Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, M.Николов написа:

Когато свършат аргументите, започват обидите.

Кого съм обидил ?

Инфарктния, дето си проси боя ли ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Превод на "покажи ми една причина", моля  :wub:

Която би те накарала , да избереш децата ти да живеят там. Боже събери си вересиите.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не е инфаркт бре, смяна на митрална клапа е.

Днес се оплете като пате в коноп в лъжите си, и пак не падаш по гръб.

Добре, де не виждаш ли, че като цитираш, за да се оправдаеш, още повече се вижда, че лъжеш ?

Возьмем Киев за три дняяя

преди 6 минути, parmobil написа:

Сигурно съм досаден, но някой няма ли да ми обясни за цената на бензина, да 'ба мама му, да 'ба?

Руска, официална медиа го казва - https://ria.ru/20230130/benzin-1848195199.html

Не се приемат извинения за достъп! Саня от Флорида го достъпвате! И Пасков и т.н.

Рашистите ще правят вятър с уста и техните подлоги. Проблема е, че и Резидента ни е такъв и правителството му.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Когато свършат аргументите, започват обидите.

То т'ва за мен не е обида. Обаче показва отклоняване на темата от негова страна поради безсилие пред фактите.

преди 2 минути, parmobil написа:

Сигурно съм досаден, но някой няма ли да ми обясни за цената на бензина, да 'ба мама му, да 'ба?

Руска, официална медиа го казва - https://ria.ru/20230130/benzin-1848195199.html

Не се приемат извинения за достъп! Саня от Флорида го достъпвате! И Пасков и т.н.

Дорогой,ти явно си се объркал..

Да помогна тогава 😏

Та твоята теза че в Русия бензина е по скъп от 17 както каза европейски водещи страни е невярно. По абсолютнае себестойност е най евтин..

Второ,виждам че гледаше статистика колко средно литра може да купят в страните с една средна навярно,все пак не съм проверявал, заплата.. Но забравяш че това не е аргумент ,трябва да се сравнява полупателната способност като цяло а не отделен продукт само...

Мисля че това отговаря на твоя въпрос нали,но знаейки природата на сороспятите ,то ще стане като мантрата за спина, където няма значение статистиката,а само желаното представяно за рвалност 😎

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ами лъжеш, че е длъжен да ти се извини.

Къде ти е обещал а ?

Защо лъжеш и набеждаваш невинни хора ?

Ето тук:

на 28.01.2023 г. в 18:04, Митко Вълчев написа:

Ако ми покажеш едно предимство на Русия пред ЕС и САЩ, заради което би искал децата ти да живеят там, ще ти се извиня за твърдението и тона.

преди 1 час, BANKATA написа:

Би ли обяснил какъв преврат бе извършен?

От кога протестите значат преврат?

И срещу Бойко ли имаше преврат?

Отчиташ ли факта че на власт идва президент който обещава про ЕС насочекост на Украйна, и след като е избран първото нещо е да оттегли кандидатурата на Украйна за ЕС.

Чайка ви е изпила мозъка на всички.

ПП биоса ти е хакнат от ЦРУ.

Майдана, извърнеш през 2014г, състоящ се от масова политическа дестабилизация, фалшиви флагове тип "полицейско насилие", както и силна пропаганда срещу политическата опозиция.

Не бяха мирни протести, както си мислиш. Ето тук можеш да прочетеш повече: https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity

В Раздел "Изображения" на Гугъл също можеш да намериш снимки на "мирните протести". Протестите мяха точно толкова мирни, колкото BLM/ANTIFA преврата в САЩ през 2020г.

Да, и срещу Бойко Борисов имаше преврат. Преврата беше организиран от БСП и новите коалиции, но не беше спрян от Вашингтон, тъй като Бойко вече беше паднал в очите на Демократичната партия. Ако Бойко беше подарил още пари на САЩ, ако той беше приел ИК и ЗСУ, нямаше да го свалят. За банкерите при Wall Street, 2 милиарда лева за някакви си самолети Ф16, не са достатъчни. В крайна сметка, Отворено Общество вкара свои партии.

Цитат

Отчиташ ли факта че на власт идва президент който обещава про ЕС насочекост на Украйна, и след като е избран първото нещо е да оттегли кандидатурата на Украйна за ЕС.

На това му липсва контекст. Няма да го коментирам, защото не съм запознат с тази ситуация.

И дори да е оттеглил кандидатурата, това не доказва нищо.

Факт ли е, че Украйна в момента се приватизира от САЩ? Факт е.

Факт ли е, че частните военни индустрии участват пряко във войната? Факт е.

Относно военните компании и търсенето на оръжия в Украйна: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60669763

Относно частните военни корпорации на САЩ: https://www.intelligenceonline.com/corporate-intelligence/2022/11/02/role-of-us-private-military-contractors-expanding-sharply-in-ukraine,109840992-eve

Относно частните компании и Пентагона и печалбите им: https://quincyinst.org/2022/04/17/how-pentagon-contractors-are-cashing-in-on-the-ukraine-crisis/

The War In Ukraine Is Finally Starting To Pay Off For Big Defense Contractors: https://dailycaller.com/2023/01/24/ukraine-defense-contractors-earnings-fourth-quarter-2022/

Е, както виждаш, САЩ и прокситата на САЩ имат пряка роля във войната. Дори и Зеленски да не е бил Западна пешка тогава, вече е Западна пешка. Да не наясно, бил е Западна пешка и тогава. Фалшивите обещания за несъществуващата "Евро Утопия" са присъщи за фалшивите политици, подкрепяни от Колективния Запад и фундаменталните ме структури, като либерални НПО-та, фондации и организации. Ето пример:

"Open Society proudly stands with the people of Ukraine and with its Kyiv-based International Renaissance Foundation which has been working with partners to support democracy and good governance in Ukraine since 1990. In recent years, this has included efforts to mitigate the harm caused by the ongoing conflict in Donbas, and Russia’s illegal occupation and annexation of Crimea in 2014."

Източник: https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/open-society-stands-with-ukraine-amid-russian-invasion

Това е само един пример за инфилтрация и даване на пари, че да се работи в полза на този, който дава. Нямам време да се занимавам, да търся всичко, да ти показвам всичко. Защо да ровя информация относно инфилтрацията на ILGA, UN, UNESCO, UNICEF в Украйна, след като ти просто ще го игнорира и няма да отговориш. Става въпрос за цяла глобална мрежа от фондации и организации, като постоянно никнат нови и нови... няма как да картографирам всичко, нали се сещаш.

То т'ва за мен не е обида. Обаче показва отклоняване на темата от негова страна поради безсилие пред фактите.

Защо лъжеш ?

Ти нали наистина си с болно сърце.

Тогава значи Николов също лъже, че съм те обидил.

преди 2 минути, M.Николов написа:

А трябва ли му?

Какво ?

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Тогава значи Николов също лъже, че съм те обидил.

Не лъже, ти се опита да го обидиш.

Има го черно на бяло.

:hush:

преди 2 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Майдана, извърнеш през 2014г, състоящ се от масова политическа дестабилизация, фалшиви флагове тип "полицейско насилие", както и силна пропаганда срещу политическата опозиция.

Не бяха мирни протести, както си мислиш. Ето тук можеш да прочетеш повече: https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity

В Раздел "Изображения" на Гугъл също можеш да намериш снимки на "мирните протести". Протестите мяха точно толкова мирни, колкото BLM/ANTIFA преврата в САЩ през 2020г.

Да, и срещу Бойко Борисов имаше преврат. Преврата беше организиран от БСП и новите коалиции, но не беше спрян от Вашингтон, тъй като Бойко вече беше паднал в очите на Демократичната партия. Ако Бойко беше подарил още пари на САЩ, ако той беше приел ИК и ЗСУ, нямаше да го свалят. За банкерите при Wall Street, 2 милиарда лева за някакви си самолети Ф16, не са достатъчни. В крайна сметка, Отворено Общество вкара свои партии.

На това му липсва контекст. Няма да го коментирам, защото не съм запознат с тази ситуация.

И дори да е оттеглил кандидатурата, това не доказва нищо.

Факт ли е, че Украйна в момента се приватизира от САЩ? Факт е.

Факт ли е, че частните военни индустрии участват пряко във войната? Факт е.

Относно военните компании и търсенето на оръжия в Украйна: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60669763

Относно частните военни корпорации на САЩ: https://www.intelligenceonline.com/corporate-intelligence/2022/11/02/role-of-us-private-military-contractors-expanding-sharply-in-ukraine,109840992-eve

Относно частните компании и Пентагона и печалбите им: https://quincyinst.org/2022/04/17/how-pentagon-contractors-are-cashing-in-on-the-ukraine-crisis/

The War In Ukraine Is Finally Starting To Pay Off For Big Defense Contractors: https://dailycaller.com/2023/01/24/ukraine-defense-contractors-earnings-fourth-quarter-2022/

Е, както виждаш, САЩ и прокситата на САЩ имат пряка роля във войната. Дори и Зеленски да не е бил Западна пешка тогава, вече е Западна пешка. Да не наясно, бил е Западна пешка и тогава. Фалшивите обещания за несъществуващата "Евро Утопия" са присъщи за фалшивите политици, подкрепяни от Колективния Запад и фундаменталните ме структури, като либерални НПО-та, фондации и организации. Ето пример:

"Open Society proudly stands with the people of Ukraine and with its Kyiv-based International Renaissance Foundation which has been working with partners to support democracy and good governance in Ukraine since 1990. In recent years, this has included efforts to mitigate the harm caused by the ongoing conflict in Donbas, and Russia’s illegal occupation and annexation of Crimea in 2014."

Източник: https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/open-society-stands-with-ukraine-amid-russian-invasion

Това е само един пример за инфилтрация и даване на пари, че да се работи в полза на този, който дава. Нямам време да се занимавам, да търся всичко, да ти показвам всичко. Защо да ровя информация относно инфилтрацията на ILGA, UN, UNESCO, UNICEF в Украйна, след като ти просто ще го игнорира и няма да отговориш. Става въпрос за цяла глобална мрежа от фондации и организации, като постоянно никнат нови и нови... няма как да картографирам всичко, нали се сещаш.

Ей го бре, май-големия...мислех че тази вечер няма да има статия..

преди 2 часа, petie1 написа:

Казах ти да питаш други с такива лаптита аз такова нямам а и други ти казаха че грешката е в теб даже и във форума на Ментата ти казаха абсолютно същото както и тук

ПС Тази вечер Грухи Биоса ще ни весели яко

Отново лъжеш.

Проблема не е в мен. Както вече ти казах многократно, БИОС-а няма настройките, за които ти твърдиш, че ги има.

Във форума на Линукс Мента ми казаха ето това:

"botnoob, don't worry about those ACPI error messages. Your system works fine! Those kernel developers are nitpicking too much. We didn't see any of those up until kernel 4.19 at least as I recall.

The truth is these messages can be intimidating to newcomers and make them feel insecure about their new OS. Perhaps Mint could tweak the grub defaults a bit to deal with that nuisance. Another similar example coming to mind (not Mint-related) is the annoying Ubuntu practice to prompt users with sending unwarranted system-crash reports to Canonical every second boot of their systems."

Източник: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=384829&p=2253000

Моя ли е грешката, или идва от страна на разработчиците, според отговора, който показах?

преди 12 минути, БаалБек написа:

Не бе Анди….

Нали питаше, защо започна войната….

Бавно схващаш, ако можеш де…

Светът на Путин ли е по-добър или този в който се намираме (България) сега?

Ми аз съм ти го обяснил, бре душице...

Добър свят - лош свят не са обяснение за начало на война, няма такова нещо като добър свят - лош свят...

Нито Русия представлява за МЕН "добър свят", нито Украйна съм си представял някога да стане за МЕН "добър свят"...

Което пък изобщо не е задължително да е така за ТЕБ или някой друг...

Представите ни за "добър свят", няма как да са еднакви...

Питах за лично мнение, без подобни изпразнени лозунги, за причините да започне тази война...

Сега схващаш ли? (пропускам, "ако можеш")

Апропо, "светът на Путин", никога не е заплашвал България, за да го сравнявам с нея, нито пък ЕС, за да правя и такова сравнение...

Нито пък войната е станала възможна, поради вероятността Украйна да е част от ЕС...

Ако това бе само, бъди сигурна, че Русия щеше да го "преглътне"....

Но... както пише в подписа ми, "Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив"...

А кой е бил крив, само времето отсъжда...

Ето тук:

Е да де, ти прати ли децата си в Русия ?

Не си.

Дори си призна по нагоре, че не искаш да пращаш децата си в Русия.

Тогава защо лъжеш?

Гърчччч

Возьмем Киев за три дняяя

преди 11 минути, Moriati написа:

Това е негова реплика,следвана от тичкане при батко за да плачка 😅😅😅

Мисля че аз въвeдох тази реплика тук (може и да бъркам). Беше относно поредната мирковщина на Тролололо20, преди 4-5 години

преди 1 минута, kosyo написа:

Ей го бре, май-големия...мислех че тази вечер няма да има статия..

Като имам свободно време, влизам във форума и опитвам да наливам здрав разум в главите на хората.

преди 10 минути, kosyo написа:

Дойдох , видях, нацъках един куп усмивки, заядох се и сега отивам да спя. Адски много допринесе за развитието на тази тема. Лека нощ, дано не те хване следващото земетресение.. Ама ако искаш преди да заспиш дай доказателства какво не са ударили. Снимката с покрива я знам - давай за другите места - по спомени бяха 7... Хайде допренеси малко за тази тема с полезна информация . Или вече е късно и ни се спинка?

А теб като те гледам направо си цъфнал да допринасяш хахахаха

Не знам колко страници бяха само нападки и осмиване на пигито хахаххахаха, айде няма нужда,тръгнал на краставичар краставици да продава че и да се пъчи че разбирал повече от правите краставици 😏😅😅

7 са в твоите фантазии,но изпляскваниците ти за заводите седят, направи си услуга,сам си прегледай писаниците преди за унищожен завод за дронове,и сравни сега с уж само покрива с дупките... 

Такава е и цялата ти информация уж... Видеото с немия войник на фона на горящ БТР мърдащ устни нещо тактично пропусна ,баш мирча дебелогъзото 2 си 😏😎

преди 2 минути, M.Николов написа:

Има го черно на бяло.

Къде, лъжецо Николов. Покажи поне една обида.

Лъжец не се брои, защото Тошев сам си призна, че не иска да прати децата си в Русия.

преди 9 минути, M.Николов написа:

И него ли ще биеш?

Като Рамус и Анди ли?

/cdn-cgi/mirage/ec17c16ba1059d6c5b8482a7f66b859ce33698518c1ca1dcb736f595f5eef9ec/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_giggle1.gif

Ааа, а мен не ще или не смее да бие, направо се чуствам пренебрегнат 😅😅😏😏😎😎

преди 8 минути, Moriati написа:

Дорогой,ти явно си се объркал..

Да помогна тогава 😏

Та твоята теза че в Русия бензина е по скъп от 17 както каза европейски водещи страни е невярно. По абсолютнае себестойност е най евтин..

Второ,виждам че гледаше статистика колко средно литра може да купят в страните с една средна навярно,все пак не съм проверявал, заплата.. Но забравяш че това не е аргумент ,трябва да се сравнява полупателната способност като цяло а не отделен продукт само...

Мисля че това отговаря на твоя въпрос нали,но знаейки природата на сороспятите ,то ще стане като мантрата за спина, където няма значение статистиката,а само желаното представяно за рвалност 😎

'щото сме си близки - драги ми, не четеш ли руски форуми?

Верно ли ще ми опонираш, че "там" всичко е "цветя и кебапчета"???

преди 7 минути, Moriati написа:

А теб като те гледам направо си цъфнал да допринасяш хахахаха

Не знам колко страници бяха само нападки и осмиване на пигито хахаххахаха, айде няма нужда,тръгнал на краставичар краставици да продава че и да се пъчи че разбирал повече от правите краставици 😏😅😅

7 са в твоите фантазии,но изпляскваниците ти за заводите седят, направи си услуга,сам си прегледай писаниците преди за унищожен завод за дронове,и сравни сега с уж само покрива с дупките... 

Такава е и цялата ти информация уж... Видеото с немия войник на фона на горящ БТР мърдащ устни нещо тактично пропусна ,баш мирча дебелогъзото 2 си 😏😎

Пигито сега ще го почна че пак е овапцал нещата. А от тебе искам не какво да е видео а:

1 . Руския оригинал на онези нещастници дето на едно и съшо място 3 пъти ги бомбиха

2. Натовски генерал заловен . Ако е черен вдигам цената.... Това опционално ама за първото понеже каза че било руско - много ще държа,,, Ако може и снмки от Иран че аз къде ли не ровя а не намирам а ми е интересно... Хайде лека нощ че работа че чака

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.