Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

И той как скива от Флорида, че са зели свинарника на бай Курдюм ?

с четене между редовете

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 часа, БаалБек написа:

Украйна и Великобритания са подписали споразумение за дигитална търговия, което ще даде достъп на Украйна до финансовите услуги на Обединеното кралство.

Интеграцията ще става все по добра с украинците. А на рашистите им блокираха всякакви карти, остана май само с крипто, ама и там борсите почнаха да блокират....

:) 

преди 3 часа, БаалБек написа:

А защо след 1944 година се "спусна желязната завеса" от страна на СССР? Нали заедно всички победиха нацистка германия, фашистка италия и империалистична япония и бяха от един отбор.

Тук темата е малко по голяма... Свързано е със въпроса.. защо Сталин не приема парада на победата.

И реално е бил в траур и неадекватен.

Просто и той, и болните мозъци около него са били обсебени от идеята за световна победа на социализма,  което след ВСВ не е постигнато .

т.е. защо да пазят съветските граждани "зад телената ограда'  , ако навън няма друг свят към който да се стремят и са обградени от същия социализъм :)

За Сталин ВСВ е поражение. Но... както казах това е друга широка тема....

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

а не беше ли по лесно, да си анексира Аляска , която преди години бе продала Русия на САЩ

а да бе... Кой от местните жители ще се лиши от благинките, па дори само от нефтената "рента" от 3200$ на калпак , която всяка година раздават

Fi6vijDXgBIr_76?format=jpg&name=large

преди 23 минути, Тoни написа:

Миро мазният дебелак с несресана коса на фронта ли е? Питам отново? 

а аз питам , Тоню мазният дебелак с несресана коса на фронта ли е? Питам отново? 

преди 10 минути, Banesc написа:

с четене между редовете

а защо е имигрирал в САЩ, а не в Русия:)

преди 45 минути, miro20 написа:

Вие сте престъпници, пък колко се обиждате... ми е през сладоледа

Тук някой е престъпник, колкото ти си едно адски тъпо парче. Избери си кое от двете е истина да за приложим автоматично и за другото.

преди 6 минути, maxthon написа:

Тук някой е престъпник, колкото ти си едно адски тъпо парче. Избери си кое от двете е истина да за приложим автоматично и за другото.

това е Путин - той е нахлул с взлом в друга държава

преди 1 час, Тoни написа:

@Реджеп Иведик, още ли си в България, не си ли на украинския фронт?

Реджэпкин не може да отиде на украинския фронт - той е някакъв старшинка - бивш кадър от времето на комунизма. Сигурно са го карали да се закълне, че ще защитава на живот и смърт НРБ и СССР.

Затова ще му слушаме патетичните лозунги и закани само във форума.

току-що, Без умствен капацитет написа:

това е Путин - той е нахлул с взлом в друга държава

Не знаех, че Путин се е регистрирал в Калдата? Затова ли сте толкова нащрек случайно да не го разкриете?

преди 1 минута, gagodrago написа:

Реджэпкин не може да отиде на украинския фронт - той е някакъв старшинка - бивш кадър от времето на комунизма. Сигурно са го карали да се закълне, че ще защитава на живот и смърт НРБ и СССР.

Затова ще му слушаме патетичните лозунги и закани само във форума.

то и ти - "Затова ще му слушаме патетичните лозунги и закани само във форума."

преди 2 минути, maxthon написа:

Не знаех, че Путин се е регистрирал в Калдата? Затова ли сте толкова нащрек случайно да не го разкриете?

ти прочете ли на какво отговарям - иначе знам че обичаш да се правиш на ударен с мокър парцал

преди 1 час, miro20 написа:

Че ти какво си оборил ? Не ти харесвало източника на информация . Боли ме... сладоледа :) 

Ти не оборваш информацията ! Няма на какво да отговарям :hit:

Ами не знам дали е обида, но е престъпление със сигурност :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Закон_за_обявяване_комунистическия_режим_в_България_за_престъпен

Вие сте престъпници, пък колко се обиждате... ми е през сладоледа :) 

Ето че отново се появяваш по очакваното време.... свършваш работа и първата ти мисъл е "Русия" и "Путин. Ставаш сутрин и първата ти мисъл е "Русия" и "Путин".

Цитат

Че ти какво си оборил ?

Доста фалшиви твърдения, изкривени представи, верни, но погрешно представи данни, глупави очаквания и още... Примерно, наскоро оспорих твърдението, че Русия бомбардира цивилни без причина:

Оспорил съм и фалшивото твърдение, че на Запад има "по-добър свят" или нещо такова:

Оспорил съм и твърдението, че Русия започна войната без причина:

Тук е официалното твърдение:

Цитат

Russia sent troops into Ukraine on February 24, citing Kiev’s failure to implement the Minsk agreements, designed to give the regions of Donetsk and Lugansk special status within the Ukrainian state. The protocols, brokered by Germany and France, were first signed in 2014. Former Ukrainian president Pyotr Poroshenko has since admitted that Kiev’s main goal was to use the ceasefire to buy time and “create powerful armed forces.”

In February 2022, the Kremlin recognized the Donbass republics as independent states and demanded that Ukraine officially declare itself a neutral country that will never join any Western military bloc. Kiev insists the Russian offensive was completely unprovoked.

ИЗТОЧНИК: https://www.siasat.com/ukraine-can-end-conflict-at-any-time-by-conceding-to-russias-terms-kremlin-2382849/

Оспорих твърдението, че Путин е доказано болен и скоро ще умре.

Оспорих твърдението, че има нещо, наречено "руска пропаганда в световен мащаб" или нещо такова.

Тук съм оспорил още твърдения срещу Русия, както и съм обяснил ролята на ботовете в про-Украинската пропаганда, и анти-руски твърдения:

(БЕЛЕЖКА: Относно ботовете, имам и обновена информация, която не е налична в отговора от горния линк)

Като цяло, в следната публикация имам различни линкове по различни теми, както и статии на английски - всички те оспорват твоето "мнение", което ти така умишлено налагаш, въпреки факта че знаеш че е погрешно:

Това са ми основните писания по конкретната тема с Русия и КЗ.

Цитат

Не ти харесвало източника на информация . Боли ме... сладоледа

Не си разбрал какво съм обяснил. Ти казваш, че Moscow Times е руска медия - аз ти доказвам, че не е и че е разклонение на Financial Times:

image.png.7369f8fcd131fce2c9011923eecd9274.png

Не ти ли е поне малко подозрително, че точно през 2022г (виж това, което е маркирано в синьо в горното изображение), когато КЗ има голяма нужда от анти-Руска пропаганда, рязко се появиха множество "руски медии", които публикуват само и единствено анти-руско съдържание? Това не са руски медии - това са анти-руски медии, представени като руски, за да се спечели доверието на хората в Русия и да върви пропагандата и деморализацията срещу Путин и политическата система в Русия.

Същото се отнася и за Finanz.ru. Ти нали осъзнаваш, че тези източници са чисто пропагандни? Ако не си усетил, те са фокусирани върху докладване на само и единствено негативна информация, като филтрират всичко противоположно. Те създават лошо впечатление относно Русия, като докладват едната страна на история, която има две страни. Ако тези медии бяха достоверни и обективни и докладваха фактите както трябва, щяхме да разберем. Въпросните медии целят деморализираща пропаганда, създаваща усещането, че Русия и Путин скоро няма да ги има. Колко време мина и колко репортажи/статии пуснаха тези медии? Ами, противно на очакването, което те създават и подклаждат, Русия и Путин още съществуват.

Цитат

https://bg.wikipedia.org/wiki/Закон_за_обявяване_комунистическия_режим_в_България_за_престъпен

Вие сте престъпници, пък колко се обиждате... ми е през сладоледа :) 

Не, не сме престъпници. Не ни интересуват фалшивите закони и манипулациите в международното право и моралните призми, позволяващи съществуването на тези закони.

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Ето че отново се появяваш по очакваното време.... свършваш работа и първата ти мисъл е Русия" и "Путин. Ставаш сутрин и първата ти мисъл е "Русия" и "Путин".

Доста фалшиви твърдения, изкривени представи, верни, но погрешно представи данни, глупави очаквания и още... Примерно, наскоро оспорих твърдението, че Русия бомбардира цивилни без причина:

Оспорил съм и фалшивото твърдение, че на Запад има "по-добър свят" или нещо такова:

Оспорил съм и твърдението, че Русия започна войната без причина:

Тук е официалното твърдение:

ИЗТОЧНИК: https://www.siasat.com/ukraine-can-end-conflict-at-any-time-by-conceding-to-russias-terms-kremlin-2382849/

Оспорих твърдението, че Путин е доказано болен и скоро ще умре.

Оспорих твърдението, че има нещо, наречено "руска пропаганда в световен мащаб" или нещо такова.

Тук съм оспорил още твърдения срещу Русия, както и съм обяснил ролята на ботовете в про-Украинската пропаганда, и анти-руски твърдения:

(БЕЛЕЖКА: Относно ботовете, имам и обновена информация, която не е налична в отговора от горния линк)

Като цяло, в следната публикация имам различни линкове по различни теми, както и статии на английски - всички те оспорват твоето "мнение", което ти така умишлено налагаш, въпреки факта че знаеш че е погрешно:

Това са ми основните писания по конкретната тема с Русия и КЗ.

Не си разбрал какво съм обяснил. Ти казваш, че Moscow Times е руска медия - аз ти доказвам, че не е и че е разклонение на Financial Times:

image.png.7369f8fcd131fce2c9011923eecd9274.png

Същото се отнася и за Finanz.ru. Ти нали осъзнаваш, че тези източници са чисто пропагандни? Ако не си усетил, те са фокусирани върху докладване на само и единствено негативна информация, като филтрират всичко противоположно. Те създават лошо впечатление относно Русия, като докладват едната страна на история, която има две страни. Ако тези медии бяха достоверни и обективни и докладваха фактите както трябва, щяхме да разберем. Въпросните медии целят деморализираща пропаганда, създаваща усещането, че Русия и Путин скоро няма да ги има. Колко време мина и колко репортажи/статии пуснаха тези медии? Ами, противно на очакването, което те създават и подклаждат, Русия и Путин още съществуват.

Не, не сме престъпници. Не ни интересуват фалшивите закони и манипулациите в международното право и моралните призми, позволяващи съществуването на тези закони.

@ivottoshevдавай психиатъра човек че не се издържа...rt.com , noname индийско-азиатски вестник.Добре че мойта приятелка мадам В и недодялко не са цитирани.

Защото и тоя и оня ветеринар Пасков  са рашистки фейкомети :)

Не, не сме "рашистки фейкомети". И Пламен Пасков не е "рашистки фейкоет". :) 

преди 2 минути, kosyo написа:

@ivottoshevдавай психиатъра човек че не се издържа...rt.com , noname индийско-азиатски вестник.Добре че мойта приятелка мадам В и недодялко не са цитирани.

Отново говориш несвързани неща. Какъв е проблема да се цитира RT? Не, RT не е "пропаганда"; RT е предимно неутрална медия.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяяяяяяя

Ха ха ха ха ха

Ако речем ще го вазмьом и за два дняяяяяяяяяяя

преди 11 минути, PigMan9 написа:

Не, не сме "рашистки фейкомети". И Пламен Пасков не е "рашистки фейкоет". :) 

Отново говориш несвързани неща. Какъв е проблема да се цитира RT? Не, RT не е "пропаганда"; RT е предимно неутрална медия.

Не бе той е безподобно леке, ветеринар дето си е повярвал че е медия, социолог, военен експерт. Прилича ми на някой ...Мммм на тебе май. РТ е най-правдивата медия на света неправомерно забранена в онзи свят дето ти е виновен за идиотските статии.  Quara пък е сайт в който всеки може да даде мнение. Последото което ми предложиха от там (не ме питай как попаднах там) не работеше.. Че викаш какво си доказал ? А и ми интересно друго -2 на от вашите беше писал че пишете програми. Че въпроса ми е как пишете бе хора като едни-причинно- следствени връзки ви се губят. То в този случай целия ви алгоритъм умира още на ниво блок-схема? IF-then трябва да са чужди понятия а вие и програми пишете в свободното време.

ами не . Все още е свободно пространство , където дори рашистки нацистки тролове като вас , могат да се вихрят.

Davos Forum е просто "свободно пространство", където се говорят празни приказки с цел омайване... Нали знаеш, че това са просто приказки и думи?

Виж в Литва например, където се изнесе опозиционния канал "Дождь".  И където днес се разрази малък скандал .

Един от журналистите се изказа балгосклонно за набиране на средства и помощ за руските войници които и майките и други алармират за недостатчното им военно, материално, продовослтвено обслужване на фронта.

И този журналист нарече руската армия "нашата армия" .

Впросният журналист бе уволнен, медията излезе с извинения, а държавата Латвия, глоби медията с 10 000 евро .

Да, и там има цензура. Цензурата срещу и най-дребното про-руско сантиментче е в глобален мащаб.

Я сметни колко хора тук наричат и копират информация с "нашата армия" направи еди какво си ?

Много пъти съм правил подобни забележки на глен и др които копират  "поглед инфо" . Понеже там сляпо копирате рашистка преведена пропаганда, текстовете са все е дно отразяващи "нашата армия направи еди какво си " ... а то се говори за рашистката армия. трола глен рабира се, не обръща внимание, важното да се копипейства.

Та... по тази логика и тебе и всички останали би трябвало да ви наритат моментално, форума глобен.

Не,аз не апелирам точно за това, а просто ви се чудя как точно вие, рашистктие дезинформатори успешно се позлвате от всички благинки на демокрацията, на  свободния интернет и пропагандирате лъжи ,конспирации  и дезинформация.

Като едновременно най много ревете за "правата си " .

Ние не сме тролове. Недей да мислиш, че всеки, който има мнение, различно от mainstream fake news, е "рашистки трол".

И защо да ме наритат от форума? Просто защото мога да мисля независимо и да изказвам мнения и да си ги доказвам, това не означава, че трябва да бъда наритан. По каква причина, според теб, трябва да бъда изгонен от този форум? на какво основание? На основание?

Цитат

Не,аз не апелирам точно за това, а просто ви се чудя как точно вие, рашистктие дезинформатори успешно се позлвате от всички благинки на демокрацията, на  свободния интернет и пропагандирате лъжи ,конспирации  и дезинформация.

"Демокрация"? Ахахахах. Ти сериозно ли? Демокрация няма; има плутокрация и автокрация зад фасада на демокрация.

Не, нямаме свобода на словото. Знаеш ли защо никой не ми е сътворил устата в момента? Защото не съм известен и влиятелен и мнението ми не се следи от много хора. Ако придобия популярност (FUN FACT: Това ще стане), тогава ще бъда цензуриран, тъй като мнението ми ще е влиятелно и ще представлява заплаха за статуквото.

Ти сериозно ли още говориш за демокрация? 1989г. и тогавашната пропагандна кампания от КЗ срещу СС минаха отдавна... не виждаш ли, че е 2022г.?

Относно илюзорната и НЕСЪЩЕСТВУВАЩА "свобода на словото", бях ти отговорил тук:

Ето ти и пълния текст, че може и да не знаеш как се отварят линкове:

"Отново си разбрал нещата грешно. Кой ти каза, че в Колективния Запад няма цензура, а? Нали знаеш, че официалните руски медии са блокирани, затова трябва да се използва VPN. Блокирани са и в YouTube, както и каналите им са свалени от основните социални мрежи. Ако знаеше това, нямаше да твърдиш, че има свобода на словото и няма цензура. Руските източници са блокирани, за да се спаси фалшивия Западен наратив от критики и факти, които иха го съборили като кула от карти. "Русия е терористична държава, която нападна Украйна без причина". Ахахахахахха... сигурно.

Ето ти един пример:"

0WV4ZZy.jpg

"И това не е всичко. Доста други медии, включително и RT, бяха блокирани без причина. Американски и републикански медии също се блокират, тъй като противоречат на официалния наратив. Не, не е само Русия под цензура.

Ето ти и пример за България:"

image.png

image.png

Това би трябвало да може да ти отговори на въпроса защо всички по телевизията повтарят едни и същи неща, но никога не се появи някой с различно мнение. ОТГОВОР - защото всички останали се филтрират и цензурират. Ако аз, примерно, бъда допуснат, ще ми отнеме няколко минути да оборя всички про-ЕС/НАТО/Liberal нагласи.

"Всички рашистки медии нямат нищо общо с журналистика, нито с обективност. Те са придатък на рашистките служби, под техенпряк контрол с прецизно подбрана инасочена пропаганда, често дезинформационна плюс тотални фейкове."

О, така ли? Ами, влез в RT, направи снимка на публикациите и ела да ми покажеш кое е пропаганда и не е вярно. Можеш ли да го направиш? Ако не знаеш как се използва VPN, има уроци в Интернет. Хайде, научи се и документирай "пропагандата", че да я видим. SPOILER: Няма да намериш пропаганда в RT.

Не, просто защото едно нещо е казано от Русия, това не означава, че не е вярно. Вярно е това, което можеш да видиш с очите си в реалния свят, не това, което ти казват Западните медии за фалшиви новини. Ако това, което Русия казва, се препокрива с наблюденията в реалността и политическите процеси и произтичащото от тях, това означава, че Русия е права. Фактът, че можеш да опровергаеш про-Руските ми "пасквили", доказва, че Русия е правата страна, а не тези, които критикуват, лъжат и разпространяват пропаганда срещу Русия.

"Путлю дори официално си ги награждава "за правилно отразяване на събитията в Крим" .  А реално просто си награди ФСБ сътрудниците в пропагандния си отдел за масираната дезинформационна завеса около Крим 2014 г  и фейковете за Украйна :) "

Награди за медии и журналисти има във всяка държава, не само в Русия. Като се има предвид факта, че Русия е правата страна, какъв е проблема да има позитивни новини относно Русия, вместо типичните фалшиви новини относно "режими", "смърт", "кървища", и други странни неща, които се "случват" в Русия, но реално не се случват в Русия. Лесно може това да се докаже - влизаш в Google Maps или купуваш билет за Русия.

"Всички рашистки медии нямат нищо общо с журналистика, нито с обективност. Те са придатък на рашистките служби, под техенпряк контрол с прецизно подбрана инасочена пропаганда, често дезинформационна плюс тотални фейкове."

Това не е вярно. "Руската пропаганда" е основно мит, който бележи началото си от изборите в САЩ през 2016г., когато партията на глобалните банкстери поръча на Hillary Clinton да прати за създаването на фалшив dossier, който да опетни репутацията на конкурента им от групата на Протекционистите. Това съм го обяснил ето в ТОЗИ ОТГОВОР. Настини върху "Покажи скритото съдържание" и scroll-вай надолу докато не видиш информацията за фалшивите dossier-и. Или използвай Ctrl+F да търсиш това: "Steele dossier". Наскоро имаше още разкрита информация и подробности, които няма да ги намериш в този стар отговор. Аз пиша публикация относно фалшивите доклади - ще я публикувам като е готова. Цялото това "Russia is coming"/"Putin is coming" е просто нищо повече от scapegoating; няма връзка с реалността, което е лесно доказуемо като се направи анализ на геополитическото влияние на Русия. Лесно се разбира, че няма такова нещо като "руска хегемония" и че Русия и Путин не идват да ни "хванат".

"Именно затова са забранени в нормалните държави . Просто защото не са медии."

Не. Забранени са с цел цензуриране на неудобни факти под претекст борба с "дезинформацията".

"Видях че си изпльоскал картинки с еднакамара рашистка пропаганда и лъжи . Дори не можеш да копираш коректно един източник, ами пльоскаш някакви скрийншотове ."

Кое е "рашистка пропаганда"? Посочи конкретното нещо и обясни защо е "рашистка пропаганда".

"РТ и подобни са рупори на рашистката дезинформация и са тотални фейкомети за случващото се в Украйна, ти приемаш всичко за чиста монета от тях."

Това не е вярно - RT е предимно неутрална медия. Ако мислиш, че пуска пропаганда, просто посети сайта, документирай пропагандата и я покажи.

--------------------------------------

В КЗ цензурата се изпълнява под претекст борба срещу "конспиративни теории", "дезинформация" и "руска пропаганда" (HINT: такава несъществуващ). Ти изобщо наясно ли си колко високо-профилни профили на политици бяха блокирани в периода 2016-2021 - в Twitter и другите основни социални медии? Знаеш ли, че се налага цензура срещу определени хора и медии, които могат да преобърнат официалните наративи? Това не е ли цензура, според теб? Защо си толкова спял за реалността, която те заобикаля, не знам.

Ти не следиш световната политика; заклещен си в някакво тясно и малко ниво, състоящо се от "Русия това, Русия онова" - глупави клишета, реторики и митове... Аз следя събитията в световната политика, политическите процеси и произтичащото от тях - затова имам по-добро разбиране от теб.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Davos Forum е просто "свободно пространство", където се говорят празни приказки с цел омайване... Нали знаеш, че това са просто приказки и думи?

Да, и там има цензура. Цензурата срещу и най-дребното про-руско сантиментче е в глобален мащаб.

Ние не сме тролове. Недей да мислиш, че всеки, който има мнение, различно от mainstream fake news, е "рашистки трол".

И защо да ме наритат от форума? Просто защото мога да мисля независимо и да изказвам мнения и да си ги доказвам, това не означава, че трябва да бъда наритан. По каква причина, според теб, трябва да бъда изгонен от този форум? на какво основание? На основание?

"Демокрация"? Ахахахах. Ти сериозно ли? Демокрация няма; има плутокрация и автокрация зад фасада на демокрация.

Не, нямаме свобода на словото. Знаеш ли защо никой не ми е сътворил устата в момента? Защото не съм известен и влиятелен и мнението ми не се следи от много хора. Ако придобия популярност (FUN FACT: Това ще стане), тогава ще бъда цензуриран, тъй като мнението ми ще е влиятелно и ще представлява заплаха за статуквото.

Ти сериозно ли още говориш за демокрация? 1989г. и тогавашната пропагандна кампания от КЗ срещу СС минаха отдавна... не виждаш ли, че е 2022г.?

Относно илюзорната и НЕСЪЩЕСТВУВАЩА "свобода на словото", бях ти отговорил тук:

Ето ти и пълния текст, че може и да не знаеш как се отварят линкове:

"Отново си разбрал нещата грешно. Кой ти каза, че в Колективния Запад няма цензура, а? Нали знаеш, че официалните руски медии са блокирани, затова трябва да се използва VPN. Блокирани са и в YouTube, както и каналите им са свалени от основните социални мрежи. Ако знаеше това, нямаше да твърдиш, че има свобода на словото и няма цензура. Руските източници са блокирани, за да се спаси фалшивия Западен наратив от критики и факти, които иха го съборили като кула от карти. "Русия е терористична държава, която нападна Украйна без причина". Ахахахахахха... сигурно.

Ето ти един пример:"

0WV4ZZy.jpg

"И това не е всичко. Доста други медии, включително и RT, бяха блокирани без причина. Американски и републикански медии също се блокират, тъй като противоречат на официалния наратив. Не, не е само Русия под цензура.

Ето ти и пример за България:"

image.png

image.png

Това би трябвало да може да ти отговори на въпроса защо всички по телевизията повтарят едни и същи неща, но никога не се появи някой с различно мнение. ОТГОВОР - защото всички останали се филтрират и цензурират. Ако аз, примерно, бъда допуснат, ще ми отнеме няколко минути да оборя всички про-ЕС/НАТО/Liberal нагласи.

О, така ли? Ами, влез в RT, направи снимка на публикациите и ела да ми покажеш кое е пропаганда и не е вярно. Можеш ли да го направиш? Ако не знаеш как се използва VPN, има уроци в Интернет. Хайде, научи се и документирай "пропагандата", че да я видим. SPOILER: Няма да намериш пропаганда в RT.

Не, просто защото едно нещо е казано от Русия, това не означава, че не е вярно. Вярно е това, което можеш да видиш с очите си в реалния свят, не това, което ти казват Западните медии за фалшиви новини. Ако това, което Русия казва, се препокрива с наблюденията в реалността и политическите процеси и произтичащото от тях, това означава, че Русия е права. Фактът, че можеш да опровергаеш про-Руските ми "пасквили", доказва, че Русия е правата страна, а не тези, които критикуват, лъжат и разпространяват пропаганда срещу Русия.

"Путлю дори официално си ги награждава "за правилно отразяване на събитията в Крим" .  А реално просто си награди ФСБ сътрудниците в пропагандния си отдел за масираната дезинформационна завеса около Крим 2014 г  и фейковете за Украйна :) "

Награди за медии и журналисти има във всяка държава, не само в Русия. Като се има предвид факта, че Русия е правата страна, какъв е проблема да има позитивни новини относно Русия, вместо типичните фалшиви новини относно "режими", "смърт", "кървища", и други странни неща, които се "случват" в Русия, но реално не се случват в Русия. Лесно може това да се докаже - влизаш в Google Maps или купуваш билет за Русия.

Това не е вярно. "Руската пропаганда" е основно мит, който бележи началото си от изборите в САЩ през 2016г., когато партията на глобалните банкстери поръча на Hillary Clinton да прати за създаването на фалшив dossier, който да опетни репутацията на конкурента им от групата на Протекционистите. Това съм го обяснил ето в ТОЗИ ОТГОВОР. Настини върху "Покажи скритото съдържание" и scroll-вай надолу докато не видиш информацията за фалшивите dossier-и. Или използвай Ctrl+F да търсиш това: "Steele dossier". Наскоро имаше още разкрита информация и подробности, които няма да ги намериш в този стар отговор. Аз пиша публикация относно фалшивите доклади - ще я публикувам като е готова. Цялото това "Russia is coming"/"Putin is coming" е просто нищо повече от scapegoating; няма връзка с реалността, което е лесно доказуемо като се направи анализ на геополитическото влияние на Русия. Лесно се разбира, че няма такова нещо като "руска хегемония" и че Русия и Путин не идват да ни "хванат".

"Именно затова са забранени в нормалните държави . Просто защото не са медии."

Не. Забранени са с цел цензуриране на неудобни факти под претекст борба с "дезинформацията".

"Видях че си изпльоскал картинки с еднакамара рашистка пропаганда и лъжи . Дори не можеш да копираш коректно един източник, ами пльоскаш някакви скрийншотове ."

Кое е "рашистка пропаганда"? Посочи конкретното нещо и обясни защо е "рашистка пропаганда".

"РТ и подобни са рупори на рашистката дезинформация и са тотални фейкомети за случващото се в Украйна, ти приемаш всичко за чиста монета от тях."

Това не е вярно - RT е предимно неутрална медия. Ако мислиш, че пуска пропаганда, просто посети сайта, документирай пропагандата и я покажи.

--------------------------------------

В КЗ цензурата се изпълнява под претекст борба срещу "конспиративни теории", "дезинформация" и "руска пропаганда" (HINT: такава несъществуващ). Ти изобщо наясно ли си колко високо-профилни профили на политици бяха блокирани в периода 2016-2021 - в Twitter и другите основни социални медии? Знаеш ли, че се налага цензура срещу определени хора и медии, които могат да преобърнат официалните наративи? Това не е ли цензура, според теб? Защо си толкова спял за реалността, която те заобикаля, не знам.

Ти не следиш световната политика; заклещен си в някакво тясно и малко ниво, състоящо се от "Русия това, Русия онова" - глупави клишета, реторики и митове... Аз следя събитията в световната политика, политическите процеси и произтичащото от тях - затова имам по-добро разбиране от теб.

OMG -епицентър/мадам В/ RT. Човек ти си като муха-лайнарка.. Верни ли ги четеш тия пасквили? Мадам В да ми говори за свобода на словото и как някой е бил ограничаван...

преди 21 минути, kosyo написа:

Не бе той е безподобно леке, ветеринар дето си е повярвал че е медия, социолог, военен експерт. Прилича ми на някой ...Мммм на тебе май. РТ е най-правдивата медия на света неправомерно забранена в онзи свят дето ти е виновен за идиотските статии.  Quara пък е сайт в който всеки може да даде мнение. Последото което ми предложиха от там (не ме питай как попаднах там) не работеше.. Че викаш какво си доказал ? А и ми интересно друго -2 на от вашите беше писал че пишете програми. Че въпроса ми е как пишете бе хора като едни-причинно- следствени връзки ви се губят. То в този случай целия ви алгоритъм умира още на ниво блок-схема? IF-then трябва да са чужди понятия а вие и програми пишете в свободното време.

Ти само погледни, кой му лайква постовете. После се засягат, като ги осмиват с епитети.

преди 3 минути, kosyo написа:

OMG -епицентър/мадам В/ RT. Човек ти си като муха-лайнарка.. Верни ли ги четеш тия пасквили? Мадам В да ми говори за свобода на словото и как някой е бил ограничаван...

Всичко наред ли е с теб? Защо се опитваш да наложиш един и същ провален аргумент? Колко пъти да ти казвам, че трябва да се фокусираш върху достоверността на аргумента или информацията, не върху източника:

YjvFqaJ.png

ud3OEbJ.png

Колкото се отнася до "критиката" ти не горния ми пост - ето този пост:

...нещо не вярно ли виждаш? Няма цензура, така ли? Ахахах. Колко политици/анализатори са им е била отказвана покана в студиата и са били гонени по време на предаванията? Ти кога видя някой, който да има критично мнение към статуквото? Не си ли забелязал, че всеки пропагандист, който го пускат по основните, платени - външно финансирани, грантомотиривани медии, винаги коленичи пред статуквото и говори празни обещания и лъжи в подкрепа на това статукво?

Е, нещо невярно ли виждаш в цялото това обяснение? Колко пъти поканиха Пасков или Сидеров, примерно, в основните медии? Колко пъти им дадоха да говорят свободно, без да ги прекъсват и насочват по каква тема да говорят?

Изобщо не разбирам какво се мъчиш да обясниш. Критикуваш ме, но така и не показа каквато и да е конкретна критики. Налагат се само фалшиви и пропагандни мнения и празни обещания за неща, които няма да се случат - обещанията относно приемането на еврото са едни от тези обещания за "хубави неща", които всъщност няма да се случат.

По Fake News се пуснат само пропагандисти - а по социалните медии, предимно ботове като тези (Хехехех... това ли са "хората", които казват истината, имат свобода на словото и ти слушаш тяхното мнение?):

GqYF5Dp.png

B4ed404.png

M4gJ85G.png

k7ONrks.png

И кои са другите медии, които слушате - Finanz и Moscow Times (второто определено е разклонение на Financial Times). Казвате, че това се руски медии, което реално не е вярно. Това са анти-руски медии, представени като руски, за да се спечели доверието на руснаците и да върви подривната дезинформация срещу Путин и политическата система в Русия.

преди 11 минути, БаалБек написа:

Ти само погледни, кой му лайква постовете. После се засягат, като ги усмиват с епитети.

Кой ми харесва отговорите? Кой ме осмива с епитети? Тези, които ме "успиват", успяха ли поне веднъж да ме оборят в поне един дебат? Не, нали... Те тока и никога не дойдоха да ме оспорят, де... те много добре знаят, че за съм прав и те нямат какво да кажат.

Ти видя ли ми последните няколко големи отговора в темата за обсъждане на Русия? Сигурен съм, че и тях не можеш да оспориш. Въпросните отговори развенчават и фалшивата ви реторика, че Русия е "агресор" и нападна Украйна "без причина" или нещо такова...

току-що, БаалБек написа:

Ти само погледни, кой му лайква постовете. После се засягат, като ги осмиват с епитети.

Това искрено ме развесели...

Верно ли гледаш кой чии постове лайква?

И си вадиш от това некви изводи?

Аз дори собствените си постове не гледам кой как ги "лайква"...

Тук много рядко някой "лайква" самото мнение...

"Лайква" се самия потребител, дали е от "нашия" или от "чуждия" отбор...

Даже по-скоро, дали някой си е решил, че друг е от "неговия" отбор...

Асланчик му трябваше половин година в корона темата, докато се усети, че всъщност му се подигравам и да спре да ме "лайква" и си призна, че изобщо не чете постовета, а удря палчето на н"неговия" отбор...

Баси "логиката" изпляска...

Па после се цупиш, когато ви казвам, че сте функционално неграмотни...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.