Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, insec написа:

Ни най- малко не си затварям очите за геноцида, който извършва Путин над Украйна, а още повече пък да го оправдавам - не схващам ти защо постъпваш така, но определено виждам, че се изказваш лекомислено и прибързано, и така си правиш всички заключения за тази война. Няма да се чувстваш добре след време, за всички тия неща, които пишеш сега - спри се.

Оххх , Душичката ми ....знаеш ти как да разговаряш с мен .....:mail1:

Не МОГА !   ЖЕРТВИ винаги ще има , но при Военната стратегия винаги се избира по-малкото зло.   

Казах ти ....това не е Война на Путин срещу Украйна , а на  Световен Лидер срещу ГЛОБАЛИЗМА. 

Знам , че не можеш да го видиш , ама това е Истината ....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivottoshev написа:

За женицата убита от азовците през 2014 в Профсъюзният дом ли говориш?

Мисля че не осънаваш какво цитираш. Та именно това опровергава тоталнорашистката /дез/нформационна машина бре.

Цитираш ми това което аз от 2014 г . цитирам . Че на покрива на профъзюзния дом се барикадираха  рашистки активисти които хвърляха коктейли молотов !

Всичко останало са ваши лъжи испекулации с една трагедия, която можеше да се избегне ако рашистките агитки нямаха помагачи и от милиционерите, които , да ти припомня,избягаха от разследване в москва. Като оня полицейски началник Фучежич

Даже получиха подобна службица там.

:)

ето ти отново да се образоваш малко https://ru.krymr.com/a/28741774.html

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

Браво на мен, предразположих те. Сега направи един самоанализ на реакцията си и ми кажи дали дълбоко в теб, нещо не ти подсказва че Свети Вова е чудовище? Реакцията е класическа просто. Като по учебник.

Ай лека. Няма да те мъча повече. Драсни една пламенна реч и си лягай, да си свежа за зъболекарски изтезания.

Знаеш ли , затова , че дръпна назад ще уважа "стъпката ти" .

Чуй тази песен , тя говори Много , изпълняват я деца !!! РУСКИ деца !!!

https://www.facebook.com/lshimuk/videos/807709433506378/

преди 15 минути, miro20 написа:

Абе човече, ти сам не можеш ли да си намираш информация, а само каквото ти налеят в празната глава ? :)

Ето например

И аз намерих информация от достоверен украински източник!

-Украински баби унищожиха руска танкова колона с отварачки за консерви

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

За хулиганска проява в Сърбия, дигаме чертежите и превземаме Белград.

Еййй, кат каза Сърбия та се сетих нещо. Те нали са отсекъде русобратя, та се чудя никой ли там не се пита- кога нацистите от НАТО им видяха сметката, къде беше великата Росссия? Що не ги отвя освободително? Свети Воава беше ли роден? Не се сещам, сигурно съм бил зает да ям деца...

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

Не се сещам, сигурно съм бил зает да ям деца...

Уауу , не знаех , че си падаш и по мъже ... :rolleyes:

преди 28 минути, miro20 написа:

"най вероятно" ... "или... "

Абе човече, ти сам не можеш ли да си намираш информация, а само каквото ти налеят в празната глава ? :)

Ето например с  видео :

Ха-ха-ха, какво се вижда там бре? Гранати падат на по-малко от метър от хората а на тях им няма нищо. Това прилича ли ти на бойни гранати? Около три минути се чува стрелба с автоматично оръжие... и само един човек с кръв по крака. Няма трупове. Не е ясно тази кръв по "жертвата" от какво е... 

И теб ще те попитам:

Вариант 1Руснаците са толкова неточни стрелци, та да не могат да улучат никого,

или

Вариант 2: Просто са хвърлили звукови или някакъв друг вид гранати за борба с безредици и са стреляли във въздуха в изпълнение на заповедта на Путин за възможно по-малко цивилни жертви?

Кой вариант ти се вижда по-вероятен?

ПП: Пре*бах се да ти гледам клипчета, а хем си знаех че там няма нищо доказващо думите ти :doh: Можеш да се чувстваш морален победител че ме прекара.

преди 25 минути, BANKATA написа:

И ?!

Това трябва да оправдае една война?

Едните защитават неприкосновенността и цялостта на страната си, другите правят инвазия под съмнителен предтекст в чужда държава. 

Утре чеченците ако решат пак да се отцепят какво ли ще направят руснаците ?

Осем години Путин е чакал Украйна да накаже извършителите на тези зверства. Е, писнало му е да чака и е решил като по-силен да вземе нещата в свои ръце. Взима пример от хАмериканците, които безброй пъти са използвали "правото на по-силния". Какво лошо има в това да подражаваш на великата хАмерика? 

Руското министерство на отбраната -

Искаме още веднъж да привлечем вниманието на западните медии. Представихме абсолютни доказателства за престъпното използване от киевския националистически режим на цивилни обекти в жилищните райони на Киев и други градове на Украйна като огневи позиции на артилерийски и ракетни системи.
Трябва да коментирам думите на съветника в кабинета на украинския президент Михаил Подоляк, че уж Русия се бие само с „жива сила и крилати ракети“.
Трябва да подчертая, че специалната военна операция се провежда от професионална армия, която всъщност използва крилати ракети.
Употребата им е много ефективна. Те извършват прецизни удари срещу военна инфраструктура и никога срещу цивилни обекти. Самите националисти и украинските въоръжени сили поразяват цивилни цели. Има много свидетелства на хората за това, а ние току-що представихме едно от тях.
Връщайки се към действията на руските въоръжени сили, се използват не само крилати ракети, но и хиперзвукови оръжия. Което е абсолютно прецизно и също се използва само за военни цели.
По-специално става дума за авиационни ракетни комплекси „Кинжал“ с хиперзвукови аеробалистични ракети.
Руското министерство на отбраната анализира резултатите от унищожаването на активите на военната инфраструктура на Украйна от авиационни ракетни комплекси „Кинжал“ с хиперзвукови аеробалистични ракети.
Използват се и други най-нови средства за унищожаване, както и съвременна авиация.
Всички тези оръжейни системи, както и други оръжия се наричат съвременна руска армия и флот.

Те извършват прецизни удари срещу военна инфраструктура и никога срещу цивилни обекти!

https://t.me/mod_russia_en/313 

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Осем години Путин е чакал Украйна да накаже извършителите на тези зверства. Е, писнало му е да чака и е решил като по-силен да вземе нещата в свои ръце.

e защо на територията на Украйна, а не на САЩ - страх ли го е това всесилно чудовище

в/у по малките и слабите ли ще показва колко е всемогъщ

преди 5 часа, glen написа:

Да,докараха два православни братски народа да проливат кръв а другите православни да избират страна!

Един голям Българин е дал точно обяснение-с фашизма не се преговаря,той трябва да се ликвидира!Това е чума!

След 30 години тотална промивка на мозъците, украинците не само не са братски народ, а изобщо не са народ. Това се вижда от кадрите, показващи как се държат в страните, които ги приеха като бежанци и нека не ми казват, че това са единични случаи, твърде многобройни са, но има и още много други преди да почнат да пълзят в европата. Изкривяването е патологично и според мен - необратимо. Казал съм го вече, Филипов беше пуснал видео с украинско забавно шоу, паднах от смях, но мисля, че нацизмът изтри всичко весело и красиво в тях. 

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Ами то никой нормален човек не иска война !!!! 

Само да вметна, понеже много хора декларират, че са против тази война, да разбирам ли, че не са били против другите (аз бях и го казвах, най-вече в темата за Сирия), защото тогава не чувах такива антивоенни лозунги, пък чак и "Слава ...", от което вече ми се ходи до едното място. И всъщност това е война против фашизма, колкото и някои да се правят, че го няма, свидетелства с хиляди, но тях няма да ги намерите по "свободните медии".

преди 2 часа, _sirena_ написа:

За да стане ясна Истината на всички!

Включително и за тези, които са с дълбоко промито от Западната пропаганда съзнание.

Напомням, че на 19 декември 2020 година, по предложение на Руската федерация, Генералната асамблея на ООН прие Резолюция за "Борба с героизацията на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за ескалацията на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях непоносимост."

Резолюцията призовава държавите да предприемат конкретни мерки в съответствие с техните международни задължения за правата на човека, за да се предотврати отричането на престъпления срещу човечеството и военни престъпления.

"ЗА" Резолюцията гласуват 133 държави.

Други 49, сред които Германия, Франция, Полша, България и всички останали страни-членки на ЕС се въздържат от гласуване.

"ПРОТИВ" Резолюцията гласуват две държави - САЩ и Украйна.

Колко показателно, нали!

Да не би случайно тия, които са въздържатели и против, сега да са най-активните санкционери. Въпросът е риторичен.

преди 57 минути, _sirena_ написа:

Казах ти ....това не е Война на Путин срещу Украйна , а на  Световен Лидер срещу ГЛОБАЛИЗМА. 

Знам , че не можеш да го видиш , ама това е Истината ....

Това е последния шанс да се спасим от техните нечовешки ценности, иначе отиваме при динозаврите, но тях ги е убила природна катастрофа, а нас ще ни убият природни грешки, като управляващите пландемията и някои местни кухевини.

преди 21 минути, crazy katon написа:

Това е последния шанс да се спасим от техните нечовешки ценности, иначе отиваме при динозаврите, но тях ги е убила природна катастрофа, а нас ще ни убият природни грешки, като управляващите пландемията и някои местни кухевини.

Матушка Россия чака с отворени обятия. Всичките ви чака. Бягайте, спасявайте се. Зарежете лошия Запад и бягайте към Спасението, Россия. Само, че все още 20 олигофрена пишат от апартаментите си в Западна Европа колко е лош Запада и колко е велика Русия, а един няма да пише от Русия. 

преди 1 час, miro20 написа:

"най вероятно" ... "или... "

Ето например с  видео :

Хе хе, да, откриват стрелба , във въздуха... Преди дни имаше подобни опити на разни пробандеровчета и в Мелитопол, няколко наглеци тръгнаха срещу неколцината руски войници там , мислейки си че са на майдана в 2014-та, единия дето се опита да бъде агресивен бързо получи куршум в крака... а после пилците избягаха героично, продължавайки да снимат разбира се... 

За плача по търговския център няма да споменавам, комедия ...както и за постановката с уж родилната болница в Мариупол с наетата актриса :whist:

...................

......

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Матушка Россия чака с отворени обятия. Всичките ви чака. Бягайте, спасявайте се. Зарежете лошия Запад и бягайте към Спасението, Россия. Само, че все още 20 олигофрена пишат от апартаментите си в Западна Европа колко е лош Запада и колко е велика Русия, а един няма да пише от Русия. 

А ти направо май плачеш за доброволец във великия чуждестранен укро легион, дето ги утилизират на пачки по десетки и стотици :ph34r:

Мисля, че допуснах грешка ... Току-що гледах Юрий Подоляк, който е Украинец и съзнавам, че мнозинството от украинците не са такива уроди като управляващите ги и прикриващите се зад тях нацисти, но точно те трябва да бъдат изпратени в нищото и никога повече да не се появят. Въпросът е, че западналата демокрация се възхищава точно от тях ... какво да говорим, те наричаха главорезите от ислямска държава - умерена опозиция, всичко е толкова гнусно и нечовешко, че ти иде да повърнеш от тяхното "Это другое". Толкоз.

преди 6 минути, Moriati написа:

Хе хе, да, откриват стрелба , във въздуха... Преди дни имаше подобни опити на разни пробандеровчета и в Мелитопол, няколко наглеци тръгнаха срещу неколцината руски войници там , мислейки си че са на майдана в 2014-та, единия дето се опита да бъде агресивен бързо получи куршум в крака... а после пилците избягаха героично, продължавайки да снимат разбира се... 

За плача по търговския център няма да споменавам, комедия ...както и за постановката с уж родилната болница в Мариупол с наетата актриса :whist:

...................

......

А ти направо май плачеш за доброволец във великия чуждестранен укро легион, дето ги утилизират на пачки по десетки и стотици :ph34r:

Къде ви ги пишат опорките не знам, но "като си толкова против войната, що не ходиш да се биеш" го чувам по 3 пъти на ден. Не че ще ти влезе нещо в кратуната, все пак не идва от Россия24, но да те питам тъп въпрос, ти против изнасилванията ли си ? Да ? Що не ходиш да биеш изнасилвачи ? Против кражбите ли си ? Да ? Що не ходиш да биеш крадци ? Против... Да продължавам ли ? 

А колко се пенеха укробандата на Зеленски и неговите " съветници " Арестович и сие, че такива нямало... да не говорим за хамериканските политици ... А Ирак навремето нападнаха ,показвайки една епруветка с нещо си вътре за доказателство за ОМП .. мдаам.. поне да си сверяват версиите че да не стават такива сакатлъци...тц тц тц...

Пича е добър , намира добри материали, в оригинал.... 

Към всички копипействащи безмозъчно рашистка пропаганда, готвача на Путлер официално наема такива за коментиране на новините за Украйна :)

Цитат

Как отмечает корреспондент "Фонтанки", сами кураторы придерживаются "проговоренных российскими властями постулатов": Киев отказывался выполнять Минские соглашения и наращивал вооружение, Европа финансировала военные поставки.

"Не было бы "взрыва" 24-го, был бы "взрыв" 30-го, и не с нашей стороны. У меня нет подтверждения, но я так считаю. В первую неделю по жилым массивам не наносили ударов. А теперь простым людям не дают укрыться в безопасном месте. Нацбаты закрывают людей в подвалах и квартирах", – говорит один из кураторов. Другой – "когда-то общался с оппозицией и разочаровался в ней".

Всъщност, вече виждам отдавна пропагандирането на тези опорки тук :)  Те ще се познаят.....

Каква ирония...

Да преживееш ВСВ и концлагерите, и да умреш от рашистка бомба....

Не трябваше да събуждате руската мечка: Настана време да се изпълни решението на Потсдамската конференция

Някой искаше от мечка ремичка, а?

току-що, dimy написа:

Някой искаше от мечка ремичка, а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.