Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, M.Николов написа:

Ще плачат и от двете страни, не разбирам теб какво те радва това.

Ще има карантия - как да не ме радва това

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 16.12.2022 г. в 7:59, BANKATA написа:

Защото им липсва елементарна работна култура и навици.

И това ли САЩ са им го наложили?

Изпили с ати мозъка тези от САЩ, време е да сложиш шапката от фолио.

ПП: един от руските конструктори които идваха в България каза следното в един разговор: И ние взехме много специалисти от Германия след ВСВ, ама манталитета им на работа не можахме.

Откъде знаеш, че им липсва "елементарна работна култура и навици"? Ако това е така, как има професии, работни места, фабрики, адвокати, съдии, политици, шофьори, съдебни изпълнители, програмисти и други... в Русия? Как изобщо функционира държавата, ако хората нямат работни навици?

Твърдиш, че си работил с хора из Европа, както и с руснаци. Каква работа си работил с тях и какви проекти си им възлагал, че да знаеш, че "нямат работна култура и навици"?

Не, никой не ми е "изпил мозъка". Видях някакво фалшиво и нагло вярване - "American Exceptionalism, и реших да го оспоря. Какъв е проблема да оспорвам неща, които не са верни (и няма как да бъдат верни)?

преди 22 минути, M.Николов написа:

Мда.....клиничен случай.

:Dкато гледам, само дедовците сте в момента тук:D

преди 17 минути, PigMan9 написа:

Откъде знаеш, че им липсва "елементарна работна култура и навици"? Ако това е така, как има професии, работни места, фабрики, адвокати, съдии, политици, шофьори, съдебни изпълнители, програмисти и други... в Русия? Как изобщо функционира държавата, ако хората нямат работни навици?

Твърдиш, че си работил с хора из Европа, както и с руснаци. Каква работа си работил с тях и какви проекти си им възлагал, че да знаеш, че "нямат работна култура и навици"?

Не, никой не ми е "изпил мозъка". Видях някакво фалшиво и нагло вярване - "American Exceptionalism, и реших да го оспоря. Какъв е проблема да оспорвам неща, които не са верни (и няма как да бъдат верни)?

Пак ли трябва да ти се обяснява като на първолак. Обясних го ясно и просто.

Вярвай си във великата Русия, и си обвинявай всички останали за нейните провали.

Като си ходил в Русия какво видя?

Москва, Петербург, витрините на Русия.

Ти си кон с капаци и никога няма да приемеш това което някой ти казва.

ПП: Работата ми беше да сертифицирам АТЕХ продукти за европейският пазар и да им правя надзор.

В Русия не съм ходил. 

преди 4 минути, BANKATA написа:

Никога не е ходил в Расия. Трола го беше писал по други теми.

преди 23 минути, PigMan9 написа:

Откъде знаеш

Снимали са те 

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

на 16.12.2022 г. в 19:54, miro20 написа:

комсомолец, преди да се хвърляш на амбразурата с наивните си отричания, поинтересувай се кой е тоя малоумник Боян Чуков и колко пъти сме му се смеели и тук и другаде за рашистктие му простотии които /за радост/ така и не се сбъднаха от началото на войната.

:hit:

Като се изсереш с такива наивни глупости - "Това не било вярно" и после изакаш още една педя простотии на тази "база" , тези твои простотии няма да станат нещо повече от незнание и простотия.

Защо се хабиш ,не знам.

Отново повторение на ращшистки опорки .

Не комсомолецо наивинй, когато бомбардираш цивилни обекти, инфраструктура , водоснабдяване , енергоснабдяване, топло и ВЕЦ... ти по никакъв начин не вредиш на ВОЕННИТЕ.

Ти не знаеш щото си 20 годишен двественик от психиатрията / както сам си призна/ и не си ходил в казарма, оръжие никога не си помирисвал или държал / няма и да ти дадат де в психото/  но да те светна че ВОЕННИТЕ  спокойно могат да водят бойни действия и да се предислоцират и разполагат при цялостна обезпеченост и НЕЗАВИСИМОСТ от гражданската енергосистема , водоснабдяване и т.н.

Ако рашистите искаха да покажат топки / а те нямат/ ако не бяха терористи / а те са официално призната терористична държава/  щяха да търсят военни победи, а не поражение на беззащитна гражданска инфраструктура.

От което страдат единствено и само ЦИВИЛНИТЕ, а не ВОЕННИТЕ.

Това се нарича на разбираем език - ТЕРОР и ГЕНОЦИД.

Отново лъжеш и предоставящ нещата по немерен начин.

Първо, не съм "комсомолец".

Второ, "рашисти" няма; това е той strawman-ски аргумент, който е логически невалиден. Вече ти обясних, че ако критикуваш несъществуващи неща, то критиките ти са невалидни.

dV3AyF5.jpg

Ако Русия бомбардира "цивилни постройки", това са постройки, които са избрани от украинското прокси за командни постове, прикрития, бази за оръжия и някакви запаси. Тъй като атаките върху постройки, които нямат общо с армията на украинското прокси, не вредят на армията, както и ти признаваш, тогава няма никакъв смисъл за Русия да атакува такива постройки. Защо Русия ще хаби пари за купуване и употреба на боеприпаси, които се пилеят без причина? Нима Русия бомбардира без причина, просто ей така - да има гръмове и заря? Моля те, престани да лъжеш. И тъй като няма 100% прецизни оръжия, понякога се случва бомба да пропусне целта и да падне на място, за което не е била предназначена.

Цитат

Ти не знаеш щото си 20 годишен двественик от психиатрията / както сам си призна/ и не си ходил в казарма, оръжие никога не си помирисвал или държал / няма и да ти дадат де в психото/  но да те светна че ВОЕННИТЕ  спокойно могат да водят бойни действия и да се предислоцират и разполагат при цялостна обезпеченост и НЕЗАВИСИМОСТ от гражданската енергосистема , водоснабдяване и т.н.

Отново лъжеш. Никога не съм казвал, че съм от психиатрията. Казах, че работя (или съм работил преди) в психиатрията, но не и че съм от психиатрията. Не правиш ли разлика между "в" и "от"?

Относно другите ди безпочвени твърдения, какви доказателства можеш да предоставиш, че съм на 20 години и съм девствен? Защо ме наричаш "20 годишен девственик"? Какво те е убедило, че съм "20 годишен девственик"?

преди 7 минути, Coco1 написа:

2-3 пъти е писал че е ходил на екскурзия, в това съм сигурен на 99%.

преди 5 минути, PigMan9 написа:

Отново лъжеш и предоставящ нещата по немерен начин.

Първо, не съм "комсомолец".

Второ, "рашисти" няма; това е той strawman-ски аргумент, който е логически невалиден. Вече ти обясних, че ако критикуваш несъществуващи неща, то критиките ти са невалидни.

/cdn-cgi/mirage/15994dfe62df87b42fee928ceedadd39edf91179a82b2c546de02c6bfc50611f/1280/https://i.imgur.com/dV3AyF5.jpg

Ако Русия бомбардира "цивилни постройки", това са постройки, които са избрани от украинското прокси за командни постове, прикрития, бази за оръжия и някакви запаси. Тъй като атаките върху постройки, които нямат общо с армията на украинското прокси, не вредят на армията, както и ти признаваш, тогава няма никакъв смисъл за Русия да атакува такива постройки. Защо Русия ще хаби пари за купуване и употреба на боеприпаси, които се пилеят без причина? Нима Русия бомбардира без причина, просто ей така - да има гръмове и заря? Моля те, престани да лъжеш. И тъй като няма 100% прецизни оръжия, понякога се случва бомба да пропусне целта и да падне на място, за което не е била предназначена.

Отново лъжеш. Никога не съм казвал, че съм от психиатрията. Казах, че работя (или съм работил преди) в психиатрията, но не и че съм от психиатрията. Не правиш ли разлика между "в" и "от"?

Относно другите ди безпочвени твърдения, какви доказателства можеш да предоставиш, че съм на 20 години и съм девствен? Защо ме наричаш "20 годишен девственик"? Какво те е убедило, че съм "20 годишен девственик"?

Опровергай го!

преди 9 минути, BANKATA написа:

Пак ли трябва да ти се обяснява като на първолак. Обясних го ясно и просто.

Вярвай си във великата Русия, и си обвинявай всички останали за нейните провали.

Москва, Петербург, витрините на Русия.

Ти си кон с капаци и никога няма да приемеш това което някой ти казва.

ПП: Работата ми беше да сертифицирам АТЕХ продукти за европейският пазар и да им правя надзор.

В Русия не съм ходил. 

За кои проблеми говориш? Защото на няколко пъти стана ясно и очевидно, че други, външни сили са отговорни за проблемите на Русия (или поне някои от проблемите). Мога да ти дам пример с проблема със Северен Поток 2, който беше "мистериозно развален и гръмна частично":

bwEkWC8.jpg

Можеш да намериш и още примери с частични икономически проблеми в Русия. Тъй като Русия е сред най-санкционираните държави в света, няма как да твърдим, че тези проблеми са по вина на политическото управление в държавата, нали така, Иване?

Ако ти имаш даден проект, а аз ти го саботирам и разваля, то вината за провала на твоя проект не е твоя, нали така, Иване?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Опровергай го!

Вече на няколко пъти показах официалното изявление на Русия пред неолибералната ООН.

Интересен анализ на видеото от "сирийския" квадрат край Бахмут:

То мина като новина че след като руснаците започнаха да пукат по енергото, израелците размислиха и казаха ОК за доставка на техни продукти в Украйна.

Малко алтернативна реклама че сте се изнежили:

Image

преди 4 минути, PigMan9 написа:

За кои проблеми говориш? Защото на няколко пъти стана ясно и очевидно, че други, външни сили са отговорни за проблемите на Русия (или поне някои от проблемите). Мога да ти дам пример с проблема със Северен Поток 2, който беше "мистериозно развален и гръмна частично":

/cdn-cgi/mirage/15994dfe62df87b42fee928ceedadd39edf91179a82b2c546de02c6bfc50611f/1280/https://i.imgur.com/bwEkWC8.jpg

Можеш да намериш и още примери с частични икономически проблеми в Русия. Тъй като Русия е сред най-санкционираните държави в света, няма как да твърдим, че тези проблеми са по вина на политическото управление в държавата, нали така, Иване?

Ако ти имаш даден проект, а аз ти го саботирам и разваля, то вината за провала на твоя проект не е твоя, нали така, Иване?

Вече на няколко пъти показах официалното изявление на Русия пред неолибералната ООН.

Едно си знаеш и едно си повтаряш. И накрая все забиваш с тези линкове. Темата ни на разговор изобщо не беше северен пАток, а че руснаците са мърлячи.

И понеже няма как да опровергаеш твърденията ми "забиваш" в теми в които можеш да разтягаш лакардии до безкрай.

Ако няма да добавиш нещо по същество не си прави труда да ми огтоваряш.

преди 36 минути, BANKATA написа:

2-3 пъти е писал че е ходил на екскурзия, в това съм сигурен на 99%.

Трола вече и 1000 пъти ше го напише. Важното е че не е ходил. 

преди 9 часа, kosyo написа:

Щом ме цитираш, значи си стигнал до заключение има или няма пирони в Русия. Кое твое "аз" надделя в крайна сметка?

Тази ти самоличност:

на 19.11.2022 г. в 20:14, kosyo написа:

В Русия има всичко необходимо за производство на гробове - пирони няма .

или тази:

на 20.11.2022 г. в 17:39, kosyo написа:

За референс давам и съшия текст преведен дословно тук -

Цитат

Така например, гвоздеите за Русия се произвеждат в Беларус и едва ли някой ден ще станат дефицитни

преди 12 часа, БаалБек написа:

Руснаците и минерална вода ли нямат?

Вероятно могат да наточат и да разлеят в бутилки. Но си нямат вяра един на друг и предпочитат да внасят.

преди 11 часа, M.Николов написа:

Не качваме достатъчно клипчета с трупове и карантии.

:(

И като викате за Расссия, викате за още по астрономически количества трупове и карантии.

Ако не бяхте се юрнали да земате Киев за три дняяя, щеше ли да има трупове и карантии ?

Не ми отговаряй. Въпроса е реторичен.

Не го харесвам този, но тази сутрин ме изкефи:

https://pik.bg/андрей-райчев-можеш-да-кажеш-че-бойко-борисов-или-кирил-петков-са-мошеници-но-за-зеленски--news1147688.html 

Най-после и социолози да кажат, че Зеленякът е мошеник.

преди 11 минути, MZ/X написа:

Не го харесвам този

Ей тъй като почне некой, и почва да ме съмнява, че е ватенка.

Бойко Борисов и Кирил Петков на са военновременни лидери.

На военновременния лидер не му се дирят кусури. Около военновременния лидер се обединява нацията, за да трепе рашистите.

Кусури се дирят, след като и последния въоръжен жив рашист е избягал от държавата.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Щом ме цитираш, значи си стигнал до заключение има или няма пирони в Русия. Кое твое "аз" надделя в крайна сметка?

Тази ти самоличност:

или тази:

Не ми отговори ама явно руски не понимаеш?

преди 12 часа, M.Николов написа:

Ще плачат и от двете страни, не разбирам теб какво те радва това.

С тази разлика че украинците плачат защото си защитават държавата и народа от руския геноцид, а в Рашистан плачат защото Путлю и военната му шайка пращат синовете им  на клане в чужда държава.

преди 1 час, MZ/X написа:

Не го харесвам този, но тази сутрин ме изкефи:

https://pik.bg/андрей-райчев-можеш-да-кажеш-че-бойко-борисов-или-кирил-петков-са-мошеници-но-за-зеленски--news1147688.html 

Най-после и социолози да кажат, че Зеленякът е мошеник.

Не е казал това. Прочети си хубаво статията. Казва го в смисъл че все едно било " забранено в България да кажеш че е мошенник"

:hush:

Отделно с какво Зеленский е мошенник ? що оплюване понесе и то с абсолютни фантасмагории от лъжи включително и тук от хора повтарящи рашистката фейк пропаганда.

Рашистите си помислиха че щом комик е президент, той ще е слаб и зависим .

Оказа се точно обратното .

Заради което логично го признаха за "човек на годината' .

Относно Райчев с голфигрищата... и на децата е ясно че тоя е червен боклук до мозъка накостите си .

И с повтаряне на антибългарските позиции "покорна глава сабя не я сече" ... Рашистките опорки как Европа била придатък на Вашингтон ....как трябва да сме "по ниски от тревата" - пише го в статията ти .

Да го назначат за говорител на БСП и Митрофанова .

Не знам защо продължават да го канят с напълно профанските му "анализи" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.