Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Украинска биолабораторна мишка по време на акция.

https://t.me/voynareal/44172

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

има възможност, технически може - тази технология се разработва от доста гадини - дори има план за европа къде да са перки и къде панели, например скандинавските страни са мн. богати на вятър - проблема е че Европа тупкаше топката години наред и затова сега сме - ама какво стана

проблема с соларките е, че ставаме зависими от Китай

Лошото на плановете е, че рядко вървят по план...

Достъпната към момента технология за ВЕИ е на ниво преход от Бронзовата към Желязната епоха...

Нещо, което тепърва предстои да се развие...

"Много богати на вятър"?

Едва ли си в състояние да осмислиш, каква глупост си написал/а...

Не всеки вятър е подходящ за ветрогенератор...

Пак ще кажа, че основният проблем пред настоящите технологии за ВЕИ е, че не позволяват ефективен контрол, което пък не позволява средносрочно и дългосрочно планиране...

Ставаме зависими не само от Китай, не защото сме "тупали топката", а именно защото решихме, че ще я "тупаме" във въздуха...

Преди да сме се научили да летим..

преди 4 минути, andiay написа:

"Много богати на вятър"?

Едва ли си в състояние да осмислиш, каква глупост си написал/а...

почти целогодишно таб, духат ветрове

преди 6 минути, andiay написа:

Лошото на плановете е, че рядко вървят по план...

така е - идеята е ние да им продаваме от соларките, като има по малко вятър и да копуваме ток през зимата от перките, все пак тук през зимата светлата част на деня е малка

sshot-34fd469316ddb249c.png

току-що, Без умствен капацитет написа:

Пак да ти повторя, не всеки вятър е подходящ за рентабилен ветрогенератор към днешните им разновидности...

За България със сигурност знам, че само тези около Каварна са горе-долу достатъчно ефективни...

Преди да се избере една локация за поставяне на ветрогенератор, се правят поне 5 годишни измервания на показателите на движението на въздушни маси, сиреч ветъро, за да се установи приблибизителния % на ефективност...

Към момента приближаването към 100% са химера, не само за вятърната...

Затова и този вид енергия е най-скъпоструваща...

Останалото е вярване в чудеса и лозунги...

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, miro20 написа:

От години си личат тези с фалшивите новини

Нали и по 1001 пъти е доказано, че е така? Но като се прикани някой поне един път да го направи и от 1001 пъти изведнъж стават 0.

Не знам,винаги съм давал препратки къмповтаряното, другаде съм спесявал . Ама от теб нито единпът не съм видял да подкрпиш с нещо твърденята си . е... или от 1001 твоипростотии, да има 1 линк и то евентуално  :) 

Примерно от последната типростотия за срещата с пакистанците - имаш ли някаква подкрепа на твърдението си че руснаците толквоа били натоварени, че ЗАТОВА им били отказали ??

:giggle1:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 14 минути, miro20 написа:

Примерно от последната типростотия за срещата с пакистанците - имаш ли някаква подкрепа на твърдението си че руснаците толквоа били натоварени, че ЗАТОВА им били отказали ??

Аз ти зададох въпроса защо след като са клекнали и са на зор са отказали да им продадат? Ако има зор ще се продава и с отстъпка. След като няма сделка, значи проблема не е в исканата отстъпка. Нефт не се продава от днес за утре така, че свиквай с нещата, че Русия ще продължи да си продава нефта на страни, които прилагат пазарни принципи при търговия.

преди 32 минути, miro20 написа:

да има 1 линк и то евентуално

Линк с нещо в интернет ти е представата за достоверна информация? Ще падна от стола както винаги при теб ще е от смях.

преди 44 минути, andiay написа:

Пак да ти повторя, не всеки вятър е подходящ за рентабилен ветрогенератор към днешните им разновидности...

За България със сигурност знам, че само тези около Каварна са горе-долу достатъчно ефективни...

Преди да се избере една локация за поставяне на ветрогенератор, се правят поне 5 годишни измервания на показателите на движението на въздушни маси, сиреч ветъро, за да се установи приблибизителния % на ефективност...

Към момента приближаването към 100% са химера, не само за вятърната...

Затова и този вид енергия е най-скъпоструваща...

Останалото е вярване в чудеса и лозунги...

c8dd6154eb7020e8cc3.jpg

преди 19 минути, maxthon написа:

Линк с нещо в интернет

Разгледайте този линк!!! https://texty.org.ua/projects/108323/germs-russian-world-who-supports-russia-europe/

Karta.png

Има много чувствителна информация. Зад всяко червейче стои име и препратка към други линкове. Полезна е за нормалните посетители в темата и за облъчените путинофили. 

преди 20 часа, PigMan9 написа:

Оспорил съм и фалшивото твърдение, че на Запад има "по-добър свят" или нещо такова:

Ето ти нещо за свободната преса. Ти прецени - истинско или фалшиво.

https://ipi.media/hub/?topic=russia-ukraine-war&country=0&years=0&search=&

преди 3 минути, БаалБек написа:

Полезна е за нормалните посетители в темата и за облъчените путинофили. 

Ти все още ли не си вдянала, че да се спори с теб не означава автоматично опонента ти да е путинофил, путинофоб и т.н. с другите измислени термини, с които се опитваш да си приятно вървежна? С такова поведение освен някъде да си спечелиш боя, друго няма да се случи.

преди 19 часа, БаалБек написа:

Източник от Кремъл твърди, че Русия е готова на преговори за обмен на контрола над Запорожката АЕЦ срещу гаранции за преноса на руски петрол по нефтопровода „Дружба“, който преминава през украинска територия и снабдява с руски петрол държави от Централна Европа като Унгария например. По „Дружба“ вървят около 1/3 от всички доставки на руски петрол за Европа.

И кой не този "Източник на Кремъл"?

Останалото не е вярно. Тъй като ЕС (САЩ) планират да наложат лимит на цената на Русия нефт, който да е 5 процента под пазарната стойност (това е рекет), Русия просто ще спре да продава нефт на държавите, където този лимит е наличен, и ще си оформи нови пазари към Индия и Китай.

Изглежда, че и на теб ти плащат да разпространяваш фалшива информация.

преди 18 часа, БаалБек написа:

Мъчно ми е за "полезните идиоти" от форума, които подкрепят РФ. Митовете, приказките и легендите, които разпространяваха за "безаналоговата" армия и оръжия рухна. РаZZия жънеше „победи“ в Космоса, строеше база на Луната, догонваше технологично Запада, постигаше допингови победи в спорта, градеше индустрия и разработваше Сибир, премахваше бедността, строеше могъщи съюзи и геополитически „полюси“, ставаше от колене и изправяше снага под увереното и далновидно ръководство на В.В.Путин. Ако ТОЙ не беше започнал войната – как изобщо някой би предположил какъв бардак представлява всъщност руската армия? Колко разграбена и технологично изостанала е руската военна техника и оборудване? Колко некадърно е руското командване? Ако не беше войната – щяхме ли да видим тези видеа на руски войници от затънтени краища, които не могат да повярват, колко масово украинските села са асфалтирани? Ако не беше войната – щяхме ли да видим хилядите сцени на мародерство – руски войници нарамили перални, битови уреди, покъщнина – дори тоалетни чинии? Колко „богато“ трябва да живееш за да нарамиш тоалетна чиния? Ако не беше войната – кой би предположил, че само преди 20-ина дни Путин ще бъде унижен от абсолютно всички лидери на азиатски държави на срещата на ШОС в Самарканд, които до един го накараха да ги чака на крак за двустранните срещи? А това всъщност е било по план и всичко е предвидил В.В.Путин (гениалния шахматист). 

Шести военен изтребител пада в Русия за последните 3 месеца. А и това вече е опровергано. Слухът явно е тръгнал от другаде.

Това е copy-paste; знам това, защото знам, че не можеш да измислиш подобни неща, тъй като нямаш нужната техническа квалификация.

Целевата група на тази фалшива информация е населението с най-примитимно и повърхностно разбиране от политика. Същото това население получава и 50лв веднъж на година/4 години, че да гласува... иначе, не признава, че 50-те левчета не му стигат за 4 години, нали.

Е, откъде копираш фалшивата информация, за която никога не предостави източник?

Това не е ли забранено? Да се вее чужд флаг.

cheh.png

преди 2 минути, PigMan9 написа:

И кой не този "Източник на Кремъл"?

Останалото не е вярно. Тъй като ЕС (САЩ) планират да наложат лимит на цената на Русия нефт, който да е 5 процента под пазарната стойност (това е рекет), Русия просто ще спре да продава нефт на държавите, където този лимит е наличен, и ще си оформи нови пазари към Индия и Китай.

Изглежда, че и на тем ти плащат да разпространяваш фалшива информация.

Това е copy-paste; знам това, защото знам, че не можеш да измислиш подобни неща, тъй като нямаш нужната техническа квалификация.

Е, откъде копираш фалшивата информация, за която никога не предостави източник?

В момента продават на Китай и Индия с 30% под пазарната, та 5-10 пак ще са на далавера и ще ни продават.

преди 16 минути, БаалБек написа:

Разгледайте този линк!!! https://texty.org.ua/projects/108323/germs-russian-world-who-supports-russia-europe/

Karta.png

Има много чувствителна информация. Зад всяко червейче стои име и препратка към други линкове. Полезна е за нормалните посетители в темата и за облъчените путинофили. 

Какво доказва тази информация, според теб?

Можеш ли да дадеш точно и ясно определение на "облъчен путинофил"? Какво е "облъчен путинофил"?

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

c8dd6154eb7020e8cc3.jpg

Кое от това не разбра...

преди 46 минути, andiay написа:

Въпрос на достигнато технологично равнище...

Не казвам, че в Скандинавието не духа...

То и около Бузлуджа духа, но тамошните ветрогенератори са много по-слабо ефективни от тези около Каварна...

Най-ветровитото място в България е врък Мургаш, следван от връх Ботев, но нещо няма мераци там да се слагат "перки"...

И дори да оставим това настрана, то днешните технологии не позволяват с ВЕИ да се реагира на амплитудите в потреблението...

Както казах, темата е доста специфична и не става да се разбере със статийки, картинки и два-три реда...

Но всеки сам си решава да вярва или да се образова...

току-що, PigMan9 написа:

Можеш ли да дадеш точно и ясно определение на "облъчен путинофил"?

Тя на нормален човек не може да даде определение, ти я караш на по-сложни неща да дава.

преди 11 минути, maxthon написа:

Ти все още ли не си вдянала, че да се спори с теб не означава автоматично опонента ти да е путинофил, путинофоб и т.н. с другите измислени термини, с които се опитваш да си приятно вървежна? С такова поведение освен някъде да си спечелиш боя, друго няма да се случи.

Срам ви е, че сте путинофили ли ? 

преди 17 минути, BANKATA написа:

В момента продават на Китай и Индия с 30% под пазарната, та 5-10 пак ще са на далавера и ще ни продават.

Опитите на САЩ за икономическа дестабилизация срещу Русия ще имат краткотраен ефект. Международния Валутен Фонд, който е една от основните неолиберални структури зад приватизацията и експлоатацията в Африка и Средния Изток (и света като цяло), наскоро обнови прогнозите си по ето този начин:

IMG_20221203_181447.jpg.15ee9d77128f2e6991bd36a1f1e962d6.jpg

От 6% го промениха на 2.9%. Като цяло, растежа ще неутрализира временното падение, причинено от рекета на КЗ срещу Русия. Растежът ще бъда по-голям отколкото се очакваше преди. В годините напред, белезите от сегашните атаки на КЗ срещу Русия ще избледнеят и изчезнат (ако Путин остане на власт).

С други думи, недей да се притесняваш за Русия; Русия е национална и изолационистка държава - докато Путин и на власт, сериозни проблеми няма да има, въпреки усилията на Колективния Запад и глобалните му анти-човешки дейности.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Огледало нямате ли у къщи ?

Имаме.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

така е - идеята е ние да им продаваме от соларките, като има по малко вятър и да копуваме ток през зимата от перките, все пак тук през зимата светлата част на деня е малка

sshot-34fd469316ddb249c.png

Не е така. Основната цел на "целевите политики" и Green New Deal е деиндустриализация чрез правене на цената на енергията прекалено висока, което да доведе до свиване на индустриалния сектор на целевите държави.

преди 32 минути, БаалБек написа:

Karta.png

центъра за либерални стратегий ли подкрепя русия ?

или тва сайтче е зясякло къде пише русия  в интернет и го  слагат в кръгчетата

преди 22 минути, БаалБек написа:

Това не е ли забранено? Да се вее чужд флаг.

cheh.png

като цяло е  простащина по-скоро

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Срам ви е, че сте путинофили ли ?

В твоя случай единственото нещо от което може да ме е срам ( и не само мен) е образователната система с България.

преди 13 часа, Реджеп Иведик написа:

Фокусирах се. Касапина Путлер нахлу в суверенна държава, чиито граници, ратифицирани с неговия личен подпис, веднъж вече беше нарушил преди 8 години.

Начи Касапина Путлер е садист, изрод и свиньособака на къс повод на Давоските Дърти Пърдели, дето искат да въведат световен комунизъм.

Не си се фокусирал. Ако се беше фокусирал, щеше да разбереш какво обяснявам. Обясних, ПОКАЗАХ и ДОКАЗАХ, че войната се предизвика от КЗ и опитите на САЩ да разширят психо-капиталистическа империя към Русия - още преди повече от 30 години, знаеха че разширяване на терористичното НАТО към Русия ще предизвика отговор - това е документирано и няколко пъти ти показах картата и документацията. Показах ти и официалното изявление, където другата от причините е умишления провал на украинското прокси да наложи споразуменията Минск.

Войната в Украйна се предизвика от колективните действия на Колективния Запад и Украйна (САЩ; казвам САЩ, тъй като от 2014г. насам Украйна е прокси на САЩ).

преди 5 минути, Banesc написа:

като цяло е  простащина по-скоро

Става въпрос за умишлена простащина, която има пропагандни цели.

преди 8 часа, maxthon написа:

Тъпи въпроси не ми се четат. Ако имаш да кажеш нещо за трибунала казвай го. Ако не занимавай някой друг с въпросите си. Колкото до Луганск настъпване на мотики също влиза в категорията, която описваш.

Ахахаха... да, той винаги задава безсмиснели въпроси като не може да даде точен и ясен отговор. Примерно, наскоро му зададох въпрос, а в отговор той ме пита дали говоря руски и дали съм бил в Русия. Какво общо има това дали говоря руски и дали съм бил в Русия, нямам идея.

Тъпи въпроси не ми се четат. Ако имаш да кажеш нещо за трибунала казвай го. Ако не занимавай някой друг с въпросите си. Колкото до Луганск настъпване на мотики също влиза в категорията, която описваш.

Ахахаха... да, той винаги задава безсмиснели въпроси като не може да даде точен и ясен отговор. Примерно, наскоро му зададох въпрос, а в отговор той ме пита дали говоря руски и дали съм бил в Русия. Какво общо има това дали говоря руски и дали съм бил в Русия, нямам идея.

преди 9 минути, maxthon написа:

В твоя случай единственото нещо от което може да ме е срам ( и не само мен) е образователната система с България.

Затова ли го написа с поне 5 грешки ? :giggle1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.