Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 20 минути, glen написа:

Гледам че и Полските плъхове пълзят натам,искат да санат топ кучетата на войната,но вече новото военно гробище,което Дуда им направи вече го препълниха!

Всеки се бута да дава "помощи", "дарения" и "хуманитарна помощ", тъй като тези неща, всъщност, означават търговски договори и споразумения, както и договори за кредити.

Тъжното е, че има хора, предимно евроатлантическите пропагандисти и последователи на фалшивото и нагло вярване, "American Expectionalism", които си мислят, че става въпрос за благотворителност и безплатни подаръци... 🤣🤣🤣 а то всъщност става въпрос за геополитика и въвеждане на региона в дългово задлъжняване в полза на заемодателите - международен валутен фонд, доларова хегемония, банката в Англия, Wall Street, евроатлантически олигархични групировки, династии, военния индустриален комплекс в САЩ, разни производители на оръжия, нефтената индустрия, и още...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, JKirilov написа:

Мислех, че отдавна сте спрели с глупостите и сте я затворили тая тема? Явно съм простичък...

В такъв случай американският журналист Деклан Хейс казва следното:

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/us-zhurnalist-pokhodt-na-general-armagedon-km-moreto_news930713.html

Не четеш новините и си се фокусирал само назад във времето . Генерал ти Армегедон днес го смениха и върнаха стария Герасимов. Плеши сега му един от 3-мата помощника

Операция Z !
Вече сме във ФАЗА 3 на СВО!
 Руската зимна офанзива започва!
Тя ще бъде предвождана от началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов!

------------------------

️ Заместник-командващите са: главнокомандващият на въздушно-космическите сили генерал от армията Сергей Суровикин, главнокомандващият на армията генерал от армията Олег Салюков, както и заместник-началникът на Генералния щаб на руската армия Генерал-полковник от силите Алексей Ким.

️ Повишаването на нивото на ръководство на специалната военна операция е свързано с разширения набор от задачи , необходимостта от по-тясно взаимодействие между видовете и родовете на Въоръжените сили, както и от подобряване на качеството на всички видове поддръжка и ефективност на командването на групите войски.

https://t.me/mod_russia_en/5746

преди 2 минути, kosyo написа:

Не четеш новините и си се фокусирал само назад във времето . Генерал ти Армегедон днес го смениха и върнаха стария Герасимов. Плеши сега му един от 2-те помощника

Кой е "Генерал Армагедон"?

преди 4 минути, kosyo написа:

О мой човек къде се губиш? Дай някой нов факт моля те днес скука и няма с какво да забавлям

Никъде не се губят; ако не си забелязал, всеки ден пиша във форума.

преди 22 минути, БаалБек написа:

Господарите от Кремъл и частната военна групировка "Вагнер" няма ли най-накрая да уеднаквят изказванията си?

Soledar: Ukraine battle hints at rift in pro-Russian forces - BBC News

Сложните въртележки и отношения в рашисткия лагер Путлю - Пригожин-Лепин- Герасмов, Шойгу-кадиров и т.н. , най добре е описал Альфред Кох

https://mayday.rocks/na-kuhnyu-vozvrashhatsya/

Малко е дълго за превод, но  който иска ще разбере.

Често го блокират от прорашистката модерация на фейсбука, така че е хубаво да се чете в телеграм и туитър също.

https://www.facebook.com/koch.kokh.haus

https://t.me/AlfredKochBayern

Много добри анализи прави . Ежедневно.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Всеки се бута да дава "помощи", "дарения" и "хуманитарна помощ", тъй като тези неща, всъщност, означават търговски договори и споразумения, както и договори за кредити.

Тъжното е, че има хора, предимно евроатлантическите пропагандисти и последователи на фалшивото и нагло вярване, "American Expectionalism", които си мислят, че става въпрос за благотворителност и безплатни подаръци... 🤣🤣🤣 а то всъщност става въпрос за геополитика и въвеждане на региона в дългово задлъжняване в полза на заемодателите - международен валутен фонд, доларова хегемония, банката в Англия, Wall Street, евроатлантически олигархични групировки, династии, военния индустриален комплекс в САЩ, разни производители на оръжия, нефтената индустрия, и още...

Добре започваш с фактите , отварям си бира и започвам да те слушам с интерес...

преди 20 минути, PigMan9 написа:

Кои са "Господарите от Кремъл"?

преди 12 минути, PigMan9 написа:

Това не отговаря на въпроса, който зададох.

малък си бре комсомолец... Яж сладолед :hit:

що се буташ в неща от които бъкел не разбираш, идея си нямам. Няма ли раздел тук за деца ?

преди 2 минути, kosyo написа:

Що му подхвърляш на кученцето бисквитки ? Забавно е като в цирка ама...  :)  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

малък си бре комсомолец... Яж сладолед /cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_hit.gif

що се буташ в неща които бъке не разбираш, идея си нямам. Няма ли раздел тук за деца ?

Защо ми пишеш подобни безсмислени "отговори"?

преди 4 минути, kosyo написа:

Нещо невярно ли казах?

току-що, PigMan9 написа:

Защо ми пишеш подобни безсмислени "отговори"?

Щото с тъпите си въпроси си издаваш нивото  което еднозначно е "нищо от темата не разбирам но да си кажа" :giggle1:

преди 15 минути, glen написа:

Вече сме във ФАЗА 3 на СВО!

Паническото отстъпление на Херсон и врщането на 40% от превзетите от февруари месец 2022г територии, коя фаза беше че забравих ?

:giggle1:

Следваща цел за денацификация е Казахстан :

https://rus.azattyq.org/a/32217026.html

Ще ми се отказват те от договор с РуZия за взаимна конвертируемост и стабилизация на валутите им.. ама ха. Време е да се открие 2-ри фронт срещу Украйна в Казахстан!Че  май се готвят да направят същото и с "валутата" на картофения бос..

преди 11 минути, miro20 написа:

Паническото отстъпление на Херсон и врщането на 40% от превзетите от февруари месец 2022г територии, коя фаза беше че забравих ?

Сега остава да обясниш и живата сила как се връща (от гробовете ако се чудиш от къде).

преди 22 минути, kosyo написа:
преди 28 минути, PigMan9 написа:

Например да "коментира" това:

Цитат

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, и Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО, казаха, че ЕС и военният алианс започват в сряда съвместна работна група за защита на критичната инфраструктура. Експерти от двете организации „ще работят ръка за ръка, за да идентифицират ключови заплахи за нашата критична инфраструктура“ и първоначално ще се съсредоточат върху транспортния, енергийния, цифровия и космическия сектор, каза фон дер Лайен пред репортери. „Искаме да разгледаме заедно как да направим нашата критична инфраструктурна технология и веригите за доставки по-устойчиви на потенциални заплахи“, каза Столтенберг.

преди 17 минути, miro20 написа:

Що му подхвърляш на кученцето бисквитки ? Забавно е като в цирка ама...  :)  

Като стане еврогейството задължитено, ще го взема под моето крило - да ми пише статии - аз съм му го казвал и преди. Ще го запозная с правилните хора и ще го направя човек.

Тук едно малко по-дълго клипче с неуспешна атака на руzнята:

преди 25 минути, БаалБек написа:

Например да "коментира" това:

Какво има да се коментира? Това е типичното говорене в стил "random phrase mumbo jumbo", където се пишат големи текстове и се нахвърлят добре звучащи фрази, идеи, обещания, за да се омайват хората, потенциалните гласоподаватели.

Такива говорения има от над 4,000 години, откакто има политика. И к'во? Ами, нищо.

Такива говорения има и в България, примерно, още от 1989г. И к'во? Ами, нищо... населението спада, демографската криза се задълбочава, хората обедняват, инфраструктурата се руши, има инфлация, деградация на услугите, дисфункция на политическата система, корупция, външно влияние, цялостен упадък на държавата, и още...

Просто защото някой ти дава хубави обещания, това не означава, че тези обещания ще се случат. Поредното фалшиво обещание е това, че ако приемем еврото, всичко ще се оправи. Искаш ли да си обзаложим, че нищо няма да се оправи и положението ще продължи да бъде същото, както е било досега?

Примерно, ето как еврото "решава" проблеми и "подобрява" икономиката:

IMG-20230111-195117.jpg

IMG-20230111-195131.jpg

IMG-20230111-195147.jpg

преди 43 минути, miro20 написа:

Щото с тъпите си въпроси си издаваш нивото  което еднозначно е "нищо от темата не разбирам но да си кажа" /cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif

Кои са "тъпите ми въпроси"? Обясни какво ги прави тъпи, моля.

преди 20 часа, Moriati написа:

Тоест Соледар и Бахмут скоро капут,но вие дорогие сороспят не унивайте,салорехските солдатики и наемници хероично отстъпват а не бягат 😏😅😅 

На си аналлизите на бритишките спецове.. Дерзайте укропи, вие побеждавате,а Прогожин ще вземе само сол 😅😅

Чшш,сороспийке,виждам че методичките за бягство са същите като за Лисичанск и Северодонецк, айде сменете малко плочата ако може.. Това вчера Еленски Коксович вече го каза,да повтаряте кат папагали и овце ли само можете а 😏😌

Половин година ли,че то хохлите от 8 години за Крим се точат,ама засега само полюции нощни виждаме, Херсон дори не успаха да вземат с бой, а им го оставиха 😏 

Блондинка говореща по военни теми си е направо за ПулИционър навярно при сороспятата 😅😅

След "методичките" почти се разплаках. Тя продължава да е руска терминилогията в нашата армия, а аз очаквам български военни да не гледат само на изток с телешки възторг, възхитени очи и проточени лиги.

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

дедо и ти не си в час

ти си по стар от мене но по- глупав

баба урсула ти е  забранила руска телевизия 

и ще слушкаш за да папкаш 

преди 1 час, Tarvilian написа:

Искам за задам няколко въпроса на привържениците на руската страна на конфликта.Не искам да прозвучат като агресивно заяждане,наистина бих искал да се възприемат като сериозен въпрос,но си знам,че няма да стане така.Въпреки това съм длъжен да питам.Като ще се постарая "тона" ми да не е провокативен за момента.

Питам всички радетели на руското:

Вие чели ли сте документираните писания и мнения на нашите възрожденци за русия и руската политика към България преди освобождението и?

Вие знаете ли каква политика има русия към България и нейната териториална цялост след освобождението?

Вие знаете ли какво и как се е случвало в България,веднага след 1944-та година?

И сега по-важните въпроси!

Вие,имате ли нещо руско в домовете си,предмет,техника,храна,каквото и да е?

Вие,ако имате възможност за почивка някъде извън България,в русия ли отидете?

Вие,ако имате деца в ученическа възраст,и имате намерение и възможност да ги пратите да учат в чужбина,в русия ли ще бъде?

Вие,ако имате финансовата възможност и желание да закупите имот,да инвестирате в бизнес или каквато и да е друга инвестиция,тя в русия ли ще бъде?

Вие,ако искате,или се налага да емигрирате,поради какъвто и да е фактор,в русия ли ще го направите?

Наистина бих искал да получа искрен и напълно неагресивен отговор,но отсега си знам,че няма да стане така.И знам и защо.

Не съм привърженик на никоя страна в конфликта и не съм радетел на руското, но ще си позволя да отговоря на по-важните въпроси:

Имам руски книги, един бинокъл, стари фотоапарати, иначе всичко друго е китайско, даже някои български работи.

Бих отишла на почивка във Виетнам, Куба, Аржентина...спирам да изброявам, защото ще изредя почти всички държави.

Още са малки, но не искам децата ми да учат и да живеят в чужбина и се надявам и те да не поискат.

Ако имам финансовата възможност и желание да закупя имот, ще гледам да е първо в България.

Като се наложи да емигрирам ще мисля къде да е.

преди 1 час, Tarvilian написа:

Искам за задам няколко въпроса на привържениците на руската страна на конфликта.Не искам да прозвучат като агресивно заяждане,наистина бих искал да се възприемат като сериозен въпрос,но си знам,че няма да стане така.Въпреки това съм длъжен да питам.Като ще се постарая "тона" ми да не е провокативен за момента.

Питам всички радетели на руското:

Вие чели ли сте документираните писания и мнения на нашите възрожденци за русия и руската политика към България преди освобождението и?

Вие знаете ли каква политика има русия към България и нейната териториална цялост след освобождението?

Вие знаете ли какво и как се е случвало в България,веднага след 1944-та година?

И сега по-важните въпроси!

Вие,имате ли нещо руско в домовете си,предмет,техника,храна,каквото и да е?

Вие,ако имате възможност за почивка някъде извън България,в русия ли отидете?

Вие,ако имате деца в ученическа възраст,и имате намерение и възможност да ги пратите да учат в чужбина,в русия ли ще бъде?

Вие,ако имате финансовата възможност и желание да закупите имот,да инвестирате в бизнес или каквато и да е друга инвестиция,тя в русия ли ще бъде?

Вие,ако искате,или се налага да емигрирате,поради какъвто и да е фактор,в русия ли ще го направите?

Наистина бих искал да получа искрен и напълно неагресивен отговор,но отсега си знам,че няма да стане така.И знам и защо.

Ся...

Без да се заяждам...

От въпросите ти разбирам че си от ,,бананаджийските поколения"...

Демек поколенията които живеят,(кви глупости пиша),които се опитват да живеят на тази обрулена от 33 годишна зависима и опоскана от мръсния американец територия,преди носеща гордо името си-България....та има два вида поколения,все още живи-тези родени преди 1989-та и другите ,,рахатясали" от целогодишното наличие на несметни количества банани-бананаджии.

Рядко пиша...ма поредното дъвчене на костите на нашите велики възрожденци,използвано често от жълтопаветни бананаджии ме провокира.

Отговорът ми ще е ясен и ненапълно изчерпателен щото немам време да се занимавам цела вечер с писаници...

Та...Какво ли щяха да напишат те ако бяха свидетели на бомбардировките на София от мръсния американец?

Какво ли щяха да напишат за икономиката на България до '89-та и разрушаването и от тогава до днес?

Какво биха написали ако бяха видели здравеопазването до '89-та и сегашното...по американски модел?

Какво ли щяха да напишат ако са съвременници на земеделието ни до '89-та и днешния внос.Ми ний още малко и кисело мляко ще внасяме бе младеж.

И още стотици-,,Какво биха написали възрожденците ни..."

Стига ти толкова.

На другите ти въпроси...хубаво е човек малко от малко да ползва съдържанието на черепната си кутия да се опитва да мисли.

преди 40 минути, _nib_ написа:

Ся...

Без да се заяждам...

От въпросите ти разбирам че си от ,,бананаджийските поколения"...

Демек поколенията които живеят,(кви глупости пиша),които се опитват да живеят на тази обрулена от 33 годишна зависима и опоскана от мръсния американец територия,преди носеща гордо името си-България....та има два вида поколения,все още живи-тези родени преди 1989-та и другите ,,рахатясали" от целогодишното наличие на несметни количества банани-бананаджии.

Рядко пиша...ма поредното дъвчене на костите на нашите велики възрожденци,използвано често от жълтопаветни бананаджии ме провокира.

Отговорът ми ще е ясен и ненапълно изчерпателен щото немам време да се занимавам цела вечер с писаници...

Та...Какво ли щяха да напишат те ако бяха свидетели на бомбардировките на София от мръсния американец?

Какво ли щяха да напишат за икономиката на България до '89-та и разрушаването и от тогава до днес?

Какво биха написали ако бяха видели здравеопазването до '89-та и сегашното...по американски модел?

Какво ли щяха да напишат ако са съвременници на земеделието ни до '89-та и днешния внос.Ми ний още малко и кисело мляко ще внасяме бе младеж.

И още стотици-,,Какво биха написали възрожденците ни..."

Стига ти толкова.

На другите ти въпроси...хубаво е човек малко от малко да ползва съдържанието на черепната си кутия да се опитва да мисли.

Бомбардировките ще ги пропусна. Война е. Съюзници сме с Германия.

След като сме били такава сила в икономиката, защо само няколко месеца след '89г. бяхме с купони и режим на ток? И Луканов официално обяви, че България не може да си покрива задълженията към чуждестранни/западни банки. ЛЕКО е СТРАННО при толкова процъфтяваща икономика страната де не може да си покрива задълженията. Нали е процъфтяваща и печеливша?!

А земеделието без гарантиран СИВ пазар защо не прокопса? 

P.S. Колко опоска СССР/Россия от нас? Или това не е за разказване?

Яснооо, продължавате с простотията (както и се казва една партия). Обаче възниква важен въпрос - когато Русия победи, което е гарантирано, как ще си завъртите задницитенаизток? :)

преди 1 минута, JKirilov написа:

Яснооо, продължавате с простотията (както и се казва една партия). Обаче възниква важен въпрос - когато Русия победи, което е гарантирано, как ще си завъртите задницитенаизток? :)

Жика гледай си сапунените сериали по лан кабела и не мисли за друго че не ти се отдава 

10168207_1494046237483352_1188235133_n.jpg

преди 6 минути, parmobil написа:

Бомбардировките ще ги пропусна. Война е. Съюзници сме с Германия.

След като сме били такава сила в икономиката, защо само няколко месеца след '89г. бяхме с купони и режим на ток? И Луканов официално обяви, че България не може да си покрива задълженията към чуждестранни/западни банки. ЛЕКО е СТРАННО при толкова процъфтяваща иконимика страната де не може да си покрива задълженията. Нали е процъфтяваща и печеливша?!

А земеделието без гарантиран СИВ пазар защо не прокопса? 

Лукови глави няма да те разберат.

преди 4 минути, JKirilov написа:

Например папагала коко1 си сменя ника и започва да хвали Русия и да събере някоя копейка, защото центовете, които сега е заработил не му стигат за нищо.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Тази Русия, дето я въжделеете, направи революция 1917г. Почна 2023 г. Съжалявам, повтарям се, но още колко години ще я чакаме, за да ни покаже как трябва да бъде?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.