Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, petie1 написа:

А аз чакам на главната

Е няма как - там кремботите като минат и нацъкат минусите и няма да я има дълго...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

Карта ли няма? Украйна на картата ли я няма? Уточнявай се, че иначе приличаш на тригодишно дете, което не са му изпълнили желанието.

Държава Украйна тогава е нямало. 

Не, не мога да не споделя, че това е уникален екземпляр... някои биха казали уникален гьонсурат... не и аз... но си го мисля... 

Пише "А на Шипка няма как да има украинци при положение, че тогава няма и държава Украйна."

Обясняваш му (деликатно... в смисъл със сарказъм, но без да го попържаш), че тогава (1877) няма и държава България (показваш му, че Шипченската епопея се пада некак между Втората и Третата български държави), но на Шипка има българи - Българското Опълчение, оно вика - ти не следиш дискусията... 

Малиии...

преди 4 минути, maxthon написа:

Карта ли няма? Украйна на картата ли я няма? Уточнявай се, че иначе приличаш на тригодишно дете, което не са му изпълнили желанието.

Мислех да те оставя на мира ама съм излъгал малко. Мислех да ти покажа картата на която другаря Пу не я видя но се оказа че има малко по-стари:

https://www.dw.com/ru/urok-dla-putina-ukraina-na-starinnyh-evropejskih-kartah/a-65749198

И сега ако ми кажеш че искаш от 19 век ще ти кажа че тогава явно е Турция се е била с Русия само и нашите са били на страната на Турция - по твойта логика... Ама вярвам ще измислиш нещо по-умно - залагам на твоите експертни мнения..

Възможен изход - не знам защо тия картографи  не ги разбират тия работи и лъжат.

2-ри отговор - нямали са GPS- така че това не е вярно.

2а - нямали са спътници за да са на 100 % сигурни.

Само грешни отговори моля

преди 4 минути, lebel написа:

Не, не мога да не споделя, че това е уникален екземпляр... някои биха казали уникален гьонсурат... не и аз... но си го мисля... 

Пише "А на Шипка няма как да има украинци при положение, че тогава няма и държава Украйна."

Обясняваш му (деликатно... в смисъл със сарказъм, но без да го попържаш), че тогава (1877) няма и държава България (показваш му, че Шипченската епопея се пада некак между Втората и Третата български държави), но на Шипка има българи - Българското Опълчение, оно вика - ти не следиш дискусията... 

Малиии...

Казах ли ви аз че @maxthon е най-умния тук,а? а вие не ми вярвате и викате обратното..Сега гледай как ше избухне с друга тема. Само си вземете пуканките - не ми закачайте зрънчото

преди 5 минути, lebel написа:

Малиии...

Добре де щом се правиш на умен и цепиш стотинката на две тогава и аз да ти обясня:

Тогава в руската армия е имало и украинци, и казаци, и сети се за други области в Русия. И чукчи даже може да е имало.

За кратко се казва - руснаци.

Същото и за българите. Имало е тракийци, македонци, добруджанци, мизийци на връх Шипка или в българското опълчение.

За кратко се казва - българи.

П.П. Писах бавно. Дано да го схванеш. Успех!

току-що, инж. Велев написа:

Добре де щом се правиш на умен и цепиш стотинката на две тогава и аз да ти обясня:

Тогава в руската армия е имало и украинци, и казаци, и сети се за други области в Русия. И чукчи даже може да е имало.

Същото и за българите. Имало е тракийци, македонци, добруджанци, мизийци на връх Шипка или в българското опълчение.

Хайде пак - логиката на maxthon е, че щом няма държава Украѝна - няма украинци. 

Няма държава България - няма и българи, опълченци и т.н. 

Стопляш ли?

преди 12 минути, lebel написа:

Малиии...

Деликатно не деликатно Украйна излиза на картата през 1918г. Няма българска държава, но е имало такава и е останал по земите народ и досега. Къде е имало държава Украйна преди 1918г., че да говорим и за украинци?

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Жалък опит но аз си искам зрънчото . Ако искаш и ти да обясни дали лъжат "Русофили"? Нямам нищо протиш ... Отначало ли да почнем или ще спестиш малко време и директно ще отговориш защо не са писали Украински руснацим а точно "Украинци" че в заглавие са го изнесли. Може и по картите да се изкажеш.. Гледам имаш потенциал , но не че нещо но аз се кефя на мойто бъди то зрънчо . С енго си имаме стара любов и някак кофти искаш да го изместиш от сърцето ми. Все пак ти не си ми писал под всеки един пост да го "опровергаеш". А той го е правил...Ама сега не иска - не знам защо. Специалист пък не може да отговори на елементарни въпроси..Позор си е той за вашата клика... И колкото и да му го казвам да не го прави - придължава да вика - искам още...Не го разбирам с тия бягства по история и други такива за къде е тръгнал да му обяснява на мен идиотчето разни работи.. Дори с мен файлва, а камо ли с по-учени и не-бягали от часовете..

преди 16 минути, kosyo написа:

Мислех да те оставя на мира ама съм излъгал малко.

Както казах се търси 19-ти век.

преди 1 минута, maxthon написа:

Деликатно не деликатно Украйна излиза на картата през 1918г. Няма българска държава, но е имало такава и е останал по земите народ и досега. Къде е имало държава Украйна преди 1918г., че да говорим и за украинци?

Ти надушвал ли какъв провал си или трябва пак да ти го кажа?

преди 2 минути, инж. Велев написа:

Явно не съм толкова умен, щото... по твоята логика ние тогава со се "тракийци, македонци, добруджанци, мизийци"  трее сме били турци... "за кратко"

току-що, maxthon написа:

Както казах се търси 19-ти век.

Ура познах нали... ама пак се провали зверски.. Така е като не искаш да се разходиш ама ще се наложу да ти казвам пак колко си бягал от часове

преди 6 минути, parmobil написа:

Хайде пак - логиката на maxthon е, че щом няма държава Украѝна - няма украинци. 

Няма държава България - няма и българи, опълченци и т.н. 

Стопляш ли?

Е моята логика няма как да я знаеш и съответно си измисляш подходяща за теб такава и я причисляваш за моя.

преди 23 минути, kosyo написа:

Е няма как - там кремботите като минат и нацъкат минусите и няма да я има дълго...

Значи така ставало....

преди 6 минути, kosyo написа:

Ура познах нали... ама пак се провали зверски..

Като кажа 19-ти век сигурно имам в предвид точно този век. Какво разбра от тези карти? Че има държава Украйна? Иначе едната карта вече е обсъждана тук. Превода на Vkraine е много интересен. Особено като става дума за това как звучи на славянски езици. Всичко друго е, но не и Украйна.

Тия карти дето ти ги дадох от кой век са - лесен въпрос.. Ако искаш да ми кажеш и на онази карта на Путин има или не там Украйна - внимавай може да се наложи намесата на офтамолог.

преди 2 минути, lebel написа:

Явно не съм толкова умен, щото... по твоята логика ние тогава со се "тракийци, македонци, добруджанци, мизийци"  трее сме били турци... "за кратко"

Хайде лека поправка, ако позволиш - османци.."за кратко"

:cool:

току-що, maxthon написа:

Като кажа 19-ти век сигурно имам в предвид точно този век. Какво разбра от тези карти? Че има държава Украйна?

Ан хич даже... там няма нищо..От трън та на глог си ти - провал след провал.. Ако пускаш тото може ли да кажеш числата тук - никога няма да ги пиша и ще гаранция ще взема джакпота..

преди 4 минути, kosyo написа:

Гледам имаш потенциал ,

И това доживях. Косьо дрона да ми дава оценка :)

Оправихме Луната, сега и украинците ли да оправяме.

Пак прави вЧипитление, че много спорите и сте надъхани и нахъсани по странични и маловажни неща. Някой не казал А, а казал Б и вие вкупом го хващате в лъжа и измама.

Явно на фронта не върви добре за украинците. Защо просто не си го кажете.

Предлагам да спорим по много по-важен въпрос - бил ли е наш Гюро с глава, когато е тръгнал в гората за лов на мечки или не е бил?

Е моята логика няма как да я знаеш и съответно си измисляш подходяща за теб такава и я причисляваш за моя.

Възпитано ти се подиграваме, защото точно това пробута. Няма Украѝна - няма украинци.

преди 7 минути, lebel написа:

Щом бълбукащата ти дава сърцето си, значи си умен. Е колкото нея, ама все е нещо :)

7ZHLPG7.png

преди 15 минути, БаалБек написа:

Хайде лека поправка, ако позволиш - османци.."за кратко"

:cool:

Моля за извинение. Даже и това, че се вълнувах,  дали ще оправдая очакванията на г-н инж. Велев , не ме оправдава.

едит: обаче "турци" по ме кефи... и звучи някак по като за г-н инж. Велев

Когато ти свършат аргументите или логиката ти зацикли често пишеш това:

преди 2 минути, инж. Велев написа:

Явно на фронта не върви добре за украинците.

:newspaper:

преди 1 минута, инж. Велев написа:

И това доживях. Косьо дрона да ми дава оценка :)

Оправихме Луната, сега и украинците ли да оправяме.

Пак прави вЧипитление, че много спорите и сте надъхани и нахъсани по странични и маловажни неща. Някой не казал А, а казал Б и вие вкупом го хващате в лъжа и измама.

Явно на фронта не върви добре за украинците. Защо просто не си го кажете.

Предлагам да спорим по много по-важен въпрос - бил ли е наш Гюро с глава, когато е тръгнал в гората за лов на мечки или не е бил?

18334699.jpg

Имаш ли нужда от превод или го знаеш това?

Ако искаш гледам си навитак и ти да отговориш на въпроса или ти е висока топка и за теб. Лъжат ли тия рисофили или не. Ей на няколко страници вече мойто бъди се поти, суче и не може да се справи..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.