Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 56 минути, kosyo написа:

Усети ли промяна в мирогледа си от онзи ден? Сега ако искаш може да направим съпоставка че точно руснаците много искаха да докопат поне едното "министерство" на тяхна територия ама не успяха. В същото време в тяхната  ОС не помня коя беше бяха набутали някакви неща дето не им е мястото там ами и се изявяваха като "министерство". Северна Корея и там са на същия принцип. Имаше преди години новини и че в Киргистан или някой друг стан и там ги задължаваха да си вярват на тяхното признато само от тях "министерство на истината" и нямаше начин да се избяга. В цивилизования свят -доста голяма и известна фирма след една глупост се срина, преименува и продаде целия си останал бизнес защото никой не й "вярваше" вече , след като няколко дена въз основа на обработен механизъм се видя какви ги е вършила.

Идеята ми е че дори в момента ти ползваш такива "министерства на истината" поне 2 на пръв почит и то от години.. както и всеки един ползваш някакво устройство. Да дори се сетих в момента за още 2 такива ползвани от тебе...😃

Те са две ОС АстраЛинукс и Елбрус ОС  мисля че аки са нахакали нещо дет не му е работата то ще е било в Астра Линукс

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, M.Николов написа:

Админа пак пази Мирча.

Не ми позволява да публикувам отговор.

Карабойчев, обясни с какво моят отговор нарушава правилата?

Има някоя думичка, която бота отчита за неприемлива...

Дори може да е в поста, който цитираш...

На мен примерно не ми позволява да ползвам "мастЕрбиране", а на него му дава...

Цитирам ли негов пост с тази дума и моя порозовява, нищо че не съм я ползвал аз...

Само предполагам де, не зная в твоя случай как е...

Именно, бях цитирал неговия пост и ползвах думи употребени от него в последните му няколко поста!

Неговите минават, моите не!

СлучаЕно?

преди 9 минути, M.Николов написа:

Админа пак пази Мирча.

Не ми позволява да публикувам отговор.

Карабойчев, обясни с какво моят отговор нарушава правилата?

И теб ли цензурират? Ами, ще го пази - Миро снася пари, има ВИП акаунт. ВИП има и да може да трие "отговорите" си, ако го хванат да лъже - триенето е важно да запази легитимност.

Иначе, ти какво написа, че да ти изтрият отговора?

преди 2 минути, petie1 написа:

Те са две ОС АстраЛинукс и Елбрус ОС  мисля че аки са нахакали нещо дет не му е работата то ще е било в Астра Линукс

Искаш ли ти да му обясниш как работи root certification authority, DNS и NTP? Че мисли че се отклонявам от темата. Може на тебе да има повече доверие. Все пак тук говорим точно за протоколи на доверие. В Астрата май бяха набутали някакъв сертификат дето като root..

преди 1 минута, M.Николов написа:

Именно, бях цитирал неговия пост и ползвах думи употребени от него в последните му няколко поста!

СлучаЕно?

Минават, тъй като той плаща; плаща, за да има правото да обижда и пише каквото си поиска, както и да спами. Плаща и за да може да си трие отговорите, ако го хванат да лъже. Както вече казах, триенето на отговори с грешна информация е важно за запазването на легитимност.

Какви думи е използвам той срещу теб?

СлучаЕно?

Апсолутно...

И при мен понякога минават, а понякога не...

Но е възможно и "ВИП-аджиите" да имат някакви допълнителни привилегии, все пак си плащат...

преди 1 минута, kosyo написа:

Искаш ли ти да му обясниш как работи root certification authority, DNS и NTP? Че мисли че се отклонявам от темата. Може на тебе да има повече доверие. Все пак тук говорим точно за протоколи на доверие. В Астрата май бяха набутали някакъв сертификат дето като root..

Ами тя темата е дълга и широка а и само да ти кажа че Линукс Минт сглобили дистро за руснаци с техните там задания

преди 4 минути, M.Николов написа:

Не е заради випа, друга е причината.

Не е важна каква ти е темата а кой ти е ръководителя, тва от вица за заека и лъва

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Каква е причината?

Не е важна причината, важен е факта, че неговите отговори с обидни думи минават, а на другите не.

преди 4 минути, petie1 написа:

Ами тя темата е дълга и широка а и само да ти кажа че Линукс Минт сглобили дистро за руснаци с техните там задания

Е да по техния "БДС" ГОС... и предполагам без по лачените шифри че да е по-лесно слушането и заради рестрикции..

Не е важна причината, важен е факта, че неговите отговори с обидни думи минават, а на другите не.

Минават, защото плаща, което му дава "допълнителни права".

Не го обиждай и не му падай на нивото. Аз съм в този форум от доста време и съм изписал много отговори и публикации - никога не съм употребил и една обидна дума.

Миро най-вероятно е платен пропагандист. Има и още двата потребители, които влизат в този форум, пишат по едни и същи теми и само копират информация от пропагандни сайтове и я поставят тук - сигурно и те са платени.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Минават, защото плаща, което му дава "допълнителни права".

А забелязваш ли как изведнъж изчезна?

Изпари се.

:D

преди 5 минути, M.Николов написа:

Може пък администраторът да е влюбен в бай Мирчо, и затова обидите му да минават.

Нали си беше качил негова снимка в Туитър - аз не намирам нищо привлекателно в някаква дебела русенска свиня, с паласки от сланина по гушата и тялото, но може пък администраторът да харесва охранени шишковци...

току-що, kosyo написа:

Човеко, пак ти казвам, че аз говоря за нещо коренно различно...

Без да знам техн. подробности ми е ясно, какво визираш ти...

Ясно ми е и че има допирателни с това, което визирам аз...

Но... едното е,  да го наречем таен метод, а аз ти говоря за явна намеса на властта във формирането на обществените нагласи, чрез вид официализирана цензура ...

Процес, който със всяка изминала година става все по-неприкрит...

Това, за което ти ми говориш е просто част от това, за което аз ти говоря...

А най-страшната последица от всичко това е увеличаването на хората упражняващи автоцензура...

Тази тема тук е отличен пример за това...

Това е и една от причините да се включвам в подобни теми...

Чисто професионален интерес...

Сега ще продължаваш ли още да ме занимаваш с ИТ познанията си.?

преди 4 минути, kosyo написа:

Е да по техния "БДС" ГОС... и предполагам без по лачените шифри че да е по-лесно слушането и заради рестрикции..

Ако те интересува ето линк, аз по принцип съм голям фен на Линукс :)

https://linuxmint.su/2022/12/01/green-linux-операционная-система-которой-не-ст/

преди 1 минута, andiay написа:

Човеко, пак ти казвам, че аз говоря за нещо коренно различно...

Без да знам техн. подробности ми е ясно, какво визираш ти...

Ясно ми е и че има допирателни с това, което визирам аз...

Но... едното е,  да го наречем таен метод, а аз ти говоря за явна намеса на властта във формирането на обществените нагласи, чрез вид официализирана цензура ...

Процес, който със всяка изминала година става все по-неприкрит...

Това, за което ти ми говориш е просто част от това, за което аз ти говоря...

А най-страшната последица от всичко това е увеличаването на хората упражняващи автоцензура...

Тази тема тук е отличен пример за това...

Това е и една от причините да се включвам в подобни теми...

Чисто професионален интерес...

Сега ще продължаваш ли още да ме занимаваш с ИТ познанията си.?

И двамата сте прави като ви слушам

преди 2 минути, gagodrago написа:

Може пък администраторът да е влюбен в бай Мирчо, и затова обидите му да минават.

Може.

преди 9 минути, Недко написа:

Тук много глави ще падат, но първо трябва да спре войната.

преди 42 минути, andiay написа:

Мисълта ти много добре я схващам...

Както казах преди няколко поста, нищо ново под слънцето...

Подобни практики съществуват от хилядолетия...

Само методите, чрез които се прилагат се менят...

Точното време е много относително нещо, както знаем от теориите на Айнщайн, а последствие това е доказано и експериментално...

Ако мирогледа ми зависи от абсолютната прецизна точност в измерването на времето, може и да протестирам...

Засега и размера и посоката на сянката, която хвърля една забодена пръчка ми върши работа...

Отново се опитваш да изместваш въпроса...

Как му се викаше на това?

Ко да праа просТу "сиган" съм, ни помня толкуз многу...

Ето ти статията

https://www.washingtonpost.com/technology/2022/11/30/trustcor-internet-authority-mozilla/

За това ти говоря. Темата е мегаобширна и твърде техническа. Точно говорят и за старите случаи. Примера с времето беше най-простия за който се сетих но е доста близък. Ти с твоето устройство безрезервно вярваш на няколко консорциума поддържани от големи фирми за:

-Точното време.

- система за имената в интернет.

- издателя на на електронния подпис на даден сайт .

Със сигурност има и още.. че викаш сега кога ще са протесите за това че те те цензурират/налагат мироглед? Да кажем че всяко едно устройство им вярва поне по един начин... Има и други концепции актуални които са   за тотално недоверие ама тях ще ги запазя за hardcore феновете.

току-що, petie1 написа:

Че аз не отричам, че той е прав за това, което казва...

Просто го ползва като "аргумент" за нещо съвсем друго...

И го прави не от незнание или неразбиране...

Убеден съм в това...

Е, само той си знае защо го прави в действителност ....

току-що, kosyo написа:

Ето ти статията

https://www.washingtonpost.com/technology/2022/11/30/trustcor-internet-authority-mozilla/

За това ти говоря. Темата е мегаобширна и твърде техническа. Точно говорят и за старите случаи. Примера с времето беше най-простия за който се сетих нонендоста близък. Ти с твоето устройство безрезервно вярваш на няколко консорциума поддържани от големи фирми за:

-Точното време.

- система за имената в интернет.

- издателя на на електронния подпис на даден сайт .

Със сигурност има и още.. че викаш сега кога ще са протесите за това че те те цензурират/налагат мироглед? Да кажем че всяко едно устройство им вярва по някъде начин... Има и други концепции актуални които са   за тотално недоверие ама тях ще ги запазя за hardcore феновете.

Благодаря за статията, ще я прочета по-късно, ако изпитам затруднения с техн. информация ще питам за "човешко" обяснение...

Не се срамувам да кажа, че не разбирам нещо...

А ти прочети пак последния ми отговор към теб...

Виждаш ли разликата?

преди 4 минути, andiay написа:

Убеден съм в това...

Благодаря за статията, ще я прочета по-късно, ако изпитам затруднения с техн. информация ще питам за "човешко" обяснение...

Не се срамувам да кажа, че не разбирам нещо...

А ти прочети пак последния ми отговор към теб...

Виждаш ли разликата?

Няма такова нещо.. ето има консорциум който казва времето е 00:23. Ти казваш веднъж не е толкова :00:24 е.. събира се тази група и ти казва - пич, в грешка си, или се поправи или всичко което доказал до тук вече се приема за неправилно. Ти си казваш ама не 0:24 е и те ти казват от тук нататък не може да казваш колко е часа. Ако кажеш обаче мне то сега е по обяд -директно ти посочват вратата. Както и се направи с любимите на някой хора RT и от тук нататък онези засмукват тинята с пълно право. Доста опростен пример но близо до това което ползваш всекидневно без дори да го осъзнаеш

преди 36 минути, petie1 написа:

Ако те интересува ето линк, аз по принцип съм голям фен на Линукс :)

https://linuxmint.su/2022/12/01/green-linux-операционная-система-которой-не-ст/

Хахахаха:

1. В системе по умолчанию добавлен корневой сертификат Минцифры.

Сиреч автоматично вярваш на "руското министерство на истината" само дето то не признато от никой друг.. дето се вика самопровъзгласило се е за такова. Няма начин да не е случайно това.

преди 30 минути, andiay написа:

Убеден съм в това...

Мисля че хората ползват аргументи от области които разбират нищо че за теб звучат странно но за тях са разбираеми,  спомни си нашия "спор" и как те разбрах какво ми набиваш в главата без да се сърдя без да те обиждам щот сме в една  област такаа да се кажи :)

преди 26 минути, kosyo написа:

Хахахаха:

1. В системе по умолчанию добавлен корневой сертификат Минцифры.

Сиреч автоматично вярваш на "руското министерство на истината" само дето то не признато от никой друг.. дето се вика самопровъзгласило се е за такова. Няма начин да не е случайно това.

Ами смешно не смешно това е положението това искат това са им дали а Астра и Елбрус положението е подобно а китайския боклук Деепинг няма го коментирам че...

току-що, kosyo написа:

Няма такова нещо.. ето има консорциум който казва времето е 00:23. Ти казваш веднъж не е толкова :00:24 е.. събира се тази група и ти казва - пич, в грешка си, или се поправи или всичко което доказал до тук вече се приема за неправилно. Ти си казваш ама не 0:24 е и те ти казват от тук нататък не може да казваш колко е часа. Ако кажеш обаче мне то сега е по обяд -директно ти посочват вратата. Както и се направи с любимите на някой хора RT и от тук нататък онези засмукват тинята с пълно право. Доста опростен пример но близо до това което ползваш всекидневно без дори да го осъзнаеш

Явно пак трябва да се повтарям...

Уффф...

Това за което говориш ми е ясно и без да съм наясно с пълните техн. подробности...

Но... това е прикрита цензура и прикрита форма за манипулиране на обществените нагласи...

Съществува откакто съществуват организирани човешкки общества...

Разликата е само в използваните средства...

А аз ти говоря за нещо съвсем различно...

Официализиране на цензурата чрез налагане на административни и нормативни актове...

Нещо, което постоянно се ползва като аргумент, и то с право,  срещу тоталитарните режими...

Пак ще цитирам една фраза на Русо....

"Свободата не означава да правиш, каквото си искаш, а означава да не ти се налага да правиш това, което не искаш"...

Никога не съм гледал RT, но най-вероятно няма да съм съгласен с повечето неща, които се приказват там...

Но... това не означава, че приемам забраната на достъпа към нея....

Както не бих приел и забрана на която и да е медия, независимо от съдържанието й...

Кое е "фейк" и кое не е, не може да бъде "официализирано"...

Това е въпрос на лична преценка...

Обективната лична преценка е въпрос на образование...

А дори и необразован човек може да се образова по трудния начин - проба/грешка...

ЕмпЕрично, дет са вика...

Не става със силово налагане на "правата вяра", без значение каква е тя...

Минал си по тоя път със силовото налагане на "правата вяра", така че няма как да не разбираш, какво ти казвам...

преди 4 минути, petie1 написа:

Мисля че хората ползват аргументи от области които разбират нищо че за теб звучат странно но за тях са разбираеми,  спомни си нашия "спор" и как те разбрах какво ми набиваш в главата без да се сърдя без да те обиждам щот сме в една  област такаа да се кажи :)

Амк точно нашият "спор" с теб е показателен, че не трябва да се ползва абсолютизиран в дадена област аргумент, извън нея, защото там той вече е невалиден...

Но случая сега не е такъв...

Човека е абсолютно наясно, какво имам предвид и много добре знае, че ми говори за съвсем друго нещо...

Както и да е...

Не ме бърка...

Търпелив съм...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.