се вижда нито една УДАРЕНА сграда, а ти твърдиш че нямало нито една неударена....

От другата страна също има пропагандни медии, които казват друго:

Мариуполският щаб на "Азов" е в театър пълен със заложници - Даниил Безсонов

Цитат

Но най-важното е, че щабът на украинските бойци се намира в сутерена на Мариуполския драматичен театър, а театралната зала е пълна с цивилни, които се охраняват от 12 бойци от полк Азов, за да не бягат

Честно казано, в случая ми се струва че версията тези хора да са използвани като жив щит е мноооого по-логична и вероятна, от колкото версията това да е безмислен от военна гледна точка акт на геноцид.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, miro20 написа:

Ти се мислиш за такъв, но с нищо не го доказваш.

Няма как по простичко да ти го кажа.

А и си лъжец. Нещо не ми се връзва че не четеш, не гледаш, а повтаряш едно към едно путински опорки и клишета.

Мирча, ако има лъжец тук, то със сигурност си ти.

Защо ли?

Защото си антикомунист само на думи.

Няма как по-простичко да ти го кажа.

Имам много изострен усет точно за това, придобит по време, когато човек, ако го няма, може и да не оцелее.

Ако действително Путин говори това, което казвам аз, то ще излезе, че говори истината, а това хич не ми се вярва.

Силно се съмнявам да е казвал, че е диктатор, който няма друг избор, освен да нападне Украйна, защото в противен случай ще загуби и властта си в Русия.

Казвал ли е такова нещо?

Още когато чух за Майдана коментирахме с приятели, че война рано или късно ще има.

Е, забави се повече, отколкото очаквах, но в крайна сметка се случи.

Признавам, че очаквах да копира американската тактика от Ирак и се изненадах, когато разбрах, че е изпратил първо пехота и танкове.

Което ме кара да мисля, че всъщност целта му е по-продължителни военни действия, без да се интересува разбира се ,от загубите на жива сила и техника.

Крайната му цел е да накара САЩ да се съгласят на реми.

Дали ще успее, това вече е друг въпрос.

Дали ще оцелее във властта, също.

Знам само, че ме е проклел някой китаец и целият ми съзнателен живот премина сред интересни времена.

Пускайте си пропагандните клипчета и статийки, аз наминавам само за забавление.

преди 42 минути, _nib_ написа:

запада се нуждаеше от петнист предател като горбачов....

или поне продажен алкохолик като елцин....

щяха да разграбят природните богатства на Русия и да я разпарчатосат на 20-30 републики....

Точно това им беше мечтата, ама не им се получи.

преди 25 минути, insec написа:

Избор м/у кое и кое? Как така изчисли, че или трябва да превземе Украйна, или ще загуби Русия?

Пак не си разбрал, ама що ли не ме учудва?

Изобщо не иска да превзема Украйна, ако искаше, това вече да е факт.

Сега в Украйна Путин води война срещу САЩ, а САЩ води война срещу Путин.

Руснаците и украинците са просто пушечно месо.

Каквото и друго да твърдят и двете пропаганди.

И на мен не ми допада този факт, но не мога да го променя нито викайки Слава Украини, нито викайки Слава Росии.

Сега разбирам, колко цивилизовани са били някои племена, които при конфликт заставали едно срещу друго, а напред излизали вождовете им и се биели до смърт. Който оцелее ставал вожд и на двете.

Чисто и без излишни жертви.

А сега вождовете седят в палатките си, а го отнасят тези, които нямат никаква вина.

Параноични конспири, непотвърдени с нито един факт. За сметка на това , имаме факта, че Путин иска да разграби природните богатства на Украйна, като я разпарчедосва област по област.

току-що, andiay написа:

🙄 И какво трябва да се брои за победа над САЩ?

п.п. и САЩ не се обявили война на Путин - то и Путин не е обявил война на САЩ, само трепе украинци, САЩ не убива никого.

преди 2 минути, insec написа:

Параноични конспири, непотвърдени с нито един факт. За сметка на това , имаме факта, че Путин иска да разграби природните богатства на Украйна, като я разпарчедосва област по област.

🙄 И какво трябва да се брои за победа над САЩ?

п.п. и САЩ не се обявили война на Путин - то и Путин не е обявил война на САЩ, само трепе украинци, САЩ не убива никого.

За амнайст път, приеми факта, че природата не е отредила да разбираш, какво ти се говори и спри поне да си просиш подигравките.

Ако Путин искаше да сложи ръка на "природните богатства" на Украйна, можеше много лесно да го направи по времето на Майдана.

И имаше голяма вероятност тогава наистина да го посрещнат с хляб и сол.

Казах ти, за кои хора е оправдана наивнист като демонстрираната от теб.

Нали знаеп вица за прасето, Коледата и теорията на конспирацията?

Не всичко, което ти изглежда теория на конспирацията е такова, както и не всичко, което ти го представят за истина е такова.

Навсякъде по света имат свое Министерство на Истината, просто на повечето места не оповестяват този факт на всеослушание.

преди 22 минути, andiay написа:

....

Да питам пак - кое следва да се брои за победа над САЩ?

п.п. а в Крим нефтените (руски) платформи вече работят, но да се върнем на въпроса, ако може.

току-що, insec написа:

Да питам пак - кое следва да се брои за победа над САЩ?

п.п. а в Крим нефтените (руски) платформи вече работят, но да се върнем на въпроса, ако може.

А аз да попитам пак, ще можеш ли да цитираш мой пост, където дори да намеквам за възможна победа на Рисия над САЩ?

Такъв изход към днешна дата не съществува.

Малиий, направо ще види сметката и на ОПЕК и на Бренд петрола с тея платформи.

Те и нефтените сонди в Долни Дъбник не спират да работят, откакто ги харизаха на ТИМ-иите, ама това по никакъв начин не се отразява на цената на петрола.

И пак да се повторя, нищо че ще ми се наложи и да се амнейстя, ако искаше да вземе "богатите природни ресурси" на Украйна, щеше да го направи по времето на Майданя, а не сега да води тази война.

Ако пък сега му е хрумнало, след някое съновидение, то щеше да прати не танкове, хеликоптери и пехота, а самолетите. И войната вече отдавна да е приключила и той да е сложил влажни ръце на несметните богатства на Украйна.

Убеден съм, че и по въпроса "Живее ли Санта Клаус в Лапландия" също не можеш да дадеш еднозначен отговор.

От една страна осъзнавеш, че вече си голям за подобни приказки, ама от друга страна нали всеки декември по ТВ-то показват как тръгва със шейната от там.

А и щом един мармот завива шоколад....

преди 3 минути, andiay написа:

А аз да попитам пак, ще можеш ли да цитираш мой пост, където дори да намеквам за възможна победа на Рисия над САЩ?

Но аз не питам, дали е възможна или не, а какво би трябвало да представлява. Воюват срещу САЩ на украинска територия, на която няма войскови части на янките и бойните действия реално са срещу украинци - нямат намерение да превземат Украйна, не ги интересуват и ресурсите, ок. Тогава кое следва да се счита за победа над щатите? Целта във всяка война е да се победи противника, противника е щатите, каква аджеба трябва да е тази победа, какво трябва да постигне Путин, за да каже "победих" ?

преди 11 минути, insec написа:

Но аз не питам, дали е възможна или не, а какво би трябвало да представлява. Воюват срещу САЩ на украинска територия, на която няма войскови части на янките и бойните действия реално са срещу украинци - нямат намерение да превземат Украйна, не ги интересуват и ресурсите, ок. Тогава кое следва да се счита за победа над щатите? Целта във всяка война е да се победи противника, противника е щатите, каква аджеба трябва да е тази победа, какво трябва да постигне Путин, за да каже "победих" ?

Оцелях и запазих властта си!

Това е главното, цел №1.

Цел №2 - съгласие за неразполагане на войски на НАТО на украинска територия, съответно неприемане на Украйна в НАТО.

Цел №3 - Договаряне за смекчаване на санкциите.

Цел №4 - неутрален статут на Украйна.

Сигурно има и други поставени цели, но съм убеден, че тези са програма минимум.

Ако ги постигне, значи ще е спечелил, ако не успее да ги постигне, значи ще загуби властта си, което ще бъде абсолютната победа на САЩ.

Това ме кефи при американците от чисто тактически план, как успяват да постигнат целите си мининум, на практика без нито една собствена официална жертва. От морална гледна точка това е отвратително, но от тактическа е брилянтно.

Както казах, цялата тази партия шах е започната още в началото на 90-те и стига да иска, всеки може да я прослед ход по ход.

И САЩ играят с белите фигури.

При това положение и ремито се брои за победа за черните.

И сори, но приключвам с един превод и се оттеглям.

Че и на работа трябва да се ходи след няколко часа.

Казвам го не за друго, а да не решиш, че не мога да отговоря.

Ако си разбрал нещо, разбрал, ако не си, когато ми дойде музата ще поамнайстя.

преди 1 минута, andiay написа:

Оцелях и запазих властта си!

Това е главното, цел №1.

За цел две би трябвало да е, прекратяване на всякакви преговори за присъединяване на Украйна в НАТО - защото просто никой не е казал, че Украйна я приемат в НАТО, за да стане това на украинците им предстои много работа и със сигурност нямаше да се случи в близките десетина години. Санкциите са следствие на войната. И неутрален статут .... че тя си е неутрална. Но това са дребни детайли, като цяло ясно е какво имаш предвид.

Обаче главната цел - откъде дойде това, че Путин ще загуби властта си, а вероятно и живота?

п.п. и тъй като те чакам по половин час за всеки коментар, ще ти прочета отговора утре, че стана късно.

преди 6 часа, _nib_ написа:

колко стотин хиляди са в Ирак?

Top secret! Със сигурност не са колкото може да се прочете някъде, даже и в WikiLeaks, а в пъти повече.

Истината за Украйна в един филм от 2016 г!

ukraine-fire.jpg

Основният акцент на „Украйна в пламъци“ пада върху националистичните движения, участниците, в които по време на Втората световна война, заедно с нацистите, са участвали в масовите убийства на евреи и поляци.

Не се подминава и фактът, че от времето на Студената война те са поддържани от ЦРУ, а през последните години пряко влияят върху мирните демонстрации в страната.

https://vtorifront.bg/article/ukrayna-v-plamci--dokumentalen-film-na-olivr-stoun-ot-2016-video?fbclid=IwAR0ruHff_MvZ3dEQZwjGPv3Nto0_Qy5wYEVP1NsIwyLfCNNG-69NwCc183k

преди 4 часа, andiay написа:

Пак не си разбрал, ама що ли не ме учудва?

Изобщо не иска да превзема Украйна, ако искаше, това вече да е факт.

Руснаците и украинците са просто пушечно месо.

Каквото и друго да твърдят и двете пропаганди.

И на мен не ми допада този факт, но не мога да го променя нито викайки Слава Украини, нито викайки Слава Росии.

Сега разбирам, колко цивилизовани са били някои племена, които при конфликт заставали едно срещу друго, а напред излизали вождовете им и се биели до смърт. Който оцелее ставал вожд и на двете.

Чисто и без излишни жертви.

А сега вождовете седят в палатките си, а го отнасят тези, които нямат никаква вина.

Много ви се иска вината за войната да е в САЩ, но си е изцяло в Путин.

Всички тези обвинения които ги отправяте не са подплатени с нито един факт и аргумент.

преди 23 минути, нушо написа:

Хем не се знае какво е договорено, хем било положително. В банята съм, в банята съм. Къпя се, напълно облечен.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Много ви се иска вината за войната да е в САЩ, но си е изцяло в Путин.

Всички тези обвинения които ги отправяте не са подплатени с нито един факт и аргумент.

Ванка, съвсем теоретично. Ако се появят едни справедливи извънземни и изпарят на момента всички американци на планетата, пак ли ще останеш на тая си позиция?

преди 19 минути, BANKATA написа:

Зависи какъв цвят са извънземните.

Те са теоретични, така че можеш свободно да си представиш какъвто си искаш цвят.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Кой го казва

Е как е, как е, зехте ли Киев ?

Рашистките касапи Крим ще върнат и кръв ще повърнат

Слава Украини !!!

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистките касапи Крим ще върнат и кръв ще повърнат

Слава Украини !!!

Знаеш ли, че почти всички бежанци например от Мариупол потеглят за Русия?  Защо?  Нали уж са граждани на Украйна?   Или са руснаци като тези в Крим?   Властниците  в Киев мислят ли за Одеса, Николаев и за останалите градове?  

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.