Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 часа, AAUUXX написа:

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирил Буданов призна, че на територията на Руската федерация действат агенти, които извършват терористична дейност срещу руски граждани. Това съобщава американският всекидневник The Washington Post.

https://bgr.news-front.info/2023/05/17/budanov-prizna-za-teroristichnite-ataki-na-teritoriyata-na-rusiya/

Друго нещо започва да се случва в рф. Вчера военнопрестъпникът путлер направи видиовръзка с губернатори  заради ЗАЧЕСТИЛИТЕ ПОЖАРИ ,нещо много рано започнали, още лятото го няма ,а пожари. . Започнаха да се смятат  едни средства,едни милиони  за обещетения  ,за въвеждане на извънредно положение  и т.н. От друга страна НЕ може да се разбере случайно или умишлено се запалват,не може да се докаже. А държавата е с огромна територия,понякога и да имаш МНОГО е лошо ,трудно е да се опази, ще  има ОГРОМНИ проблеми ,кофти. Ама и едни дронове падат по някога в горски райони  . Какво да се прави  ,война е. На времето се палеше ,я с хвърлен фас , я с дъно на бутилка действащо като лупа и други методи, иди доказвай В крайна  сметка нещата от живота ВИНАГИ се стремят към равновесие,то и естествените закони са в тази посока.

преди 13 часа, Без умствен капацитет написа:

я кажи кога

Новият индекс за EU LNG показва цени малко над 30 евро

Цените вече са от преди войната и продължават надолу, а има и инфлация при това глобална.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Митко Вълчев написа:

Каква част от тези хиндуисти, будисти и т.н. не се борят за материално благополучие бе, ниско ниво Троле? Познавам достатъчно добре политическите процеси за да пиша верни неща по същество, не да бягам вечно по тъча като тебе заливайки темата със самохвалебствия, обиди и бля бля локуми. Ако си толкова нагъл и арогантен на живо, може да се пробваме да дебатираме предлагах ти го вече. За каузата ще си причиня да общувам с толкова противна личност като тебе. Ти нямаш въпроси по темата, ти имаш изместване на темата към рашистката опорка как вината за агресията на Путин е на САЩ.  Виж къде ме е клъвнал петела. Хайде като вържеш две изречения по темата, пиши пак. Ако успееш де.

Огромната част...

Освен това, научи първо значението на една дума, преди да я ползваш...

В случая ценност и ценностна система...

Да можеш да четеш и пишеш не означава, че разбираш, какво четеш или пишеш....

Вероятността някога да опознаеш политическите процеси е по-малка от тази аз да спечеля джакпота в тотото, при условие че не играя тото...

Верни, верни, колко да са верни и колко да са по същество нещата, които казваш...

Николко...

Папагалене без разбиране...

Като онова за порта във Владивосток...

Вече четвърти път те каня да отговориш на елементарни въпроси, а ти вместо това се правиш на врачка и ми обясняваш аз какъв съм...

И аз съм ръсел обиди и бля-бля локуми, тъй ли?

Аз съм бягал по тъча, тъй ли?

Да твърдиш, че си в състояние да водиш дебат е самохвалебствие...

Ако разбираше, какво означава думичката ценност, то щеше да знаеш, че една от общочовешките ценности е времето...

А време отделено за среща с теб е загубено време, безвъзвратно отлетяло...

И кога съм говорил за вина?

Къде те е клъвнал петела няма нужда да гледам, резултата винаги би бил един и същ, дрънчене на кухо, където и да клъвне...

Ето за пореден път ти давам възможност да водиш дебат и на живо пак бих ти задал същите въпроси...

Ще отговориш или ще продължиш да се правиш на врачка и да ми обясняваш какъв съм?

Ти си наред, копикет...

преди 23 минути, Митко Вълчев написа:

Тоест американците знаят какво правят, руснаците са тотал щета. Най сетне на едно мнение.

Тоест, отново не разбираш, какво четеш...

Няма изненада...

Но не ме бърка да вярваш, че си разбрал...

По-забавно е даже...

Ти почна ли да учиш китайски?

преди 15 минути, bigiadri написа:

Цените вече са от преди войната и продължават надолу, а има и инфлация при това глобална.

Издирват се цени от малко преди това. Цени за краен клиент в България. Все още ги няма. Няма и да ги има.

преди 17 минути, bigiadri написа:

Друго нещо започва да се случва в рф.

Е Буданов каза де. Извършва се терористична дейност.

преди 33 минути, attj написа:

На бандеровците подхождат определения за инвазия и окупиране на рускоезичните югоизточни области. Че са им подарени от Ленин преди 100 години вече не означава нищо.  Пречи ли ти нещо да следиш например и ТАСС?    В 2023 году ТАСС продолжил свою серию сообщений о беженцах из Украины и, согласно публикации от 20.02.2023, в Россию  прибыло уже 5,3 млн беженцев из Украины.   Може вече да са повече.    По украински данни принудително били разселени около 14 милиона души. Доста от тях са в други области на Украйна и в страните от ЕС. По Черноморието ни има много украински руснаци.   Нямам идея колко точно са ги преброили.  Не е необходимо да се лъже.  Донските казаци са руснаци като другите казаци и никой не може да им отнема правото на самоопределение.  В РФ може да решат да създадат федеративна република на волжските, кубанските и донските казаци.  Те са около 30 милиона души.   Бандеровците ли да питат!?   Стига се излага.

Има международно законодателство което путинова Русия многократно погазва, това си е част от геостратегията им, затова ще си носят последствията. 

преди 24 минути, andiay написа:

Огромната част...

Освен това, научи първо значението на една дума, преди да я ползваш...

В случая ценност и ценностна система...

Да можеш да четеш и пишеш не означава, че разбираш, какво четеш или пишеш....

Вероятността някога да опознаеш политическите процеси е по-малка от тази аз да спечеля джакпота в тотото, при условие че не играя тото...

Верни, верни, колко да са верни и колко да са по същество нещата, които казваш...

Николко...

Папагалене без разбиране...

Като онова за порта във Владивосток...

Вече четвърти път те каня да отговориш на елементарни въпроси, а ти вместо това се правиш на врачка и ми обясняваш аз какъв съм...

И аз съм ръсел обиди и бля-бля локуми, тъй ли?

Аз съм бягал по тъча, тъй ли?

Да твърдиш, че си в състояние да водиш дебат е самохвалебствие...

Ако разбираше, какво означава думичката ценност, то щеше да знаеш, че една от общочовешките ценности е времето...

А време отделено за среща с теб е загубено време, безвъзвратно отлетяло...

И кога съм говорил за вина?

Къде те е клъвнал петела няма нужда да гледам, резултата винаги би бил един и същ, дрънчене на кухо, където и да клъвне...

Ето за пореден път ти давам възможност да водиш дебат и на живо пак бих ти задал същите въпроси...

Ще отговориш или ще продължиш да се правиш на врачка и да ми обясняваш какъв съм?

Ти си наред, копикет...

Тоест, отново не разбираш, какво четеш...

Няма изненада...

Но не ме бърка да вярваш, че си разбрал...

По-забавно е даже...

Ти почна ли да учиш китайски?

Огромната част от хиндуистите и будистите не се борят за материално благополучие пише плевенския геостатег и е шах и мат. Не, едва ли има и процент от тях да не се борят за такова благополучие и няма дори промил в световен мащаб. Винаги когато се опре до конкретика се дъниш жестоко и правиш останалите от твоят отбор да изглеждат адекватни. Втора конкретика, направил си сравнение между руснаци и американци, в полза на американците независимо от внушението което пак пробваш да прокараш признаваш , че руснаците са неадекватни. Сравняваш придобиването на европейските пристанища, с отказа от прилагане на националното митническо законодателство в Русия? Сериозно? Та ти ми губиш времето тук, но ти е проблем че ще е на живо. Ясно, че ще ти е проблем, никой не обича другите да видят колко е жалък.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Има международно законодателство което путинова Русия многократно погазва, това си е част от геостратегията им, затова ще си носят последствията. 

Лежат на кълката, че победителите не ги съдят. Плюс малко "ма то Ирак", "ма то Либия", "ма то Югославия", "ма то Каин и Авел"... 

... голяма досада. 

Ето ти руснаци в техния естествен хабитат. Убиват, защото другите иначе ще ги убият, защото им завиждат. Не знам ново покръстване ли им трябва, някакво образование на тема "човещина" ли, но с тоя материал трудно ще има нормална Русия, която не е заплаха за света. 

преди 27 минути, maxthon написа:

Издирват се цени от малко преди това. Цени за краен клиент в България. Все още ги няма. Няма и да ги има.

Е Буданов каза де. Извършва се терористична дейност.

Макстане защо не работи РЕБ

преди 23 минути, Митко Вълчев написа:

Огромната част от хиндуистите и будистите не се борят за материално благополучие пише плевенския геостатег и е шах и мат. Не, едва ли има и процент от тях да не се борят за такова благополучие и няма дори промил в световен мащаб. Винаги когато се опре до конкретика се дъниш жестоко и правят останалите от твоят отбор да изглеждат адекватни. Втора конкретика, направил си сравнение между руснаци и американци, в полза на американците независимо от внушението което пак пробваш да прокараш признаваш , че руснаците са неадекватни. Сравняваш придобиването на европейските пристанища, с отказа от прилагане на националното митническо законодателство в Русия? Сериозно? Та ти ми губиш времето тук, но ти е проблем че ще е на живо. Ясно, че ще ти е проблем, никой не обича другите да видят колко е жалък.

Както казах, не те бива за врачка...

Да се стремиш към подобряване на материалното благополучие, не означава, че то е ценност...

Елементарно е за разбиране, но не и от елементарни хора...

Както казах, това, че четеш нещо , не означава че разбираш нещото...

Няма полза или вреда в сравнението, показва просто различен манталитет...

Понякога едното, а понякога другото може да се окаже печеливша стратегия...

Няма място за сравнение при пристанищата....

Чрез собствеността на това в Пирея, Китай вече успя да блокира решения на ЕС...

Другото е вид безмитна зона, при това само за стоки от и до Китай...

Твоето време е загубено още при раждането...

Нещо по моите въпроси?

Или пак ще доказваш колко жалък неграмотник си, като ме наричаш мен такъв...

Представи си, че сме на живо и ме разбий...

Ти си на ход, копикет...

Полк. Гергинов: Русия не воюва с Украйна, а със световния глобалистки елит
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/polk-gerginov-rusiya-ne-voyuva-s-ukrayna-a-ss-svetovniya-globalistki-elit_news954002.html

Задълбочен, сериозен и интелигентен анализ.
За платения укро-трол ще му е почти невъзможно да обори каквото и да било в него.
За шепата укро-пръчки така или иначе няма да им стигне до главния мозък.
Статията е за нормалните мислещи, независимо коя страна подкрепят.
Световната войната тепърва започва, и ще е на няколко фронта.
Остава единствено да се разбере дали ще е продължителна конвенционална до пълно изтощение за всички страни, или ще има и етикет - трета.

преди 25 минути, andiay написа:

Както казах, не те бива за врачка...

Да се стремиш към подобряване на материалното благополучие, не означава, че то е ценност...

Елементарно е за разбиране, но не и от елементарни хора...

Както казах, това, че четеш нещо , не означава че разбираш нещото...

Няма полза или вреда в сравнението, показва просто различен манталитет...

Понякога едното, а понякога другото може да се окаже печеливша стратегия...

Няма място за сравнение при пристанищата....

Чрез собствеността на това в Пирея, Китай вече успя да блокира решения на ЕС...

Другото е вид безмитна зона, при това само за стоки от и до Китай...

Твоето време е загубено още при раждането...

Нещо по моите въпроси?

Или пак ще доказваш колко жалък неграмотник си, като ме наричаш мен такъв...

Представи си, че сме на живо и ме разбий...

Ти си на ход, копикет...

Материалното благополучие не е ценност за едно общество? Мамино тролче плевенско. И Руснаците са мизерници заради духовността си , не заради непригодността им да постигнат нещо. В изследвания за благотворителността в Русия и в САЩ разликите са десетки пъти. Десетки. Толкова за руската духовност. Продължавай да се излагаш. Значи има шанс забавената реакция да е добро, това в какъв процент от случаите? Или промил? Та блокирайки решенията на ЕС, пристанището в Пирея стана ли вид безмитна зона? Да или не? Пробвай поне веднъж да спечелиш твърдение различно от някой, някога някъде и да го равниш със стандартната поне в 99 процента от случаите норма.

преди 18 минути, MZ/X написа:

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/polk-gerginov-rusiya-ne-voyuva-s-ukrayna-a-ss-svetovniya-globalistki-elit_news954002.html

Задълбочен, сериозен и интелигентен анализ.
За платения укро-трол ще му е почти невъзможно да обори каквото и да било в него.
За шепата укро-пръчки така или иначе няма да им стигне до главния мозък.
Статията е за нормалните мислещи, независимо коя страна подкрепят.
Световната войната тепърва започва, и ще е на няколко фронта.
Остава единствено да се разбере дали ще е продължителна конвенционална до пълно изтощение за всички страни, или ще има и етикет - трета.

И руските войници не убиват цивилни украински граждани а първите 500 в списъка на Форбс? Мамини сладки опоркаджии. 

преди 22 минути, MZ/X написа:

Първо беше със САЩ, после беше с НАТО, след това стана с колективния Запад, накрая - с глобалисткия елит. 

Много им е на удобно на цирозните - покрай войната с глобалистите, да прибавят малко територия, да позагребат малко донбаски въглища, малко повече излаз на Черно море, малко повече плодородна незамръзваща земя и коридорче към Тираспол. 

Ах, че съвпадение. 😃 

Ах, че случайност. 🫣

Ах, че евтини лъжи. Бетер "в Азовстал има биолаборатории" и "пленихме много натовски генерали и ще ги разпитваме в пряк ефир" 😗

Човешката история е изтъкана от войни, трагедии и мизерия и опита на Русия да върне Европа 80 години назад засега не успява. Не знам обаче докога ще могат украинците като бент да задържат ордите побеснели от бедност и алкохол средноазиатски и кавказки племена, готови при успех да плячкосват богатите земи на бившата Австро-Унгарска империя. 

Ние сме на всеки километър и така до края на света:

Партизани в Крим обърнали един влак

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Сега остава да се напрегнеш да обясняваш защо албанците в Косово имат право на самоопределение, а казаците н Донбас трябва да нямат. НАТО защо не помагаха на Сърбия - заради международно признатите граници!?     Можеш ли да разсъждаваш?   

АКТУАЛИЗАЦИИ! ТЕЖКА ОТВЕТНА РУСКА АТАКА

Очевидно Русия отмъщава за над 100-те дрона, изстреляни от Украйна в района на Москва по-рано . Най-малко петнадесет (15) тежки експлозии вече са станали в множество градове в Украйна. Изтребители/бомбардировачи и стратегически бомбардировачи са във въздуха.

Тази история се случва в (17:32 EDT) Актуализациите  по-долу. . . 

АКТУАЛИЗАЦИЯ 17:36 EDT --

Руската стратегическа авиация (Т-22М3) нанесе удар по Одеса с крилати ракети въздух-земя Н-22. По време на атаката са регистрирани най-малко 15 мощни детонации.

Противовъздушната отбрана също действаше, но очевидно безуспешно.

Общо в района на Одеса вече са прогърмяли около 15 експлозии.

Руски ракетен удар по транспортния възел край Одеса.

Допълнителни удари с ракети или дронове се извършват в   Затока, Котовское и Красноселки.

Сирените за въздушна атака сега отново звучат тук, в Киев. Засечени дронове в небето над района.

Съобщава се, че е засечено излитане на руски стратегически бомбардировачи ТУ-95МС от руската авиобаза "Оленя".

Украински мониторингови групи съобщават, че въздушното пространство на Житомирска, Киевска, Черкаска, Полтавска, Кировоградска, Днепропетровска и Запорожка области е гъмжащо от руски БЛА, които търсят цели.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 17:41 EDT --

Приблизителен списък на унищожените военни съоръжения в Одеса
Красноселка - складове на БК
Селище Котовски - хангари с оборудване
Затока - хангари с оборудване
Нерубайское - складове на БК
Завод Центролит (Суворовски район), където се намираше военно оборудване, също може да бъде добавен към списъка на вероятни цели. Под Затока има железопътна линия, по която НАТО пренася оръжие през Румъния.

не съм сигурен дали руските атаки са успели, ще видим по-късно.

Изстрелвания на балистични ракети от Белгородска област в Русия срещу Харковска област, а в Харков са регистрирани експлозии.

Сирена за въздушно нападение в Украйна:

Донецк ,
Днепропетровск, 
Запорожие, Черкаси
,
Харков
, Кировоград,
Полтавска област.

Съобщава се за мощни експлозии в Харков; Множество удари с ракети.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 17:55 EDT --

Над Киев, централна и североизточна Украйна, най-малко няколко десетки безпилотни летателни апарата Geran-2.

Обявена е въздушна тревога.

3 бомбардировача Ту-95 на руските ВКС излетяха във въздуха.

Малко по-рано експлозии прогърмяха в района на Николаев.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 18:11 EDT --

Украйна казва: „Нашата реакция по този въпрос ще бъде много, много тежка... и неочаквана...

В района на Купянск (област Харков) се чуват мощни експлозии.

Експлозии в Запорожие - ПВО действа. Една руска ракета/дрон (чака потвърждение за какво точно е) е свалена досега.

Това го пуснах на предната страница, но не е проблем да се пусне отново на тъпоглавите тролове.

Малко от Саня:

https://rutube.ru/video/76ea42213353f3855e789190aacf626e/ю

Укронацистите са арестували и опандизили по 15 години  шестима блогери, публикували снимки на разни цапардосани американски патриоти

И защо бе нужно да загинат и пострадат 500 000 хохли и москали - като накрая някак те пак ще бъдат разделени!?  Вече без обособена   автономия в Украйна. 

Мечтата на пиндосите - да няма славяни. Ама дори и напечатаната зелена макулатура след 3 седмици свършва и няма да има за бюрокрация, социални помощи и т.н. Един патриот - минус един милиард.

преди 1 минута, Филипов написа:

Мечтата на пиндосите - да няма славяни. Ама дори и напечатаната зелена макулатура след 3 седмици свършва и няма да има за бюрокрация, социални помощи и т.н. Един патриот - минус един милиард.

Свършиха ли клипчетата вече?

преди 10 минути, Филипов написа:

Това го пуснах на предната страница, но не е проблем да се пусне отново на тъпоглавите тролове.

Нарочно го пускам пак, защото троловете като видят нещо стойностно, което не им изнася веднага започват да пишат каквото им падне, за да може поста да замине бързо 1-2 страници назад и да не го видят много хора.

преди 4 минути, kosyo написа:

Свършиха ли клипчетата вече?

Що? Не можеш ли сам да си ги намериш?

Те троловете напоследък много изнервени.

преди 4 минути, Филипов написа:

Що? Не можеш ли сам да си ги намериш?

Те троловете напоследък много изнервени.

Разкази по картинка е това. Ето това е екшън :

https://twitter.com/SerDer_Daniels/status/1659102714532450305?s=20

🇺🇸🇺🇦🇬🇧 Според непотвърдени съобщения Пентагонът е забранил на Украйна да използва системата за противовъздушна отбрана MIM-104 Patriot, докато американската страна не получи цялата информация за обстоятелствата на неотдавнашната ракетна атака срещу батареята на американската противовъздушна отбрана. Вашингтон изпрати специален екип в Украйна за оценка на състоянието на засегнатата система за ПВО "Пейтриът" и причините за унищожаването на батареята за ПВО от руски ракети

И сега има слух, че НАТО е започнало спешни срещи, защото тези удари току-що са разкрили най-мощните стратегически отбранителни системи на САЩ/НАТО, което предвещава много лошо за сигурността на НАТО. Това е първият път в историята, в който САЩ вече разполагат с абсолютно доказателство, че руските системи могат да пробият най-модерната защита на САЩ. Спомнете си, че според съобщенията Украйна е била въоръжена с най-новите ракети Pac-3, а не с по-старите Pac-2s и т.н. Това има ужасни последици за цялата европейска сигурност, тъй като доказва, че руските ракети сега могат да проникнат във всяка база на НАТО в Полша и другаде с пълна сила безнаказаност

Чак сега ли се сетиха? Украинците не са ги управлявали, както и хаймърсите. Не са нищо особено, на нивото на руските С200 са. Само че стократно по-скъпи. Руснаците от години имат и С500. А със С125  преди почти 25 година свалиха "невидимия" Стелт над Сърбия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.