Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, PigMan9 написа:

Всичко наред ли е с теб? Защо се опитваш да наложиш един и същ провален аргумент? Колко пъти да ти казвам, че трябва да се фокусираш върху достоверността на аргумента или информацията, не върху източника:

YjvFqaJ.png

ud3OEbJ.png

Колкото се отнася до "критиката" ти не горния ми пост - ето този пост:

...нещо не вярно ли виждаш? Няма цензура, така ли? Ахахах. Колко политици/анализатори са им е била отказвана покана в студиата и са били гонени по време на предаванията? Ти кога видя някой, който да има критично мнение към статуквото? Не си ли забелязал, че всеки пропагандист, който го пускат по основните, платени - външно финансирани, грантомотиривани медии, винаги коленичи пред статуквото и говори празни обещания и лъжи в подкрепа на това статукво?

Е, нещо невярно ли виждаш в цялото това обяснение? Колко пъти поканиха Пасков или Сидеров, примерно, в основните медии? Колко пъти им дадоха да говорят свободно, без да ги прекъсват и насочват по каква тема да говорят?

Изобщо не разбирам какво се мъчиш да обясниш. Критикуваш ме, но така и не показа каквато и да е конкретна критики. Налагат се само фалшиви и пропагандни мнения и празни обещания за неща, които няма да се случат - обещанията относно приемането на еврото са едни от тези обещания за "хубави неща", които всъщност няма да се случат.

По Fake News се пуснат само пропагандисти - а по социалните медии, предимно ботове като тези (Хехехех... това ли са "хората", които казват истината, имат свобода на словото и ти слушаш тяхното мнение?):

GqYF5Dp.png

B4ed404.png

M4gJ85G.png

k7ONrks.png

И кои са другите медии, които слушате - Finanz и Moscow Times (второто определено е разклонение на Financial Times). Казвате, че това се руски медии, което реално не е вярно. Това са анти-руски медии, представени като руски, за да се спечели доверието на руснаците и да върви подривната дезинформация срещу Путин и политическата система в Русия.

Кой ми харесва отговорите? Кой ме осмива с епитети? Тези, които ме "успиват", успяха ли поне веднъж да ме оборят в поне един дебат? Не, нали... Те тока и никога не дойдоха да ме оспорят, де... те много добре знаят, че за съм прав и те нямат какво да кажат.

Ти видя ли ми последните няколко големи отговора в темата за обсъждане на Русия? Сигурен съм, че и тях не можеш да оспориш. Въпросните отговори развенчават и фалшивата ви реторика, че Русия е "агресор" и нападна Украйна "без причина" или нещо такова...

Само предполагам че Пасков и Сидеров (верно ли за бялата Златка говорим) не ги канят щото не сервират алкохол в студиото.. А за мадам В до тук съм казвал че не еднократно съм виждал как е разплаквала колежките си( единствения й колега беше страшен пич и май не му пукаше) Лично с нея съм имал контакти за малко над 10 години. Да кажем че съм имал в някакъв момент личен конфликт с нея.. Но пък аз съм член на една група с нейни бивши колеги , а тя не е.... Не се и поздравява за рождения ден..  чудя се защо ли...Може би и миришат краката или защото прочутата и баница с които гощаваше избрани политици не е толкова хубава. Или интервютата по пантофи ли бяха по халат ли...  не помня вече а и имам една клауза в договора за която не мога да говоря но пък то тази фирма я няма като юридически субект вече... С 2 думи познавам БГ журналистиката отвътре и мога аз да ти обяснявам неща а не ти на мен..И да има доста хора от гилдията с които поддържам връзка и доста с които просто е безмислено.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Източник от Кремъл твърди, че Русия е готова на преговори за обмен на контрола над Запорожката АЕЦ срещу гаранции за преноса на руски петрол по нефтопровода „Дружба“, който преминава през украинска територия и снабдява с руски петрол държави от Централна Европа като Унгария например. По „Дружба“ вървят около 1/3 от всички доставки на руски петрол за Европа.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Източник от Кремъл твърди

Източника от Кремъл вече опроверга това нещо. Слуха явно е тръгнал от някъде другаде. Петролопровода вече има изключение от санкциите освен ако другарите украинци не започнат да въртят номера с него.....

Мъчно ми е за "полезните идиоти" от форума, които подкрепят РФ. Митовете, приказките и легендите, които разпространяваха за "безаналоговата" армия и оръжия рухна. РаZZия жънеше „победи“ в Космоса, строеше база на Луната, догонваше технологично Запада, постигаше допингови победи в спорта, градеше индустрия и разработваше Сибир, премахваше бедността, строеше могъщи съюзи и геополитически „полюси“, ставаше от колене и изправяше снага под увереното и далновидно ръководство на В.В.Путин. Ако ТОЙ не беше започнал войната – как изобщо някой би предположил какъв бардак представлява всъщност руската армия? Колко разграбена и технологично изостанала е руската военна техника и оборудване? Колко некадърно е руското командване? Ако не беше войната – щяхме ли да видим тези видеа на руски войници от затънтени краища, които не могат да повярват, колко масово украинските села са асфалтирани? Ако не беше войната – щяхме ли да видим хилядите сцени на мародерство – руски войници нарамили перални, битови уреди, покъщнина – дори тоалетни чинии? Колко „богато“ трябва да живееш за да нарамиш тоалетна чиния? Ако не беше войната – кой би предположил, че само преди 20-ина дни Путин ще бъде унижен от абсолютно всички лидери на азиатски държави на срещата на ШОС в Самарканд, които до един го накараха да ги чака на крак за двустранните срещи? А това всъщност е било по план и всичко е предвидил В.В.Путин (гениалния шахматист). 

преди 7 минути, maxthon написа:

Източника от Кремъл вече опроверга това нещо. Слуха явно е тръгнал от някъде другаде. Петролопровода вече има изключение от санкциите освен ако другарите украинци не започнат да въртят номера с него.....

Шести военен изтребител пада в Русия за последните 3 месеца. А и това вече е опровергано. Слухът явно е тръгнал от другаде.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ако не беше войната – кой би предположил, че само преди 20-ина дни Путин ще бъде унижен от абсолютно всички лидери на азиатски държави на срещата на ШОС в Самарканд, които до един го накараха да ги чака на крак за двустранните срещи?

Даже и не обръщаш внимание на това, което копираш от някъде. Преди 20 дни в Самарканд среща на Шанхайската организация за сътрудничество?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Шести военен изтребител пада в Русия за последните 3 месеца.

Е само руските самолети ли дават дефекти? Освен да ти намеря как се разпада модерният Ф35 дърпан на буксир. Японска му работа....

На втората армия в света им свършват дроновете. Орлан-10 са на изчерпване. А между другото Кремъл разпореди да се ограничат социологическите проучвания след резкия спад на подкрепата за войната. Ти да видиш.

преди 6 минути, maxthon написа:

Даже и не обръщаш внимание на това, което копираш от някъде. Преди 20 дни в Самарканд среща на Шанхайската организация за сътрудничество?

Но с останалото си съгласен?

На втората армия в света им свършват дроновете. Орлан-10 са на изчерпване.

Е видеото от преди месец и половина точно от завода за производството на Орлан пропусна ли го? Има заготовки за поне няколко хиляди дрона.

А видеото, което е от 1 декември за размяна на военнопленници (50 на брой) като в тази бройка има и защитници от Азов. Нали щяха да ги бесят?

преди 5 минути, БаалБек написа:

Но с останалото си съгласен?

Тази вечер покрай другите неща реши да се пробваш и с опит за хумор?

Започва да цари паника в Кремъл относно създаването на международен трибунал. Засилва се несъгласуването между "говорещите глави". 

Засилва се несъгласуването между "говорещите глави". 

Позицията на официалните руски лица относно предполагаем трибунал е само една и няма никакво несъгласуване. Ако под паника имаш в предвид да си го преместят от единия крачол в другия? Кака днеска не ти се отдава. Отивай да събираш мана за утре. Пожелавам ти за тогава повече успех.

преди 12 минути, maxthon написа:

Позицията на официалните руски лица относно предполагаем трибунал е само една и няма никакво несъгласуване. Ако под паника имаш в предвид да си го преместят от единия крачол в другия?

Като това например:

Цитат

Russian Foreign Minister Sergey Lavrov warned Thursday of the high risk of a conventional conflict escalating into a nuclear war. Speaking at a lengthy press conference, the top diplomat said that nuclear powers – such as Russia and the United States – must avoid military clashes for this reason.

“The risk that a non-nuclear confrontation between nuclear powers will turn into a nuclear war is immense,” he told a news conference on security issues in Moscow. “It is necessary to avoid any military clash between nuclear powers, even with the use of conventional weapons. The escalation may become uncontrollable.”

Lavrov pointed out that Russian President Vladimir Putin and his United States counterpart Joe Biden signed a declaration stating that “a nuclear war cannot be won and must never be fought” in June 2021. A similar statement was also adopted by five nuclear states in January of this year.

Преди друго лаеха "говорещите глави" (официалните руски лица).

:popcorn2:

преди 1 минута, glen написа:

Европейците започват да разбират, че Вашингтон ги е изиграл за глупаци !

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11471383/EU-accuses-PROFITEERING-Ukraine-war-selling-higher-price-gas-weapons.html

Очаквай скорошен разпад и всички под крилото на Матушка. :lol6:

току-що, БаалБек написа:

Като това например:

:popcorn2:

Виждам, че отново си наблегнала на пуканките....

Правилен избор...

Поздравления...

Просто от любопитство...

Каква връзка има цитирания текст от теб със създаването на международен трибунал и евентуалната паника сред руските власти от този факт?

И какво по-различно според теб казва Лавров?

Наистина съм любопитен...

преди 6 минути, БаалБек написа:

Каква е връзката между трибунала и ядрената реторика само ти си я знаеш. Като стана дума за ядрената реторика официалните лица не казваха нищо друго освен - Имаме си доктрина за използване на ядрено оръжие. Четете я и ще разберете кога е възможно да го използваме.

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Ми войната се води на украинска територия. Украйна се защитава. Русия нахлу.

Целия свят разбра това и подкрепя Украйна, само ти не си вдянал.

После се сърдиш като ти кажа, че не разбираш от политика.

Ми тя реалността няма общо с това, което си казал

А защо Русия нападна Украйна -

1. Защото ВСУ изтребваха руснаци в Донецк и Луганск. И на други места. Изтрепаха към 40,000 души най-малко.
2. Украйна заяви, че ще влиза в НАТО.
3. Украйна заяви, че иска ядрени оръжия отново.

Има още много по-дребни неща, но това са основните три. Всяко от тези три е абсолютно неприемливо за Русия. Всяко от тези три неща е против договорките на Русия със запада и Путин още 2009г. каза, че влизането в НАТО на Украйна означава - ВОЙНА. Тогава му се присмяха откровено. Е, сега не му се смеят.

Всички ще загубят от тази война. Русия ще загуби много, много пари. Но най-много ще загуби запада - ще изчезне либерасткия модел и хегемонията на САЩ и Англия. Ще изчезне и самата Украйна - разделена между Русия , Полша, Унгария и Румъния.

Китай ще стане водеща нация.

Ще изчезне ... и България. Докъм 2050г.

преди 7 часа, PigMan9 написа:

да се фокусираш върху достоверността на аргумента или информацията

Фокусирах се. Касапина Путлер нахлу в суверенна държава, чиито граници, ратифицирани с неговия личен подпис, веднъж вече беше нарушил преди 8 години.

Начи Касапина Путлер е садист, изрод и свиньособака на къс повод на Давоските Дърти Пърдели, дето искат да въведат световен комунизъм.

https://youtu.be/L2Dh0lJRGck

преди 5 часа, glen написа:

Европейците започват да разбират, че Вашингтон ги е изиграл за глупаци !

Ти не си ли европеец ?

Или си предател и искаш Касапина Путлер да превземе Киев за три дня и Лисабон за тиждень, за да могат давоските свиньособаки да въдворят световен комунизъм.

преди 4 часа, dimy написа:

А защо Русия нападна Украйна -

Защото Касапина Путлер е на къс повод на давоските свиньособаки, дето искаха да ни ваксинират насила, затуй.

Аз не вярвам да е толкова прост, че да си е мислел, че украинците ще го посрещнат с цветя.

Всеки, който поне малко е живял и работил в Украйна, включително и аз, знаеше, че това не е така.

След като е било толкова лесно за мен да разбера, без да се напрягам, като как това се оказа препъни камък за руското разузнаване ?

Изпълнява задача. На Дъртите Ваксинатори.

Слава Украини !!!

Смерть ворогам !!!

преди 6 часа, maxthon написа:

Ако под паника имаш в предвид да си го преместят от единия крачол в другия?

Ти знаеш ли руски език ?

Гледаш ли руски телевизии ?

Ма тъй са спокойни спокойни спокойни. Без паника без паника, без паника.

Също както преди да избягат от харковска област и от Херсон.

ЗСУ настъпват на луганското направление.

Ко стана ве ?

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяя

Ха ха ха ха ха

преди 9 часа, kosyo написа:

Само предполагам че Пасков и Сидеров (верно ли за бялата Златка говорим) не ги канят щото не сервират алкохол в студиото.. А за мадам В до тук съм казвал че не еднократно съм виждал как е разплаквала колежките си( единствения й колега беше страшен пич и май не му пукаше) Лично с нея съм имал контакти за малко над 10 години. Да кажем че съм имал в някакъв момент личен конфликт с нея.. Но пък аз съм член на една група с нейни бивши колеги , а тя не е.... Не се и поздравява за рождения ден..  чудя се защо ли...Може би и миришат краката или защото прочутата и баница с които гощаваше избрани политици не е толкова хубава. Или интервютата по пантофи ли бяха по халат ли...  не помня вече а и имам една клауза в договора за която не мога да говоря но пък то тази фирма я няма като юридически субект вече... С 2 думи познавам БГ журналистиката отвътре и мога аз да ти обяснявам неща а не ти на мен..И да има доста хора от гилдията с които поддържам връзка и доста с които просто е безмислено.

От цялата ти ода се разбира единствено, че си неграмотен.

Ама иначе намекваш, че си свързан с бг журналистиката.

:giggle1:

Тя(журналистиката ни) сигурно и за това е на такова ниво.

Не яжте гъби, които не познавате

Вървя един ден из гората и гледам наоколо гъби. Ама много. Едни такива малки жълти. Опитах ги, оказаха се много вкусни. Вървях, ядох гъби, вървях ядох гъби. Вечерта си лягам в палатката да спя. И тъкмо се завих и един глас в главата ми говори:

– А бре, краката ти смърдят.

Подуших аз, бе верно, че силно смърдят. Ма се отказах да ги мия, щото ме домързя. И таман да заспя и гласът в главата ми пак ми говори:

– А бре, краката ти смърдят, ставай да ги измиеш!

Ядосах се аз, мене ме мързи, пък некъв глас постоянно ме буди.

– Ми няма да ги измия - викам аз.

– Ако не отидеш да ги измиеш, аз ще отида - заплаши ме гласът.

– Въри ако искаш на бабинта си - викам аз.

И изведнъж станах, отидох до реката, измих си краката и се върнах.

– Така е по добре нали ? - каза гласът в главата ми.

Оттогава насам, никога не ям гъби, които не познавам. А ако ми се ядат гъби, отивам и ги показвам първо на човек, който ги познава, за да ми каже какви са.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.