Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Ти знаеш ли руски език ?

Тъпи въпроси не ми се четат. Ако имаш да кажеш нещо за трибунала казвай го. Ако не занимавай някой друг с въпросите си. Колкото до Луганск настъпване на мотики също влиза в категорията, която описваш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 46 минути, M.Николов написа:

От цялата ти ода се разбира единствено, че си неграмотен.

Ама иначе намекваш, че си свързан с бг журналистиката.

:giggle1:

Тя(журналистиката ни) сигурно и за това е на такова ниво.

Има надежда, за момент се бях притеснил че няма да схванете намека . Сега остава и @PigMan9да го разбере и да спре да ми дава тия източници че ставам като бик на червено. Може и статия да напише че аз съм виновен за качеството на журналистиката. Но не съмнява че ще изместят англо-сансонците от първото място. 

Тия стават все по-добри:

https://twitter.com/markito0171/status/1598581501976879106

преди 15 минути, maxthon написа:

Колкото до Луганск настъпване на мотики

Ти и за Херсон така казваше...

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

Ха ха ха ха ха

Дупето на вожда било пострадало:

https://metro.co.uk/2022/12/02/vladimir-putin-suffers-fell-down-stairs-at-official-residence-in-moscow-17866336/. Кой е от вас го е виждал последно(задника) да каже дали е вярно? Знам че е ненадежден източник този ама се притеснявам да не се случи до прозорец следващия път.

преди 17 минути, M.Николов написа:

И? Като "взехте" Херсон какво стана?

Там живее ли някой сега?

Типично по рашистки, щом не е наше, камък върху камък няма да остане.

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

Те така и искаха нищо, че тук разни псевдо-анализатори се опитават да ни убеждават в друго. ;) В началото на нахлуването на всеки един украински войник се падало по 12 руски. Орките са атакували 75% от стационарните обекти на украинската ПВО. Кибератаката им успя да прекъсне сателитните комуникации на ВСУ. Но все пак не успяха за три дни да вземат Киев, защото благодарение на САЩ и тяхното разузнаване Украйна е започнала да разпръсква своите запаси от боеприпаси и основни арсенали. Самолетите и системите за противовъздушна отбрана бяха разпръснати часове след атаката. В резултат на това са били поразени само една десета от мобилните обекти на ПВО. Ако руските целеуказатели бяха по-точни и по-пъргави, дори те можеше да бъдат улучени. За щастие това отнемаше два-три дни, а понякога и много повече, за руското военно разузнаване да изпрати разузнавателна информация за целта до команден център в Москва и да се нанесе удар. Та бързата окупация и сваляне на редовно избрано правителство и парламент в Украйна НЕ УСПЯ.

:popcorn2:

Без паника, февруари месец ще победите -https://topwar.ru/206138-rossijskij-politik-klincevich-dal-prognoz-po-degradacii-armii-i-promyshlennosti-ukrainy.html

Малко последния абзац ме притеснява...

В същото време леко паника:

"Кремъл заяви в изявление, публикувано на уебсайта му, че Путин и Шолц са провели разговор "по инициатива на Германия" и потвърди, че "са обсъдени редица въпроси за ситуацията около Украйна". "Путин отново обясни подробно фундаменталната позиция на Русия при провеждането на специалната военна операция. Подчертана е разрушителната позиция на западните държави, включително Германия, които доставят на режима в Киев оръжия и обучават украинската армия", отбеляза Кремъл."

Този е изтрещял тотално. Редовно избран президент и парламент бил режим, а в РФ тогава какво е?

преди 47 минути, kosyo написа:

Знам че е ненадежден източник този ама се притеснявам да не се случи до прозорец следващия път.

Но това ще е абсолютна случаЕност. Освен ако няма намеса на тъмните империалистични сили на Колективния Запад.

преди 1 час, kosyo написа:

Браво за сайта. Това са правилните новини.

преди 1 час, kosyo написа:

Малко последния абзац ме притеснява...

Това е написано нарочно, защото такъв е плана.

преди 2 часа, M.Николов написа:

И? Като "взехте" Херсон какво стана?

Там живее ли някой сега?

Нищо не остава след като мине руския ботуш, да :) То да не им викат орки случайно. 

И само да не забравиш, че все пак Путьо искаше просто да спаси горките хора нали, просто така се случи, че има 2 пъти повече цивилни жертви от каквото уж ги спасява. Освобождение по руски.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Ама иначе намекваш, че си свързан с бг журналистиката.

То това животно още ли съществува. Имам предвид не обичайните платени рекламни статии на всякакви продукти и услуги и пропаганден тролизъм. И за двете неща по-горе, грамотността и здравият разум, са противопоказни.

"Снажното" диктаторче с войната в Украйна направи голяма услуга на ЕС и особено на Германия. Политическите сили са единодушни в едно. Че Германия е научила поне три поуки от енергийната криза. Първо никога повече да не се излагат на такъв  риск, имайки предвид историческата прекомерна зависимост на Германия от руския газ. Това осъзнаване вече оказва влияние върху националния дебат относно дълбоките икономически връзки на страната с друга автокрация, Китай. Други две поуки са: необходимостта да бъдат по-малко зависими от изкопаемите горива и да залагат масово на възобновяемите енергийни източници за да направят страната по-устойчива в дългосрочен план.

преди 22 минути, N1K17Y написа:

Нищо не остава след като мине руския ботуш, да :)

Така трябва. Лошото е че не го правят и не вземат пример от САЩ.

преди 1 минута, БаалБек написа:

"Снажното" диктаторче с войната в Украйна направи голяма услуга на ЕС и особено на Германия. Политическите сили са единодушни в едно. Че Германия е научила поне три поуки от енергийната криза. Първо никога повече да не се излагат на такъв  риск, имайки предвид историческата прекомерна зависимост на Германия от руския газ. Това осъзнаване вече оказва влияние върху националния дебат относно дълбоките икономически връзки на страната с друга автокрация, Китай. Други две поуки са: необходимостта да бъдат по-малко зависими от изкопаемите горива и да залагат масово на възобновяемите енергийни източници за да направят страната по-устойчива в дългосрочен план.

Хайде сега се опитай да развиеш тезата за това, как точно ВЕИ ще изместят конвенционалните енергийни източници към днешна дата и в средносрочен план....

Опитай се и да развиеш тезата, как точно чрез ВЕИ ще може да се поддържа производство...

Когато пишеш глупости като този пост, то през главицата ти преминава ли изобщо някаква наченка на мисъл или просто механично препредаваш кухи лозунги, които са ти харесали?

Функционална и емоционална неграмотност...

Пуканките - пръстчето, пръстчето - пуканките...

преди 15 минути, БаалБек написа:

Първо никога повече да не се излагат на такъв  риск, имайки предвид историческата прекомерна зависимост на Германия от руския газ.

Е няма нищо де сега ще скочат на друга зависимост. Катарски газ, но доставен от американски фирми. Газ от Тринидад и Тобаго, но доставен от американски фирми. Газ от на майка си ..........., но доставен от американски фирми. Да му мисли редовия германец... Управляващите клоуни там мислят за всичко друго, но не и именно за него.

току-що, maxthon написа:

Е няма нищо де сега ще скочат на друга зависимост. Катарски газ, но доставен от американски фирми. Газ от Тринидад и Тобаго, но доставен от американски фирми. Газ от на майка си ..........., но доставен от американски фирми. Да му мисли редовия германец... Управляващите клоуни там мислят за всичко друго, но не и именно за него.

Пропускаш и руски газ, но доставен от неруски фирми...

Това, което направи германската икономика толкова силна, бе съчетанието на висок интелектуален капацитет и достъпа до евтини енергийни ресурси...

Резултата бе иновативна и конкуретноспособна продукция...

Е, от известно време. германските политици правят всичко възможно да "обърнат" тази тенденция...

Лошото е, че това рефлектира и върху цялата европейска икономика...

Но... когато избереш за поста "министър-председател" на ЕС гинеколог, то какво друго да очакваш...

Ако Де Гол можеше да види в какво се е превърнал днес ЕС, то би излязъл от гроба и отново би хванал оръжието....

И нека да стартираме глупостите на псевдо-анализатора

преди 5 минути, andiay написа:

Е, от известно време. германските политици правят всичко възможно да "обърнат" тази тенденция...

Лошото е, че това рефлектира и върху цялата европейска икономика...

Но... когато избереш за поста "министър-председател" на ЕС гинеколог, то какво друго да очакваш...

Знам, че имаш още от тях. С тонове...Ръсиш ги като анатемосано отче от алтернативния синод. :lol6:

преди 1 минута, БаалБек написа:

И нека да стартираме глупостите на псевдо-анализатора

Знам, че имаш още от тях. С тонове...Ръсиш ги като анатемосано отче от алтернативния синод. :lol6:

Пуканките - пръстчето...

Хайде сега кажи къде и защо бъркам в "псевдоанализа" си...

Тъй де, щом са глупости, трЕбе да можеш лесно да ги обориш...

Мен ме остави, коментирай думите ми и то с аргументи, а не като отче от "правоверния" синод...

Още чакам да развиеш тезата как чрез ВЕИ ще се поддържа силно индустриално производство....

Ма то тезите не са като кухите лозунги, не става със скандиране...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.