Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Той воюва с тях. Опитва се да плаши САЩ. Въпроса е, защо САЩ се плашат, след като виждат, че Украйна и Турция не ги е страх.

Защото е изпратил руските ядрени подводници до бреговете на Америка и те го знаят.  

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Казах ти да не ме цитираш.

амии, защото не мога да ти ръкопляскам затова ,че не можеш да мислиш и да вържеш фактите .

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Какво да наричат бе, Турция не се страхува да воюва с Русия на бойното поле и да снабдява Украйна с оръжие.

Страшния Путлер със страшното куфарче, некси не може да уплаши Ердоган и Зеленски.

путин спажи живота на реджеп  от преврата който цру му подготви ако не си спомняш да ти напомня 

черпи го и сладолед 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

амии, защото не мога да ти ръкопляскам затова ,че не можеш да мислиш и да вържеш фактите .

Няма, какво да ти обяснявам. На кого съм се обяснявал, съм се обяснявал. Дали съм черен, бял. Гледай си там старините и твоята Pfleger(Altenpfleger) от Мексико. И не се занимавай с глупости. И мен не ме занимавай. Баааахти и наглата.

Това е за Русалка и детската и наивност колко ни е безплатна помощта на братушките.

"За Освобождението си Княжество България плаща на Русия около 40 днешни милиарда долара (в тази сума са ресурсите за руския окупационен за България период и загубите за българската икономика, следствие на намесите и интригите на руските агенти до 1908 г. в българската вътрешна и външна политика, вкл. в инфраструктурата, търговията и експортите й).

За Съединението си Княжество България и Източна Румелия плащат около 18 днешни милиарда долара, фактически животът на Източна България след Съединението е живот на заеми, поради цената, която трябва да плаща на или заради интригите на руския царски двор. А през 1908 г., за да обяви Независимостта си, и за да напуснат руските окупатори (за руска окупационна сила говорят договорите след 1878 г. и 1879 г., едва комунистическата историография прави от руската окупацията в България след 1878 г. руско присъствие) България (заплашват, че ще й отнемат Добруджа и ще откъснат завинаги от България българската общност в Бесарабия и Молдова, и частично го осъществяват), Царство България е принудено да плати на Русия “репарации“ за... собствената си Независимост. Като това означава и да поеме изплащането на дълга на Турция към Русия (по капитулационните договори на Руско-турската война, сключени в Сан Стефано и Берлин), на обща стойност днешни 60 милиарда долара.

Но с това не се свършва - през 1944 г., с нахлуването на руската съветска окупационна Червена армия в Бългаиря (на който окупатор са издигнати не един и два монумента), от българския държавен резерв се отнема буквално всичко и се изнася в посока Москва - от златните държавни резерви, през резервите на БНБ в ценни книжа до пенсионните фондове на българските държавни служители, военни и вдовиците - резерви, недокосвани през ВСвВ.

Днешната стойност на всички суми, отнети от Русия и СССР от България и българския народ за под 140 години българо-руски отношения, може хипотетично да се изчисли на обща стойност 895 днешни милиарда долара с олихвяването за този най-дълъг период и при динамичния прогресивен растеж на стойността."

https://faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/zloveshto-za-po-malko-ot-140-godini-rusiya-i-sssr-otneha-ot-balgariya-895-mlrd-dolara-68448

https://www.168chasa.bg/Article/4146877

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

И кой е виновен ?

File:Emblem of the Azov Battalion.svg

Тези са виновни ! И всички подобни фашаги!

Гледай си там старините и твоята Pfleger от Мексико.

стига спами темата, ревльо

-----------------

а   Бени  е къде по- умна от теб.....

преди 2 минути, dimy написа:

Да пак ще си играем на фашисти и партизани.

преди 1 час, kashchey написа:

-----------------

Имаше видео, което се беше промъкнало през цензурата и западната пропаганда, как руснаците полагат грижи и дават медицинска помощ на ранени и пленени украински военни.

Значи укрите искат да кастрират горките руски военнопленници...

Съжалявам, но и микроскопично малкото ми останало съчувствие към укропитеците се изпари напълно.

За мен такива идиоти, които врещят истерично нацистки, или неофашистки лозунги, не са нормални хора.

Да пак ще си играем на фашисти и партизани.

в наща махала вече децата си играят на украинци и руснаци

и спряха да зяпат в телефоните 

преди 11 минути, Banesc написа:

черпи го и сладолед 

Сладолед от водка

преди 6 минути, dimy написа:

image.jpeg.a7483df0ac6b3ac13cffc7e8c345e7b2.jpeg

преди 24 минути, valkiria1 написа:

стига спами темата, ревльо

-----------------

а   Бени  е къде по- умна от теб.....

Знам, че възрастните хора имат деменция, Алцхаймер и прочие. Затова за 3 и последен. Не ме цитарай, даже от тук на разстояние усещам негативната ти енергия.  Относно Бени и аз да ти взимам парата, ще бъдеш най-готината баба. Viele Grüße и стига ти толкова внимание от мен.

Догодина живот и здраве пак. Лека вечер, приятни старини.

https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-razvitie/103977-i-200-000-bezhantsi-ot-ukrayna-nyama-da-sprat-kolapsa-na-trudoviya-pazar-v-balgariya

И 200 000 бежанци от Украйна няма да спрат колапса на трудовия пазар в България

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Какво образование имаш ?

Нали точно ти орева форума за конкретика, кога се изказва лаик и кога специалист ?

Аргументите ти нямат нищо общо с военната наука.

Югът е отрязан, защото руснаците имат авиобази на Крим.

Там, където са южните степи и Русия има явно преимущество във въздуха, е безумие да се натискаш да пробиеш, дори и да ти се иска да помогнеш на един блокиран град. Руската армия тъпо и упорито праща на заколение рота след рота в разрушения до основи Мариупол, сякаш на Путлер ще земе да му става козлодуя, ако го превземат.

Няма смисъл да атакуват Мариупол, защото украинските части, които са в града, така и така не могат да се покажат навън, поради неравенството във въздуха, както споменах по горе. Когато тъпите рашистки командири упорито атакуват Мариупол, дават много жертви, което обезкървява армията им, и де факто украинските части в Мариупол стават много полезни в цялостната картина.

На летището Край Херсон, другата рашистка простотия. Те нямат край, ама тази е "тупьiе бля". Не знам, кога ще им дойде акъла, че след като веднъж вече украинците са им разстреляли авиацията с артилерийски огън, не е разумно, след като почистят отново да наредят нови въртолети на същото място. Колко пъти, един ли сто ли...

На северното и източното направление, великата Руска армия не е превзела все още нито един средно голям град, а на южното направление са превзели само Херсон и Мелитопол, поради близостта на въздушната подкрепа от Крим.

В Мариупол вече 25 дена пращат една след друга най елитните си части, макар да виждат, че който влезе, не излиза жив оттам. Като могат да оставят само наблюдатели и украинските части в града стават безполезни, защото ще бъдат унищожени на момента, в който се опитат да напуснат града.

Има ли смисъл да продължавам ? Не вярвам да ме разбираш, то не е за червило и парфюми...

Аслане, Аслане, колкото и да се правиш на лъв, пак си просто назран.

Русия в момента очертава района, който на истинското бойно поле, което ти не си в състояние да видиш, ще се опита да извоюва да бъде демилитаризиран и да служи като буфер. Дали ще успее, времето ще покаже.

Ако имаше апетити към който и да е друг район, досега да го е превзела.

Ако искаше да превземе Киев, това вече да е факт.

Как само ти виждаш участие на руската авиация, това не мога да знам, но всички други анализатори се чудят, защо Русия не ползва авиацията си и куп друго въоръжение, ама то к'во ли разбират те.

Смяташ ли, че си по-знаещ от руските военни?

Само една истина си казал досег - на Путин не му пука, колко точно жертви ще даде, но същото се отнася и за Зеленский, и за покровителите му.

Изживявай си компютърните фантазии и игрови стратегии, едва ли пречиш на някой, пък и е забавно човек да ти се подиграва.

И преди пак да попиташ, буквалния превод на това, което съм завършил е "Политически науки", но не го бъркай с политология, която се изучава тук.

Много по-комплексно нещо е, но едва ли е във възможностите ти да го разбереш.

И не, няма смисъл да продължаваш, пускай бомбите и "Слава Украини", че отвътре нещо те напира, пък и само за това ставаш.

Бивш комунисте и настоящ "антикомунисте".

преди 7 минути, gagodrago написа:

-----------------

Имаше видео, което се беше промъкнало през цензурата и западната пропаганда, как руснаците полагат грижи и дават медицинска помощ на ранени и пленени украински военни.

Значи укрите искат да кастрират горките руски военнопленници...

Съжалявам, но и микроскопично малкото ми останало съчувствие към укропитеците се изпари напълно.

За мен такива идиоти, които врещят истерично нацистки, или неофашистки лозунги, не са нормални хора.

Аз дадох няколко видеа на тази тема , ама тез зомбираните не гледат !

Само лаят и маршируват !  Няма да видят и това видео с Путин , което ще оставя

https://www.facebook.com/Truden/videos/509725710806978/

Абсолютно Откровен и Прям !!!

Знам, че възрастните хора имат деменция, Алцхаймер и прочие. Затова за 3 и последен. Не ме цитарай, даже от тук на разстояние усещам негативната ти енергия.  Относно Бени и аз да ти взимам парата, ще бъдеш най-готината баба. Viele Grüße и стига ти толкова внимание от мен.

Догодина живот и здраве пак. Лека вечер, приятни старини.

Мхм..това свободно съчинение какво общо има с това,че Бени е по-умна от теб .

Като се навираш между шамарите, защо ревеш  после ?!

------------------

Spoiler

не че нещо, но според твоите спомени по години,ще дойде ,че си поредния внук,който е по-голям от баба Валкирия :lol6:

преди 12 минути, gagodrago написа:

-----------------

Имаше и видео как украинските лекари лекуват руските военни. Но нали трябва всичко да е едностранно представено.

Аз разбирам, че всичко е пропаганда, но поне да не гледаме едностранно.

преди 8 часа, The Rage написа:

Казах го и вчера-за мен,всяка една война,е безсмислена.Все още,се опитвам да отсея фейка.И от двете страни.Досега,съм стигнал до-И двете са си прави,за себе си.

Споделям същото мнение.

преди 23 минути, _sirena_ написа:

Нещо такова ли ?

Те такова:

Цитат

Я предал самого себя! Я все плохие слова на свете заслужил. Я себя ненавижу. Не-на-ви-жу! Я абсолютный идиот! Идиот не в квадрате, а в кубе!

https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ne-na-kvadrat-a-na-kub-772794.html

току-що, G_A_G_O_V_69 написа:

Споделям същото мнение.

Ами то никой нормален човек не иска война !!!! 

Войната е любима играчка само на ненормалните копелета , които непрекъснато разпалват конфликти по света и които са яростно защитавани и от няколко абдикирали от живота невежи Тук !  

Кой Създава войните ????

ГЛОБАЛНИТЕ ЧУДОВИЩА ! 

Защо ги създава ? 

ЗА ДА НЯМА МИР !  РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !  

УБИВАЙ И МАЧКАЙ - Това им е Мотото ! 

Това са ТЪМНИ И ЗЛИ СИЛИ  ! 

Те не могат да оставят Човечеството да си живее в Мир и Любов ! 

Как ще го оставят ?? Искат Всички да ги поробят и да ги направят като тях самите - МРАЧНИ И ТЪМНИ ! 

Ей това не могат да го разберат много хора ! А е толкова просто.

Обаче само ИНТЕЛЕКТИТЕ имат възможността и капацитета да видят Широката , Разгърната картина и да Осъзнаят какво се случва .

Всички останали се въртят като пумпали в темата и си мятат опорките и омразата и мизерията от мижавият им животец и това е .

Колелото се Върти и като дойдат на "изпит'  , да видим какво са Усвоили от тази "Отсечка Живот" да ги видим за къде ще "пътуват".

Маса народ Еволюира и замина в 4-то Измерение и забрави какво е в 3-то ..тези тук още сричат !

преди 2 минути, _sirena_ написа:

СЕГА , ГЛЕДАЙ ХУБАВО :

Тия вече ги гледах - казаха пред целия свят, че няма да нападат Украйна, помниш ли? Повече няма защо да ги гледам.

Гледай още !!!

https://www.facebook.com/tvalfa/videos/1623193474681550/

току-що, insec написа:

Тия вече ги гледах - казаха пред целия свят, че няма да нападат Украйна. Повече няма защо да ги гледам.

НЕ БЕ , ще Гледаш !!!  

https://www.facebook.com/tvalfa/videos/1623193474681550/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.