Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Какви сили ? марсиански ? :biggrin:

и с такива глупости ли ви зобят :biggrin:

Ами да аз съм от Марс сити ако не си забелязала :)

Ааа що да ни зобят?

преди 4 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Престани да използваш погрешна логика в изказванията си.

Каза робота с фалшивата логика...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 32 минути, Banesc написа:
преди 39 минути, gringos написа:

Не е много същото. От Харков до Русия е близо. Русия има нефт в излишък. Съвсем, ама съвсем не така стоят нещата със САЩ.

и от афганистан до ирак е близо

Стига де.

преди 29 минути, _sirena_ написа:

:cantbelieve: 

Боже , това трябва да е моят Мъж ! 

:party4:

Търкулнало се гърнето та си намерило похлупака. Горчиво:cupid:

Както си подскачат "слава украйна " е в следващият момент ще настане 

ГЕЙМ ОВЪР 

прах -  разпилени атоми и молекули 

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Както си подскачат "слава украйна " е в следващият момент ще настане 

ГЕЙМ ОВЪР 

прах -  разпилени атоми и молекули 

А миризливото сирене няма да усети радиацията изпепелила нормалните хора. 

току-що, Митко Вълчев написа:

Ти пък, тя е воин на светлината, ще издуха радиацията далеко от нас, посока север, североизток, тамам към първопричината, Кремъл.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Аз тези , които имат Необходимите , постигнати параметри ще ги ги Изведа в Следващото Квантово Ниво ! 

Вас съжалявам  ... Доникъде не стигнахте в Нивото ! 

Изгубихте ми времето да стоя тук до вас в това Примитивно Измерение и да ви гледам зомбираните / заразени Същности . 

Мъка , Мъка ...

Имам един въпрос към ДзВяРа.

Ако САЩ дават само оръжия за защита както ти твърдеше по-рано тази вечер, как е възможно Украйна да използва американски оръжия, да извършва удари срещу руска територия? В следната статия става ясною че САЩ нямат нищо против техни оръжия да се използват, за атаки срещу редки територии:

"Вашингтон няма да ограничи украинските удари по територия, за която твърди, че е своя, заяви Селеста Валандер

САЩ няма да имат възражения срещу украинските сили да нанасят удари в цели в Крим с оръжия, доставени от САЩ, заяви високопоставен служител на отбраната в петък.

Д-р Селесте Валандер, помощник министър на отбраната по въпросите на международната сигурност, беше попитан дали Вашингтон подкрепя Киев при завземането на Крим или поне в ударите на руски цели там. Полуостровът преобладаващо гласува да стане част от Русия през 2014 г. след подкрепян от Запада преврат в Киев.

Изказвайки се в Центъра за нова американска сигурност, Валандер повтори, че САЩ “подкрепя териториалната цялост и суверенитет на Украйна над нейните международно признати граници и това включва Крим.” Имайки това предвид, служителят твърди, че Киев “има право да защитава всеки сантиметър от своята територия.”

Тя коментира и забележки на председателя на Съвместния началник на щаба на САЩ Марк Мили, който предупреди през януари, че това ще бъде “ много трудно ” за Украйна “ за военно изхвърляне на руските сили ” от всички територии, които в момента контролират.

“Няма да противореча на генерал Мили и мисля, че той даваше твърда оценка на мащаба на предизвикателството, ” тя каза.

През януари The New York Times съобщава, позовавайки се на източници, че администрацията на американския президент Джо Байдън се затопля до перспективата да помогне на Украйна да се насочи към Крим, “ дори ако подобен ход увеличава риска от ескалация. ”

На 3 февруари САЩ обявиха нов пакет за сигурност $ 2,17 милиарда за Украйна, който включваше стартиран на земята, бомби с малък диаметър ( GLSDB ) с обсег до 150 километра ( 93 мили ). Докато Пентагонът каза, че тази способност за далечни разстояния ще даде възможност на украинците “ да си върнат суверенната територия, ” тя отказа да спекулира за бъдещите потенциални операции на Киев.

Миналата седмица бившият руски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на нацията, предупреди, че всяко нападение срещу Крим ще се тълкува като атака срещу самата страна. Киев, каза той, трябва да разбере, че подобни ходове биха били “ среща с неизбежно отмъщение с помощта на оръжия от всякакъв вид."

Източник: https://www.rt.com/russia/571323-us-no-objections-crimea-attack/

преди 4 минути, bulljo написа:

Ти пък, тя е воин на светлината, ще издуха радиацията далеко от нас, посока север, североизток, тамам към първопричината, Кремъл.

Предполагам,че ще издуха. Само да уцели квантовото ниво и да го отключи с кода.

Отново балон! Нашите патрньори от САЩ го закъсаха! Това не може да са Китай! Това е работа или на чичко Путин или на Младия Ким!

Американската армия е „извела от експлоатация“ друг „обект“ над езерото Хурон, според конгресмен Джак Бергман , който е бил в контакт с Министерството на отбраната относно операции в района на Големите езера в неделя .

Това вече е четвъртият обект, неутрализиран от американската армия за малко повече от седмица .

преди 2 минути, glen написа:

Отново балон! Нашите патрньори от САЩ го закъсаха! Това не може да са Китай! Това е работа или на чичко Путин или на Младия Ким!

Американската армия е „извела от експлоатация“ друг „обект“ над езерото Хурон, според конгресмен Джак Бергман , който е бил в контакт с Министерството на отбраната относно операции в района на Големите езера в неделя .

Това вече е четвъртият обект, неутрализиран от американската армия за малко повече от седмица .

Нещо май се превъзбудихте. САЩ не виждат проблем, просто ги свалят.

преди 4 минути, glen написа:

линк - илли пак е нечия болна глава

и е засечен над Канада - не подвеждай хората https://www.reuters.com/world/us/us-still-gives-no-details-about-alaska-ufo-new-object-seen-over-canada-2023-02-11/

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

линк - илли пак е нечия болна глава

и е засечен над Канада - не подвеждай хората https://www.reuters.com/world/us/us-still-gives-no-details-about-alaska-ufo-new-object-seen-over-canada-2023-02-11/

За днес ти казвам бе офца,това което цитираш е от вчера!

преди 5 минути, glen написа:

За днес ти казвам бе офца,това което цитираш е от вчера!

гледай добре - February 12, 2023 3:55 PM GMT+2

току-що, Без умствен капацитет написа:

гледай добре - February 12, 2023 3:55 PM GMT+2

https://www.theepochtimes.com/faa-declares-national-defense-airspace-over-part-of-lake-michigan_5052147.html

Ето,над Мичиган,освен ако не са се задръстили щатите от балони!

преди 1 минута, glen написа:

https://www.theepochtimes.com/faa-declares-national-defense-airspace-over-part-of-lake-michigan_5052147.html

Ето,над Мичиган,освен ако не са се задръстили щатите от балони!

пак нечетеш - засечен е над канада - прати ли са Ф-22 и е паднал в сащ - и никой не казва дали е балон, нито Канада , нито САЩ, нито Китай

само се казва че е на голяма височина - каквото и да значи това

ето ти малко дезертьори от руската армия - има и видео в линка

https://vk.com/wall-216511537_1429

преди 48 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Имам един въпрос към ДзВяРа.

Ако САЩ дават само оръжия за защита както ти твърдеше по-рано тази вечер, как е възможно Украйна да използва американски оръжия, да извършва удари срещу руска територия? В следната статия става ясною че САЩ нямат нищо против техни оръжия да се използват, за атаки срещу редки територии:

"Вашингтон няма да ограничи украинските удари по територия, за която твърди, че е своя, заяви Селеста Валандер

САЩ няма да имат възражения срещу украинските сили да нанасят удари в цели в Крим с оръжия, доставени от САЩ, заяви високопоставен служител на отбраната в петък.

Д-р Селесте Валандер, помощник министър на отбраната по въпросите на международната сигурност, беше попитан дали Вашингтон подкрепя Киев при завземането на Крим или поне в ударите на руски цели там. Полуостровът преобладаващо гласува да стане част от Русия през 2014 г. след подкрепян от Запада преврат в Киев.

Изказвайки се в Центъра за нова американска сигурност, Валандер повтори, че САЩ “подкрепя териториалната цялост и суверенитет на Украйна над нейните международно признати граници и това включва Крим.” Имайки това предвид, служителят твърди, че Киев “има право да защитава всеки сантиметър от своята територия.”

Тя коментира и забележки на председателя на Съвместния началник на щаба на САЩ Марк Мили, който предупреди през януари, че това ще бъде “ много трудно ” за Украйна “ за военно изхвърляне на руските сили ” от всички територии, които в момента контролират.

“Няма да противореча на генерал Мили и мисля, че той даваше твърда оценка на мащаба на предизвикателството, ” тя каза.

През януари The New York Times съобщава, позовавайки се на източници, че администрацията на американския президент Джо Байдън се затопля до перспективата да помогне на Украйна да се насочи към Крим, “ дори ако подобен ход увеличава риска от ескалация. ”

На 3 февруари САЩ обявиха нов пакет за сигурност $ 2,17 милиарда за Украйна, който включваше стартиран на земята, бомби с малък диаметър ( GLSDB ) с обсег до 150 километра ( 93 мили ). Докато Пентагонът каза, че тази способност за далечни разстояния ще даде възможност на украинците “ да си върнат суверенната територия, ” тя отказа да спекулира за бъдещите потенциални операции на Киев.

Миналата седмица бившият руски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на нацията, предупреди, че всяко нападение срещу Крим ще се тълкува като атака срещу самата страна. Киев, каза той, трябва да разбере, че подобни ходове биха били “ среща с неизбежно отмъщение с помощта на оръжия от всякакъв вид."

Източник: https://www.rt.com/russia/571323-us-no-objections-crimea-attack/

Ти ева и смешните авто превода

преди 29 минути, Митко Вълчев написа:

Е смили се малко над тях, трябва и те да се радват за нещо. Ама всичко върви по план де, да знайш. 

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:
преди 3 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не знам.

Ако САЩ не бяха извършвали опити за разширяване на НАТО към Русия, война нямаше да има.

Какво общо има желанието на Украйна да се присъедини към НАТО със това което твърдиш?

Имаш ли доказателства?

А де!

Какво общо има желанието на Украйна да се присъедини към НАТО със разширението на НАТО към Русия?

Въпрос с повишена трудност.

:D

преди 1 час, Митко Вълчев написа:
преди 2 часа, glen написа:

Че как така не са качили още ПВО на покрива на Пентагона и на Белия Дом ???

:giggle1:

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Изгубихте ми времето да стоя тук до вас в това Примитивно Измерение и да ви гледам зомбираните / заразени Същности . 

Много поздрави на Елвис и на Джако ... :getout:

преди 5 часа, Недко написа:

Не, аз съм със 17,3" , широк екран 16:9 и действам да си подкарам и следващия формат...
смартфонът с вертикалните тесни пропорции ми е само за из път ... ))) ... ако ме разбираш ...
..............
И Марк Солонин, както и Анатолий Шарий, са украинци, но са против национализма и нацизма, отричащ правата на другите.
Както и против историческите клишета от соца и медийните клишета от съвременността.
..............
Имам Фейсбук приятели отпреди войната, и руснаци и украинци, имам роднини, бесарабски българи в Болград, Украйна
Едната ми прабаба е от там.
И след началото на войната получавам покани за ФБ-приятелство ... от приятели на приятели.
И като видя някой че е изтипосал "Z",
или украински тризуб, или украинско знаме,
или някаква комбинация от руска символика и свастика
на профилната си снимка 
и не ми се приема такава покана и ги оставям да висят.
Това, което ти е заприличало на "за червената армия"
е само констатация и предупреждение, на база минал опит
и географски, геополитически, икономически и духовни реалности.
Досега в цялата цивилизационна верига на световните империи-хегемони,
(Вавилон, Персия, Древна Гърция, Древен Рим, Източната Римска империя "Византия"...)
а и при по-малките и кратки империи като Българската,
винаги империята се ояжда, преяжда, затлъстява, губи боеспособност
и някакви "варвари" с добра физическа кондиция
я разбиват и превземат. (в нашия случай веднъж Киевска Рус прави съюз с "Византия",
втория път откъм католическия свят имало финансиране на османските нашественици
на фона на погазване на династическата традиция за наследяване на престола в България)
.............
Войната не е само в Украйна, нито е само с оръжия.
Следиш ли икономическите ходове на двата лагера ?
А политическите ходове на съюзниците им ?
Правиш ли сметки чии съюзници са по-многобройни ?
Мислиш ли, че Т-34 и Ил-2 са били по-добри машини от немските ?
Само виж сведенията за последните в каналите на Владимир Моторин и Марк Солонин.
Загуби в пъти повече от страна на СССР, но са ги щамповали в количества като "чаени лъжички"
и са засипали Вермахта.
Само предупреждавам, за да няма "ох" ...
Да ти кажа, че идва цунами, или земетресение, не значи, че съм ти създал цунамито и земетресението ...

Къде ги заби и ти?

Прекалено високо ниво.

За тях нещо по-простичко, смляно и по възможност едноцветно.

преди 5 часа, glen написа:

Казано по-просто, има *нулев* шанс за победа на САЩ/НАТО/ЕС

преди 5 часа, glen написа:

Чичко Путин опита всичко по силите си, за да избегне този резултат, но

Начи... дори крайно тъп човек не би писал подобни глупости . Очевидно пускаш такива сказки колкото да провокираш и да тестваш публиката.

Нямам друго обяснение.

И вземи научи български . тоя гугъл транслейт яко се излагаш.

преди 5 часа, attj написа:

Не ми е нужно и не ми зависи нищо от събитията там    https://novini247.com/novini/naposledak-prezidentat-na-polsha-vse-poveche-povdiga-temata-za-rechpospolita_5679880.html

Е да де. Пак от поглед инфо, превод В. Сергеев :) :) :)

Като толкова си зациклила кои народи какво са правили преди 3 века и кой има право на съществуване или не  , я да ти дам въпрос с повишена трудност :

:giggle1:

Утро червеноармейци!

Отново невероятен успех на нашите славни танкисти в борбата с омразните фашистки мини. Повторението е майка на познанието и баща на затъпяването

Предислоциране в друго измерение (+21):

Да не кажете че гледам едностранно на нещата. Тук моите хора се изложиха:

Прекалено много снаряди отидоха за този мирнопасящ Урал.

Когато потеглиш на война, но се сетиш че си забравил котлона вкъщи включен. Е и мината помогна за дрифта

преди 5 часа, M.Николов написа:

Къде ги заби и ти?

Прекалено високо ниво.

За тях нещо по-простичко, смляно и по възможност едноцветно.

Като мантрата Русия ни е освободила, велика е, аз ще умра за нея. Точка.

Повече западни лидери посетиха Украйна за година, отколкото България този век. Вие се надявайте подкрепата да спре, черешари.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.