Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 40 минути, maxthon написа:

Изобщо май не разбра какво пише в статията....

Повече от два реда е изтощително...

Почва да боли глава...

Така че, достатъчно е заглавието, и да прочетеш това, което би ти се искало...

Иначе ми е чудно и в Европа ли требе да учим китайски...

След като едно от най-големите и важни европейски пристанища от години е изцяло китайска собственост - Пирея...

Дялове има и в Ротердам, Антверпен и още 10-на...

Сега и това в Хамбург е на прицел...

Някъде бях чел, че близо 70% от най-големите световни контейнерни терминали са на практика под китайски контрол...

Ма друго си е да се кефиш, че на Владивосток нема да обмитяват китайците...

Де да бе пълна главата на такива с вата, поне щеше с нещо да е пълна...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 56 минути, Bubbles написа:

Харесал съм коментар, какво по-точно търсиш в това? Какво има да коментирам? Кажете нещо смилено по темата ако имате, ако не тихо!
Ти как разбра кое е ФЕЙК и кое не? Щото и от двете страни лети толова фалшива информация че направо почвам да се чудя има ли изобщо война.

Е как, твой колега (и той е неутрален, да не си помислиш, че твърдя, че подкрепя Руzия) сам показа доказателство как радиацията се е покачила... ден преди руснаците да атаквуат. Ама как да знаеш ти такива работи, най-малкото трябва да се провери едно твърдение (като изключим, че източника e някакъв сайт, който го чуваш за пръв път де и си има цяла рубрика "Новороссия"), много по-лесно е да крякаш кухи лозунги как "и двете страни лъжат и са много тъпи", докато парадоксално, на едните ни един път не си повярвал, докато на другите им вярваш кажи-речи постоянно. Напълно необясним феномен. Иронично, дори сега ми пишеш за "моите" и "моето мислене", как па един път не отдели и 1 стотица от коментарите ти да напишеш същото и на някой от "другите", като Глен, Макстон или други, в този форум, избор от такива да искаш. Все парадокси :giggle1: И да не забравиш, американците са виновни за всичко. 

Цитат

Износът на руски петрол е достигнал най-високото си равнище от началото на инвазията в Украйна въпреки тежките западни санкции и е внeсъл в хазната 15 млрд. долара. Това обяви  Международната агенция по енергията (МАЕ),

преди 16 минути, N1K17Y написа:

Е как, твой колега (и той е неутрален, да не си помислиш, че твърдя, че подкрепя Руzия) сам показа доказателство как радиацията се е покачила... ден преди руснаците да атаквуат. Ама как да знаеш ти такива работи, най-малкото трябва да се провери едно твърдение (като изключим, че източника e някакъв сайт, който го чуваш за пръв път де и си има цяла рубрика "Новороссия"), много по-лесно е да крякаш кухи лозунги как "и двете страни лъжат и са много тъпи", докато парадоксално, на едните ни един път не си повярвал, докато на другите им вярваш кажи-речи постоянно. Напълно необясним феномен. Иронично, дори сега ми пишеш за "моите" и "моето мислене", как па един път не отдели и 1 стотица от коментарите ти да напишеш същото и на някой от "другите", като Глен, Макстон или други, в този форум, избор от такива да искаш. Все парадокси :giggle1: И да не забравиш, американците са виновни за всичко. 

Къде го проверяваш това твърдение? Според теб коя медия Е дстоверна?

Аз чета и слушам БНТ, Дарик, BFM, linternaute, Cnews и още немалко български и френски медии, чат пат хвърлям и по някое око на на руските въпреки че заради цензурата е доста трудно и въпреки това виждам че и едни и другите повече кривят фактите отколкото информират за реалната обстановка.

Можеш да ме иронизираш колкото си искаш, аз съм го казал и това е което мисля, крайностите са глупост, а вие тук до един всичките сте изпаднали в крайности, едни реват за Украйна, другите циврят за Русия. набийте си в главите, че този конфликт не е от вчера или от миналата година а от преди изобщо ние сме били замислени от родителите си и няма да свърши близките десетилетия, без значение кой в чия полза ще плаче. А американците просто се възползват от ситуацията за да изкарат пари и да си вържат пробитата икономика.

Може да не ви харесва, но истината е тази.

Не се хаби да ми отговаряш ако пак ще обясняваш за рашките и чугуна моля.

Със здраве! :)

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Иронично, дори сега ми пишеш за "моите" и "моето мислене", как па един път не отдели и 1 стотица от коментарите ти да напишеш същото и на някой от "другите", като Глен, Макстон или други, в този форум, избор от такива да искаш. Все парадокси :giggle1: И да не забравиш, американците са виновни за всичко. 

Иронично, а ти някога да си отделил и половин коментар да напишеш същото и по повод глупостите на Мирко, Митко, Дзверо и сие, избор от такива да искаш...

Ако американците са виновни за нещо, то е че си защитават интересите много добре и много практично...

Лично аз не ги обвинявам...

Хайде сега да проверим доколко си запознат с това как защитават интересите си и каква връзка има това с войната...

По-назад съм задал три въпроса, можеш ли да отговориш на тях?

Неиронично...

току-що, Bubbles написа:

А американците просто се възползват от ситуацията за да изкарат пари и да си вържат пробитата икономика.

Тук може сериозно да поспорим...

Никога американец не разчита на случайността...

Особено що се отнася до геополитическите им стратегии...

Това е най-очеизвадната разлика между САЩ и Русия...

Руснаците винаги реагират на случващото се със закъснение...

Манталитет...

преди 7 минути, Bubbles написа:

Къде го проверяваш това твърдение?

С претенциите за това как всички в темата сме тъпи и нищо не разбираме, пък не можеш да ползваш Гугъл и да провериш едно елементарно твърдение, трябва да чака някоя медия да му спусне собствено твърдение, мале, мале :) 

Тука конкретно, отваряш търсачката пишеш "радиация карта" на какъвто език искаш, намираш въпросният град и гледаш твърдението отговаря ли на това, което виждаш. Не, че за в бъдеще ще се научиш какво е това критично мислене или как сам да правиш елементарна проверка за минута, преди да вярваш на нещо прочетено. 

преди 20 минути, miro20 написа:

Някои фейкове илъжи са толкова абсурдни че няма накъде :)  Обикновенноса от рашистка страна.

И от двете страни са Миро, бъди обективен, ни едните са цветя ни другите.
Не се наемам да смятам кой е по по-най в тая мръсна игра защото е абсолютно невъзможно, просто това е война а ние сме част от ЕС който вече е взел страна в конфликта, и да не беше, във времето на информационните технологии пропагандата е важна част от воденето на войната, така е било още ПСВ и ВСВ особено втората, днес е още по-зле защото разпространението на информация е по-лесно от всякога и куцо , кьораво и сакато може да си плещи какво си иска. В този смисъл това което слушаме ние е чиста проба пропаганда, това което идва от Русия също, а ние сме тези които трябва да мислят и да отсейват истината която често пъти е по-малко от процент.

преди 13 минути, Bubbles написа:

набийте си в главите, че този конфликт не е от вчера или от миналата година а от преди изобщо ние сме били замислени от родителите си и няма да свърши близките десетилетия,

Някакъв източник на това твърдение ? Аз не знам такова нещо. Освен ако нямаш предвид някой друг конфликт де, не между Украйна и Русия. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

С претенциите за това как всички в темата сме тъпи и нищо не разбираме, пък не можеш да ползваш Гугъл и да провериш едно елементарно твърдение, трябва да чака някоя медия да му спусне собствено твърдение, мале, мале :) 

Тука конкретно, отваряш търсачката пишеш "радиация карта" на какъвто език искаш, намираш въпросният град и гледаш твърдението отговаря ли на това, което виждаш. Не, че за в бъдеще ще се научиш какво е това критично мислене или как сам да правиш елементарна проверка за минута, преди да вярваш на нещо прочетено. 

И като отворя гугъл какво?
Защо си мислиш че тази радиационнакарта не може да се манипулира както е удобно някому?
Ако това ти помага да спиш по-спокойно, ок, но няма как да ме убедиш че това е реалност.

Някога, някой ден дано доживеем да видим истината.

И не съм казал че сте тъпи, а само че изпадате в крайности.

току-що, N1K17Y написа:

Някакъв източник на това твърдение ? Аз не знам такова нещо. Освен ако нямаш предвид някой друг конфликт де, не между Украйна и Русия. 

Ти история учил ли си?
Тези две страни ще се трепят докато се трепят и евреите с палестинците.
Защо ли? Защото исторически те са обременени жестоко от миналите събития и това се предава с поколенията.
Сега тази война още повече ще допринесе за това идните поколения на тези две страни да се гледат на кръв.
Оттам тръгват нещата, а не от Путин, Зеленски или някой наш съвременник. Тук говорим за история, ако не си чел, прочети, много е интересно и може да ти станат ясни доста неща около този конфликт. :)

преди 21 минути, andiay написа:

Случайност?
Казал ли съм, че е случайно?

преди 7 часа, M.Николов написа:

Явно това е основното действие на тия ракети.. болки в стомаха. Тук се смея аз вече. Тия тримата дето са обвиненинв държавна измяна дали ще последват съдбата на руския Мъск? И засилен и после самоубийство..

преди 6 часа, maxthon написа:

Зарята на две места показва точно обратното. Всичко се прави за медийно потушаване на това, което на практика се случи.

И зарята в Италия да не забравиш... Само един уточняващ въпрос- какъв взрив причинява 480 кг (нали така твърдеше) бойна глава? И това нямаше ли да се види ясно на онези камери доста ярко. Може да го издискутираме. Знам че няма да му откажеш

Стрелбата по дронове е забранена(+21):

https://twitter.com/bigSAC10/status/1658952242391597057?s=20

Група освободители си почива в полетата на Германия малко преди атаката на Берлин (+21):

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1658955018169462786?s=20

преди 6 часа, maxthon написа:

Зарята на две места показва точно обратното. Всичко се прави за медийно потушаване на това, което на практика се случи.

Това е най-новата новина от преди 10 минутки в CNN , както знаем имат новинарски екип в Бахмут и за това всичко случващо се там първо те го казват. Хубава , лоша ето я новината!

Добро утро! :newspaper:

Експлозии се чуха в Киев, докато Украйна вдига национална тревога за въздушна атака

От Миа Алберти и Джош Пенингтън от CNN

Експлозии бяха чути в Киев и други украински региони в ранните часове на четвъртък, когато властите съобщиха за въздушна атака в цялата страна.

„Множество експлозии са станали в столицата, в районите Дарницки и Днепровски. Службите за спешна помощ са на път към засегнатите райони“, каза кметът на Киев Виталий Кличко в Telegram. Други експлозии бяха съобщени в района Деснянски.

Киевската градска военна администрация съобщи, че противовъздушната отбрана на столицата е била задействана, което е довело до падащи отломки в района на Дарницки, което е причинило пожар.

„Данните за жертвите и щетите в момента се актуализират. Останете в убежищата си, докато тревогата за въздушна атака приключи!“ Това каза в Telegram ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко.

Общонационална тревога за въздушно нападение: Силите за противовъздушна отбрана във Виница, в западно-централна Украйна, бяха активирани за „противодействие на въздушни заплахи“, каза в Telegram Сергей Борзов, ръководител на военната администрация на региона.

преди 6 часа, miro20 написа:

Не знам дали в историята има  толкова нагли подобни примери , където дори кадрите копират еднокъм едно ,представени точно наобратно.

Ти остави пропагандата по вестници и телевизии. Такава е ясно че има и от двете страни. Когато обаче официалната власт ти каже че взимането в плен на нашарени с нацистки татуси плъхове е "успешна евакуация", тогава вече почваш да се чудиш да плачеш ли, да се смееш ли...

преди 54 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

От Миа Алберти

Странно как ги е чула от Близкия изток - Ливан, Израел.... Отговора е никак. Иначе за останата част е вярно. Снощи из цяла Русия ракетите свършваха. А го правят още от миналата година по това време.

преди 6 часа, miro20 написа:

А то общо са доставени в Украйна само две

Две какво? Дано не кажеш батареи, дано не кажеш батареи......

преди 10 часа, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Добре че са руснаците , спасителите на всичко !

Ето ве една сателитна снимка на Бахмуд тя е от 8 май 2022г.

3c3a2d61-b36a-4929-9cce-ee445bbe2ebc.jpg

А това след спасението и освободителната руска "специална операция" , операция КВАЗИМОДО!

a5bb8116-6c35-43e2-828a-93c2e691f14e.jpg

Е то и още снимки от близо преди и след операция КВАЗИМОДО

4c0ef97e-3483-4895-a1f2-440755cb8b85.jpg

ced837cc-0759-4605-afde-d2afda1dbf26.jpg

cc6c6eae-c38f-4ac4-92e1-80bff9303a8d.jpg

5c1407ee-15cd-4c5c-9f08-e3ea8e77d27e.jpg

Укпешно проведена специална операция КВАЗИМОДО!!!

Бахмут вече си прилича на обикновен руски град извън Москва и Петербург, само малко по-пуст. 

Любопитно е, че съдбата на Бахмут и Мариупол според руската пропаганда се споделя и от Донецк и Луганск, но по някакъв магически начин няма разрушения.

fffd.JPG

преди 8 часа, andiay написа:

И пак...

Едно си Митко знае, едно си бае...

Ти нямаш грам познания, за да можеш да задаваш въпроси или да изказваш твърдения по същество...

Зададох ти конкретни въпроси, които имат пряко отношение към темата...

Ако знаеше отговорите, то би могъл и да се опиташ да обосновеш "твърдението" си, че това е "пропагандна лъжа"...

Да познаваш политическите процеси в света е задължително, за да коментираш политическа тема...

Тогава, дори и моето мнение да е грешно, би могъл да го обориш аргументирано...

Засега показваш само ясното объркване на абсолютния невежа, наизустил готови реплики циркулиращи в нета...

За твое сведение, хиндуистите само са над милиард, будистите са към половин милиара, прибави към тях даоисти, конфуцианци и сметката ще набъбне още повече...

Като прибавим, че и христианството и мюсюлманството проповядват въздържание, то къде отива твърдението ти, че "материалното благополучие е общочовешка ценност"...

За което бе спора, а не че съм защитавал някой си...

Както казах, общата ти култура е нулева...

Използваш клиширани думи и изрази, а дори не ги разбираш...

Пак ще попитам...

Имаш ли отговор на въпросите ми?

По същество...

Така си личи кой бяга по тъча....

Както ви казах - не ставате за врачки...

Реално погледнато, тук съм доста кротък и обран...

Не ти пожелавам да те коментирам лице в лице пред публика...

Проявявам изключителна нетърпимост към наглите посредственици...

По литература имах 5, но с оглед на критериите в училището, което съм завършил, особено към паралелката в която съм бил, то предполагам, че се равнява на 10 в твоето училище...

И пак...

Ще продължаваш ли да доказваш, че си адски некадърна врачка или ще се опиташ да докажеш, че все пак имаш някакви познания за света, който обитаваш...

Ти си на ход "копикет"...

Каква част от тези хиндуисти, будисти и т.н. не се борят за материално благополучие бе, ниско ниво Троле? Познавам достатъчно добре политическите процеси за да пиша верни неща по същество, не да бягам вечно по тъча като тебе заливайки темата със самохвалебствия, обиди и бля бля локуми. Ако си толкова нагъл и арогантен на живо, може да се пробваме да дебатираме предлагах ти го вече. За каузата ще си причиня да общувам с толкова противна личност като тебе. Ти нямаш въпроси по темата, ти имаш изместване на темата към рашистката опорка как вината за агресията на Путин е на САЩ.  Виж къде ме е клъвнал петела. Хайде като вържеш две изречения по темата, пиши пак. Ако успееш де.

преди 7 часа, andiay написа:

Повече от два реда е изтощително...

Почва да боли глава...

Така че, достатъчно е заглавието, и да прочетеш това, което би ти се искало...

Иначе ми е чудно и в Европа ли требе да учим китайски...

След като едно от най-големите и важни европейски пристанища от години е изцяло китайска собственост - Пирея...

Дялове има и в Ротердам, Антверпен и още 10-на...

Сега и това в Хамбург е на прицел...

Някъде бях чел, че близо 70% от най-големите световни контейнерни терминали са на практика под китайски контрол...

Ма друго си е да се кефиш, че на Владивосток нема да обмитяват китайците...

Де да бе пълна главата на такива с вата, поне щеше с нещо да е пълна...

И в тези европейски пристанища китайските стоки подлежат ли на митническа проверка? Да или не? Кво те плаши китайския с твоя мозък.

преди 7 часа, andiay написа:

Иронично, а ти някога да си отделил и половин коментар да напишеш същото и по повод глупостите на Мирко, Митко, Дзверо и сие, избор от такива да искаш...

Ако американците са виновни за нещо, то е че си защитават интересите много добре и много практично...

Лично аз не ги обвинявам...

Хайде сега да проверим доколко си запознат с това как защитават интересите си и каква връзка има това с войната...

По-назад съм задал три въпроса, можеш ли да отговориш на тях?

Неиронично...

Тук може сериозно да поспорим...

Особено що се отнася до геополитическите им стратегии...

Това е най-очеизвадната разлика между САЩ и Русия...

Руснаците винаги реагират на случващото се със закъснение...

Манталитет...

Тоест американците знаят какво правят, руснаците са тотал щета. Най сетне на едно мнение.

Поканете го този "експерт" във форума че текущите нещо се изчерпаха:

Ще донесе глътка свеж въздух, че тук замириса на застояло.

преди 12 часа, Без умствен капацитет написа:

виш - не обичам русия, дано загуби войната - но Путин няма как да го закопчаят - поради простата причина че Русия не участва в този международно споразумение - колкото ние докарахме Божков

То и Сърбия с милошевич така  мислеше ,ама видяхме къде свърши военнопрестъпникът.

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Пишеш за милиони бегълци лъжльо. Причина за инвазията в Донбас. Милиони? Дай факти.

На бандеровците подхождат определения за инвазия и окупиране на рускоезичните югоизточни области. Че са им подарени от Ленин преди 100 години вече не означава нищо.  Пречи ли ти нещо да следиш например и ТАСС?    В 2023 году ТАСС продолжил свою серию сообщений о беженцах из Украины и, согласно публикации от 20.02.2023, в Россию  прибыло уже 5,3 млн беженцев из Украины.   Може вече да са повече.    По украински данни принудително били разселени около 14 милиона души. Доста от тях са в други области на Украйна и в страните от ЕС. По Черноморието ни има много украински руснаци.   Нямам идея колко точно са ги преброили.  Не е необходимо да се лъже.  Донските казаци са руснаци като другите казаци и никой не може да им отнема правото на самоопределение.  В РФ може да решат да създадат федеративна република на волжските, кубанските и донските казаци.  Те са около 30 милиона души.   Бандеровците ли да питат!?   Стига се излага.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.