Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Ето това е Россия, която познаваме.

Комунизъм.

https://news.bg/int-economics/rusiya-obmislya-natsionalizatsiya-na-sobstvenostta-na-napusnalite-chuzhdestranni-firmi.html

а защо от германия не пращат бензин и олио в българия ?

преди 18 минути, _sirena_ написа:

Ти управлявай двора с кокошките , че да не отидат яйцата в тигана на съседката :D

Хайде , отивам да почивам , че ме чакат тежки военни действия тази нощ !

аз съм роден за  да управлявам  държавата 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Ето това е Россия, която познаваме.

Комунизъм.

https://news.bg/int-economics/rusiya-obmislya-natsionalizatsiya-na-sobstvenostta-na-napusnalite-chuzhdestranni-firmi.html

При тях комунизам, при тебе кретенизъм. Когато англичаните без война се биха за тоалетна хартия ,къде беше да се израдваш? Няма да питам кои сте вие, които я познавате, Русия и колко пъти сте живели там? Или вече започна да си говориш на вие.

преди 3 минути, absurt написа:

При тях комунизам, при тебе кретенизъм. Когато англичаните без война се биха за тоалетна хартия ,къде беше да се израдваш? Няма да питам кои сте вие, които я познавате, Русия и колко пъти сте живели там? Или вече започна да си говориш на вие.

Едното е от паника за неизвестното, корона, а там в Россия всеки знае, защо няма захар. Сахар.

Заради егото на един диктатор. Пут ин.

преди 12 минути, jhoro написа:

Това, че сте неграмотни ....

след тридневно обмисляне, това ли успя да измислиш 🙄

преди 11 минути, Banesc написа:

а защо от германия не пращат бензин и олио в българия ?

Защо да пращат? Има война в България ли? Малко ли пращат българите в и от чужбина в България евро и долари?

Българите в чужбина са най-големият инвеститор на България.

преди 11 минути, absurt написа:

rBVaWVwTI3WAWjtbAABSntHH1YI823.jpg

Къде да ти я пратя?

До коя поща? Софийски пощи?

преди 9 минути, absurt написа:

Няма да питам кои сте вие, които я познавате, Русия и колко пъти сте живели там?

лудииии.jpg

В Съвета за сигурност на ООН руската делегация е предолжила резолюция относно хуманитарната криза в Украйна. Канадците са им тоговорили така:

Това истина ли е, не е ли:

Цитат

преди 13 минути, insec написа:

след тридневно обмисляне, това ли успя да измислиш 🙄

Не виждаш ли, че не съм влизал във форума? Или караш по инерция - хапеш наред, без да гледаш.

преди 1 минута, jhoro написа:

Не виждаш ли, че не съм влизал във форума?

Гледам вчера си бил и във вторник, и във понеделник. И някак неграмотниците излязохме баш тия, които твърдят, че според не- руския прочит на българската история България е била империя - думичка не рече на ония, които върло се съпротивляват, от което се подразбира, че са грамотни.

преди 2 минути, insec написа:

Гледам вчера си бил и във вторник, и във понеделник. И някак неграмотниците излязохме баш тия, които твърдят, че според не- руския прочит на българската история България е била империя - думичка не рече на ония, които върло се съпротивляват, от което се подразбира, че са грамотни.

От „Тапаталк“ гледам, но трудно пиша.

А упрекът ми беше точно към „неграмотниците“, които твърдят, че България е нямала „император = цар“.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Според тайните служби на САЩ в Украйна 7000 руски войници са били загинали и те не знаят защо, от които 3 генерала. И те не знаят защо.

21 000 слава Богу са ранени, но пък живи.

https://www.bz-berlin.de/welt/putin-will-sein-land-saeubern-und-laesst-russischen-top-general-festnehmen

Диктаторите винаги се оправдават с други и никога не биха признали вината си. Ако войната продължава с този темп в Русия ще има много подобни арести, понеже винаги някой друг им е срал в гащите. Дори и да губят не биха изтеглили войските си понеже егото им винаги е много голямо.

Ехх

преди 1 минута, jhoro написа:

От „Тапаталк“ гледам, но трудно пиша.

А упрекът ми беше точно към „неграмотниците“, които твърдят, че България е нямала „император = цар“.

Ок, но цитираш нас - инак да, но още от първия ми коментар уточних, че не искам да размивам темата със съвсем друга тема. Признавам си само, че съвсем умишлено подхвърлих това в контра на твърденията, как руснаците ни пазели историята, като очите си - нито я изопачавали, нито я манипулирали, нито мозъци промивали. Уточнението ти съвпада напълно, с това което и аз съм чел - в онази историческа епоха и обстоятелства цар и император са тъждествени понятия. Деликатния момент е конотацията, с която се възприемат тези две понятия в изучаващите история - все пак говорим за деца, крехка възраст, изграждане на светоглед и т.н. Щом не е проблем (от историческа гледна точка) в учебниците ни да пише "царство", то защо да е проблем да пише "империя" - и те тука вече русоробите надигат знамето на протеста. Променихме в учебниците от "османско робство" на "османско владичество", ала за прехода от царство към империя, нещо мастилото ли свърши, в отпуска ли излязохме.

преди 4 часа, attj написа:

Доказват колко НАТО е задължително.

Ко речИ????

Asterix and Obelix: God Save Britannia

Британия бе помилвана от римския император. :) Ние пъ разбрахме к'во е страх ... :)  

Наздраве!

Asterix and Obelix: God Save Britannia

:) 

Един изключително интересен анализ!

Може би, Зеленски е най-добрият актьор, Путин най-великия стратег, а двамата взети заедно пишат човешката история днес!

За мен тази война започва да дава очертания и яснота! Гледайки само фактите без емоции, то за мен лично се разкрива друга картина!

e0303edbb_putin_zelenskiy.jpg?resize=600%2C336&ssl=1

Зеленски може и да блъфира НАТО и ЕС, но може и никога да не е бил против Путин. Може би, Зеленски е най-добрият актьор, Путин най-великия стратег, а двамата взети заедно пишат човешката история днес! Гледайки какво се случва(поне от промени в законите и на двете държави, относно износ и обработка на зърно, метали и т.н, които бяха приети преди повече от година) и анализирайки ползите и загубите от тази война, то постигнатото до момента, говори за плануваното!

Тази война е била тактически отлично планирана преди да речем 3-4 години, с хирургическа точност изпълнена и осъществена с парите и ресурса на ЕС и НАТО, без те самите да го осъзнават!

Какво постигнаха до тук ли? Русия и Украйна съвместно създадоха световна инфлация, вдигнаха цените на горивата и газа, на метала и металните изделия, на дървесината, зърното, житото и производните им продукти(преди войната бяха достъпни и евтини, тепърва ще бъдат скъп и трудно достъпен лукс).

По много хитър начин Путин отърва Русия, а в бъдеще и Украйна, от чуждите банки(тази своя мечта, дори и Хитлер не е успял да осъществи, защото реално тя го проваля и събаря), накара ги да си тръгнат по собствена воля, което предполага, че и да искат не биха могли да се върнат! Русия започва сама да печата парите си, колкото си иска и колкото им трябват. Практически заработи системата и с виртуална Рубла! Путин издаде указ, с който наложи всички разплащания за Руски стоки да бъдат само и единствено в Рубли! На практика Путин опрости всички потребителски, ипотечни, малки фирмени кредити отпуснати от чуждестранни банки на Руските граждани на стойност до 10 000 000 рубли на калпак(е как да не го подкрепя народа му след това!) Така с чужди пари направи народа си по-богат и без да им се налага да връщат кредити цял живот!

За обслужване на кредитите ( теглени от едрия бизнес и олигарсите) на сумите над 10 000 000, отваря сметка на името на кредитодателя(без да, се изисква съгласие на кредитора) в Руската Народна Банка-така си напълни и хазната! Демек хем, кредитите се обслужват, хем парите си остават в полза на Русия! Върна си всички Руски акции за без пари!

Прочиства нео-нацистите, които са финансирани от USA.Показа и разруши част от Американските биолаборатории, които наброяват повече от 154 в цял свят, чрез които USA извършва геноцид над човечеството! Върна им „заразените участници в експериментите“(предимно затворници, които бяха пуснати от затворите и разбягали се из цяла Европа) като писмо без обратна разписка!

Тепърва виждаме началото на края на американският долар, изобщо като валута! И Путин и Зеленски целенасочено и супер последователно действат за унищожението на долара, на Американското правителство, разпада на НАТО и ЕС(свали с факти доверието в тях и показа истинското им лице-двуличие и двоен стандарт). Така спечели симпатии и подкрепа от страните(без значение от религията им), които са били унищожавани и ограбвани от USA, чрез НАТО.

Въоръжи всеки Украинец с НАТО-вско оръжие, което в последствие доброволно се предава от населението на войниците на Кадиров за Русия. Направи част от Руското население (така наречените Украински емигранти) Европейци, без да им се налага членство в ЕС и Нато, като по този начин ще превземе в дългосрочен план цяла Европа, и то директно от вътре!

Тепърва ще се разширява не само силата а и територията на Руският съюз! До скоро мислех, че света се е разцепи на две, за Русия или за Украйна, но реално целия свят е обединен! Без значение за кой си, на коя от двете страни симпатизираш или помагаш, все подкрепяш с позицията си единен Славянски народ! Така или иначе от тази война в момента икономически, отвсякъде печелят и Путин, и Зеленски, и техните съюзници! Ще се окажат по-умни и последователни от всички Европейски и Американски „умници“ и „вождове“ взети накуп….

Ами евала, по велик стратег от Путин, и по-велик актьор от Зеленскии, не е имало в човешката история! Зеленски играе уж ролята на „ревящия глупак“, но той има дарба да убеждава, и дар слово, с които направи това, което никой друг не би могъл да направи! Украинска инфраструктура не се бомбандира, водни хранилища и водопреносна мрежа незасегнати, електрическите централи са под контрол и не се пипат!

Загубите за Русия и Украйна се изразяват в малък процент загуба на човешки фактор-убити цивилни граждани и воени, което е неизбежно по време на война, но сравнена с която и да е друга война са нищожен като % загуба!

Диана Стоянова

https://svobodnoslovo.eu/може-би-зеленски-е-най-добрият-актьор/

преди 2 часа, Banesc написа:

Само толкова ли ? Твърде скромно изказване от твоята персона ! Ти си роден да управляваш Вселената !  :cool:   :party4:

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Защо да пращат? Има война в България ли? Малко ли пращат българите в и от чужбина в България евро и долари?

Българите в чужбина са най-големият инвеститор на България.

rBVaWVwTI3WAWjtbAABSntHH1YI823.jpg

Къде да ти я пратя?

До коя поща? Софийски пощи?

евро и долари не се ядът трябва си олио

черни фланелки с къс ръкав не нося

ако може бяла

преди 11 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Само толкова ли ? Твърде скромно изказване от твоята персона ! Ти си роден да управляваш Вселената !  :cool:   :party4:

българия на три вселени 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.