Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Русия продължава да обстрелва украински градове на фона на отчаяна офанзива

Руските сили през уикенда продължиха да обстрелват украински градове на фона на отчаяна офанзива за превземането на още територии в Източна Украйна, а украински служители казаха, че Москва се затруднява да разгърне мащабна офанзива там, предаде Асошиейтед прес. Една 53-годишна жена беше убита днес, а още една 87-годишна жена беше ранена при руски обстрел срещу украинския град Никопол, в югоизточната Днепропетровска област, съобщи губернаторът на областта, цитиран от Ройтерс. Никопол се намира на срещуположния бряг на река Днепър срещу Запорожката АЕЦ, която беше превзета руските войски скоро след началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари миналата година. Във втория по големина украински град Харков един човек беше ранен, след като три руски ракети С-300 поразиха снощи инфраструктурни обекти в града, съобщи областният управител Олег Синегубов. Украинските сили са свалили снощи пет руски дрона - четири дрона-камикадзе "Шахед" и един разузнавателен "Орлан-10" - над частично окупираните Запорожска и Донецка област, съобщи украинската армия.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, attj написа:

Дай по-подробно или отивай да четеш хартата на ООН за правото за самоопределение на различните народи.  Така албанците в Косово не са сърби, словаците не са чехи и т.н.

Когато на някой му кажат, като какъв се самоопределя. Като на лугандонците, не се приема.

преди 7 минути, miro20 написа:

Пак се помпиш с преведена рашистка пропаганда 

Не ми е нужно и не ми зависи нищо от събитията там    https://novini247.com/novini/naposledak-prezidentat-na-polsha-vse-poveche-povdiga-temata-za-rechpospolita_5679880.html

преди 6 минути, miro20 написа:

Кога ще дадете независимост на Волжска България  и териториите и , чак до Монголия и народностите в нея

Питай Урсула също и  за Южна Тракия,Македония,Добруджа,Шопския край! Нали Ньойския договор изтече,репарациите платихме-кога?

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Когато на някой му кажат, като какъв се самоопределя. Като на лугандонците, не се приема.

Кой те пита теб какво приемаш!?   

България изпраща "Спартан" и в Сирия

България изпраща военния самолет "Спартан" и в Сирия, научи NOVA.

По-рано днес от ефира на NOVA Нейно превъзходителство Орас Махмуд - временно управляващ посолството на Сирийската Арабска Република, призова българското правителство да помогне със самолети, с които да се достави помощ за страната, която е тежко засегната от опустошителното земетресение в Турция. По думите й до момента ранените са над 2400, а жертвите над 1400. Тя увери, че спасителните екипи са в безопасност в Сирия въпреки военните действия там. И заяви, че държавата се нуждае най-много от екипи, оборудване и лекарства.

Източник:НоваТВ

преди 2 часа, kosyo написа:

Хм, ти не беше ли за Червената армия?

Не, аз съм със 17,3" , широк екран 16:9 и действам да си подкарам и следващия формат...
смартфонът с вертикалните тесни пропорции ми е само за из път ... ))) ... ако ме разбираш ...
..............
И Марк Солонин, както и Анатолий Шарий, са украинци, но са против национализма и нацизма, отричащ правата на другите.
Както и против историческите клишета от соца и медийните клишета от съвременността.
..............
Имам Фейсбук приятели отпреди войната, и руснаци и украинци, имам роднини, бесарабски българи в Болград, Украйна
Едната ми прабаба е от там.
И след началото на войната получавам покани за ФБ-приятелство ... от приятели на приятели.
И като видя някой че е изтипосал "Z",
или украински тризуб, или украинско знаме,
или някаква комбинация от руска символика и свастика
на профилната си снимка 
и не ми се приема такава покана и ги оставям да висят.
Това, което ти е заприличало на "за червената армия"
е само констатация и предупреждение, на база минал опит
и географски, геополитически, икономически и духовни реалности.
Досега в цялата цивилизационна верига на световните империи-хегемони,
(Вавилон, Персия, Древна Гърция, Древен Рим, Източната Римска империя "Византия"...)
а и при по-малките и кратки империи като Българската,
винаги империята се ояжда, преяжда, затлъстява, губи боеспособност
и някакви "варвари" с добра физическа кондиция
я разбиват и превземат. (в нашия случай веднъж Киевска Рус прави съюз с "Византия",
втория път откъм католическия свят имало финансиране на османските нашественици
на фона на погазване на династическата традиция за наследяване на престола в България)
.............
Войната не е само в Украйна, нито е само с оръжия.
Следиш ли икономическите ходове на двата лагера ?
А политическите ходове на съюзниците им ?
Правиш ли сметки чии съюзници са по-многобройни ?
Мислиш ли, че Т-34 и Ил-2 са били по-добри машини от немските ?
Само виж сведенията за последните в каналите на Владимир Моторин и Марк Солонин.
Загуби в пъти повече от страна на СССР, но са ги щамповали в количества като "чаени лъжички"
и са засипали Вермахта.
Само предупреждавам, за да няма "ох" ...
Да ти кажа, че идва цунами, или земетресение, не значи, че съм ти създал цунамито и земетресението ...

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

България изпраща военния самолет "Спартан" и в Сирия

Това е не само похвално , но и геройство! В момента, поради санкциите никоя авиокомпания не смее да изпрати там транспортен самолет въпреки изявленията на САЩ!

преди 11 минути, attj написа:

Кой те пита теб какво приемаш!?   

Точно който и теб. Но на пути ще му нашокат канчето. Жалко, че ще пострадат и много невинни от двата народа.

преди 7 минути, Недко написа:

Не, аз съм със 17,3" , широк екран 16:9 и действам да си подкарам и следващия формат...
смартфонът с вертикалните тесни пропорции ми е само за из път ... ))) ... ако ме разбираш ...
..............
И Марк Солонин, както и Анатолий Шарий, са украинци, но са против национализма и нацизма, отричащ правата на другите.
Както и против историческите клишета от соца.
..............
Имам Фейсбук приятели отпреди войната, и руснаци и украинци, имам роднини, бесарабски българи в Болград, Украйна
Едната ми прабаба е от там.
И след началото на войната получавам покани за ФБ-приятелство ... от приятели на приятели.
И като видя някой че е изтипосал Z, или украински тризуб, или украинско знаме,
или някаква комбинация от руска символика и свастика
на профилната си снимка 
и не ми се приема такава покана и ги оставям да висят.
Това, което ти е заприличало на "за червената армия"
е само констатация и предупреждение, на база минал опит
и географски, геополитически, икономически и духовни реалности.
Досега в цялата цивилизационна верига на световните империи-хегемони,
а и при по-малките и кратки империи като Българската,
винаги империята се ояжда, преяжда, затлъстява, губи боеспособност
и някакви "варвари" с добра физическа кондиция
я разбиват и превземат. (в нашия случай венъж Киевска Рус прави съюз с "Византия",
втория път откъм католическия свят имало финансиране на османските нашественици
на фона на погазване на династическата традиция за наследяване на престола)
.............
Войната не е само в Украйна, нито е само с оръжия.
Следиш ли икономическите ходове на двата лагера ?
А политическите ходове на съюзниците им ?
Правиш ли сметки чии съюзници са по-многобройни ?
Мислиш ли, че Т-34 и Ил-2 са били по-добри машини от немските ?
Само виж сведенията за последните в каналите на Владимир Моторин и Марк Солонин.
Загуби в пъти повече от страна на СССР, но са ги щамповали в количества като "чаени лъжички"
и са засипали Вермахта.
Само предупреждавам, за да няма "ох" ...
Да ти кажа, че идва цунами, или земетресение, не значи, че съм ти създал цунамито и земетресението ...

Знам кой е Соломон -днес му гледах новото видеото и ако ти му гледаш видеата ще разбереш че не е на твоя страна. Не помня в кое точно видео гореше за този човек и в никакъв случай не го наричаше фашист.

А за другите неща - ами пак той ти опровергава тезите. Примерно изгледай му нещата за лендлиза - покъртителни са . За Сталинград също. Този човек много го уважавам и определно не споделя твоя мироглед

преди 11 минути, kosyo написа:

Знам кой е Соломон-дне ами гледах видеото и ако ти му гледаш видеата ще разбереш че не е на твоя страна. Не помня в кое точно видео гореше за този човек и в никакъв случай не го наричаше фашист.

А за другите неща - ами пак той ти опровергава тезите. Примерно изгледай му нещата за лендлиза - покъртителни са . За Сталинград също. Този човек много го уважавам и определно не споделя твоя мироглед

1. Ооох ... софтуерът пак дописва думи ... (Знам кой е Соломон) ???
2. Пак съм написал твъърде голям текст ... ))))
           На каква "моя страна" не е Марк Солонин, какъв "мой мироглед" не споделя ?! ...
3. Кой човек, какъв "фашист" ? Фашистите са в Италия, германските и прогерманските са нацисти, националсоциалисти ...

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Точно който и теб. Но на пути ще му нашокат канчето. Жалко, че ще пострадат и много невинни от двата народа.

Ти мисли да не пострада Европа заради глупостите на НАТО.     

преди 13 минути, attj написа:

Европа отдавна пострада - и икономически, и демографски, и геополитически...

Европа, по-точно ЕС, е изкуствена структура, която съществува, за да обслужва интересите на западните пазари. Обслужването на западните пазари е единствената причина, поради която ЕС съществува и продължава да се поддържа по изкуствен път, с даване на кредити, примерно.

преди 8 минути, Coco1 написа:

Маруся пак ли я пуснаха да доказва че е чугун

Тя поразгледа ли твоя компютър или пак още  не си разбрал?   

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Европа отдавна пострада.

Руските ядрени бойни глави могат да унищожат света няколкократно.    Някакви полуидиоти от НАТО са се развълнували дали Донбас и Крим ще са в Украйна.    Да им имаме вълненията - това е без значение за световното развитие.

Вече все по често се пише и говори от всякакви анализатори и политици че ще се стигне до пряка война между САЩ и Русия!

Вярно е, че все още не сме съвсем там , но с германския външен министър, който обяви, че ЕС е във война с Русия , и знаейки, че ЕС е просто колониална администрация, ние сме много, много близо до пълномащабна война между САЩ и Русия.

Още по-лошото е, че не виждам как може да се избегне такава война . Казано по-просто, има *нулев* шанс за победа на САЩ/НАТО/ЕС, което означава, че американските неоконсерватори ще бъдат изправени пред категоричен избор: да победят или да преминат към ядрено оръжие ( и дори това няма да донесе победа за Обединения Запад ).

Чичко Путин опита всичко по силите си, за да избегне този резултат, но не си имаше работа с рационални актьори – което е ключово предположение на всяка теория за възпиране – и затова американските неоконсерватори наложиха този резултат на цялата планета.

Какво в крайна сметка ще решат американските неоконсерватори е невъзможно да се предвиди: да, те са страхливци, но те са изпълнени с омраза страхливци. И не съм толкова сигурен в инстинктите им за самосъхранение, просто защото са твърде невежи и глупави, за да разберат опасността.
Честно казано съм ужасен и отвратен от сегашната ситуация.

преди 22 минути, attj написа:

Това заплаха ли е? От отявлена ватенка. Вардете себе си, тия не различават чужди от свои.

преди 8 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Европа отдавна пострада - и икономически, и демографски, и геополитически...

Европа, по-точно ЕС, е изкуствена структура, която съществува, за да обслужва интересите на западните пазари. Обслужването на западните пазари е единствената причина, поради която ЕС съществува и продължава да се поддържа по изкуствен път, с даване на кредити, примерно.

Прасето е или с интелектуален дефицит или платен трол. Вероятно от двете. Европа си е супер. Особено на фона на прашистан.

преди 10 минути, attj написа:

Тя поразгледа ли твоя компютър или пак още  не си разбрал?   

Руските ядрени бойни глави могат да унищожат света няколкократно.    Някакви полуидиоти от НАТО са се развълнували дали Донбас и Крим ще са в Украйна.    Да им имаме вълненията - това е без значение за световното развитие.

Руските, руските, руските. Знаем, че Русия е зло. Но това могат да го направят САЩ, дори по успешно. Франция също. Има и други. Та леко и кротко. Вата.

преди 5 минути, attj написа:

САЩ искат да използват Украйна, като свое прокси. Разсекретените документи на ЦРУ показват, че намесата на САЩ в Украйна се случва от десетилетия и не е нещо ново. ЦРУ е извършвало операции срещу Русия, използвайки Украйна и хора/групировки с "anti-Russian sentiments" още по времето на Студената Война, която също е била прокси войната САЩ, според разсекретените документи.

Шпионски и тайни операции се извършват от ЦРУ в Украйна, от години насам. Всички тези неща са официални данни, идващи от разсекретени документи относно намесата на ЦРУ в региона. Аз съм събрал тази информация и скоро ще направя публикация по въпроса.

Ясно е, че и нацистките групировки, които са днес в Украйна, са създадени от ЦРУ. Тези групировки и Майдана (групировкте участваха в Майдана), което беше огромен бунт, съпроводен с провокации и убийства, също беше изпълнен от ЦРУ. Няма друго обяснение за Майдана. Колкото и "проверителите на факти" да твърдят обратното, просто няма друго обяснение. Да не говорим, че има и убийства от снайперисти, относно които информацията се цензурира от Западните медии.

Ако искаш да научиш повече относно нацистките групировки в Украйна, прочети показаното в този сайт: tribunal.ru

преди 7 минути, glen написа:

Вече все по често се пише и говори от всякакви анализатори и политици че ще се стигне до пряка война между САЩ и Русия!

Вярно е, че все още не сме съвсем там , но с германския външен министър, който обяви, че ЕС е във война с Русия , и знаейки, че ЕС е просто колониална администрация, ние сме много, много близо до пълномащабна война между САЩ и Русия.

Още по-лошото е, че не виждам как може да се избегне такава война . Казано по-просто, има *нулев* шанс за победа на САЩ/НАТО/ЕС, което означава, че американските неоконсерватори ще бъдат изправени пред категоричен избор: да победят или да преминат към ядрено оръжие ( и дори това няма да донесе победа за Обединения Запад ).

Чичко Путин опита всичко по силите си, за да избегне този резултат, но не си имаше работа с рационални актьори – което е ключово предположение на всяка теория за възпиране – и затова американските неоконсерватори наложиха този резултат на цялата планета.

Какво в крайна сметка ще решат американските неоконсерватори е невъзможно да се предвиди: да, те са страхливци, но те са изпълнени с омраза страхливци. И не съм толкова сигурен в инстинктите им за самосъхранение, просто защото са твърде невежи и глупави, за да разберат опасността.

В момента в който САЩ влезе в конвенционална война, ще видим блицкриг.

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

САЩ искат да използват Украйна, като свое прокси. Разсекретените документи на ЦРУ показват, че намесата на САЩ в Украйна се случва от десетилетия и не е нещо ново. ЦРУ е извършвало операции срещу Русия, използвайки Украйна и хора/групировки с "anti-Russian sentiments" още по времето на Студената Война, която също е била прокси войната САЩ, според разсекретените документи.

Шпионски и тайни операции се извършват от ЦРУ в Украйна, от години насам. Всички тези неща са официални данни, идващи от разсекретени документи относно намесата на ЦРУ в региона. Аз съм събрал тази информация и скоро ще направя публикация по въпроса.

Ясно е, че и нацистките групировки, които са днес в Украйна, са създадени от ЦРУ. Тези групировки и Майдана (групировкте участваха в Майдана), което беше огромен бунт, съпроводен с провокации и убийства, също беше изпълнен от ЦРУ. Няма друго обяснение за Майдана. Колкото и "проверителите на факти" да твърдят обратното, просто няма друго обяснение. Да не говорим, че има и убийства от снайперисти, относно които информацията се цензурира от Западните медии.

Ако искаш да научиш повече относно нацистките групировки в Украйна, прочети показаното в този сайт: tribunal.ru

Раша прави вятър с уста. Великата и непобедимата глътна вода в Украйна. Само ядреното и оръжие я пази да не бъде ритана до зад Урал. 

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Прасето е или с интелектуален дефицит или платен трол. Вероятно от двете. Европа си е супер. Особено на фона на прашистан.

Защо твърдиш, че имам "интелектуален дефицит"? Просто защото не харесваш това, което говоря, не означава, че имам "интелектуален дефицит".

Русофобите трябва да се научат, че просто защото някой не е последовател на евроатлантическата пропаганда и фалшивото и нагло вярване American Expectionalism, това на означава, че този някой е "трол" или има "интелектуален дефицит".

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Това заплаха ли е? От отявлена ватенка. Вардете себе си, тия не различават чужди от свои.

Нали НАТО трябва да ни пази?   Къде се врат   в спора на бандеровците и казаците -  та те  си  спорят от 400 години!   

преди 9 минути, glen написа:

Стана ли време да си шерваме един на друг кърващата?(+21)

https://twitter.com/markito0171/status/1624842635658596354

НАТО ни пази, перфектно. Ще помогне и на украинците. Дишай дълбоко. Русия ще загуби, но ти ще намериш други смешки които да пишеш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.