Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 минути, andiay написа:

Явно пак трябва да се повтарям...

Уффф...

Това за което говориш ми е ясно и без да съм наясно с пълните техн. подробности...

Но... това е прикрита цензура и прикрита форма за манипулиране на обществените нагласи...

Съществува откакто съществуват организирани човешкки общества...

Разликата е само в използваните средства...

А аз ти говоря за нещо съвсем различно...

Официализиране на цензурата чрез налагане на административни и нормативни актове...

Нещо, което постоянно се ползва като аргумент, и то с право,  срещу тоталитарните режими...

Пак ще цитирам една фраза на Русо....

"Свободата не означава да правиш, каквото си искаш, а означава да не ти се налага да правиш това, което не искаш"...

Никога не съм гледал RT, но най-вероятно няма да съм съгласен с повечето неща, които се приказват там...

Но... това не означава, че приемам забраната на достъпа към нея....

Както не бих приел и забрана на която и да е медия, независимо от съдържанието й...

Кое е "фейк" и кое не е, не може да бъде "официализирано"...

Това е въпрос на лична преценка...

Обективната лична преценка е въпрос на образование...

А дори и необразован човек може да се образова по трудния начин - проба/грешка...

ЕмпЕрично, дет са вика...

Не става със силово налагане на "правата вяра", без значение каква е тя...

Минал си по тоя път със силовото налагане на "правата вяра", така че няма как да не разбираш, какво ти казвам...

Амк точно нашият "спор" с теб е показателен, че не трябва да се ползва абсолютизиран в дадена област аргумент, извън нея, защото там той вече е невалиден...

Но случая сега не е такъв...

Човека е абсолютно наясно, какво имам предвид и много добре знае, че ми говори за съвсем друго нещо...

Както и да е...

Не ме бърка...

Търпелив съм...

Е добре радвам се че нещо сме показали с теб :)

И аз съм търперлив между другото

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, gagodrago написа:

Може пък администраторът да е влюбен в бай Мирчо, и затова обидите му да минават.

Нали си беше качил негова снимка в Туитър - аз не намирам нищо привлекателно в някаква дебела русенска свиня, с паласки от сланина по гушата и тялото, но може пък администраторът да харесва охранени шишковци...

Щом е голям и охранен, значи соросоидите му плащат добре; има пари да купува и яде каквото си поиска, колкото си поиска.

Иначе, може ли да кажеш как му е Туитъра, че да започна да го следвам и да гледам какво публикува относно политика?

преди 1 час, M.Николов написа:

А забелязваш ли как изведнъж изчезна?

Изпари се.

:D

Понякога пропагандните медии и пропагандистите не говорят много, и той не разполага с много налична информация да копира и поставя във форума. От около един месец насам, активността му е доста ниска ш пише около 2-5 "мнения" на ден.

Просто идва, пуска някаква статия от Finanz.ru & Moscow Times (разклонение на американската Financial Times), според която Путин и Русия "скоро ще изчезнат и края на Русия идва", и заминава.

преди 8 часа, miro20 написа:

Никакви поляци нямаше

Загубиха войната в Афганистан. Затуй се разпадна.

40 милиона държава с враждебно население не може да се окупира

Ся Русия що се разпада а ?

Е, същата работа.

ЗСУ настъпва на всички направления

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяя

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Загубиха войната в Афганистан. Затуй се разпадна.

40 милиона държава с враждебно население не може да се окупира

Ся Русия що се разпада а ?

Е, същата работа.

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяя

Кой ти каза, че Русия се "разпада"?

преди 6 часа, andiay написа:

Уффф...

Това за което говориш ми е ясно и без да съм наясно с пълните техн. подробности...

Но... това е прикрита цензура и прикрита форма за манипулиране на обществените нагласи...

Официализиране на цензурата чрез налагане на административни и нормативни актове...

Нещо, което постоянно се ползва като аргумент, и то с право,  срещу тоталитарните режими...

"Свободата не означава да правиш, каквото си искаш, а означава да не ти се налага да правиш това, което не искаш"...

Никога не съм гледал RT, но най-вероятно няма да съм съгласен с повечето неща, които се приказват там...

Както не бих приел и забрана на която и да е медия, независимо от съдържанието й...

А дори и необразован човек може да се образова по трудния начин - проба/грешка...

Минал си по тоя път със силовото налагане на "правата вяра", така че няма как да не разбираш, какво ти казвам...

Амк точно нашият "спор" с теб е показателен, че не трябва да се ползва абсолютизиран в дадена област аргумент, извън нея, защото там той вече е невалиден...

Човека е абсолютно наясно, какво имам предвид и много добре знае, че ми говори за съвсем друго нещо...

Както и да е...

Не ме бърка...

Търпелив съм...

Давай примери от живота, така само разтягане локуми..аз ще ти пречупя през моята призма. Ето това вече е плашещо за мен:

Значи сега е обяд така ли?

преди 6 часа, andiay написа:

Уффф...

Както и да е...

Не ме бърка...

Търпелив съм...

Давай примери от живота, така само разтягане локуми..аз ще ти пречупя през моята призма. Ето това вече е плашещо за мен:

преди 1 минута, kosyo написа:

Тук вече ми напомняш на едни други теми от едно време- за малката и голямата истина..

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Кой ти каза, че Русия се "разпада"?

Всяка диктатура се разпада, когато загуби "малка удобна война"

Бягат бягат бягат бягат бягааааааааааааааааатттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ха ха ха ха ха

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяя

преди 27 минути, Реджеп Иведик написа:

Всяка диктатура се разпада, когато загуби "малка удобна война"

Бягат бягат бягат бягат бягааааааааааааааааатттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ха ха ха ха ха

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяя

Русия не е диктатура. Иначе, това с "разпадането на Русия" е фалшива новина, която се разпространява още от началото на президентството на Путин.

Ясно е, че не разбираш от политика. Ако те питам какви са процесите, които водят до фалит и разпадане на държава или съюз, няма да можеш да ми отговориш. Само имай предвид, че ако Русия се "разпадне", това няма да си случи при Путин. Ако се случи, ще се случи при някой, който е либерал и пешка на Запада - някой като Михайл Горбачов, примерно.

Бандеровците били ходили да сеят пшеница в Донбас, а сега казаците са им я ожънали.  Пуста лъжлива пропаганда       https://dariknews.bg/novini/sviat/nasa-rusiia-e-ozhynala-pshenica-za-1-miliard-dolara-v-ukrajna-tazi-godina-2332683

преди 13 минути, kosyo написа:

Чакай сега Грухи Биоса да я подуши и ще кажи

П.П Знаеш ли що му викам Грухи Биоса?

преди 28 минути, kosyo написа:

Кое му е интересното? Опитите на САЩ за преврат в Иран се провалиха; вече съм го обяснил тук:

ЕДИТ: Сега видях, че си написал въпроса като част от линка. Питаш дали е вярно, че има около 200 убити? Да, вярно е - имаше бунтове и сблъсъци с полицията в опити да се извърши преврат срещу правителството.

преди 12 минути, petie1 написа:

Аз знам защо ми викаш така - опитваш се да ми се подиграваш за нещо, за което нямам вина. Каква вина имам, че ядро 5 на Линукс има добавени функционалности, които не са съвместими с моя БИОС, според теб?

преди 28 минути, kosyo написа:

Написал си въпроса като част към линка. Питаш дали е вярно, че има около 200 убити? Да, вярно е - имаше бунтове и сблъсъци с полицията в опити да се извърши преврат срещу правителството.

преди 6 минути, PigMan9 написа:

Каква вина имам, че ядро 5 на Линукс има добавени функционалности, които не са съвместими с моя БИОС, според теб?

Казах ти каква ти е вината - празна чутура дет не може си настрои БИОС-а както трябва, ето ти пример за грешка дет потребителя няма никаква вина

Тук става дума за омацани драйвери и несъвместимост на ядрото което не е по вина на потребителя ( нищо че този потребител на който на клипа е познат кат пипни счупи :) )

преди 13 минути, petie1 написа:

Казах ти каква ти е вината - празна чутура дет не може си настрои БИОС-а както трябва, ето ти пример за грешка дет потребителя няма никаква вина

Тук става дума за омацани драйвери и несъвместимост на ядрото което не е по вина на потребителя ( нищо че този потребител на който на клипа е познат кат пипни счупи :) )

Най-малко 50 пъти ти обясних, че при мен ги няма необходимите опции - няма какво да настройвам. Ако няма опции за настройване, няма какво да се настройва. И вече не ми е необходимо; вече използвам друга версия, която не ми прави проблеми и не дава никакви грешки.

преди 54 минути, petie1 написа:

Чакай сега Грухи Биоса да я подуши и ще кажи

Той беше казал че писал и програми което е невероятно при липса на логично мислене необременено от руска пропаганда ама и за това ще си говорим с него..

преди 58 минути, PigMan9 написа:

Кое му е интересното? Опитите на САЩ за преврат в Иран се провалиха; вече съм го обяснил тук:

ЕДИТ: Сега видях, че си написал въпроса като част от линка. Питаш дали е вярно, че има около 200 убити? Да, вярно е - имаше бунтове и сблъсъци с полицията в опити да се извърши преврат срещу правителството.

Аз знам защо ми викаш така - опитваш се да ми се подиграваш за нещо, за което нямам вина. Каква вина имам, че ядро 5 на Линукс има добавени функционалности, които не са съвместими с моя БИОС, според теб?

Написал си въпроса като част към линка. Питаш дали е вярно, че има около 200 убити? Да, вярно е - имаше бунтове и сблъсъци с полицията в опити да се извърши преврат срещу правителството.

Питах дали е достоверен източник (според  теб примерно ) и дали е вярно че Иран сега искал помощ от mother Russia?

преди 15 минути, kosyo написа:

Той беше казал че писал и програми което е невероятно при липса на логично мислене необременено от руска пропаганда ама и за това ще си говорим с него..

Питах дали е достоверен източник (според  теб примерно ) и дали е вярно че Иран сега искал помощ от mother Russia?

За първи път го виждам, не знам дали е достоверен. Ще ти кажа как да разбереш. Гледай начина, по който се предоставят новините; ако видиш, че основно се пускат новини, показващи Русия (целеви държави и лидери като цяло) като слаби, неспособни, едва ли не скоро ще изчезнат, значи е пропаганден сайт.

Дали Иран иска помощ от Русия? Възможно е (не знам със сигурност и не съм чел по темата) - бунтовете и разрушаването на частна, публична, правителствена собственост и инфраструктура продължи много месеци и вероятно има щети за много пари.

Иран и Русия са в едни съюз - BRICS - нормално е си помагат и сътрудничат срещу подривната дейност на САЩ срещу тях...

преди 19 минути, kosyo написа:

Руската пропаганда е мит, произхождаш от фалшивия Steele dossier, за който Hillary Clinton през 2016г. плати, че да се очернят Изолационистите и Доналд Тръмп. Обяснил съм го горе-долу към края на следната публикация (Натисни върху "Покажи скритото съдържание", за да видиш целия отговор):

Да, информацията е стара и не е обновявано - в момента си подготвям превод на една по-подробно публикация, която на скоро написах на английски. Новата публикация ще съдържа и допълнително обяснение за цензурата на Демократите по света. Статията ще се основава предимно на разсекретни документации от Silicon Valley в Калифорния и технологичните компании, които в периода 2016-2021г бяха изцяло под контрола на корумпираните глобалисти в САЩ и "правителствените" им агенции, които всъщност не са правителствени - правителствени са само формално.

По въпроса за Киев за който не е разбрал - още първата седмица е победен, и след това са отстъпили. Точка по въпроса:

преди 25 минути, PigMan9 написа:

За първи път го виждам, не знам дали е достоверен. Ще ти кажа как да разбереш. Гледай начина, по който се предоставят новините; ако видиш, че основно се пускат новини, показващи Русия (целеви държави и лидери като цяло) като слаби, неспособни, едва ли не скоро ще изчезнат, значи е пропаганден сайт.

Дали Иран иска помощ от Русия? Възможно е (не знам със сигурност и не съм чел по темата) - бунтовете и разрушаването на частна, публична, правителствена собственост и инфраструктура продължи много месеци и вероятно има щети за много пари.

Иран и Русия са в едни съюз - BRICS - нормално е си помагат и сътрудничат срещу подривната дейност на САЩ срещу тях...

Руската пропаганда е мит, произхождаш от фалшивия Steele dossier, за който Hillary Clinton през 2016г. плати, че да се очернят Изолационистите и Доналд Тръмп. Обяснил съм го горе-долу към края на следната публикация (Натисни върху "Покажи скритото съдържание", за да видиш целия отговор):

Да, информацията е стара и не е обновявано - в момента си подготвям превод на една по-подробно публикация, която на скоро написах на английски. Новата публикация ще съдържа и допълнително обяснение за цензурата на Демократите по света. Статията ще се основава предимно на разсекретни документации от Silicon Valley в Калифорния и технологичните компании, които в периода 2016-2021г бяха изцяло под контрола на корумпираните глобалисти в САЩ и "правителствените" им агенции, които всъщност не са правителствени - правителствени са само формално.

Ти на компютъра си пренасочил ли си го да ходи да пита руски сървър за време, към руски DNS, да вярва само на руски издател на сертификати. Ако не си го направил онези гадняри от силиконовата долина те следят и знаят как кълвеш руска пропаганда.Не се шегувам този път.

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Ще свършат мотиките с тези темпове. Настъпват, настъпват и мотиката и се връщат в изходни позиции. Всичко е концетрирано към Артемовск, но там малко нещата са само настъпване на мотики.

П.С. Дежурен отговор - И за Херсон така казвахте, може да си го спестиш. Кажи нещо за Артемовск.

преди 42 минути, PigMan9 написа:

Така ли ???

от кога ??

преди 42 минути, PigMan9 написа:

За първи път го виждам, не знам дали

комсомолец, вземи да гледаш каките, а не фейкометите си и да се излагаш с пасквилите си

По темата

Украински флаг на левия бряг ?? :yanim:

преди 26 минути, kosyo написа:

Ти на компютъра си пренасочил ли си го да ходи да пита руски сървър за време, към руски DNS, да вярва само на руски издател на сертификати. Ако не си го направил онези гадняри от силиконовата долина те следят и знаят как кълвеш руска пропаганда.Не се шегувам този път.

Нещата, които съм написал, не са руска пропаганда. Ако си беше направил труда да ги прочетеш и да обърнеш внимание, щеше да разбереш, че са от американски (неолиберални) медии.

преди 2 часа, attj написа:

Бандеровците били ходили да сеят пшеница в Донбас, а сега казаците са им я ожънали.  Пуста лъжлива пропаганда       https://dariknews.bg/novini/sviat/nasa-rusiia-e-ozhynala-pshenica-za-1-miliard-dolara-v-ukrajna-tazi-godina-2332683

Не.

Коректния израз е ... рашистите откраднаха  5.8 млн тона укринско жито за 1млрд$

Класически терор + мародерство.

преди 3 минути, miro20 написа:

Така ли ???

от кога ??

Опа, моя грешка. Все още не е част, но скоро ще бъде. И дори да не е (все още), това пак не променя казаното от мен - че Иран и Русия имат сътрудничество.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.