Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

възможно ПВО

Да сме по-точни всяко налично ПВО.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, kosyo написа:

Е да ама само едното  е безаналогово и покрива всичко на 400 км в диаметър нали? И само едното го бомбят за 2-ри път в рамките на няколко седмици или бъркам нещо.

Реално втория път се оказва, че атаката е била неуспешна.

Знаеш ли американската база в Ирак, която Иран удари с балистични ракети от какво ПВО беше пазена?

преди 9 минути, M.Николов написа:

Знаеш ли американската база в Ирак, която Иран удари с балистични ракети от какво ПВО беше пазена?

Има си хас да не минем на друга тема... Тук говорим за нещо съвсем друго ..Аз те питам на кой да вярвам ти отиде да ме разкарваш по света. Давам ти линкове дето кръгове чертаят, наблягам на факта че това не е обикновено летище а стратегическо, че го бомбят за 2-ри път в рамките на месец и най-доброто което ти идва на акъла е да кажеш как бият американците... Що така не ти изнася да говорим за Енгелс?

Какво да говорим за Енгелс?

Ясно ти заявявам, че в момента нито едно място по света не може да се счита за 100% защитено от атака с дронове.

Най-добри резултати срещу дронове досега имат израелците със своя "железен купол".

Според мен заради едни от най-добрите радари, които ползват!

Предполагам, че руснаците са си направили нужните изводи.

Според мен има неща, които могат да подобрят в срочен характер.

преди 1 час, M.Николов написа:

Какво да говорим за Енгелс?

Ясно ти заявявам, че в момента нито едно място по света не може да се счита за 100% защитено от атака с дронове.

Най-добри резултати срещу дронове досега имат израелците със своя "железен купол".

Според мен заради едни от най-добрите радари, които ползват!

Предполагам, че руснаците са си направили нужните изводи.

Според мен има неща, които могат да подобрят в срочен характер.

Железният купол е специален с това че хваща ракети град и самоделки с каквито масово стрелят палестинците.

Ту 141 е огромен и трябва да се види отдалеч.

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Возьмем Киев за три дняяя

разкажи за кланетата в буча

преди 12 часа, miro20 написа:

рашистки трол фейкомет ".

Никлоффффф, комуне матросовско ,  преди да се хващаш за думички, погледни се какви  загубеникаузи защитаваш с троловете рашисти.

За теб поне съм сигурен че си посто нашенско малоумно комуне.

---------------------

лоботомиро двайсти, глиган русенский, 

преди да се хващаш за думички, погледни се какви  загубени каузи защитаваш с троловете-русофоби.

За теб поне сме сигурни, че си угоен празноглавец с лоботомиран мозък. Всички във тоя форум разбраха,  че лоботомиро20 е някакъв мухлясал кадър от времето на комунизма. Ходил в СССР в Коми да реже дърва.

Някакви сюреалистични батални сцени:

Дронове преследват БМП-та:

Казват налягали на купчини (+21)

преди 25 минути, miro20 написа:

Фактите са че РЕАЛНО всичката стратегическа авиация са я изнесли моментално далеч в Алтайския край на 6 000 км

И след седмица при поредния залп "репарации" по Украйна ще се окаже, че стрелят от Алтай? Още вчера ти казах, че това не е вярно, но ти продължаваш с фейкометите......

преди 47 минути, miro20 написа:

Още едно комуне нацист рашист се обади .

ама как сте си еднакви , просто не е истина.

Е как поне едно комуне няма поне малко  акъл да е против войната и рашисткия геноцид ? Не мога да разбера, честно!

Да е само идеология, ама каква ??

Рашистан е олигархичен крадлив мафиотски режим нямащ нищо общо със соца, ама комунетата още са спрели '85-та и си мислят че е социализъм.   

Кой ви изпра толкова мозъка че си режете сами топките и клона на който седите ??

b44f89ce4aa74a62bebabbaad81c057d.jpg

преди 1 час, BANKATA написа:

И Путин разправя фалшиви новини 

Покажи някоя, ама първо си поизчисти мислите от пропагандните идеи.  Можеш ли?  

преди 8 минути, attj написа:

Покажи някоя, ама първо си поизчисти мислите от пропагандните идеи.  Можеш ли?  

Нарече специалната операция "война"

преди 10 минути, BANKATA написа:

Нарече специалната операция "война"

Ами то в Донбас си е гражданска война още от 2014 година.  

преди 58 минути, maxthon написа:

И след седмица при поредния залп "репарации" по Украйна ще се окаже, че стрелят от Алтай? Още вчера ти казах, че това не е вярно, но ти продължаваш с фейкометите......

Цитат

Малко хора разбират какво точно се случи вчера в Енгелс! По нови дани наякой е ударил военото летище на стратегическата авиация, това са самолети на стратегическата авиация носители на ядерни и не ядерни ракети. Повредени са 5 самолета ТУ95 в Русия има 64 самолета от тези. По не потвърдени дани в нормално за експлотация състояние са 20, от тях 7 вече са повредени. Важно е че е уничтожена кулата за управление! Убити са 20+ специалиста! Тези летища не са обикновени. Заради спицификата на тези самолети пистата е с километр по дълга от стандартните (стандартните писти са 2.5км). Също така тя е много дебела един метр бетон! Такива писти в СССР е имало само три. В горе споменатия Енгелс(Русия) Семипалатинск(Казахстан), и Узин (Украина). След разпада е модифицирана една писта в Украинка (Русия, Амурска област). Има алтернативни писти Моздок, Воркута, Белая (Русия). Но те са по къси и по малко дебели което дава възможност тези самолети да излитат но с почти празни резервуари и после трябва да зареждат във въздуха. Което е сложно, бавно, и много по лесно се засича. Плюс много трудно се прави синхронен масов залп на ракети. А основния проблем на Украинската противоракетна отбрана е че не може да свали едновремено 100+ ракети. Грубо казано някой (Украина не признава да нанася удари по територията на Русия) е лишил Русия от вазможноста поне за определено време да обстрелва с ракети от стратегическата си авиация, или поне да го прави масирано. Единичните пускове не са страшни защото при залп от 50 ракети те почти всички се свалят и не нанасят големи, или вообще никави поражения на критическата инфраструктура. Вчерашното събитие може по значимост да бъде сравнено с потапянето на флагмана на черноморския флот на Русия "подводницата" Москва! Консултанти на този текст са Кравець Юрій Йосипович, и синъ му Кравець Олександр Юревіч (дядо и баща на съпругата ми) отдали общо над трийсет години на стратегическата авиация.

Това е текст от една БГ група казват писан от украинец минато може би през машинен превод. Не знам до колко е верен, но може би има логика. Част от данните (часта за пистата дето се казвала Украина) съм ги срещал в един друг форум. За сега игнорирам частта за загубите като непотвърдена.. другото е интересно

преди 6 минути, BANKATA написа:

Колко си еФтин!

Маруся сега се грижи за своите възрастни родители в Донецк,  а семейството и си е във Варна.    И не и е до пропагандни глупости.    Нищо не и е евтино, а децата и са повече българи.   Като баща си.  

преди 1 минута, kosyo написа:

Това е текст от една БГ група казват писан от украинец минато може би през машинен превод. Не знам до колко е верен, но може би има логика. Част от данните (часта за пистата дето се казвала Украина) съм ги срещал в един друг форум. За сега игнорирам частта за загубите като непотвърдена.. другото е интересно

Миии, без да съм наясно с подробностите около стратегическата авиация, този текст бъка от логически безсмислици...

И не е заради машинния превод...

Но... разбирам защо ти е интересен...

За мен е безинтересен, но пък забавен с наивитета в него...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.