Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 минути, miro20 написа:

Минските споразумения бяха просто поредния рашистки цирк.

Украинците направиха камара отстъпки, рашистите нито една.

Дяволът, както винаги, е в детайлите.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, miro20 написа:

Минските споразумения бяха просто поредния рашистки цирк.

Затова и главните артисти в него в лицето на Оланд и Меркел си признаха каква е била целта на споразуменията. След като те са изхвърлени в кофата по вина на гарантите за това да се спазват не виждам причина да не се изхвърлят и други такива. Сключвам споразумение с ясната мисъл, че няма да го спазя. И за капак се правя на луд и обвинявам друг за това, че нещата не са се случили според договорките.

преди 2 часа, kosyo написа:

Ще те изключа за подсказване -  аз чакам @PigMan9 да ме светне на кюфтетата..

За какви кюфтета говориш?

преди 10 минути, maxthon написа:

Затова и главните артисти в него в лицето на Оланд и Меркел си признаха каква е била целта на споразуменията. След като те са изхвърлени в кофата по вина на гарантите за това да се спазват не виждам причина да не се изхвърлят и други такива. Сключвам споразумение с ясната мисъл, че няма да го спазя. И за капак се правя на луд и обвинявам друг за това, че нещата не са се случили според договорките.

Всичко споразумение, на което Колективния Запад е съгласен, я така направено, че да не е в полза на Русия, да не е неутрално, а умишлено да нанася вреда на Русия.

Разбира се, че miro20, като евроатлантическите пропагандисти от анти-Руския echo chamber, ще отрича това и ще твърди, че всичко, което се предложи от Русия, е "рашистки цирк".

miro20 не може да направи нищо друго, освен да използва преувеличения, лъжи, изопачавания, strawman-ски аргументи... Това се показва и доказва от взаимодействията му с мен в този форум.

преди 26 минути, miro20 написа:

Израза 'продават се за копейки' и "копейкаджии" си е напълно резонен.

Не вярвах че е буквално но....

Буквално би било ако може да докажеш, че има въобще някой получил въпросните "копейки". Както виждаш в затворите ни е пълно с "копейкаджии" осъдени за държавна измяна, шпионаж в полза на друга държава и други подобни престъпления.

преди 22 минути, maxthon написа:

След като те са изхвърлени в кофата по вина на гарантите за това да се спазват не виждам причина да не се изхвърлят и други такива. Сключвам споразумение с ясната мисъл, че няма да го спазя. И за капак се правя на луд и обвинявам друг за това, че нещата не са се случили според договорките.

Баси, кога почна да пишеш срещу Русия ? 

Ти да видиш в България някой си платил и му публикували статия във медия!

Не може да бъде!

Ааа, ама тя била "дезинформационна", че те повечето статии са такива.

А и кой решава кое е дезинформация и кое не?

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Баси, кога почна да пишеш срещу Русия ? 

Баси, малко преди това написах Оланд и Меркел.

преди 1 час, miro20 написа:

Израза 'продават се за копейки' и "копейкаджии" си е напълно резонен.

Не вярвах че е буквално но....

Чакай малко. Това инфо за 300€ вярно ли е?

Ако това е така, значи че инфото за 4000лв е фейк!

Ти разпространяваше ли алабализма за 4000лв, г-н Фейкометов?

Един предател лъже за руснаците и ги изкарва чудовища:

Цитат

Познат полицай ми е казвал че преди 2019 са избягвали да проверяват документи на руснаци защото постоянно се оплакват в посолството,че ги дискриминират и после полицаиите имат проблеми.
Заради подбна причина в този период данъчните проверки на руски граждани са сведени до минимума.
Редовно имаше руснаци в магазини или държавни институции, които искат да има руско говорящ да ги обслужва, да пишат документи и жалби на руски и са много недовони ако не им говориш на руски.
Имало е жалби срещи служители (които не им говорят на руски), че са го обиждали, заплашвали и подобни(а не е било така).
После тоси служител трябва доста пъти ходи до полиция/прокуратура да пише обяснения и подбни.

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз казах ли ви а ???

Това не може да е Русия. Според Лоботомиро20 там арестуват за далеч по-малко нещо като например празен лист хартия. 

Кой от двама ви е фейкомет?

преди 19 часа, ivottoshev написа:

Или пък причината е друга?

Руските милионери и милиардери вече не могат да изнасят парите си навън и им остават само две възможности: Държат парите си "под дюшека", или другата възможност - инвестират ги във руската икономика.

Как мислиш? Коя възможност са избрали според теб? 

Това до някъде е вярно. путин натиска олигарсите да не изнасят печалбите си , да ги инвестират в русия ,въпреки това поради голямата емиграция от русия заради мобилизацията ,износът на валута  за миналата година е огромен и най-голям от години. Основният страх за да имат по-голям дефицит от 2% е поради по-малката цена за износ на газ и нефт и намален износ . Например разчетът е направил за средна  цена  на петрола от 70$ за барел при износ на 10 милиона барела /дневно, миналата година е бил около 9,3 милиона барела.Ако не намерят нови клиенти те няма да постигнат заложеното. За цената сега е около 40-43$ средно ,а има и таван от 60$. Няма да се постигнат тези показатели и за това правителството УВЕЛИЧАВА дивидентите  си от държавните фирми ,което ще е, разбира се за сметка на инвестиции, да вземе заеми/какви и от къде?/,да увеличи данъците, да печати пари . Всичко това е НЕ популярно. ВОЙНАТА е СКЪПО нещо!  Вчера в разговор един приятел ми даде следния пример: Ако имаш две купчини злато и вземаш равномерно от тя , коя ще свърши? 22 пъти икономиката на Запада е по- голяма  от тази на русия.

Един щял да падне от стола от смях заради предния ми пост ,казва че пейтриът НЕ са нападателно оръжие и това е така , но пропуска партидите танкове, мобилни гаубици, бронотранспортьори  и т.н, и навярно дългобойни ракети за хаймерсите. За разлика от руските подобни ,тези западни НАПАДАТЕЛНИ оръжия са по-проходими и с по-малък разход , не е необходимо зад тях да вървят цистерни като при руските, я вижте колко такива спомагателни средства  украинците  постоянно унищожават ежедневно ,просто им знаят цаката! При съвременните войни мобилността и бързината е решаваща ,това е причината за невъзможността на руснаците на унищожат хаймерсите,те стрелят и докато руснаците се усетят са на километри от мястото!

преди 1 час, bigiadri написа:

Един щял да падне от стола от смях заради предния ми пост ,казва че пейтриът НЕ са нападателно оръжие и това е така , но пропуска партидите танкове, мобилни гаубици, бронотранспортьори  и т.н, и навярно дългобойни ракети за хаймерсите. За разлика от руските подобни ,тези западни НАПАДАТЕЛНИ оръжия са по-проходими и с по-малък разход , не е необходимо зад тях да вървят цистерни като при руските, я вижте колко такива спомагателни средства  украинците  постоянно унищожават ежедневно ,просто им знаят цаката! При съвременните войни мобилността и бързината е решаваща ,това е причината за невъзможността на руснаците на унищожат хаймерсите,те стрелят и докато руснаците се усетят са на километри от мястото!

Внимавай, че днеска съм на по-скършен стол. Нали не ми мислиш лошото? Нищо не съм пропуснал... Амх10 танк? Едвам издържам да не падна от стола. Колко броя - 40? 50? Е явно наистина ми мислиш лошото. Гаубици там колкото бяха? Дали не попълват вече изгубени. Бронетранспортьори? Същото като предното. Висока проходимост? Взимай пуканките и гледай видеото. От септември е и ниско затъналите автомобилчета са американските International MaxxPro (MRAP). А колкото до теорията ти, че Хаймарс може да бъде унищожен само на огнева позиция.... Е няма подобна глупост.

Например разчетът е направил за средна  цена  на петрола от 70$ за барел при износ на 10 милиона барела

Случайно името ти да е Антон Силуанов? Врачка ли стана, че знаеш какъв е бил разчета? Четем за някакво количество износ. А дали е всичкия май само руснаците си знаят.

Няма да се постигнат тези показатели и за това правителството УВЕЛИЧАВА дивидентите  си от държавните фирми ,което ще е, разбира се за сметка на инвестиции, да вземе заеми/какви и от къде?/,да увеличи данъците, да печати пари .

Доста държавни фирми направиха точно обратното. Не раздадоха дивидент. Валутните резерви са на сравнително същото ниво. Няма никакви признаци да се увеличават данъци (за разлика от други места), нито пък и печатане на пари (руснаците са много стриктни в това отношение и знаят много добре какво следва от такова нещо).

Добро утро червеноармейци!

Вчера нашите доблестни сили свалиха цели 5 самолета от несъществуващото ВВС на укронацистите:

Российские истребители с момента завершения режима прекращения огня в ночь на воскресенье сбили пять украинских военных самолетов, заявили в Минобороны России.

В Telegram-канале ведомства говорится, что в районе населенных пунктов Лозовое и Изюм Харьковской области сбиты украинский истребитель Су-27 и самолет Су-24 воздушных сил Украины.

В Минобороны добавили, что в районах населенных пунктов Николайполье и Новый Донбасс сбиты два украинских самолета Су-25, а также в районе населенного пункта Веселое ДНР сбит украинский самолет МиГ-29.

Лично аз чакам сводката на чичака с кръчката и Конашенков да ми каже колко himars-а са занулили днес. И сега се замислих (знам какво ще кажете - ама оговора е същия) защо само за сникерчета говорим а не за и за Hi-

Mars шоколадов десерт (4 бр. х 45 г) | 180 г | Бърза доставка в София и ...Трябва да има равнопоставеност все пак и да се чуе  и другата гледна точка.

преди 1 час, maxthon написа:

Внимавай, че днеска съм на по-скършен стол. Нали не ми мислиш лошото? Нищо не съм пропуснал... Амх10 танк? Едвам издържам да не падна от стола. Колко броя - 40? 50? Е явно наистина ми мислиш лошото. Гаубици там колкото бяха? Дали не попълват вече изгубени. Бронетранспортьори? Същото като предното. Висока проходимост? Взимай пуканките и гледай видеото. От септември е и ниско затъналите автомобилчета са американските International MaxxPro (MRAP). А колкото до теорията ти, че Хаймарс може да бъде унищожен само на огнева позиция.... Е няма подобна глупост.

Да се застраховам от сега, когато украинците превземат друг голям град, идва времето да кажеш, че война не се печели с територии и ще ни разправяш как половината украинска армия е мъртва, нали ? 

Руският музикант Филип Киркоров реагира на добавянето му в украинския санкционен списък, насочен срещу руски артисти и общественици. Ето какво написа той в социалната мрежа Instagram, обръщайки се лично към Зеленски. "Моят стар другар и партньор на снимачната площадка твърде много влезе в ролята. Сценарият, който му беше изпратен отвъд океана, изпепели и него, и страната, която му беше поверена", написа той, като подчерта, че съжалява Зеленски и семейството му. Киркоров нарече бившия си колега по сцената "Гьобелс" и "зайче", сравнявайки го с Хитлер, "който отиде в друг свят".

----------------------------------------------

преди 17 минути, Богатир написа:

-------------------

Това видео е старо, но когато го гледах тотално ми увреди психиката, защото е ужасно.

От тогава у мен се изпари вяскакво съчувствие към укрите.

Тези гадни укропитеци осакатиха момичето за нищо...

То в животните и в зверовете има повече съчувствие отколкото при тия...

Дано да са си получили заслуженото и да ги е застигнала някоя руска ракета...

На всички български папагали-укрофили-любители на нацисткия престъпен режим на зеленски,

които яростно лобират за изпращане на оръжия(такива шебеци като лоботомиро, реджепкин, плевньо, сульо-пасито, минджев, плевньо, тагарев-магарев, боко-тиквата, христо иванов, иво мирчев-тулупа и прочее) им пожелавам

дано да попаднат в ръцете на тия изверги само за 1 седмица, че да им дойде акала... ако все още са останали живи след това ...

преди 2 часа, N1K17Y написа:

половината украинска армия е мъртва, нали ? 

Да, цялата е мъртва, даже два пъти по цялата. И четири пъти повече украински танкове са унищожени, отколкото имаха украинците, и два пъти повече хаймарси отколкото получиха от съюзниците.

Другото аз на Тошев е тъпо, колкото първото му аз

Пан Марко

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

И четири пъти повече украински танкове са унищожени, отколкото имаха украинците, и два пъти повече хаймарси отколкото получиха от съюзниците.

Танкове и бронетранспортьори? Колко са получили именно от съюзници знае ли се? За тези от руски образец. Тоест не е невъзможно да има общо такива бройки.  За хаймарс беше обяснено, че по случай доста големите поръчки се мълчи за загубите им в Украйна. Разваленият договор не е добър договор.

получава се нещо подобно на съветско -афганистанската  война с разликата че държавите  от азия не подкрепят  украйна  с оръжие  а само сащ и европа наливат пари в украйна 

и като се има  предвид че тия пари се крадът   се  знае предварително резултата

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.