Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, Moriati написа:

Аз разбрах какво се опитваш да обясняваш, споко ,но така и не отговори какво е методиСтка все пак 😏😅😅

Кой да отвори линка, който съм му дал ... 

Методистка е производна от "метод", не от "методика" ... 

Чукча не читател, чукча писател ... 

method.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, miro20 написа:

Естествено че става въпрос за технологично развитие.

От кога човечеството изпозлва тенджери знаеш ли ? :)  Очевидно се гордееш че позлваш нещо руско с толкова 'древна техноогия"

/cdn-cgi/mirage/9fb5ce208051afa25e939bfb0b51c938b30d5510a325814a42bacbcabbfeedb1/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif

Айде и модерния технологичен сороспят се обади 😏 Сега почва мантрата и опорките о Ооооооо колко велик и технологичен е запада водени от великите ФАЩ ,и колко изостанал изтока и особено Русия 😏

Затаете дъх,и пригответе попкорна,дебелогъзия мазник е на сцената с опорките 😅😅

току-що, BANKATA написа:

Падам си по блондинки.

Искаш да кажеш, че падаш като видиш блондинка?

Ма и те са жени като всички останали...

Явно и в тази област си също с широко затворени очи, мхм...

Въпрос на наложена пропаганда...

Най-смешното е, че тази, която е послужила за лице на пропагандата е била изкуствена блондинка...

Аз пък си падам по хубави (според мен) жени...

Цвят на коса, кожа и т.н., хич не ми е важно...

Други неща са ми в приоритетите...

И по този въпрос съм неутрален...

преди 6 минути, васил козарев написа:

Кой да отвори линка, който съм му дал ... 

Методистка е производна от "метод", не от "методика" ... 

Чукча не читател, чукча писател ... 

/cdn-cgi/mirage/9fb5ce208051afa25e939bfb0b51c938b30d5510a325814a42bacbcabbfeedb1/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2023_01/method.jpg.6701f825a81b98c43df64c1edf9bb3c2.jpg

Ти малоумен ли си, видях това,няма нужда да повтаряш като папагал... 😏😅

Случайно КоКоКо да не е другия ти Ник а? Хм, съмнително 

П.С айде да те светна, методиСтка е и членка на ордена на методистите... Стига съм издевателствал ,метод тука почти няма 😏😅😅😎😎

преди 20 минути, васил козарев написа:

Между другото по време на Империята, немската култура е била много добре приета в Русия ... 

Дори и на руски територии е имало немскоезично население ... 

Брей, сериозно ли бе, а ние да не знаем,тц тц тц...

П.С Извинявам се за сарказма,явно се намесих в урок по повдигане на общата култура на сороспятата ... 

😏😇

току-що, Moriati написа:

Ти малоумен ли си, видях това,няма нужда да повтаряш като папагал... 😏😅

Случайно КоКоКо да не е другия ти Ник а? Хм, съмнително 

За теб същото не е нужно да се пита ... 

Ти се доказваш ежедневно във форума като хапсолютен олигофрен ... 

преди 3 минути, Moriati написа:

Ооооооо колко велик и технологичен е запада водени от великите ФАЩ ,и колко изостанал изтока и особено Русия

Да, и ти с огромно нежелание си на Запад вместо в Русия ... 

Да вършиш мръсната работа на западняците, сиреч да помагаш на Запада срещу Русия ...  

Иначе голям Русофил на приказки по форумите ... Където просто избива комплексите си за малоценност ... 

Всеки е жаден за внимание, макар и виртуално ... Как ще го получи, все му е тая ... 

Тъпизмите и циркаджийството щом му носят необходимите резултати, удовлетворението е постигнато ... 

Мазния, ти и оная от Берковица, ако спретнете една театрална група ще оберете точките ...  

преди 3 часа, maxthon написа:

Къде пише, че е уволнен? Освен бота (пак е същия като онзи с фалшивите църкви) май никой друг не знае, че е уволнен. Идея имаш ли каква е тази цялата дейност по постоянна ротация на висшия командващия състав? Няма и да ти дойде на ум за какво става дума освен това, което ти е написал несъществуващия професор от Туитър нали господин редник (съмнявам се да си достигнал и едно ниво нагоре в казармата)?

Имам си "идея от много неща"  :)  И със сигурност нивотоми е далеч над твоето , дето казарма не си ходила, оръжие не си помирисвала :)  

но се сетих нещо друго  ПО СЪЩЕСТВО  -  Я кажи каквиса новите опорки в светлината на това че Пригожин бе нарекъл назначения сега за началник на войските в Украйна, Герасимов, пед;;;раст ??

Как според теб Герасимов ще командва вагнеровците ? С мека китка, пампасче, и на токчета ? :) 

https://www.bbc.com/russian/features-64104187

:giggle1:

Не знам как рашистките тролченца ще замазвате очевидния факт какъв хаос е в рашистките войски , и най вече в безидейното , ялово и провалено ръководство и Генщаб.

Колкото и въртележки на тези калпави "генерали' да прави Путлю , резултата ще е все същия :)

Още един въпрос по същество

- Какви са последните "целина спецоперацията" ? ? :giggle1: Дето се менят всеки ден според провалите които се случват :)  

Рашистите открито вече не криете че целта ви не е някакво"освобождение и защита на  руснаци "  а просто циничен грабеж на територии и ресурси .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, vpvelev написа:

Гениалното е че губите войната. Русия победи! Търсете си друга работа (господар). Като ви гледам какви сте, няма да ви е трудно да обърнете палачинката.

Това съм го пропуснал.

Би ли споделил как си добруваш? Имам предвид след 1989г.

Не ми се вярва, че до 1989 г. си осигурил светло бъдещето си и сега береш плодовете на този труд.

преди 5 часа, vpvelev написа:

Гениалното е че губите войната. Русия победи! Търсете си друга работа (господар). Като ви гледам какви сте, няма да ви е трудно да обърнете палачинката.

Изобщо няма да се затруднят, ама там големите, герб-мерб и другите? Поне лайнен-майнен ще я импичмят всеки момент, та няма да им нужда да се върти...

Италиански професор прогнозира как ще завърши Третата световна война

https://blitz.bg/svyat/italianski-profesor-prognozira-kak-shche-zavrshi-tretata-svetovna-voyna_news930456.html

преди 8 часа, Tarvilian написа:

Питам всички радетели на руското:

Вие чели ли сте документираните писания и мнения на нашите възрожденци за русия и руската политика към България преди освобождението и?

Вие знаете ли каква политика има русия към България и нейната териториална цялост след освобождението?

Кой как чете историята в момента ли е важно, или е по-важно как са виждали нещата съвременниците на събитията? 

Ето ти официален манифест от Фердинанд, и забележи как започва той:

По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България

FdPnf0JXkAASabL.thumb.jpg.948cab84a6e7b32aab44ff9a5d9f10e1.jpg

Освен това можеш да погледнеш и карта на България според "руският" Санстефански мирен договор и карта на България според "западният" Берлински конгрес. Коя ти харесва повече?

Мисля че това отговаря на въпросите ти до тук.

преди 8 часа, Tarvilian написа:

И сега по-важните въпроси!

Вие,имате ли нещо руско в домовете си,предмет,техника,храна,каквото и да е?

Вие,ако имате възможност за почивка някъде извън България,в русия ли отидете?

Вие,ако имате деца в ученическа възраст,и имате намерение и възможност да ги пратите да учат в чужбина,в русия ли ще бъде?

Вие,ако имате финансовата възможност и желание да закупите имот,да инвестирате в бизнес или каквато и да е друга инвестиция,тя в русия ли ще бъде?

Вие,ако искате,или се налага да емигрирате,поради какъвто и да е фактор,в русия ли ще го направите?

Наистина бих искал да получа искрен и напълно неагресивен отговор,но отсега си знам,че няма да стане така.И знам и защо.

Нека да сменим "Русия" примерно с "Либия"

В нас нямам нищо либийско, дори и да имам възможност пак няма да купя имот и да емигрирам в Либия, няма да пратя децата си да учат в Либия и тн.

Това значи ли че трябва да одобрявам фактът, че краварите безнаказано съсипаха тази държава? Трябва ли да им правя евала за това че се опитват да направят същото и с Русия?

преди 10 часа, Moriati написа:

Така казват,явно ротите им са от 4 взвода, или взводовете от 4 екипажа , обикновенно са от по 3 ,тоест 10 танка ....

Те  и хаймерсите са двадесетина ,ама обърнаха тренда на войната ? Всяко западно оръжие  ,което се включва във войната допренася за украинската победа! А в момента започва удърно да се включва ,като обучението на украинските войници става  в по-голям състав.Всичко е въпрос на време. Санкциите също си вършат своята роля и те ще стават все по-строги. На последната сбирка путьо беше много нервен , позволи си да нарече примиера : Защо се правиш на глупак!?  Смях!

преди 8 часа, miro20 написа:

Рашистите открито вече не криете че целта ви не е някакво"освобождение и защита на  руснаци "  а просто циничен грабеж на територии и ресурси .

Така е - откак не ги приемат никъде със хляб и сол трябва да попълнят запасите си.  Ето тук нашите "неутрални" един пакет сол не са им пратили помощ  а само питат ние какво сме пратили..

преди 12 минути, kosyo написа:

Така е - откак не ги приемат никъде със хляб и сол трябва да попълнят запасите си.  Ето тук нашите "неутрални" един пакет сол не са им пратили помощ  а само питат ние какво сме пратили..

И пакета сол да се появи в някой магазин за продажба? А уж хуманитарна помощ?

преди 2 минути, maxthon написа:

И пакета сол да се появи в някой магазин за продажба? А уж хуманитарна помощ?

Имаше през лятото дето беше надал голям вой, че събрал пари за дронове и после докато търсел нови видял един от тези дето го подарил на руZнаците в някакъв сайт за продажби . Направо сърцето ми се късаше - по сериен номер го беше хванал.

Доста са паднали температурите на фронта - този трепери чак:

Руското високоточково оръжие изглежда така от въздуха:

Image

преди 9 часа, miro20 написа:

Още един въпрос по същество

- Какви са последните "целина спецоперацията" ? ? :giggle1: Дето се менят всеки ден според провалите които се случват :)  

Градовете Соледар и Артемовск се намират точно в средата на отбранителните линии на НАТО. Тяхното освобождаване означава, че силите на НАТО ще трябва да се върнат към тяхна трета или дори четвърта отбранителна линия.

Основното главоболие за НАТО сега е, че е невъзможно да се предвиди какво ще направят руснаците понататък. През следващите няколко дни те ще трябва да почистят малките сили на НАТО в центъра на града, след това да сменят войските и да им дадат малко почивка. Но след това е невъзможно да се предвиди накъде ще натиснат руснаците.

Руското освобождаване на Соледар наистина застрашава позициите на НАТО в град Бахмут/Артемовск (най-напредналите руски части са на 5 км от центъра на града!)

spacer.png

преди 2 минути, glen написа:

Градовете Соледар и Артемовск се намират точно в средата на отбранителните линии на НАТО. Тяхното освобождаване означава, че силите на НАТО ще трябва да се върнат към тяхна трета или дори четвърта отбранителна линия.

Основното главоболие за НАТО сега е, че е невъзможно да се предвиди какво ще направят руснаците понататък. През следващите няколко дни те ще трябва да почистят малките сили на НАТО в центъра на града, след това да сменят войските и да им дадат малко почивка. Но след това е невъзможно да се предвиди накъде ще натиснат руснаците.

Руското освобождаване на Соледар наистина застрашава позициите на НАТО в град Бахмут/Артемовск (най-напредналите руски части са на 5 км от центъра на града!)

spacer.png

НАТО дали знае че линните и на отбрана минават от там? Въобще в каква виртуална реалност живееш не е истина просто. Аз още да покажат натовските генерали от Сирия още имам още търпение..

"Чичака с пръчката" - който бяга ще умре уморен:) (+21)

преди 1 час, bigiadri написа:

Те  и хаймерсите са двадесетина ,ама обърнаха тренда на войната 

Ти май не можеш да обясниш желанието си защо трябва бандеровците още 8 години да водят военна операция АТО против казаците, живеещи с векове,  около реките Дон и Днепър!?  

преди 25 минути, glen написа:

spacer.png

:) :)

НАТО дали знае къде  са му 3-4 линии на отбраната в Соледар ??

:giggle1:

А иначе ето това е актуална карта за момента :

FmQOuyWX0Ag8jTG?format=png&name=900x900

преди 1 час, bigiadri написа:

Те  и хаймерсите са двадесетина ,ама обърнаха тренда на войната ? Всяко западно оръжие  ,което се включва във войната допренася за украинската победа! А в момента започва удърно да се включва ,като обучението на украинските войници става  в по-голям състав.Всичко е въпрос на време. Санкциите също си вършат своята роля и те ще стават все по-строги. На последната сбирка путьо беше много нервен , позволи си да нарече примиера : Защо се правиш на глупак!?  Смях!

Така е. И аз това казвам още от лятото че ключовата дума тук е "време".

Отдавна ураинците се обучават в западните страни на зпадната техника , сега последно ще преминат обучение за системите пейтриът.

Малко по сложно и дълго е, но ще се получат нещата.

От последните новини чета че Германия най сетне все пак ще прати танкове , както и др.

:)

А за рашистите малкото градче от което търсят толкова бленувана "новина за победа"  за пропагандата си е .... :

01-11-2023big.jpg

преди 8 минути, miro20 написа:

А иначе ето това е актуална карта за момента

А такъв канал провери ли дали има преди да пускаш "актуални" карти?

преди 10 минути, miro20 написа:

Отдавна ураинците се обучават в западните страни на зпадната техника

Просто казано, НАТО иска да се бие с Русия до последния украинец, докато Русия не иска да се бие с НАТО до последния руснак.

Ето защо НАТО се бие с тела, а Русия с (най-вече) артилерийски снаряди.

преди 40 минути, glen написа:

spacer.png

Дей***ба как за 9 месеца един убит/пленен НАТО-вски войнк не показаха ватенките

преди 4 минути, glen написа:

Дали не е обратното ?

преди 12 минути, glen написа:

Просто казано, НАТО иска да се бие с Русия до последния украинец, докато Русия не иска да се бие с НАТО до последния руснак.

Чак сега се зачетох - пишеш 3-та и 4-та линия на отбрана  че се зачудих какво се е случило със 2-рата? Прегазиха ли я нея?

преди 15 минути, maxthon написа:
преди 24 минути, miro20 написа:

А иначе ето това е актуална карта за момента

А такъв канал провери ли дали има преди да пускаш "актуални" карти?

Ами дай по актуална карта бре , тролке :hit:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.