Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Филипов написа:

Не мисля да ти гледам пропагандата, само кадъра като гледам и цитата... другаря ти Медведев е по зле от ислямските джихадисти от ИДИЛ бре.

Тотален сдухан ненормален озверял рашист

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Нещата, които съм написал, не са руска пропаганда

Zащо всичко което си копипейстнал е руска пропаганда

преди 6 минути, miro20 написа:

комсомолец, вземи да гледаш каките, а не фейкометите си и да се излагаш с пасквилите си

Кои са "фейкометите" Посочи кои точно са фейкометите и обясни какво ги прави "фейкомети".

С кои "пасквили" съм се изложил? Посочи кое точно не ми е вярно, обясни защо не е вярно и обясни кое е вярното, според теб.

току-що, PigMan9 написа:

Опа, моя грешка. Все още не е част, но скоро ще бъде. И дори да не е (все още), това пак не променя казаното от мен - че Иран и Русия имат сътрудничество.

Естествено че си в грешка. Както винаги .

А това че си сътрудничат е нормално наистина, терористичните режими и държави се подкрепят.

преди 3 минути, miro20 написа:

Естествено че си в грешка. Както винаги .

А това че си сътрудничат е нормално наистина, терористичните режими и държави се подкрепят.

Кога "винаги" съм бил в грешка? Бъди конкретен - посочи къде точно греша.

Не, не са терористични; просто си слушал прекалено много фалшиви новини И срещу Иран, очевидно. Сега и Иран ли е терористична страна? И защо да е терористична? Защото САЩ казват така, така ли? Яд ли те е, че опитите за преврат на САЩ в Иран се провалиха?

"Терористични режими"??? Ахахаха... каква реторика само. Защо толкова те е яд на всяка държава и всеки лидер, който отказва да приеме фалшивите и подривни Западни ценности като универсални в цял свят?

И не само в BRICS ще е член, но и в SCO:

screenshot-175.png

TYnbH79.jpg

преди 12 часа, M.Николов написа:

Админа пак пази Мирча.

Не го пази, ти се заяждаш и псуваш.

преди 10 часа, andiay написа:

Това за което говориш ми е ясно и без да съм наясно

Без коментар.

Ко стана, Аонсу, зехте ли Киев за три дняяя

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Бъди конкретен - посочи къде точно греша.

Ако трябва да посоча, къде точно не грешиш, ще е по лесно...

преди 13 минути, miro20 написа:

Естествено че си в грешка.

А, изпреварили са ме.

преди 22 минути, miro20 написа:

Украински флаг на левия бряг ??

Дано на специален екип Карлсон не му се е случило същото като с тези сложили флага и на Змийския остров. Преминали, сложили знаме и се върнали. Предимно присологическа насоченост на действията им за такива като теб да се радват.

преди 21 минути, PigMan9 написа:

Нещата, които съм написал, не са руска пропаганда. Ако си беше направил труда да ги прочетеш и да обърнеш внимание, щеше да разбереш, че са от американски (неолиберални) медии.

Сериозно, бе да ти кажа честно много ми напомнят на една пропаганда от едно време.. едно към едно са си. Ще ми дадеш ли учебника  че да ти посоча точно приликите? Отделно данните са минали през през сървъри на Silicon valley и може да се преиначени. Ти дори не си ги защитиш по руския ГОС стандарт..Излагаш се бе момче.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

няма ток и вода в киев

киевчани избягаха на безплатни хотели в европа за сметка ЕУ

после защо сиренето е  100 лв килото

и таван на  руския петрол 60 долара дето няма да го има 

и тва ще им е оправданието на белите якички после

руснаците искат над 60 долара  но няма начин заради тавана 

така ще оправдаят опашките по бензиностанциите

и овците ще се вържат

виж как чета между редовете месеци напред

4-12-2022г

преди 11 часа, M.Николов написа:
преди 11 часа, gagodrago написа:

Може пък администраторът да е влюбен в бай Мирчо, и затова обидите му да минават.

Може.

хахаха :) Попуснал съм колко яко сте се филмирали наранените горкички комунета :) :) :)

преди 10 минути, Banesc написа:

руснаците искат над 60 долара  но няма начин заради тавана 

Предния месец пазарната беше доста под това - около 52$ .

Както казва и Зеленски - "тавана" от 60$ всъщност, напълно устройва рашистите.

Любителите на публични екзекуции се включиха. Виждам и познати надписи..

Чакаме данни и за процеса как е минал, присъда , съд -такива работи все се надявам в тази демокрация да има, нали?

преди 6 минути, miro20 написа:

продавача определя цената  а не купувача

така работи капитализма

а кумунизма ще се забранява със закон в българия и ще пише по сградите че комунизма е престъпен режим

а какво ще правия ББ с партийната книжка

я ги украинчетата как стрелят с 777 и по радиото американския генерал ги командва   :giggle1:

преди 13 минути, miro20 написа:

Това кога преди новото намаление на производството на Опек+ или след него? Още няма официална информация за това намаление, но натам отиват нещата.

преди 3 минути, Banesc написа:

я ги украинчетата как стрелят с 777 и по радиото американския генерал ги командва   :giggle1:

Въобще не ми е ясно какво говорят нито се разбира радиостанцията.

Но разбира се , не това е  важното.

Още лятото бе анонсирано че западните страни - и Англия, и Германия и Франция и мн други, че ще приемат за обучение по няколко хиляди украински военни за работа със западните системи артилерия и  много други.

Така че какво те учудва , не разбирам. Има много клипове как украинци разказват за това обучение.

Нито е криено , нито е тайна :) 

преди 3 часа, kosyo написа:

Давай примери от живота, така само разтягане локуми..аз ще ти пречупя през моята призма.

Ето това удебеленото е това, за което става дума...

Всеки възприема кое е истина и кое не е (иначе казано действителността), пречупвайки информацията през собствената си призма - натрупани знания, опит и т.н....

Не бива институционално да се налага "правилна призма", защото това е авторитаризъм и "истината" вече не зависи от възприемането на обективната действителност от индивида, а зависи от конюнктурните предпочитания на властта...

Иначе казано, силово налагане на "правилната истина" - тоталитаризъм...

преди 4 часа, kosyo написа:

Ето това вече е плашещо за мен:

Кое е "фейк" и кое не е, не може да бъде "официализирано"...

Значи сега е обяд така ли?

Ами за мен плашещото е друг да ми налага кое е фейк и кое не е...

Въпрос на светоусещане и въпрос на личен свободен избор...

Въпрос на осъзнаване, какво означава думичката свобода...

Ще си позволя отново да ползвам цитат на по-умен от мен човек...

"Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде."

Обратното също е вярно - човек спира да бъде свободен в момента, в който реши, че свободата му зависи от други...

Има хора, които са свободни дори и заключени в килия, но има и такива, които не могат да бъдат свободни, дори и сред природата...

Запитай се от кои си, аз за себе си знам от кои съм....

На въпроса ти...

Ако питам някой, колко е часа и той ми отвърне 12 на обяд, но аз виждам, че навън е тъмно, то значи ме лъже...

Ако виждам, че навън е светло, но слънцето е повече на изток или повече на запад, а не точно на юг, то значи пак ме лъже...

Ако моя часовник показва едно, а някой ми казва, че часа е друг, то следвам същия сценарий, за да разбера моя чесовник ли не отчита добре времето или някой се опитва да ме лъже...

При всички случаи няма да приема на абсолютно доверие, какво ми се казва, без значение, кой точно ми го казва...

Но... това е въпрос на личен избор...

Затова и днес има "антикомунисти", на които и през ум не им е минавало да бъдат такива, когато е трябвало...

Затова и те лесно "преглъщат" Министерството на истината, така както лесно са го "преглъщали" и някога...

Въпрос на тълкуване що е то свобода и демокрация...

За едни това означава да може да си купуват лъскави стоки, да могат да ходят на почивка в чужбина, да има молове, хипермаркети и т.н....

Е, за мен тези думи означават нещо съвсем друго...

преди 4 часа, kosyo написа:

Тук вече ми напомняш на едни други теми от едно време- за малката и голямата истина..

Нямам представа кое точно визираш от моето мнение, защото си се самоцитирал...

Малка и голяма истина не съществуват...

За неща, които не подлежат на обективно измерване, абсолютната истина не съществува...

Ще се повторя - истината зависи от индивидуалното възприемане на действителността, което пък зависи от индивидуалните знания и от натрупания индивидуален и онаследен опит...

преди 3 минути, andiay написа:

Ето това удебеленото е това, за което става дума...

Всеки възприема кое е истина и кое не е (иначе казано действителността), пречупвайки информацията през собствената си призма - натрупани знания, опит и т.н....

Не бива институционално да се налага "правилна призма", защото това е авторитаризъм и "истината" вече не зависи от възприемането на обективната действителност от индивида, а зависи от конюнктурните предпочитания на властта...

Иначе казано, силово налагане на "правилната истина" - тоталитаризъм...

Ами за мен плашещото е друг да ми налага кое е фейк и кое не е...

Въпрос на светоусещане и въпрос на личен свободен избор...

Въпрос на осъзнаване, какво означава думичката свобода...

Ще си позволя отново да ползвам цитат на по-умен от мен човек...

"Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде."

Обратното също е вярно - човек спира да бъде свободен в момента, в който реши, че свободата му зависи от други...

Има хора, които са свободни дори и заключени в килия, но има и такива, които не могат да бъдат свободни, дори и сред природата...

Запитай се от кои си, аз за себе си знам от кои съм....

На въпроса ти...

Ако питам някой, колко е часа и той ми отвърне 12 на обяд, но аз виждам, че навън е тъмно, то значи ме лъже...

Ако виждам, че навън е светло, но слънцето е повече на изток или повече на запад, а не точно на юг, то значи пак ме лъже...

Ако моя часовник показва едно, а някой ми казва, че часа е друг, то следвам същия сценарий, за да разбера моя чесовник ли не отчита добре времето или някой се опитва да ме лъже...

При всички случаи няма да приема на абсолютно доверие, какво ми се казва, без значение, кой точно ми го казва...

Но... това е въпрос на личен избор...

Затова и днес има "антикомунисти", на които и през ум не им е минавало да бъдат такива, когато е трябвало...

Затова и те лесно "преглъщат" Министерството на истината, така както лесно са го "преглъщали" и някога...

Въпрос на тълкуване що е то свобода и демокрация...

За едни това означава да може да си купуват лъскави стоки, да могат да ходят на почивка в чужбина, да има молове, хипермаркети и т.н....

Е, за мен тези думи означават нещо съвсем друго...

Нямам представа кое точно визираш от моето мнение, защото си се самоцитирал...

Малка и голяма истина не съществуват...

За неща, които не подлежат на обективно измерване, абсолютната истина не съществува...

Ще се повторя - истината зависи от индивидуалното възприемане на действителността, което пък зависи от индивидуалните знания и от натрупания индивидуален и онаследен опит...

Толкова думи и и не каза нищо специфично. Под моята призма имам предвид технологиите за които ти говоря. Значи аз супер ти улеснявам живота и ти давам примера с точното време и очаквам и ти да си простиш тезата си на същото ниво. Че какво всъщност казваш ?

преди 1 час, miro20 написа:

Не мисля да ти гледам пропагандата, само кадъра като гледам и цитата... другаря ти Медведев е по зле от ислямските джихадисти от ИДИЛ бре.

Тотален сдухан ненормален озверял рашист

И откъде е цитата?!

преди 46 минути, miro20 написа:

Попуснал съм колко яко сте се филмирали наранените горкички комунета

Е, и?!

По-добре комуне, отколкото тлъст русенски глиган!

преди 41 минути, miro20 написа:

Мнението на Зеленски няма значение - той е пропагандист, използващ сценарии от Вашингтон; затова повтаря едни и същи неща и реторики, без реално да може да се конкретизира.

Реално, в реалния свят и икономиката, никой не е устроен да продава на загуба. Защо някой би продавал нещо, за което купувача му предлага цена, която е под пазарната стойност? Това шега ли е? Я, виж какво казват собствениците на нефта, който ЕС (САЩ) иска да краде и получава безплатно, докато прави сделки с американски компании, които продават И по-скъп LNG природен газ:

IMG_20221204_065323.jpg

IMG_20221204_065401.jpg

jOSsh0Z.jpg

Преди няколко часа го обясних тук в по-подробна форма:

И какви са тези глупости, които пишеш? "Устройвало Русия"??? Ахахахах... Ако ти даваш апартамент за 400 лева на месец, а наемателя ти предложи 50 лева на месец, това ще те устройва ли? Не? Тогава защо мислиш, че по-ниска от пазарната стойност би устройвала Русия? Можеш ли да дадеш някакво смислено обяснение, или можеш да повтаряш това, което казват медиите за фалшиви новини, Зеленски, и неолибералните пропагандисти?

преди 48 минути, Реджеп Иведик написа:
преди 11 часа, andiay написа:

Това за което говориш ми е ясно и без да съм наясно с пълните техн. подробности

Без коментар.

Асланчик дорогой, идиота сам собой...

Пропуснал си това удебеленото....

Коментар - типично за човек, когото са обучавали да бъде примерен комунист...

"Вади думи от контекста, лъжи, клевети, манипулирай"

Само че, типично по комунистически, не са отчели, че си идиот...

Ако не твърдеше, че си завършил военно училище, наистина би могло човек да реши, че си идиот завършил АОНСУ, похватите ти са такива...

И колко пъти да ти казвам, че никога не ми е минавало през ум дори да ходя в Киев или където и другаде да било в този регион, камо ли пък да взимам нещо от там...

И аз говоря от свое име, първо лице, единствено число...

Само идиоти като теб смятат, че всички имат по няколко личности в главата си...

Това е само при теб и подобните ти...

Ма продължавай да се хвалиш, че си идиот, щом се гордееш с това...

преди 13 минути, kosyo написа:

Толкова думи и и не каза нищо специфично.

Извинявай, ама ти за първи път ли говориш с дървения философ ? 

преди 28 минути, miro20 написа:

Въобще не ми е ясно какво говорят нито се разбира радиостанцията.

всички пребоядисани комунисти  не знаете английски и не разбирате важното е  да има доларчета 

преди 11 минути, kosyo написа:

Толкова думи и и не каза нищо специфично. Под моята призма имам предвид технологиите за които ти говоря. Значи аз супер ти улеснявам живота и ти давам примера с точното време и очаквам и ти да си простиш тезата си на същото ниво. Че какво всъщност казваш ?

Е, ти говориш за технологии, а аз говоря за нещо нямащо нищо общо с технологии...

Колко по конкретен да бъда?

Тезата ми е достатъчно опростена - Никоя власт няма право да "институциализира" истината, сиреч тя да решава кое ще бъде истина и кое не...

Примера ти с времето го коментирах в предния пост, нямам какво повече да добавя към него...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.